28 Kasım 2009, Cumartesi 08:00:31

"KTHY konusunda başarısız oldular"

KKTC'de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesi tartışmalarına katılan milletvekilleri KTHY'deki sorunları kökten çözecek projeler üretilmesini istedi. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, şirketin 2008’deki zararının 90 milyon TL olduğunu söyledi.
  • Bu şirketin kurtuluşu ÖZELLEŞTİRME'dir.Eğer bu korkunç zararlar-özel hava yolu olsa çoktan batmıştı-devletin topladığı vergilerle kapatılmaya devam edilecekse o zaman herşey güllük gülüstanlık gösterilmeye devam edilir.Deniyorki personel sayısı çok değilmiş.Daha ne olacaktı.Özel şirket olsa 150 kişi istihdam edilecekken şimdi 1000 kişiye yakın personel çalıştırılıyor.
  • Gönlümüz şirketin batmamasından yana tabii. Ama Sayın bakan hala torpilli adamları korumaya devam ederse düzelmesi mümkün değil. Seçtiği yönetim kurulu ile bu işin olmayacağı belli. Deneyim deneyim deneyim.
  • siz başınızı agrıtmayın bu devletin cözemeyecegi sorun yoktur size ne oluyor sayın hasan tacoy ne yapacagını iyi bilir akıllı adamdır şirket ayaktadır ayakta kalacak bazılarının hoşuna gitmesede ama üzülmeyin sizide bir gün şans dogar öbür tarafta
  • arkadaşlar bu şirket düzelecek radikal kararlar alınacak ve şirket düze cıkacak sizler yokkende biz vardık sizler varkende biz vardık aile yönetemeyenler iş yönetmeye kalkmamalı kalkarsa durum ortada herkes baş olamaz baş olmak kabiliyettir bir kişinin sözü dinlenir lider olan kişinin sözü söylemi ayni hareketleri ayni davranişları ayni ise her gün bir kılıga girilmez karakter tektir kişiligine sahip cıkan insanlar barınır gerisi boş gedigin gibi giden
  • BENİM ÇOK İYİ TANIDIĞIM VE ÜLKENİN YETİŞTİRDİĞİÇOK MERT İNSANLARDAN BİRİSİ ..SN AV ÖMER ADAL,I YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA GETİRİN..GEÇMİŞTE KKFF ..KARMAŞIKLIKLAR İÇİNDE İKEN KENDİSİNİN SEÇİMLE GELMESİ İLE HERŞEY İNANILMAZ YOL KAT ETTİ..İŞTE İDARECİ VE HUKUKU İYİ TANIMLAMANIN VE HAKLARLA KANUNLARI İYİ BİLEN BU GÜZEL İNSAN KKTHY NİN BAŞINA GELSİN İTİMAT EDİN BİR ÇOK YENİLİK VE İSTİKRAR GELECEKTİR..ÇÜNKÜ SN ÖMER ADAL TAM BİR KKTC Lİ OLUP ÜLKESİNİN MENFAATLERİNİ SON DERECE DÜŞÜNEN BİR ŞAHISTIR..DİNLEYİN ÇÜNKÜ ONA MUHTEŞEM DESTEK GELECEKTİR.
  • DEDİM ..BOŞVER ÜSTGEÇİDİ....BAKIM PARALARINI ....BEN ÇÖZERİM BU İŞİ YENİ UÇAK DEMEK YENİ MALİYET GETİRİR ...BUNU ŞİRKETLERE GELEN İDARECİLER BİLMEZ BAZI KENDİNİ BİLMEZ PİLOTLARDA GÖSTERİŞ HASTASI OLDUKLARI İÇİN YÖNETİMİ YANLIŞ YÖNLENDİRİRLER VE SONUNDA BATARLAR..HER YENİ TİP UÇAK YANINDA BİRÇOK MASRAF LA GELİR BAŞTA EĞİTİM..NE OLDU DAHA BAŞTAN HARCIYORSUN ..ŞİMDİ DERLERKİ EĞİTİM MASRAFI YOK ADAM ZATEN İÇİNDE YERLEŞTİRMİŞ SEN ÇIKARAMAYACAĞIN BİR SİSTEM UYGULAMIŞ.BUNA BİRDE UÇAK MÜH OLDUĞUNU ZANNEDEN BAZI UKKELA TİPLER EKLENDİMİ YAĞMA HASANIN BÖREĞİ OLUR ..YADAD AKDIKLARI KOMİSYONLARDAN SDOLYI BİR SIKINTI KALMAZ..BIRAKIN ÇÖZEYİM
