01 Şubat 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Arkadaslar devamli TGS'den sikayetlerini dile getiriyorlar, cok haklilar ancak neden orgutlu olmuyorlar,birlesip,tek vucut olup tepkilerini dile getirmiyorlar? Hakkinizi istiyorsaniz bunun icin mucadele etmelisiniz ki bu da uc-bes kisiyle olmaz! Isverenler, toplumumuzun orgutlu olmadigini,issizlikle tehdit etmeyi,paranin herseyden onemli oldugunu iyi bildikleri icin bunu devamli,yillardir sizler gibi calisanlar aleyhine kullanmaktalar! 2002'den once 5 milyondan fazla sendikali calisan vardi simdi 500 bin'e dustu bu rakam! Biat,sukur vs ile kandirilmaya,somurulmeye,uc kurusa,dogru duzgun sosyal hak olmadan calismayi kendinize yakistirmayin! Sizi somurenler krallar gibi yasiyorlar hakkinizi orgutlu bir sekilde arayin, baskalari sizin icin bir yere kadar bir seyler yapabilir! Birakalim baskalari bizim icin ugrassin,biz arka planda kalalim,aman basimiza bir is gelmesin,sark kurnazi zihniyetiyle bir yere varamazsiniz! Bu sorunu cozebilecek tek mercii,tek guc sizlersiniz unutmayin!
  • TGS'ye el atın lütfen . Hakkımızı versinler
  • cetin bey tgs de ki zam olayina el atin lutfen.1,5 refah zammi ne demek ya.mudur ve seflere ozel saglik sigortasindan tut 23 luk zam.isci neden degeriz neden onemsiz.Peygamberimiz alninin teri kurumadan verin derken bunlar hangi dine mensuplar!! saygilarimla isci dostu Cetin Bey
  • çetin bey. İnternette bir yerde sizim yanlış hatırlamıyorsam Kavak ve Kabak başlıklı bir yazınızı okumuştum.Dün aradım bulamadım.O yazıyı airporthaber' de okumalı bence. Aynen bizimkileri anlatıyordu. Bu haftaki yazıya konu olan yöneticilerimiz ile bire bir benzerdi söyledikleriniz.
  • O ceo varya .....o oyle işleri beceriyorki.....ancak yabancılar uyanmadı.birisi uyandırmalı.
  • Yazinizda 24 saat boyunca istediginiz kadar kiralik araci kullanabilirsiniz diyorsunuz. Bu durumda aylik kira ucreti artar. Km sinirlamasi olursa aylik kira ucreti ekonomik olur. Halbuki calisan insan mekanizmasi icin boyle bir durum soz konusu degildir. Sabit ucret fakat 24 saat kullanabilirsiniz. Yani ulkemizde insan kullanim suresinde sinir yoktur. Ama vizyon, misyon, ustun IK uygulamalari derken sirketler internet sayfalarinda mangalda kul birakmiyorlar.
  • Çetin bey cesur kaleminiz ve okurlarınıza tek tek cevap verme nezaketinizden dolayı öncelikle size teşekkür ederim. ISG yöneticileri o kadar insanlıktan çıktılar ki kendi lükslerinden(şirket arabası/benzin) taviz vermeyip, personele enflasyon oranının altında yapılan köle mantığı zammını reva görmekten çekinmiyorlar. Ceo'nun kiralık arabası son model bmw iken ya da yöneticilerin yemekhane varken dışarda yediği yemekler masraf olarak yazılabilirken, personel için en ufak iyileştirme yapılmamaktadır. Ceo için kendi aldırdığı eski havaş personelleri dışında kalanların hiç bir kıymeti yok. Yer hizmetleri, güvenlik, akaryakitı kendi becerisizlikleri yüzünden satmak zorunda kaldılar ama suç personelde hep. 28 milyona dayanmış bir havalimanında hala "kazanamıyoruz" demek komik ve insanı aptal yerine koymaktır. Malezyalılar'a gösterilen sahte raporlar da cabası. 6 senedir çalışan 7 personel cuma günü yapılan çağdışı zamdan istifa etti. Yiyin efendiler. Aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin !
  • Sevgili çetin abimiz airport haberin ...tgsde 2016 zam oranları belli oldu ....haberindeki yorumları okumanızı rica ediyorum. .bugüne kadar yazdığınız makalelerden yapmış oldugunuz doğru tespitleri görmüş olacaksınız. .saygılarımla. ..
  • Ulkemizde maalesef insana deger verilmiyor ki insana yatirim yapilsin! Ulkemizdeki calisan kesim sadece patronlarin,isverenlerin islerini gormek,sirketlerini,kurumlarini daha zengin daha basarili hale getirmek icin calisip,yasayan yaratiklar gibi goruluyor! Milletimiz kadar kendi insanina dusman baska bir millet var midir acaba? Elin adami insanini insan gibi kosullarda calistirip,yasatmak icin bilmiyor ki ne yapsin biz de tam tersi! Eskiden Lufthansa ,Almanya'da ne maas,sosyal hak varsa aynisini ulkemizde calisanlarina veriyordu ama bakti ki ulkemizde somuru,uc kurusa,sosyal haksiz insan calistiriliyor ve kanunen de bir yaptirim yok o da ulkemiz sartlarina! ayak uydurdu! Performans degerleme vs bunlara inanmiyorum zira bunu yapanlar ya patronlarin,isverenlerin adami ya da kendileri kendi cumhuriyetlerini ilan etmis kraldan fazla kralcilar! Insana deger vermedigimiz, onlari mal gibi gordugumuz,insanca calistirip,yasatamadigimiz muddetce ulke olarak her konuda geri gideriz,gidiyoruz da!
  • Sayın Özbey tgsnin2016 zam oranları belli oldu haberinin altındaki yorumlara bakmanızı rica ediyorum bugüne kadar yazdıklarınızda ne kadar haklı ve isabetli tespitlerde bulunduğunuzu göreceksiniz....işçi kardeşlerimize haklarını aramaları hususunda ne önerirsiniz.?? Saygılar işçi emekçi dostu çetin abi. ...

