28 Temmuz 2009, Salı 10:17:32

KOKPİT, ŞOV YERİ Mİ?

Önce kokpitte sigara içtiğini söyleyen bir şarkıcı, şimdi de bir manken uğruna uçağı sallayan çapkın bir pilot… AirportHaber soruyor, onlarca yolcunun hayatını hiçe sayan bu pilotlar kim?
  • Zaman zaman kokpite misafir alınır, uçuşdan korkuyordur, merak ediyordur vs. ilk gören çok şaşırır, otopilotda giden uçak ve oturan pilotlar, bilmeyenler pilotları her an araba kullanır gibi el ile uçuyor sanır. peki nasıl kullanıyorsunuz gibi bir soru üzerine de otopilot derve dışı bırakılıp manual uçaşa geçerek merak giderilir. bu ne sorumsuzlukdur nede tehlikelidir, pilotun manual uçmasının ne tehlikesi olabilirki hatta uçak kitapları herhangi bi tehlike anında uçağın otopilotdan çıkartılarak manual uçurulmasını ister, yani manuel uçmak oto pilotile uçmakdan daha emniyetlidir. oto pilot acil durumlar için değildir, herşey normal iken pilotların işyükünü almak içindir. manual uçmak sorumsuzluk değildir, tehlikeli hiç değildir.
  • Hayatında kokpite guzel kız cagırmadım diyen bi tane kaptan varsa gelsin alnının ortasından opucem onu..:)
  • Böyle bir durum yaşanmış olabilir,yani cockpıte yolcu alma durumu.10 senedir bu işi yapıyorum ve böyle sayısız olaya şahit oldum. Kimi uçak korkusunu yenmek için girer,kimi merak ettiği için girer.Kiminide bu mevkisini hazmedememiş malesef bu işi artistliğe yoran bazı pilotlarımız çağırır.Tabiiii bu davranışı hepsine mal etmemek lazım.Bzı arkadaşlar kendilerini astronot zannettikleri için....Kendilerine yaptıkları işten ötürü büyük saygım var ANCAK HER KUŞUN ETİ DE YENMEZ.Bana Şov yaptı uçağın burnunu indirdi kaldırdı falan bunlar biraz atmasyon Ama be kızım madem sende anladın Pilotun sana asılacağını ne diye gidersin oraya,kusura bakma sende biraz kaşınmışsın.Elime erkek eli değmedi......falan boşver böööle açıklamalar yapmana luzum yok.
  • Tahsil dürüstlükte referans değildir arkadasım , ayrıca vali olmak ama adam olamamak vardır hani... anlayana
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Pilot cockpit voice recorder olduğunu ve bunun dinleneceğini ve bu durumun ortaya çıkacağını hesap etmemişmidir? Bırakın böyle bitleri, Kaptanları bile oyunlarına alet ediyorlar. Bu olay gerçek olsaydı evet büyük sorundu ama ben bu kadar sorumsuz bir pilot olacağına ihtimal dahi vermiyorum.
  • Bu yukarıdaki suçlamarın sonucu yargısız infazla nasıl bağlıyabiliyorsunuz? 1)üniversite ve master derecesinde eğitim görmüş pilota mı inanılacak yoksa en iyi ihtimalle lise mezunu olan maken ve sarkıcıya mı?
  • Pilotlar saygın insanlardır, kaptanlar ağır adamlardır, sadece hava atmak adına uçuş güvenliğini riske atacak bu tip manevraları yapmazlar diye düşünüyorum.Her insan bir şeylerle gurur duymak ister , bu olayda kabine birileride alınmış olabilir ama dediğim manevralar yapılmamıştır.Hiç bir pilot zan altında bırakılmamalıdır.Bunu söyleyen kızı da yok şöyledir yok böyledir diye karalamak yanlış, sadece herkesin konuşabilir ama herkesin her söylediği ciddiye alınmamalı. Bakın asıl takip edilmesi , yorum yapılması gereken Isparta kazası.Bugün onun davası başladı.Hala nasıl olduğu çözülemeyen bu olaya varken bu konuya kafa yormak anlamsız geliyor.saygılar
  • Şimdi bir olay çıksında pilotlara çamur atalım demek pilot olamamış eziklerin işidir. Evet mesleği temsil edemeyen pilotlar olabilir her meslekte oldugu gibi. Bu olaya gelince ben sadece pilotların sözde mankene göstermek için uçakla oynayacaklarını sanmıyorum. Hava atabilir çapkınlık yapabilirler ama uçağı sallamakmış yok pitch up / down yapmakmış. Öyle saçma şey olmaz. Kaldı ki bu sözde mankenin ismini ilk defa burda duydum. Hani ünlü biri olsa da inandırıcı gelse
  • GÜNDEM YARATMAK ICIN BÖYLE BIR LAF SÖYLEMIS BASARILIDA OLMUS TABIKI MEDYAMIZ SAG OLSUN BÖYLELERINI GÜNDEME TASIYOR PILOT ONLARCA INSANIN GÜVENLIGINI TEHLIKEYE ATACAK KADAR DA BÖN DEGILDIR...HEPSI YALAN.