  • Çözüm belli. Kendinizi yormayın. 3 adet kullüvahhal ve 1 elham okuyun. Bu iş bitmiş. Kimse kurtaramaz. 2009 zararını da bir ekleyin de tüm gerçek açığa çıksın. Tabii verdiğiniz rakkamlara inanılırsa! Tüm Dünya Havayolu şirketlerinin kötü geçeceğini söyledikleri bir yıl geliyor. Bu gidişle yakıt bile alamazsınız. Ayrıca bu açıklanan sadece "zarar". Nerede ödenecek borç miktarı? Maintenance Reserve? Üst Geçiş? Bunun gibi ödemeler yapıldı mı? Siz kapıya iyi bir kilit arayın, en kökten çözüm bu.
  • İSTEMEYEN PİOLT UÇMASIN VE İSTEMEYEN TEKNİSYEN ..MÜH ...HOSTES ...MEUR VEYA İŞÇİ ÇALIŞMASIN....ÇALIŞMAYIN BAKALIM ..TABİKİ BU YAZDIKLARIM BENİM ŞAHSİ FİKİRLERİM..KİMSE BİR ULUSUN MİLLİ HAVA YOLUNU BU DURUMLARA DÜŞÜREMEZ..ORADAKİ PİLOTLARIN ÇOĞU 1985 TE ORDUDAN AYRILIP YANIMIZA GELEN TEKNİSYENLER İSE ELİMİZDE YETİŞTİRDİĞİMİZ BİR GURUP...YER VE HOSTESLERDE AYNIDIR...ŞİMDİ DERİMKİ BU ŞİRKETİ BANA TESLİM EDİN SADECE I YIL İÇİNDE HERŞEY TERSİNE DÖNECEKTİR..ÇÜNKÜ O ŞİRKETTE ÇALIŞANLARIN TEK TEK BİUOGROFİSİNİ BİLİYORUM..HAYDİ BAKALIM HASAN TAÇOY SENİDE TANIRIM...
  • Ey Boyalı Kafa, asıl sorunun bunlardır senin.Ne kadar kolay yanılttılar her konuda seni.Pek bir bilmiş görünüyorsun ama fena çuvalladın.KTHY'nin iflası senin dönemine kısmet olacak, bu utançla ödeyeceksin yanlış kararlarının bedelini.Son sözüm geçmişi özleyenlere."Ah falancanın dönemi ne güzeldi." Demek ki senin için güzeldi.Bir Yöneticinin Dönemi sadece GELECEĞE AİT ÖNLEMLERİ, PROJELERİ, İLELEBET YIKILMAZ ALT YAPI KURMA KAABİLİYETİ VARSA güzeldir.Onun dışındaki güzellikler ŞAHISLARA MAHSUS, KEYFİ VE ÖZELDİR, KURUMSAL DEĞİLDİR.Ben derim ki bu kanserden kurtulamayacaksınız.Üstelik yokoluşunuz da çooook sancılı olacak.Çünki acı çekmeyi elbirliğiyle verdiğiniz zararlarla, ortaçağ üslubunuzda direnmekle ve utanmaz tembelliğinizle hakettiniz
  • Birbirlerinin uçuculuk yeterliliğine o kadar güvenmezler ki görevsiz pass uçarken (özel yolculuk) bile "Adam" seçeni vardır.Onların da tek marifetleri, tıpkı Kabin Ekipleri gibi, konuşmak, konuşmak, sadece konuşmaktır.Bu konuşmalarda doğruluk yoktur, bilgi yoktur, Şirket lehine hesap yoktur.Zaten tek hesapladıkları da "UÇUŞLAR NASIL DAHA KISA, AZ BACAKLI, KONFORLU, DAHA AZ YORUCU OLABİLİR VE BUNA RAĞMEN AY SONU CEBİME NASIL OLSUN DA DAHA FAZLA PARA GİRSİN.BU AMACIM UĞRUNA KİMİN HAKKINDA ATIP TUTMALI, NE TÜR SENARYOLAR UYGULAMALI, O ARADA BİRAZ AD EĞLENCE İÇİN KİME NASIL KANCA TAKMALIYIM?" dır.O garibim Yönetim Kurulu da bayağı bir ciddiye alarak dinler bunları.Pilotlar giderse "UÇAMAYACAĞINDAN" korkar.(Devamı Var)

