16 Mayıs 2014, Cuma 16:39:46

KTHY ÇALIŞANLARI EYLEMLERİ ARTIRACAK

KTAMS, KTHY çalışanlarının haklarını arama yönündeki girişim ve eylemlerini sürdürüyor.
  • eroğlu ve buran atakan bu sizin eseriniz geleceğimizi çaldınız ,hayatımızı mahvettiniz çocuklarımızın rızkı ömür boyu boynunuzda kalsın !
  • Kayyumda teslim edilmiş olarak duran KTHY aracını neden mukayyit özel arabası yaptı? Bilgisi olan var mı?
  • KTHY nı batıran sendika şimdi de para istiyor. Toplu iş sözleşmelerinde para para diye tutturmasaydınız şimdi güzel maaşlarınızı almaya devam edecektiniz. Dünyada eşi olmayan bir sendikasınız. Yakında ülkeyi de batıracaksınız.
  • Türkiyeden gelen personel KTHY batması sonucu geri döndüler türkiye deki personelin İHTİYAT SANDIĞI NE OLACAK .......
  • Sendikayi kapatin alacaklarniz onlarda zaten bir tasla 2 kus vurursunuz. Batarken yerken icerken iyi batincada aglamalar. Yazik. KTHY pulotlari Ercan meydaninin giris kapisinda kaldirimlarda oturarak eylem yapiyorlardi maaslar yatmazsa bu ucaklar ucmaz diyen pilotlar ve diger personel madem bunkadar seviyordunuz KTHY yi fedakarlik ederek ucsaydiniz biraz. Bakiniz : British airways
  • Alacağınızı adınız TR de haklarını alamayan personeller için neler demek istersiniz?
  • Yeter artık bu duygu sömürüsü. Sendika KTHY nı batırmak için elinden geleni yaparken, grev vs diyerek ercan havalimanını kapatırken aklınız neredeydi ? Üç kuruş zam almak için yapmadığınız kalmamıştı. Hala da eylem yapmaya devam ediyorsunuz. Biraz akıllanın ya...

KTAMS yetkilileri, bugün, KTHY eski çalışanlarıyla birlikte, Resmi Kabz Müdürlüğü ve Mukayyitliği Dairesi önünde toplanarak, bir basın açıklaması yaptı; ardından Daire Müdürü Ahmet Nergiz’le görüştü. Nergiz’le gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na yürüyen KTAMS yetkilileri ve KTHY eski çalışanları, Bakan Kaşif’e Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a iletilmek üzere bir yazı verdi.

Eylemin sonunda açıklama yapan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, 29 Mayıs günü saat 11.00’de Başbakan Yardımcılığı önünde toplanacaklarını ve konuyla ilgili kararlarını açıklayacaklarını bildirdi.

Resmi Kabz Müdürlüğü ve Mukayyitliği Dairesi önünde toplanan kalabalık basın açıklaması öncesinde Soma’daki maden kazasında yaşamlarını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

BENGİHAN

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan yaptığı açıklamada, Ekim 2010 tarihinde mahkeme kararı ile tasfiyesine karar verilen Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın tasfiye işlemlerinin başlaması için gerekli olan KTHY’nin bilançosunun bugün hala şirketler mukayyitliğince hazırlanmadığını söyledi.

Bu işlemlerin tamamlanması adına KTAMS’ın 3 yıldır sürekli Şirketler Mukayyitliği yetkilileri ile görüşerek süreci yakinen takip ettiğini belirten Bengihan,  “Bir çok kez çalışanların alacağının ne kadar olduğu, kapsam dışı personelin alacağının neden kaydedilmediğini, uçak sarf ve malzemelerinin satışından elde edilen yaklaşık 2 milyon TL gelirin ve 2013 yılı sonu yapılan eksik ödeme sonrası kalan yaklaşık 400 bin TL’nin, açlık sınırı altında bir ücret ile yaşamını ikame ettirmeye çalışan eski KTHY personeline halen daha neden ödenmediği sorularımıza cevap almış değiliz” dedi.

Bengihan, gerekli tasfiye işlemlerinin en kısa sürede tamamlanmaması ve mevcut biriken paradan çalışanlara ödeme yapılmaması durumunda KTHY çalışanlarının en çok üye ile örgütlü olduğu KTAMS’ın eylemlerinin şiddetini artırarak devam ettireceğini açıkladı.

KAPTAN

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan da,  yetkililer tarafından dinlenilmeyen, anlaşılmayan bir yapıyla karşı karşıya olduklarını ileri sürerek, hassasiyetlerini birçok kez ortaya koymalarına rağmen Şirketler Mukkayyitliği’nin ve bağlı bulunduğu Başbakan Yardımcılığı’nın herhangi bir açıklama yapmadığını savundu.

KTHY’nin malzeme ve hurdalarının satışı için gazete ilanıyla ihaleye çıkıldığını ardından da usul hatası mazeretiyle ihalenin iptal edildiğini anlatan Kaptan, “bu paralar kimin parasından kesiliyor? İyi idare Yasası neden çıkarıldı?” diye sorarak bu paraların ilan talimatı verenden karşılanması gerektiğini belirtti.

Kaptan cevap alamadıkları sürece bu soruları sormaya devam edeceklerini söyleyerek, yaklaşık 2 milyon lira olan parayla ilgili birileri görevini yapmadığı, muhasebe hesaplarını tamamlayamadığı için KTHY çalışanlarının mağdur olduğunu ifade etti.