Şarkıcı Niran Ünsal, sigara yasağından sonra uçak seyahati sırasında kokpite girerek sigara içtiğini söylemişti. Bu konu uzun süre magazin gündeminde sorgulanmadan, doğruluğu yanlışlığı tartışılmadan basit bir magazin olayı gibi konuşuldu.

Şimdilerde ise yeni yetme bir mankenin bir havacılık programındaki skandal sözleri ortalığı karıştırdı.

Türkiye ikinci güzeli Senem Kuyucuoğlu, katıldığı bir televizyon programında, KKTC’ye defile için gittiği seyahatte kendisini kokpite davet eden çapkın pilotun kendisini tavlamak için uçak yolcu doluyken manevra yaptığını ileri sürdü.

Kuyucuoğlu o gün yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor:

“Uçak havalandıktan sonra hostes yanıma gelip ’Kokpitte uçmak ister misiniz?’ diye sordu. Pilotun çapkınlık yapmak istediğini anladım. Çapkın insanlardan nefret ettiğimden ona ders vermek için kokpite gittim. Pilota ’Uçak sallandığında çok hoşlanıyorum’ dedim. O da bunun üzerine benim için uçağın burnunu aşağı indirip yukarı kaldırdı. Uçak resmen sallandı. Gerçekten çok eğlendim. Bayağı komikti.”

Evet, mankenin komik bulduğu olay aslında skandalın ta kendisiydi.

Şimdi AirportHaber olarak şu sorulara kamuoyu merakını gidermek için cevap arıyoruz:

-Bir pilot, bayan bir yolcuyu hangi hakla ve cesaretle kokpite davet edebilir?
-Pilotun bu davetini kabin memuru yerine getirmek zorunda mıdır?
-Onlarca yolcunun yaşamının sözkonusu olduğu durumda pilot egosunu tatmin etmek için uçağı keyfince kullanabilir mi?
-Kokpit, şov yeri midir?
-O gün manevra sırasında bir kaza yaşansaydı bunun vicdani sorumluluğu kime ait olacaktı?
-Ve en önemlisi olayla ilgili soruşturma başlatılıp, bu sorumsuzluğu yapan pilotla ilgili işlem yapılacak mı?

Öte yandan, uçuş tarihi olan 17 Kasım 2008’deki seferlerdeki görevli pilotların ifadeleri alınmak üzere Uçuş İşletme Başkanlığı'na çağırıldığı bildirildi. KTHY yetkilileri, uçuş emniyetini aksatan bu tür hareketlerin cezasız kalmayacağını söyledi.

