23 Aralık 2009, Çarşamba 07:42:32

KTHY çalışanlarını kızdıran karar!

14. maaşların iptali, bazı KTHY çalışanlarını kızdırdı...
  • fatura neden bize çıkar yöneticilere değil çalışanlar yapmadı hataları yönetenler yaptı faturayı onlara sorun
  • Kthy her zaman olduğundan daha fazla ekonomik kriz içerisinde.Kthy özel bir şirket olsaydı çoktan iflas etmiş olur çalışanlarda içeride kalan hakları için İstanbul havayolu personelleri gibi yıllarca mücadele ederlerdi.Artık şunun görülmesi lazım ki Kthy, Kıbrıs parkurunda TEKEL değil.Güçlü ve dinamik rakipleri var.Pazardan aldığı pasta küçüldü.Gelirler giderleri karşılayamıyor.Vergilerle nereye kadar ayakta kalabilecekler.Artık taşın altına herkes elini sokmak zorunda.
  • Şirkete ailece yıllarını veren ve sonradan gelenlerin başarısı olduğunu düşünmeyen arkadaş 6 yıl önce neydiniz ne başarınız vardı yıllarca çiflikte yediniz içtiniz şirket 1 adım ileri gidemedi ve hatırlayanlar vardır her yıl zarar açıklarıd THY ne çabuk unuttunuz. Diğer bir arkadaş 12000 kişi demiş doğrudur benim sözüm yatanlara. Onlar kendilerini bilip hemende atlıyorlar zaten yoruma yarası olan gocunuyor.
  • Çalışanların kızmaması lazım. Bu sonuca katlanmak veya katlanmamak sizin elinizde. THY nın halini görüyorsunuz. Dev THY ne hallere düştü. Aynı son sizi de bekliyor. İyisi mi çok geç olmadan önlemlerinizi alın. Bademlere dikkat edin.
  • Burada veciz yorumunu esirgemeyen tk uzmanı; bu şirket son 6 yılda işe alınanlarla bu duruma gelmedi bilesin! Ortada bir başarı varsa, bu yıllarını bu şirkete vermiş; tüm ailesiyle THY'li olan çalışanlarının eseridir. Tepeden inme bir yöneticinin başarısı diye birşey söz konusu bile olamaz, herşey bu şirkete gönülden bağlı eski çalışanlarının eseridir!
  • dostum o şirkette 12 bin kişi çalışıyor.12 bin kişi de yatıyorsa bu şirket nasıl kar ediyor?.nasıl yeni uçak siparişleri veriyor.?yatan yok mu var ama herkes değil.
  • THY nı bu hale getirdiler. Şimdi de sıra KTHY da. Bunlar hep amatör ve işbilmez zihniyetin sonucudur. Koskoca THY na bakın. Ne hale geldi. Manşetlerden düşmüyor. Terlik deve vs. Sizinde sonunuz böyle olacak galiba.
  • suraya yorum yazanlar lutfen turkce kelimelerinize dikkat edin.kipriz diye yazan kisi tkdan ne istedin simdi onu anlamadik.ve herseyden once kibris kipriz degil!!!
  • Türkhava yolları personeli nezaman yatıyordu sen yanındamıydın thy kaç yıllık öğren sonra yorum yaz.
  • one minutes!!!!! Dk 1 14. maas , dk. 2 Yozlasmis Sendika , dk. 3???? bu mac cok gollu gececek

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) bazı çalışanları,  yetkili sendika Kıbrıs Türk Hava Taşıyıcıları Çalışanları Sendikası’ndan (Hava-Sen) istifa etti. Özellikle bazı kabin çalışanları KTHY personelinin büyük çoğunluğunun üye olduğu Hava-Sen’den istifa edip KTHY pilotlarının kurduğu Kıbrıs Türk Sivil Havacılık Çalışanları Sendikası’na (UÇSEN) geçmeye başladı.

Bazı kaynaklara göre, Hava-Sen’in, KTHY’deki tek yetkili sendika konumunu kaybetmesi olasılığı gündeme geldi.

Güvenilir kaynaklarımız,  geçtiğimiz hafta KTHY kabin personelinin çoğu Hava-Sen sendikasının Lefkoşa’daki merkezine giderek topluca istifa ettiğini bildirdi. İstifa eden kabin personelinin (hostesler), ocak ayındaki tüzük değişikliği ile birlikte UÇ-SEN’e geçmeleri bekleniyor. 

Hava Sen Yönetim Kurulu bu amaçla istifa edenlere tek tek telefon açarak istifalarını geri alma çağrısı yapıyor.

Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta üyelerine toplantı çağrısı yaptı. Ancak istifa edenlerin toplantıya katılmadığı tespit edildi.

İstifa edenler, “Hava Sen haklarımızı yeteri kadar savunmadı” iddiasını savundu.

