06 Ocak 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Adam gibi bakım yapma, adam gibi arızacılık yapma, sadece deftere imza at gerçekten daily yapmış gibi, ondan sonra ben tekniğim ölüm yeter de! yeter artık biraz sus be adam bari üste çıkma!
  • Milyar dolarlık şirket olarak 300 kişiyi sizi teknige alacagım diye haboma aldınız mı ? ve bu kurdugunuz habom sirketi o 300 kişinin yenilen hakkının uzerine kuruldu mu? o yuzden yeni nesil mro anlayısınızın son ürünü HABOM da 300 kişinin ahı var mı? yöneticilerimiz okuyorsa vicdanlarına sorsunlar !
  • Ali Bey Merhaba, Sizi severim, yorumum engellenmiş :) Arkadaşların yazılarını görüyorum isyanlarını okuyorum. Hepsi haklıdır. Milyon dolarlık şirket olan THY Teknik'te üç tip yapılanma var. Aynı işi yapan THY TEKNİK TEKNİSYENİ, aynı işi yapan HABOM TEKNİSYENİ ve aynı işi yapan TAŞERON Teknisyeni, TAŞERON ofis elemanı vs. fakat maaşlarda uçurum var. TAŞERON elemanlarını kimse neden görmüyor. Körler mi? Sağırlar mı? Yöneticiler, çalışanlar neden ses çıkarmıyor? THY Teknisyeni : 5.000 tl maaş (pas hakkı, yıllık izin, 8 gün mazeret izni) THY HABOM : 1.800 tl maaş (yıllık izin, mazeret izni var mı bilmiyorum) TAŞERON elemanı: 1.000 (yıllara göre değil, sadece 14 gün izin, ayrıca ihale kaybedilirse izinler yanıyor, Mazeret izni mi? Öyle birşey asla yok. Pas hakkı mı? PAS'ı sadece arkadaşlarımız ismini biliyoruz. Taşeron elemanları sadece uçaklara yakından görüyor sadece . Bunlara ses çıkarmayan tüm yöneticileri Allah'a havale ediyorum. Yazıklar olsun..Devletin parası ile yaşayanlara
  • Kaptan yorumunu yapan beyefendiye tesekkur ediyorum.hemen peşinden yorum yapana buluyorum ama bisey solemiyorum.günümüz calisma şartlarında hepimiz asidi yorulup asidi strese maruz kaliyoruz.zaten İstanbul da trafikle yasamanin getirdiği rahatsizliklar malum.lütfen artik sacmalamalari birakalim ve yorum köşesini bizler için fayda saglayacak birlik mesajları ile dolduralim.aksi halde patronlara kendimizi cslisanlari olarak guldururuz.hanımefendi ve beyefendilere hayirli aksamlar.güzel günler dilerim.
  • Bu sektör kadar birbirinden nefret eden ikinci bir sektor yoktur sanırım; hepimize yazıklar olsun...
  • Yaw arkadaşlar gelin sizde pilot hostes olun yaw, sıkıntı yapmayın
  • Tum teknisyen arkadaslari destekliyorum. ancak bir pilot olarak buraya gorgusuzce yazi yazip digerlerini horgorenleri kiniyorum... Unutmayinki dolu basagin boynu egik olur
  • Adam uçağa geliyor, kaptana defterde ne yazıyor diye soruyor, sözüm ona teknisyen, daha ne diyeyim, böyle ilgisiz ve kopuk, ama burada kül bırakmıyor....
  • Adam uçağa geliyor, kaptana defterde ne yazıyor diye soruyor, sözüm ona teknisyen, daha ne diyeyim, böyle ilgisiz ve kopuk, ama burada kül bırakmıyor....
  • Öncelikle tüm teknisyen arkadaşlarımızın hakları ve istedikleri maddi imkanların verilmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Şunu belirtmem gerekir ki son dönemlerde özellikle Airporthaber sitesinde artan Kaptan-Teknisyen karşılaştırmaları beni bir kaptan olarak son derece rahatsız ediyor. Bizler bir operasyonda 2 farklı işi yapan ve beraber emniyetli şekilde çalışmak zorumda olan 2 meslek grubuyuz. Ne bizsiz ne de teknisyensiz ne de kabin ekipsiz havacılık olmaz. Şu daha önemlidir bu daha önemlidir şeklinde yorumlar yapanların profesyonel havacılığın ne olduğunu bilmediğini düşünüyorum. Sektörde pilot lisansı var diye birini sol koltuğa kaptan olarak oturtamazsınız. Yıllarca tecrübe ister,bilgi ister yetenek ister. Ayrıca soğukkanlılık ister. Ister de ister. Aynı şekilde teknisyenleri de hemen yetkili yapamazsınız. O da bilgi ve tecrübe ister. Bu sebeple birlikte çalışan 2 meslek erbabını birbirine düşürerek rating yapmak ancak bizim gibi ülkelerde olur,çağdaş ülkelerde olmaz.