Yönetici insansa, işgören çalışırken insanlığını yaşar

İşyerinizde bir takım işleri görmek için bir araba gerekir bazen. Satın almaya maddi gücünüz yetmezse 0 kilometrede bir araba kiralayabilirsiniz. Bir anlaşma yaparsınız kiralayıcı ile. Belli bir süreç için. Arabayı sözleşmenin bittiği tarihten önce kiralayan firmaya veya şahsa iade etmek isterseniz anlaşma tarihi sonuna kadar olan kira bedellerini ödemeye mecbur olursunuz.   Aylık taksiti öde. Yağını, suyunu koy. Gerisine karışma. İstersen 24 saat çalıştır, istersen on beş saat. Kontağı aç çalışsın. Kontağı kapat dursun.  Bakım ve tamire de karışma.

İşte; sektörümüzün bazı şirketlerinin çalışanlarına bakış açısı da aynen böyle. Kiralanmış makineler. Her ne kadar bu yaklaşımı ile öne çıkan şirketlerdeki bazı çalışanlar “ Sistemin artık düzeldiğini ve çalışma şartlarının eskisi gibi olmadığını “ söylüyorlarsa da,  bunun doğruluğundan tam olarak emin değilim. İnşallah doğrudur.

Benim bu doğru kelimesinde anladığım, çalışanla ilgili tüm işlemlerin “ İş Güvencesi Yasasına” uygun olarak yürütülmesi. ( çalışma saatleri, vardiyalı çalışmalar, iki vardiya arasındaki istirahatlar, yemek paydosu, sosyal haklara ilişkin uygulamalar vb.) Aynı şeyi mi anlıyoruz bilmem.

Evet; hepimiz biliyoruz ki;  çalışan memnuniyeti anketlerinde memnuniyetsizlik faktörlerinin başında akçeli konular gelmiyor. Çalışma şartlarının uygunsuzluğu ve de yönetimsel konulardaki şikâyetler ilk sırayı alıyor. En azından geçmişte benim çalıştığım şirketlerde tablo bu şekildeydi. Bu durum bizim sektörde ağırlıklı olmak üzere, birçok sektörde hatta birçok ülkede benzeri şekilde. Tabii ki bu akla ilk gelen soru şirketlerin patronlarının neden bunun gereğini yapmadıkları? Buna cevap teşkil etmek üzere ilk akla gelen husus ise, yöneticilerin patronlarının istekleri doğrultusunda hareket ettikleri, başka bir deyişle patronların da yanlarında istihdam ettikleri yöneticilerden farklı düşünceye sahip olmamaları.

Her ne ise, çalışma yaşamında yeni yönetim sistemleri şekilleniyor. İki sene kadar önce   “ Yöneticisiz Yönetim’i “ duymuştuk. O tarihlerde veya daha sonra yazığım bir yazıda “ sizce bizim yöneticiler böyle bir sistemin yönetimsel mantık içerisinde yeşermesine imkân tanırlar mı diye sormuştum.