Açıklamasının ardından 5 KTHY çalışanıyla birlikte Resmi Kabz Müdürlüğü ve Mukayyitliği Dairesi Müdürü Ahmet Nergiz’le görüşen Kaptan, KTHY’nin parasının ve demirbaşlarının başkalarına peşkeş çekildiğini iddia ederek, bilanço hesaplarının 4 yıldır tamamlanamamasının nedenlerini de öğrenmek istediklerini belirtti.

Kaptan, bu bilançoların tamamlanmamasının mukayyitliğin sorumluluğunda bir işlem olduğunu söyleyerek, Dairenin bilançonun hazırlanamamasının sebeplerini şeffaf şekilde açıklaması talebinde bulundu.

Kaptan, bilançonun açıklanacağı tarihin sürekli sudan bahanelerle ertelendiğini ve bugün Nergiz’in bir tarih vermemesi halinde son tarihi kendileri belirleyerek Başbakan Yardımcısı Denktaş’a ileteceklerini söyledi.

Nergiz’le gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından kendisini bekleyen topluluğa Nergiz’in cevaplarının kendilerini tatmin etmediğini ve bu kadar yavaş hareket edilmesini n kendilerini ve KTHY çalışanlarını rahatsız ettiğini ilettiklerini dile getiren Kaptan, bilançonun açıklanması için tanıyacakları zamanı, Türkiye’de olan Denktaş’a iletmek üzere Ulaştırma Bakanı Kaşif’e söylemeye gitmeye karar verdiklerini açıkladı.

Bunun ardından eyleme katılanlarla Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na yürüyen KTAMS Genel Başkanı Kaptan, Ulaştırma Bakanı Kaşif’le görüşmesinde ise, bilançonun 29 Mayıs Perşembe gününe kadar açıklanmaması halinde saat 11.00’de Başbakan Yardımcılığı önünde toplanacaklarını belirtti.

Kaptan aynı zamanda KTHY’nin parası olan 2 milyon TL civarı paranın da İhtiyat Sandığı borçlarının ödenmesi için kullanılmasına da karşı olduklarını, çünkü bunun çalışanın hakkını gasp edenleri aklayacağını söyledi.

NERGİZ

Resmi Kabz Müdürlüğü ve Mukayyitliği Dairesi Müdürü Ahmet Nergiz ise, kendisinin göreve geleli 3.5 ay olduğunu ve ihaleyi alan muhasebecilerin sürekli bir sorun çıktığı söylemiyle bilançonun teslimini ertelediğini belirtti.

Nergiz, KTHY’nin demirbaş ve hurdaları için çıkılan ihalenin ise, az sayıda ve düşük fiyatlı teklifler verilmesi ve TC’den de ihaleye katılmak isteyen şirketler olduğu haberinin gelmesi üzerine iptal edildiğini, hurda ve uçak parçaları olmak üzere iki ayrı ihale açarak daha fazla teklifi değerlendirmeyi uygun bulduklarını açıkladı.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ise, KTHY çalışanlarının haklarını alması için göreve geldiği günden itibaren çok uğraş verdiğini belirterek, emekliye çıkacak ve çalışamayacak olan ihtiyaçlı personeli düşünerek İhtiyat Sandığı’nın ödemelerini doğru bulduğunu söyledi.

Kaşif, kendisinin bu konuyla direkt bağlantılı olmadığını ancak Mukayyitliğin bilançoları tamamlayarak hesaplama kısmına geçtiği bilgisine sahip olduğunu belirtti. Kaşif, TC’de olan Denktaş’a ilk fırsatta  KTAMS’ın mesajlarını ileteceğini de söyledi.

KTHY ÇALIŞANLARI EYLEMLERİ ARTIRACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

personel ~ 10 yıl önce
eroğlu ve buran atakan bu sizin eseriniz geleceğimizi çaldınız ,hayatımızı mahvettiniz çocuklarımızın rızkı ömür boyu boynunuzda kalsın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kayyumda teslim edilmiş olarak duran KTHY aracını neden mukayyit özel arabası yaptı? Bilgisi olan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
KTHY nı batıran sendika şimdi de para istiyor. Toplu iş sözleşmelerinde para para diye tutturmasaydınız şimdi güzel maaşlarınızı almaya devam edecektiniz. Dünyada eşi olmayan bir sendikasınız. Yakında ülkeyi de batıracaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyareci ~ 10 yıl önce
Türkiyeden gelen personel KTHY batması sonucu geri döndüler türkiye deki personelin İHTİYAT SANDIĞI NE OLACAK .......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Sendikayi kapatin alacaklarniz onlarda zaten bir tasla 2 kus vurursunuz. Batarken yerken icerken iyi batincada aglamalar. Yazik. KTHY pulotlari Ercan meydaninin giris kapisinda kaldirimlarda oturarak eylem yapiyorlardi maaslar yatmazsa bu ucaklar ucmaz diyen pilotlar ve diger personel madem bunkadar seviyordunuz KTHY yi fedakarlik ederek ucsaydiniz biraz. Bakiniz : British airways

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bide böle söyle ~ 10 yıl önce
Alacağınızı adınız TR de haklarını alamayan personeller için neler demek istersiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter ~ 10 yıl önce
Yeter artık bu duygu sömürüsü. Sendika KTHY nı batırmak için elinden geleni yaparken, grev vs diyerek ercan havalimanını kapatırken aklınız neredeydi ? Üç kuruş zam almak için yapmadığınız kalmamıştı. Hala da eylem yapmaya devam ediyorsunuz. Biraz akıllanın ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000