Hava – Sen’den istifa gerekçeleri arasında, 14’üncü maaş da var. Elde edilen bilgilere göre, istifa eden bazı çalışanlar, Hava – Sen’i, “14’üncü maaşın kaldırılması konusunda pasif davranmakla” suçluyor.

Sendika içerisinde huzursuzluk var

Kıbrıs’ın sorularını yanıtlayan Uç-Sen Başkanı Tamer Azizoğlu, Hava-Sen’den istifa eden hosteslerin sendika içerisindeki gelişmelerden huzursuz olduklarını belirtti.

Hosteslerin oradan ayrılıp Uç-Sen’e geçmek istemelerinin doğru bir karar olduğunu kaydeden Azizoğlu, hosteslerin Hava-Sen’den ayrılmasıyla alakalı herhangi bir işlem yapmadıklarını da belirtti.

Sendikaları ile ilgili problemlerinden istifaların yaşanmış olabileceğini ifade eden Azizoğlu, Uç-Sen olarak tüzüğe göre henüz üye kabul edemediklerini, ancak en geç ocak ayı içerisinde tüzük değişikliliğine giderek üye kabul etme durumuna gidebileceklerini de kaydetti.

Tüzüklerini değiştirip üye kabul edilmesiyle ilgili yoğun bir istek olduğunu da vurgulayan Tamer Azizoğlu, “Uç-Sen’in tüm üyelerini kapsayan bir toplantı yaparak bu konuya da açıklık getireceğiz. Önümüzdeki hafta veya en geç ocak ayında açılım bir sonuca ulaşır” dedi.

Kıbrıs Gazetesi

KTHY çalışanlarını kızdıran karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
fatura neden bize çıkar yöneticilere değil çalışanlar yapmadı hataları yönetenler yaptı faturayı onlara sorun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kthy her zaman olduğundan daha fazla ekonomik kriz içerisinde.Kthy özel bir şirket olsaydı çoktan iflas etmiş olur çalışanlarda içeride kalan hakları için İstanbul havayolu personelleri gibi yıllarca mücadele ederlerdi.Artık şunun görülmesi lazım ki Kthy, Kıbrıs parkurunda TEKEL değil.Güçlü ve dinamik rakipleri var.Pazardan aldığı pasta küçüldü.Gelirler giderleri karşılayamıyor.Vergilerle nereye kadar ayakta kalabilecekler.Artık taşın altına herkes elini sokmak zorunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şirkete ailece yıllarını veren ve sonradan gelenlerin başarısı olduğunu düşünmeyen arkadaş 6 yıl önce neydiniz ne başarınız vardı yıllarca çiflikte yediniz içtiniz şirket 1 adım ileri gidemedi ve hatırlayanlar vardır her yıl zarar açıklarıd THY ne çabuk unuttunuz. Diğer bir arkadaş 12000 kişi demiş doğrudur benim sözüm yatanlara. Onlar kendilerini bilip hemende atlıyorlar zaten yoruma yarası olan gocunuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çalışanların kızmaması lazım. Bu sonuca katlanmak veya katlanmamak sizin elinizde. THY nın halini görüyorsunuz. Dev THY ne hallere düştü. Aynı son sizi de bekliyor. İyisi mi çok geç olmadan önlemlerinizi alın. Bademlere dikkat edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Burada veciz yorumunu esirgemeyen tk uzmanı; bu şirket son 6 yılda işe alınanlarla bu duruma gelmedi bilesin! Ortada bir başarı varsa, bu yıllarını bu şirkete vermiş; tüm ailesiyle THY'li olan çalışanlarının eseridir. Tepeden inme bir yöneticinin başarısı diye birşey söz konusu bile olamaz, herşey bu şirkete gönülden bağlı eski çalışanlarının eseridir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dostum o şirkette 12 bin kişi çalışıyor.12 bin kişi de yatıyorsa bu şirket nasıl kar ediyor?.nasıl yeni uçak siparişleri veriyor.?yatan yok mu var ama herkes değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY nı bu hale getirdiler. Şimdi de sıra KTHY da. Bunlar hep amatör ve işbilmez zihniyetin sonucudur. Koskoca THY na bakın. Ne hale geldi. Manşetlerden düşmüyor. Terlik deve vs. Sizinde sonunuz böyle olacak galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
suraya yorum yazanlar lutfen turkce kelimelerinize dikkat edin.kipriz diye yazan kisi tkdan ne istedin simdi onu anlamadik.ve herseyden once kibris kipriz degil!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkhava yolları personeli nezaman yatıyordu sen yanındamıydın thy kaç yıllık öğren sonra yorum yaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
one minutes!!!!! Dk 1 14. maas , dk. 2 Yozlasmis Sendika , dk. 3???? bu mac cok gollu gececek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000