İki, üç sene önce BRIAN ROBERTSON isimli bir yazılımcı; Holacracy” (Holakrasi) adıyla şekillendirdiği ve Amerikanın hatırı sayılır büyük şirketlerinde biri olan Zappos başta olmak üzere olmak üzere 300’ e kadar uluslararası kuruluşta uygulanmaya koyulan bir yönetim şeklini lanse etti. Holagracy kelimesi Yunanca kökenli olup anlamı ise;  sanki sistemin bir cümlelik özeti.  Küçük ve özerk parçaların beraber çalışmak sureti ile bir bütün oluşturması. Bu sistemde Yönetici unvanı yok. Tüm çalışanlar kendi kendilerini yönetiyor. Evet; iş dünyası ağzının içine bakılan bir patronun, üst yöneticinin bulunmadığı, yaratıcılığı artırmayı hedefleyen bu sisteme nasıl bakar?  Sistemi benimsemek için Amerikalıların samimiyetle denedikleri açık. Yaygınlaşıp, yaygınlaşmayacağını söylemek için daha erken.

Gelelim bizim gibi, patronun veya tepe yöneticinin izni olmadan saati soramayan idarecilerin bulunduğu sektörümüze. Tepelerde birçok insan var. Tüm gücünü ve kudretini patrondan ve de taşıdığı unvandan alan, ortalığı kasıp kavuran kendini patron yarısı olarak gören yaradılışlar var. Böyle bir sisteme evet deyip kendilerini sıfırlamayı göze alması mümkün olmayan sözde yöneticiler var. Kim bilir, uygulamayı öğrenmeye bile gerek duymadan, yanlız bu sistem bulundukları şirkettin civarından geçmesin diye, kaç takla atıp ne tür cambazlıklar yaparlar. BRIAN ROBERTSON’a aslında paralelcidir o derlerse bile şaşırmam. Konuya patronlar açısından da bakarsak görünüm farklı olmayacaktır.

Her ne ise anlaşıldığı kadarı ile bu sistemin yaygınlaşmasını hayli bir zaman bekleyeceğiz. Dünyada yaygınlaşsa da bize pek uğrayacağını zannetmiyorum

ŞİRKETLERİN İŞİ YALNIZ PARA KAZANMAK MI?

Temel Aksoy’un sitesindeki bir yazıda belirttiği gibi, ( Sizlere Temel Aksoy beyin sitesindeki yazılarını takip etmenizi öneririm)  İçinde yaşadığımız çağda şirketler, insan odaklı olmak zorundadır. Eğer şirketler sadece para kazanma hırsıyla davranmaya devam ederse mitolojideki Erysichthon gibi kendini yiyen bir canavara dönüşecekler. (Erysichthon kutsal bir ağacı kestiği için tanrılar tarafından cezalandırılır. Artık Erysichthon ne yaparsa yapsın asla açlığını doyuramaz. Daha fazla yiyecek için kendi çocuklarını bile satar ve en sonunda da kendi kendini yer) Danah Zohar, bugüne kadar bencillik, açgözlülük, korku ve öfkenin hakim olduğu iş hayatında aslında paylaşma, güven, yardımlaşma gibi pozitif değerlere de yer olduğunu ve bunlarla beslenen şirketlerin daha iyi yerlere geleceğini savunur. Zohar’a göre bunu yapabilen şirketler “ruhsal zekâya” sahip olan şirketlerdir.

Eğer bir şirket çalıştırdığı insanları “iş gücü” olarak görmek yerine onları “insan” olarak görüyorsa ruhsal zekâsı yüksek bir şirkettir. Ruhsal zekâya sahip şirketler insanların “iş hayatı” ve “özel hayatları” gibi iki farklı hayatları olmadığını, herkesin tek bir hayatı olduğuna inanır. Şirketin ruhsal zekâsı sayesinde hem çalışanlar birbirlerine bağlanırlar hem de şirkete olan sadakatleri artar. Şirketlerin fark yaratması ruhsal zekâ sayesinde olur. Bu anlamda ruhsal zekâ, “dönüştürücü” bir güce sahiptir.

Danah Zohar, bizim bugüne kadar ezberlediğimiz, “şirketler para kazanmak için vardır” fikrini yeniden değerlendirmemiz gerektiğini söylüyor. Bugün geldiğimiz noktada şirketler devletlerden bile daha güçlü. Artık daha iyi bir toplum, daha iyi bir gelecek sağlamak sadece devletlerin değil aynı zamanda şirketlerin de üstlenmesi gereken bir sorumluluk.

Bu anlatımın kökeninde çalışanların bir makine olarak değil bir insan olarak görülmesi mevcut. Sizce bizimkiler bunu becerebilirler mi? Tabii ki ilk önce tepedekilerin emirlerindeki yöneticileri insan olarak görmesi gerekir. Peki, sizce bu mümkün mü? Benim kişisel görüşüme göre bu sistem de bizde bu bencillik, bu egoistlik ve de hep bencilik varken yürümez.