KOKPİT, ŞOV YERİ Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

Misafir ~ 15 yıl önce
Zaman zaman kokpite misafir alınır, uçuşdan korkuyordur, merak ediyordur vs. ilk gören çok şaşırır, otopilotda giden uçak ve oturan pilotlar, bilmeyenler pilotları her an araba kullanır gibi el ile uçuyor sanır. peki nasıl kullanıyorsunuz gibi bir soru üzerine de otopilot derve dışı bırakılıp manual uçaşa geçerek merak giderilir. bu ne sorumsuzlukdur nede tehlikelidir, pilotun manual uçmasının ne tehlikesi olabilirki hatta uçak kitapları herhangi bi tehlike anında uçağın otopilotdan çıkartılarak manual uçurulmasını ister, yani manuel uçmak oto pilotile uçmakdan daha emniyetlidir. oto pilot acil durumlar için değildir, herşey normal iken pilotların işyükünü almak içindir. manual uçmak sorumsuzluk değildir, tehlikeli hiç değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hayatında kokpite guzel kız cagırmadım diyen bi tane kaptan varsa gelsin alnının ortasından opucem onu..:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Böyle bir durum yaşanmış olabilir,yani cockpıte yolcu alma durumu.10 senedir bu işi yapıyorum ve böyle sayısız olaya şahit oldum. Kimi uçak korkusunu yenmek için girer,kimi merak ettiği için girer.Kiminide bu mevkisini hazmedememiş malesef bu işi artistliğe yoran bazı pilotlarımız çağırır.Tabiiii bu davranışı hepsine mal etmemek lazım.Bzı arkadaşlar kendilerini astronot zannettikleri için....Kendilerine yaptıkları işten ötürü büyük saygım var ANCAK HER KUŞUN ETİ DE YENMEZ.Bana Şov yaptı uçağın burnunu indirdi kaldırdı falan bunlar biraz atmasyon Ama be kızım madem sende anladın Pilotun sana asılacağını ne diye gidersin oraya,kusura bakma sende biraz kaşınmışsın.Elime erkek eli değmedi......falan boşver böööle açıklamalar yapmana luzum yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tahsil dürüstlükte referans değildir arkadasım , ayrıca vali olmak ama adam olamamak vardır hani... anlayana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pilot cockpit voice recorder olduğunu ve bunun dinleneceğini ve bu durumun ortaya çıkacağını hesap etmemişmidir? Bırakın böyle bitleri, Kaptanları bile oyunlarına alet ediyorlar. Bu olay gerçek olsaydı evet büyük sorundu ama ben bu kadar sorumsuz bir pilot olacağına ihtimal dahi vermiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu yukarıdaki suçlamarın sonucu yargısız infazla nasıl bağlıyabiliyorsunuz? 1)üniversite ve master derecesinde eğitim görmüş pilota mı inanılacak yoksa en iyi ihtimalle lise mezunu olan maken ve sarkıcıya mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pilotlar saygın insanlardır, kaptanlar ağır adamlardır, sadece hava atmak adına uçuş güvenliğini riske atacak bu tip manevraları yapmazlar diye düşünüyorum.Her insan bir şeylerle gurur duymak ister , bu olayda kabine birileride alınmış olabilir ama dediğim manevralar yapılmamıştır.Hiç bir pilot zan altında bırakılmamalıdır.Bunu söyleyen kızı da yok şöyledir yok böyledir diye karalamak yanlış, sadece herkesin konuşabilir ama herkesin her söylediği ciddiye alınmamalı. Bakın asıl takip edilmesi , yorum yapılması gereken Isparta kazası.Bugün onun davası başladı.Hala nasıl olduğu çözülemeyen bu olaya varken bu konuya kafa yormak anlamsız geliyor.saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Şimdi bir olay çıksında pilotlara çamur atalım demek pilot olamamış eziklerin işidir. Evet mesleği temsil edemeyen pilotlar olabilir her meslekte oldugu gibi. Bu olaya gelince ben sadece pilotların sözde mankene göstermek için uçakla oynayacaklarını sanmıyorum. Hava atabilir çapkınlık yapabilirler ama uçağı sallamakmış yok pitch up / down yapmakmış. Öyle saçma şey olmaz. Kaldı ki bu sözde mankenin ismini ilk defa burda duydum. Hani ünlü biri olsa da inandırıcı gelse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GÜNDEM YARATMAK ICIN BÖYLE BIR LAF SÖYLEMIS BASARILIDA OLMUS TABIKI MEDYAMIZ SAG OLSUN BÖYLELERINI GÜNDEME TASIYOR PILOT ONLARCA INSANIN GÜVENLIGINI TEHLIKEYE ATACAK KADAR DA BÖN DEGILDIR...HEPSI YALAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000