THY TEKNİSYEN AÇISINDAN SIKINTIYA DÜŞER Mİ?

Aslında teknik açıdan yorum yapacak ne bilgiye ne de tecrübeye sahibim. Hele Sefa İnan gibi bir tecrübenin yanında ahkam kesmek, teknik değerlendirme yapmak kendi haber portalımın gelmişine geçmişine hakaret olur. Lakin ben ne bir uçağın bakımı ile ne de bakımın nasıl yapılacağı ile ilgili yazmayacağım.

Elbette bizim de dilimizin döndüğü, iki kelam edebileceği sözler olmalı diye düşünüyorum. Zira bu sözler bakımla alakalı değil gözlemle alakalı.

Birçoğu gibi THY’yi parça parça düşünmüyorum. Ayrı şirketmiş, ayrı yönetimleri varmış bunlara takılmıyorum. Her ne kadar ticari unvanları ayrı olsa bile organik bağlarından dolayı işin sonu Türk Hava Yolları’na dokunuyor.

HABOM’la ilgili olan bitenler havacılık kamuoyu tarafından pek bilinmese bile, ilk TİS sürecinde kapalı kutunun açılmaya başladığına şahit olmaya başladık. Kutunun içinden tavşan mı çıkacak, kuş mu çıkacak bilinmez ama çok can sıkacağı kesin. Teknik tabirle değil de halk ağzı ile söylemek gerekirse THY HABOM’da teknik bakımların onaylarını veren teknisyenlerin birer birer istifa ettikleri haberleri küçümsenecek haberler değil. Uçak bakımlarının nasıl yapıldığına dair gelecekte soru işareti doğuracaktır.

HABOM teknisyenlerinin özellikle ücret konusundaki rahatsızlıklarının dikkate alınması gerekiyor. Maliyet hesaplaması yaparken merdiven altı fason işyeri gibi düşünmemek gerekir teknik bakım üstlerini. Türk Hava Yolları low cost bir şirket değil. Maliyetleri düşüreyim derken, kaliteden ödün vermemek gerekir. Ucuz etin yahnisini bilmeyen yok. “Ucuz mal alacak kadar zengin değilim” sözünü bilmeyenimiz de yok.

Bu sektörde pilot çabuk bulursunuz ama teknisyen yetiştirmek en az 5 yıl demektir. O yüzden pilot arkadaşlar kızmasın ama THY, teknisyenleri pilotlar kadar önemsemeli diye düşünüyorum. Uçak kazaları açısından baktığımızda THY’nin sicili pek temiz değil. İşte bu açıdan yetişmiş personelin çok para alması kimsenin gözüne batmasın.

THY’nin hat bakım başkanlığındaki teknisyenlere de kanca atıldığı haberini geçen hafta sonunda Airporthaber aracılığıyla paylaşmıştık. Pegasus Havayolları, Katar Havayolları reddedilmeyecek teklifler sunuyor THY teknisyenlerine.  Bazı teknisyenlerin de Emirates Havayolları’na CV gönderdiklerine dair haberler geliyor. THY bu tabloyu değerlendirmeli.  

Özel şirketler THY’nin pilot transferlerinden rahatsız idi. Şimdi suyun ters yöne akmaya başladığına şahit oluyoruz. Pegasus, Onur Air, Atlasjet, Sunexpress, Corendon ve hatta Borajet bile THY’den deneyimli teknisyen alma hesapları içinde. THY’nin bir okul olduğu gerçeğinden yola çıkarak başöğretmenlerin kaybedilmesi halinde ortaya çıkacak riski birilerinin, özellikle de THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun iyi hesaplaması gerektiğini vurgulamak isterim.