15. EN BEĞENİLEN ŞİRKETLER ARAŞTIRMASI

Evet; ülkemizin en önemli Ekonomi yayınlarının ilk sıralarında yer alan Capital 2015 yılı sonunda 15 nci en beğenilen şirketler araştırmasını yaptı ve sonuçlarını ilan etti. Sektörümüzden iki şirketin bu araştırmada en beğenilen 20 şirket arasında yer alması tabii ki sektör oyuncuları açısından gurur verici. Bu durumda THY ve TAV’ a gurur kaynaklarımız gözü ile bakıyoruz. İlk 20şirket ise Turkcell, Koç Holding, Coca-Cola, Ünilever, Arçelik, P&G, Eczacıbaşı Topluluğu, THY, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Sabancı Holding, Ülker, BSH, Tüpraş, Microsoft, Mercedes- Benz Türk, TAV ve Vestel sıralaması ile şekillenmiş.

Bu değerlendirmede dört özelliğin birbirine çok yakın oranlarla ön plana çıktığı belirtiliyor.

1.     Çalışan memnuniyeti,

2.     Kurumsal Yönetim ilkelerine göre yönetilme,

3.     Müşteri memnuniyeti,

4.     Ürün ve hizmet kalitesi

Bu dört faktörün söz konusu araştırma sonuçlarında üst sıralara tırmanan en beğenilen şirketlerinin ortak özellikleri olması ise dikkat çekici.

Sonuçlar yukarıda incelemeye çalıştığımız konularla ne kadar iç içe değil mi? Birçok şirkette yapılan “ çalışan memnuniyeti” anket sonuçları ile hemen hemen eşleşiyor.

Bu araştırmanın üzerine baz edildiği 20 kriter mevcut. Bunlar arasında en çok dikkatimi çeken ise; Çalışan memnuniyeti, çalışanlara sunulan sosyal imkânlar, çalışanların nitelikleri, Yönetim Kalitesi ve şeffaflığı, güvenilir firma olma kriterlerinin en beğenilenler sıralamasında, başka bir deyişle çalışan ve çalışanı ilgilendiren konularda sıralamaya sektörümüzden hiç bir firma girebilmiş değil. Rekabette Etik Davranma kriterinde ise “ En Beğenilen” İlk otuz şirket arasında yer almamış olan Pagasus markası kayıtlı. THY ve TAV bunlar dışındaki konulardaki performansları ile ilk 30 sıralamasında yer alıyor.

Şimdi gelelim bu araştırmanın nasıl yapıldığına. Üç ay boyunca süren bir saha çalışması yapılmış ve 700’ün üzerindeki şirketten 1602 yöneticiye ulaşarak yapılmış. Sonuçta çalışanlarla ilgili yukarıda sıralanan 4 özelliğin ön plana çıktığı belirlendiğine göre bu kriterlerden direk çalışanları ilgilendiren çalışan memnuniyeti, Kurumsal Yönetim İlkelerine göre yönetilme ve yirmi kriter içerisinden alınması gereken “çalışana sunulan sosyal imkanlar ve çalışan açısından güvenilir bir şirket olma “kriterleri ile ilgili olarak yönetici olmayan çalışanların da görüşlerinin alınması ve değerlendirmenin içerisine dahil edilmesi araştırmayı daha saygın sonuçlarının ise daha kabul edilebilir olmasını sağlayacaktır. Evet bu üç aylık çalışma süresini haliyle uzatacaktır. Ancak sonucun sağlığı açısından önemlidir. Sonuç değişir mi? Kriterlere verilecek olan ağırlık puanlarına göre değişebilir veya değişmez. Evet;  veya yapılmaz bilemem ama bunu Capital’ e de 1- 5 Şubat tarihleri arasında duyuracağım.