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesiyle ilgili konuşan DP İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, Ercan Havalimanı’nda izaz ikramların sadece KTHY tarafından yapılabildiğini belirterek, "diğer hava yollarına neden siyah çöp poşetleri içinde ikram geldiğini" sorduğunu, ama bir türlü yanıt alamadığını söyledi.

KTHY’nin ne kadar zarar ettiğini kimsenin bilmediğini belirten Ejder Aslanbaba, şirketteki istihdamın aşırı olduğuna inanmadığını, ama eski yönetimde devleti zarara uğratanlar varsa suç duyurusunda bulunulup bulunulmayacağını sordu.

DP İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, KTHY biletlerinin pahalılığına değindi ve yurt dışındaki Kıbrıslı Türklerin ülkeye gelirken Rum Havayolları’nı tercih ettiğini anlattı.

“Milli hava yolumuzu bilerek ya da bilmeyerek zarara uğratanlara hesap soralım” diyen Aslanbaba, KTHY’nin İngiltere’de 3 yeni destinasyona uçacağını, ancak bunun yetip yetmeyeceğini, İskoçya’ya da uçma hedefi olup olmadığını sordu.

TDP Gazimağusa Milletvekili Mustafa Emiroğluları da KTHY hosteslerinin gittikleri Avrupa uçuşunda kalacakları otelin parası ödenmedi diye sokakta kalmasının; parası ödenmedi diye ikram edilecek sandviç alınamamasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Bakan Taçoy’a KTHY konusunda kalıcı ve yapıcı proje getirirse parti olarak destek vereceklerini belirten Emiroğulları, "Bütün hükümetler KTHY konusunda başarısız oldular. Bir vizyon koyup bu kangreni çözelim artık” dedi.

"KTHY konusunda başarısız oldular"