Yönetici insansa, işgören çalışırken insanlığını yaşar

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

TGS !!! ~ 8 yıl önce
Arkadaslar devamli TGS'den sikayetlerini dile getiriyorlar, cok haklilar ancak neden orgutlu olmuyorlar,birlesip,tek vucut olup tepkilerini dile getirmiyorlar? Hakkinizi istiyorsaniz bunun icin mucadele etmelisiniz ki bu da uc-bes kisiyle olmaz! Isverenler, toplumumuzun orgutlu olmadigini,issizlikle tehdit etmeyi,paranin herseyden onemli oldugunu iyi bildikleri icin bunu devamli,yillardir sizler gibi calisanlar aleyhine kullanmaktalar! 2002'den once 5 milyondan fazla sendikali calisan vardi simdi 500 bin'e dustu bu rakam! Biat,sukur vs ile kandirilmaya,somurulmeye,uc kurusa,dogru duzgun sosyal hak olmadan calismayi kendinize yakistirmayin! Sizi somurenler krallar gibi yasiyorlar hakkinizi orgutlu bir sekilde arayin, baskalari sizin icin bir yere kadar bir seyler yapabilir! Birakalim baskalari bizim icin ugrassin,biz arka planda kalalim,aman basimiza bir is gelmesin,sark kurnazi zihniyetiyle bir yere varamazsiniz! Bu sorunu cozebilecek tek mercii,tek guc sizlersiniz unutmayin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TGS!!! ~ 8 yıl önce
SİZE KISMEN KATILIYORUM. BU ARADA SİZ HANGİ ŞİRKETTE ÇALIŞIYORSUNUZ? MERAK ETTİM. GENELDE SEKTÖRÜMÜZÜN ÇALIŞANLARININ BÜYÜK KISMI İŞ YERLERİNDEN ŞİKAYETÇİ. HANGİSİNDE ÇALIŞANLAR ÖRGÜTLÜ.BİR ZAHMET NASIL ÖRGÜTLENECEKLERİNİ DE SÖYLESENİZ. ŞU VEYA BU ŞEKİLDE ÇALIŞMAYI KENDİNİZE YAKIŞTIRMAYIN DİYORSUNUZ. İNSANIN KENDİSİNE YAKIŞACAK İŞİ BULABİLME İMKANI YOKSA? SENDİKALI MİKTARININ AZALMASI ŞEKİLLENDİRİLMİŞ OLAN BİR İŞVEREN PLANLAMASININ SONUCU DEĞİL Mİ?ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN FİKRİNE KATILIYORUM. ANCAK ELİN KÜÇÜKLÜĞÜ, TAŞIN BÜYÜKLÜĞÜ MALUM. ÇALIŞANIN ELİ BU AĞIRLIK ALTINDA MUTLAK EZİLECEKTİR.İNSANLAR EVE EKMEK GÖTÜRME MECBURİYETİNDE.
TGS 2 ~ 8 yıl önce
Su an hicbir sirkette calismiyorum.Bu sektorde ve tum sektorlerde en buyuk sorun, orgutsuzluk,calisanlarin tepkisiz,umursamaz,neme lazimci,sark kurnazi olmalari,devlet ve patronlarin da calisanlarin orgutsuzlugunu,onlari issizlikle tehdidi,biati,sukuru,paranin gucunu onlara karsi kullanmanin nasil yapildigini oldukca iyi bilmeleri ve bu yaptiklari yanlarina hep kar olarak kalmasidir! O yuzden de medeni ulkelerden cok geriyiz! Medeni ulkelerin icat ettikleri herseyi buyuk bir istahla,bol para dokerek aliyoruz ama nedense insana,emege dair kanunlarini almak isimize gelmiyor! Orgutluluk, en basta kanunla (isci lehine kanunlari kim koyar orasi ayri ama insanlarin da ellerinde oy gucu var ancak yillardir hep yanlis kullaniyorlar!)sonra sendikayla olur ama tabii gercek sendika ile! sonra da calisanlarin haklarini beraberce koruma, kollektivizm inanci ve basarisi ile olur diye dusunuyorum. Bana soruyorsunuz peki ya sizce? Yillarca ust duzey yoneticilik yaptiniz calisanlar nasil orgutlenebilirler? Yakistirma hususunda da sorun yakisacak is bulup,bulmama degil ki! Insana yakisir sekilde calisabilmek ve yasayabilmek! Daha iyi is imkani yoksa elinizdeki is en iyisi de diyorsunuz iyi de baska secenek ya kisitli ya da yok ki zaten! Sinirlenmeyin vs diyorsunuz da bu mumkun mu? Keske oyle olabilsek! Hergun sizinde ustunuze gelseler,devamli taciz etseler,hakkinizi yeseler sakin kalabilir misiniz? Bunun bir yolunu bir zahmet de siz soyleseniz de bilsek hepimiz! Heryerde zihniyet ayni! Calisanlar,eve ekmek goturme derdi,issizlik vs ile devamli tehdit edilmeye devam edilsin,hepimiz susalim,hakkimiz yendiginde tepki vermeyelim,surekli somurulelim bu devran boyle sursun gitsin mi? Insanimiza deger vermedigimiz icin herseyde geriyiz! Ulke,kurum,sirket,millet vs olarak ileri gidebilmemizin verimli,motive,yaratici olabilmemizin tek yolu insanimiza deger vermek ve yatirim yapmak, kimsenin hakkini yememek,torpil,hemsehricilik vs yapmamak baska yolu yok! Anlayana tabii! Saygilarimla.
CVP TGS 2 ~ 8 yıl önce
SİZİ YARIN CEVAPLAYABİLECEĞİM. ŞU AN DIŞARIDAYIM. KUSURUMA BAKMAYINIZ.
CVP TGS 2 ~ 8 yıl önce
BU SÖYLEDİKLERİNİZİ ZİHNİNİZDE HANGİ ŞİRKET ŞEKİLLENDİRDİ BİLMİYORUM. ORADA NELER YAPTIĞINIZI VE İŞTEN NEDEN AYRILDIĞINIZI DA TABİİ Kİ BİLMİYORUM. DEĞERLİ ARKADAŞIM. İLK YORUMUNUZDA ÇALIŞANLARA HAKKINIZI ÖRGÜTLENEREK ARAYIN DİYEN SİZSİNİZ. BENDE SİZE PEKİ BUNU NASIL YAPSINLAR DİYE SORDUM. SUALE SUALLE CEVAP VERMEK ANCAK VERİLEBİLECEK BİR CEVAP OLMADIĞI ZAMAN MÜMKÜN OLUR. BİLMEM HAKSIZMIYIM. ÇALIŞANLARIN NASIL ÖRGÜTLENEBİLECEĞİ BELLİDİR. ANCAK ORTADA BUNU YAPACAK BİR SENDİKAL YAPI YOK. OLANIN DA NASIL DAVRANDIĞI MALUM. BEN KİMSEYE SİNİRLENMEYİN DEMEDİM. TABİİ Kİ BU MÜMKÜN DEĞİL. HATIRLADIĞIM KADARI İLE ÇALIŞANA SİNİRE KAPILIP FEVRİ HAREKET ETMEYİN DEMİŞTİM. BAŞKA SÖYLENEBİLECEK NE VAR? TEMELDE AYNI ŞEYLERİ DÜŞÜNMEMİZE RAĞMEN ANLAŞAMIYORUZ DİYE DÜŞÜNDÜM ( 2 ) NUMARALI YORUMUNUZU OKUYUNCA. BUNA DEVAM ETMENİN FAYDASI YOK. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
TGS 3 ~ 8 yıl önce
Cetin bey, dediginiz gibi temelde ayni seyleri dusunuyoruz biraz fark var o kadar ve anlasiyoruz da merak etmeyiniz.Yazdiklarim tecrube ettigim,yasadigim seyler tipki bircok calisan gibi. Size sordugum soruda amacim,sizin gibi tecrubeli,bilgili bir insandan bu konuda akil almak idi yoksa sizi sorgulamak vs kesinlikle degildi. Ilginiz,cevaplariniz icin cok tesekkurler,saygilar.
Tgs mağdurları ~ 8 yıl önce
TGS'ye el atın lütfen . Hakkımızı versinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs thy ~ 8 yıl önce
cetin bey tgs de ki zam olayina el atin lutfen.1,5 refah zammi ne demek ya.mudur ve seflere ozel saglik sigortasindan tut 23 luk zam.isci neden degeriz neden onemsiz.Peygamberimiz alninin teri kurumadan verin derken bunlar hangi dine mensuplar!! saygilarimla isci dostu Cetin Bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TGS-THY ~ 8 yıl önce
ARKADAŞIM. BU İŞLERE DİNİ İMANI KARIŞTIRMAMAK GEREKİYOR. NELER GÖRDÜK BİR DÜŞÜNSENİZE.HANGİ DİN ? HANGİ İMAN. " ZAM OLAYINA EL ATIN " SÖZÜNÜZ BİR BEKLENTİ İFADESİ. YAZMAYA YAZALIM. AMA ŞİMDİYE KADAR YAZDIKLARIMIZIN EN KÜÇÜK BİR FAYDASINI GÖRMEDİK Kİ? BU BEYLER BİLDİĞİNİ OKUYAN KİMSELER.KARIŞAN DA YOK, HESAP SORANDA. METHİYENİZ İÇİN SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. İSTEĞİNİZİ YERİNE GETİRMEĞE ÇALIŞACAĞIM.
Kavak ve Kabak ~ 8 yıl önce
çetin bey. İnternette bir yerde sizim yanlış hatırlamıyorsam Kavak ve Kabak başlıklı bir yazınızı okumuştum.Dün aradım bulamadım.O yazıyı airporthaber' de okumalı bence. Aynen bizimkileri anlatıyordu. Bu haftaki yazıya konu olan yöneticilerimiz ile bire bir benzerdi söyledikleriniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KAVAK VE KABAK ~ 8 yıl önce