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu şirketin kurtuluşu ÖZELLEŞTİRME'dir.Eğer bu korkunç zararlar-özel hava yolu olsa çoktan batmıştı-devletin topladığı vergilerle kapatılmaya devam edilecekse o zaman herşey güllük gülüstanlık gösterilmeye devam edilir.Deniyorki personel sayısı çok değilmiş.Daha ne olacaktı.Özel şirket olsa 150 kişi istihdam edilecekken şimdi 1000 kişiye yakın personel çalıştırılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gönlümüz şirketin batmamasından yana tabii. Ama Sayın bakan hala torpilli adamları korumaya devam ederse düzelmesi mümkün değil. Seçtiği yönetim kurulu ile bu işin olmayacağı belli. Deneyim deneyim deneyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
siz başınızı agrıtmayın bu devletin cözemeyecegi sorun yoktur size ne oluyor sayın hasan tacoy ne yapacagını iyi bilir akıllı adamdır şirket ayaktadır ayakta kalacak bazılarının hoşuna gitmesede ama üzülmeyin sizide bir gün şans dogar öbür tarafta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar bu şirket düzelecek radikal kararlar alınacak ve şirket düze cıkacak sizler yokkende biz vardık sizler varkende biz vardık aile yönetemeyenler iş yönetmeye kalkmamalı kalkarsa durum ortada herkes baş olamaz baş olmak kabiliyettir bir kişinin sözü dinlenir lider olan kişinin sözü söylemi ayni hareketleri ayni davranişları ayni ise her gün bir kılıga girilmez karakter tektir kişiligine sahip cıkan insanlar barınır gerisi boş gedigin gibi giden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BENİM ÇOK İYİ TANIDIĞIM VE ÜLKENİN YETİŞTİRDİĞİÇOK MERT İNSANLARDAN BİRİSİ ..SN AV ÖMER ADAL,I YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA GETİRİN..GEÇMİŞTE KKFF ..KARMAŞIKLIKLAR İÇİNDE İKEN KENDİSİNİN SEÇİMLE GELMESİ İLE HERŞEY İNANILMAZ YOL KAT ETTİ..İŞTE İDARECİ VE HUKUKU İYİ TANIMLAMANIN VE HAKLARLA KANUNLARI İYİ BİLEN BU GÜZEL İNSAN KKTHY NİN BAŞINA GELSİN İTİMAT EDİN BİR ÇOK YENİLİK VE İSTİKRAR GELECEKTİR..ÇÜNKÜ SN ÖMER ADAL TAM BİR KKTC Lİ OLUP ÜLKESİNİN MENFAATLERİNİ SON DERECE DÜŞÜNEN BİR ŞAHISTIR..DİNLEYİN ÇÜNKÜ ONA MUHTEŞEM DESTEK GELECEKTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DEDİM ..BOŞVER ÜSTGEÇİDİ....BAKIM PARALARINI ....BEN ÇÖZERİM BU İŞİ YENİ UÇAK DEMEK YENİ MALİYET GETİRİR ...BUNU ŞİRKETLERE GELEN İDARECİLER BİLMEZ BAZI KENDİNİ BİLMEZ PİLOTLARDA GÖSTERİŞ HASTASI OLDUKLARI İÇİN YÖNETİMİ YANLIŞ YÖNLENDİRİRLER VE SONUNDA BATARLAR..HER YENİ TİP UÇAK YANINDA BİRÇOK MASRAF LA GELİR BAŞTA EĞİTİM..NE OLDU DAHA BAŞTAN HARCIYORSUN ..ŞİMDİ DERLERKİ EĞİTİM MASRAFI YOK ADAM ZATEN İÇİNDE YERLEŞTİRMİŞ SEN ÇIKARAMAYACAĞIN BİR SİSTEM UYGULAMIŞ.BUNA BİRDE UÇAK MÜH OLDUĞUNU ZANNEDEN BAZI UKKELA TİPLER EKLENDİMİ YAĞMA HASANIN BÖREĞİ OLUR ..YADAD AKDIKLARI KOMİSYONLARDAN SDOLYI BİR SIKINTI KALMAZ..BIRAKIN ÇÖZEYİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çözüm belli. Kendinizi yormayın. 3 adet kullüvahhal ve 1 elham okuyun. Bu iş bitmiş. Kimse kurtaramaz. 2009 zararını da bir ekleyin de tüm gerçek açığa çıksın. Tabii verdiğiniz rakkamlara inanılırsa! Tüm Dünya Havayolu şirketlerinin kötü geçeceğini söyledikleri bir yıl geliyor. Bu gidişle yakıt bile alamazsınız. Ayrıca bu açıklanan sadece "zarar". Nerede ödenecek borç miktarı? Maintenance Reserve? Üst Geçiş? Bunun gibi ödemeler yapıldı mı? Siz kapıya iyi bir kilit arayın, en kökten çözüm bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İSTEMEYEN PİOLT UÇMASIN VE İSTEMEYEN TEKNİSYEN ..MÜH ...HOSTES ...MEUR VEYA İŞÇİ ÇALIŞMASIN....ÇALIŞMAYIN BAKALIM ..TABİKİ BU YAZDIKLARIM BENİM ŞAHSİ FİKİRLERİM..KİMSE BİR ULUSUN MİLLİ HAVA YOLUNU BU DURUMLARA DÜŞÜREMEZ..ORADAKİ PİLOTLARIN ÇOĞU 1985 TE ORDUDAN AYRILIP YANIMIZA GELEN TEKNİSYENLER İSE ELİMİZDE YETİŞTİRDİĞİMİZ BİR GURUP...YER VE HOSTESLERDE AYNIDIR...ŞİMDİ DERİMKİ BU ŞİRKETİ BANA TESLİM EDİN SADECE I YIL İÇİNDE HERŞEY TERSİNE DÖNECEKTİR..ÇÜNKÜ O ŞİRKETTE ÇALIŞANLARIN TEK TEK BİUOGROFİSİNİ BİLİYORUM..HAYDİ BAKALIM HASAN TAÇOY SENİDE TANIRIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ey Boyalı Kafa, asıl sorunun bunlardır senin.Ne kadar kolay yanılttılar her konuda seni.Pek bir bilmiş görünüyorsun ama fena çuvalladın.KTHY'nin iflası senin dönemine kısmet olacak, bu utançla ödeyeceksin yanlış kararlarının bedelini.Son sözüm geçmişi özleyenlere."Ah falancanın dönemi ne güzeldi." Demek ki senin için güzeldi.Bir Yöneticinin Dönemi sadece GELECEĞE AİT ÖNLEMLERİ, PROJELERİ, İLELEBET YIKILMAZ ALT YAPI KURMA KAABİLİYETİ VARSA güzeldir.Onun dışındaki güzellikler ŞAHISLARA MAHSUS, KEYFİ VE ÖZELDİR, KURUMSAL DEĞİLDİR.Ben derim ki bu kanserden kurtulamayacaksınız.Üstelik yokoluşunuz da çooook sancılı olacak.Çünki acı çekmeyi elbirliğiyle verdiğiniz zararlarla, ortaçağ üslubunuzda direnmekle ve utanmaz tembelliğinizle hakettiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Birbirlerinin uçuculuk yeterliliğine o kadar güvenmezler ki görevsiz pass uçarken (özel yolculuk) bile "Adam" seçeni vardır.Onların da tek marifetleri, tıpkı Kabin Ekipleri gibi, konuşmak, konuşmak, sadece konuşmaktır.Bu konuşmalarda doğruluk yoktur, bilgi yoktur, Şirket lehine hesap yoktur.Zaten tek hesapladıkları da "UÇUŞLAR NASIL DAHA KISA, AZ BACAKLI, KONFORLU, DAHA AZ YORUCU OLABİLİR VE BUNA RAĞMEN AY SONU CEBİME NASIL OLSUN DA DAHA FAZLA PARA GİRSİN.BU AMACIM UĞRUNA KİMİN HAKKINDA ATIP TUTMALI, NE TÜR SENARYOLAR UYGULAMALI, O ARADA BİRAZ AD EĞLENCE İÇİN KİME NASIL KANCA TAKMALIYIM?" dır.O garibim Yönetim Kurulu da bayağı bir ciddiye alarak dinler bunları.Pilotlar giderse "UÇAMAYACAĞINDAN" korkar.(Devamı Var)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000