YAZININ BAŞLIĞI GALİBA AZ FARKLIYDI.ARAYACAĞIM. EVET BİZLERE UYGUN BİR YAZIYDI.
Ceo yiyo ~ 8 yıl önce
O ceo varya .....o oyle işleri beceriyorki.....ancak yabancılar uyanmadı.birisi uyandırmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CEO YİYO ~ 8 yıl önce
BÖYLE GENEL DEYİŞLERLE İNSANLARI SUÇLAMAK BİZE YAKIŞMAZ. EĞER BİLİNEN BİR ŞEY VARSA AÇIK AÇIK SÖYLEMEK GEREK. YABANCI PATRONLAR YÖNETİMSEL AÇIDAN YAŞANAN REZALETLERİ BİLİYORLAR. SES ÇIKARTMAMALARININ BİR NEDENİ OLMALI.TEŞEKKÜRLER EDİYORUM TAKİBİNİZ İÇİN.
Merkez ~ 8 yıl önce
Yazinizda 24 saat boyunca istediginiz kadar kiralik araci kullanabilirsiniz diyorsunuz. Bu durumda aylik kira ucreti artar. Km sinirlamasi olursa aylik kira ucreti ekonomik olur. Halbuki calisan insan mekanizmasi icin boyle bir durum soz konusu degildir. Sabit ucret fakat 24 saat kullanabilirsiniz. Yani ulkemizde insan kullanim suresinde sinir yoktur. Ama vizyon, misyon, ustun IK uygulamalari derken sirketler internet sayfalarinda mangalda kul birakmiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MERKEZ ~ 8 yıl önce
SINIRLAMA HER YERDE VE HER KONUDA VAR KRDŞ. TABİİ İSTİSNALARDA 36 AYLIĞINA 0 KM ARABA KİRALARSANIZ AYLIK ÜCRET KİRALAMA ANINDA BELİRLENENDİR. BU SURETLE KİRA ÜCRETİ FİKSLENMİŞ OLUR HEMDE KM SINIRSIZDIR. ZİRA O ARAÇ 36 AYDA KENDİNİ AMORTİ EDİP KAR DA BIRAKIR MAL SAHİBİNE.
ISG ~ 8 yıl önce
Çetin bey cesur kaleminiz ve okurlarınıza tek tek cevap verme nezaketinizden dolayı öncelikle size teşekkür ederim. ISG yöneticileri o kadar insanlıktan çıktılar ki kendi lükslerinden(şirket arabası/benzin) taviz vermeyip, personele enflasyon oranının altında yapılan köle mantığı zammını reva görmekten çekinmiyorlar. Ceo'nun kiralık arabası son model bmw iken ya da yöneticilerin yemekhane varken dışarda yediği yemekler masraf olarak yazılabilirken, personel için en ufak iyileştirme yapılmamaktadır. Ceo için kendi aldırdığı eski havaş personelleri dışında kalanların hiç bir kıymeti yok. Yer hizmetleri, güvenlik, akaryakitı kendi becerisizlikleri yüzünden satmak zorunda kaldılar ama suç personelde hep. 28 milyona dayanmış bir havalimanında hala "kazanamıyoruz" demek komik ve insanı aptal yerine koymaktır. Malezyalılar'a gösterilen sahte raporlar da cabası. 6 senedir çalışan 7 personel cuma günü yapılan çağdışı zamdan istifa etti. Yiyin efendiler. Aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ISG ~ 8 yıl önce
DEĞERLİ KARDEŞİM. ISG PATRONLARININ YANİ MALEZYALILARIN HER ŞEYDEN HABERLERİ VAR. VAR OLMASINA VAR AMA UMURLARINDA DEĞİL.BU ADAMLARIN DENETÇİLERİ VAR. GELİP GİDİYORLAR. SAHTE RAPOR BİR YERE KADAR. FARKINDA OLMAMALARI MÜMKÜN DEĞİL. ISG' DE BIRAKIN DİĞERLERİNİ AKARYAKITI SATMALARI ANLAŞILABİLİR GİBİ DEĞİL. ALLAH KUVVET VERSİN.
! ~ 8 yıl önce
Bahsettikleriniz sadece ISG'de yok sektordeki hemen her kurumda var maalesef! THY,TAV,HAVAS,CELEBI vs. Mesela THY'de yonetim yemeklerini florya'daki luks restorantlardan getirtir, personel de kalitesizligi kac kere ortaya cikan(kac kere bu sitede haber oldu) tabldot firmalarindan yemek yer! Calisana verilen yemeklerin kalitesi onlarin isveren gozunde degerinin ne oldugunun en basit gostergesidir! Islerine geldi mi tasarruf gelmedi mi begenmezsen git paranla disarda ye!
tgs ~ 8 yıl önce
Sevgili çetin abimiz airport haberin ...tgsde 2016 zam oranları belli oldu ....haberindeki yorumları okumanızı rica ediyorum. .bugüne kadar yazdığınız makalelerden yapmış oldugunuz doğru tespitleri görmüş olacaksınız. .saygılarımla. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TGS ~ 8 yıl önce
YORUMLARI OKUDUM KARDEŞİM. YAZDIKLARIMIN DOĞRU OLDUĞUNA EMİNDİM ZATEN. SAĞLAMASI YAPILMIŞ OLDU. TEŞEKKÜRLERİMLE.
insan degeri ~ 8 yıl önce
Ulkemizde maalesef insana deger verilmiyor ki insana yatirim yapilsin! Ulkemizdeki calisan kesim sadece patronlarin,isverenlerin islerini gormek,sirketlerini,kurumlarini daha zengin daha basarili hale getirmek icin calisip,yasayan yaratiklar gibi goruluyor! Milletimiz kadar kendi insanina dusman baska bir millet var midir acaba? Elin adami insanini insan gibi kosullarda calistirip,yasatmak icin bilmiyor ki ne yapsin biz de tam tersi! Eskiden Lufthansa ,Almanya'da ne maas,sosyal hak varsa aynisini ulkemizde calisanlarina veriyordu ama bakti ki ulkemizde somuru,uc kurusa,sosyal haksiz insan calistiriliyor ve kanunen de bir yaptirim yok o da ulkemiz sartlarina! ayak uydurdu! Performans degerleme vs bunlara inanmiyorum zira bunu yapanlar ya patronlarin,isverenlerin adami ya da kendileri kendi cumhuriyetlerini ilan etmis kraldan fazla kralcilar! Insana deger vermedigimiz, onlari mal gibi gordugumuz,insanca calistirip,yasatamadigimiz muddetce ulke olarak her konuda geri gideriz,gidiyoruz da!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İNSAN DE.. ~ 8 yıl önce
HAKLISINIZ. BİZİM BİR BİRİMİZE OLAN DÜŞMANLIĞIMIZ FIKRALARA KONU OLDU. EĞER TÜRKİYE DE ÇETİN AHMET'İN, METİN MEHMET' İN ADAMI, TORPİL VB DÜŞÜNCELER YIKILMAZ İSE ÇALIŞMA YAŞAMI BÖYLE DEVAM EDER. iyi geceler olsun.
tgs ~ 8 yıl önce
Sayın Özbey tgsnin2016 zam oranları belli oldu haberinin altındaki yorumlara bakmanızı rica ediyorum bugüne kadar yazdıklarınızda ne kadar haklı ve isabetli tespitlerde bulunduğunuzu göreceksiniz....işçi kardeşlerimize haklarını aramaları hususunda ne önerirsiniz.?? Saygılar işçi emekçi dostu çetin abi. ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TGS. ~ 8 yıl önce
DOSTLUK GÜZEL DE YAZIP ÇİZMENİN MAALESEF BİR FAYDASI OLMUYOR. SUALİNİZE NE CEVAP VERMELİYİM DÜŞÜNECEĞİM. DİKKAT EDİN LTF. NE CEVAP VERMELİYİM DİYORUM. BENZİNE KİBRİT ÇAKMAK DOĞRU DEĞİL. ÖYLE VEYA BÖYLE DAHA İYİSİNİ BULANA KADAR EN İYİ İŞ SAHİP OLDUĞUNUZDUR. BU DEVİRDE İŞSİZ KALMAK ÇOK KÖTÜ.HATTA BU GÜN İÇİNDE BULUNDUĞUNUZ DURUMDAN BİLE. SAĞLIKLA KALIN.
daha iyisi ??? ~ 8 yıl önce
Degerli Cetin bey, daha iyisini bulana kadar en iyi is sahip oldugunuzdur diyorsunuz da bu devirde bu ulkede iyi is diye bir kavram yok olsa bile bulup,calismaya da imkan,olanak yok ya da cok zor maalesef! Isverenler de bunu bildikleri icin istedikleri gibi calisanlari tehdit ederek,az zam vererek,sosyal hak neredeyse hic vermeyerek,somuruyu dibine kadar yaparak insanlari calistiriyorlar!Ornegin thy'na disardan herkes ah bende calissam der bir de icerde calisanlara sorun bakalim ne diyorlar? Dusunun ki sektorun en buyugu en iyisi sozum ona!
CVP DAHA İYİSİ ~ 8 yıl önce
ONUN İÇİN ORTAMDAN MENFİ ETKİLENİP SİNİRLE İŞTEN AYRILMANIN ALEMİ YOK. SÖYLEMEK İSTEDİĞİM BUDUR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000