HAVA-İŞ SENDİKASI BAŞKANI BÖYLE OLMALI…

Geçen hafta Libya'da öldürülen THY muhasebe şefi Uğur Tezcan’ın cenaze töreninde idim. Hava-İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal da oradaydı. Hemen gözümün önüne bir fotoğraf karesi geldi. Eski başkan Atilay Ayçin’in Taksim’de gaz maskesi takmış yasadışı olayların içinde yer aldığı o kare. Bir başkan temsil ettiği, haklarını savunduğu toplumun lehine olan gösterilerde yer alır. Yani THY çalışanlarının eylemi olmalıydı.

Neyse ki yeni başkandan o imajı aldık. THY personelinin cenaze töreninde olması, acıyı paylaşıyor, arkadaşları ile aynı hissi taşıyor, acının da tatlının da paylaşımcısı olacak görüntüsü veriyor. İşte bugünün sendikacılığı böyle olmalı. Öteleştirici değil sahiplenici, kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı bir anlayış. Bu duruşu Ali Kemal Tatlıbal sergileyecek. İnşallah Ali Kemal Tatlıbal ile THY çalışanları hem haklarını layıkıyla alacak hem de iş barışını en üst seviyede tutacak.

THY TEKNİSYEN AÇISINDAN SIKINTIYA DÜŞER Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (87)

??? ~ 10 yıl önce
Adam gibi bakım yapma, adam gibi arızacılık yapma, sadece deftere imza at gerçekten daily yapmış gibi, ondan sonra ben tekniğim ölüm yeter de! yeter artık biraz sus be adam bari üste çıkma!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habomlu ~ 10 yıl önce
Milyar dolarlık şirket olarak 300 kişiyi sizi teknige alacagım diye haboma aldınız mı ? ve bu kurdugunuz habom sirketi o 300 kişinin yenilen hakkının uzerine kuruldu mu? o yuzden yeni nesil mro anlayısınızın son ürünü HABOM da 300 kişinin ahı var mı? yöneticilerimiz okuyorsa vicdanlarına sorsunlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
galerici ~ 10 yıl önce
GALERİ YAVUZDAN SATILIK İSTER PEŞİN İSTER TAKSİTLE YUNAN LİSANSLARI.
Kemal Tahir ~ 10 yıl önce
Ali Bey Merhaba, Sizi severim, yorumum engellenmiş :) Arkadaşların yazılarını görüyorum isyanlarını okuyorum. Hepsi haklıdır. Milyon dolarlık şirket olan THY Teknik'te üç tip yapılanma var. Aynı işi yapan THY TEKNİK TEKNİSYENİ, aynı işi yapan HABOM TEKNİSYENİ ve aynı işi yapan TAŞERON Teknisyeni, TAŞERON ofis elemanı vs. fakat maaşlarda uçurum var. TAŞERON elemanlarını kimse neden görmüyor. Körler mi? Sağırlar mı? Yöneticiler, çalışanlar neden ses çıkarmıyor? THY Teknisyeni : 5.000 tl maaş (pas hakkı, yıllık izin, 8 gün mazeret izni) THY HABOM : 1.800 tl maaş (yıllık izin, mazeret izni var mı bilmiyorum) TAŞERON elemanı: 1.000 (yıllara göre değil, sadece 14 gün izin, ayrıca ihale kaybedilirse izinler yanıyor, Mazeret izni mi? Öyle birşey asla yok. Pas hakkı mı? PAS'ı sadece arkadaşlarımız ismini biliyoruz. Taşeron elemanları sadece uçaklara yakından görüyor sadece . Bunlara ses çıkarmayan tüm yöneticileri Allah'a havale ediyorum. Yazıklar olsun..Devletin parası ile yaşayanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Toprak ~ 10 yıl önce
Biri bana yardımcı olabilirmi beni habom haksız yere elediğini düşünüyorum açmış olduğu kurs sonunda. Ne yapmam gerekir sizce beni değerlendirmezler mi acaba ne dersiniz?
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kaptan yorumunu yapan beyefendiye tesekkur ediyorum.hemen peşinden yorum yapana buluyorum ama bisey solemiyorum.günümüz calisma şartlarında hepimiz asidi yorulup asidi strese maruz kaliyoruz.zaten İstanbul da trafikle yasamanin getirdiği rahatsizliklar malum.lütfen artik sacmalamalari birakalim ve yorum köşesini bizler için fayda saglayacak birlik mesajları ile dolduralim.aksi halde patronlara kendimizi cslisanlari olarak guldururuz.hanımefendi ve beyefendilere hayirli aksamlar.güzel günler dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nefret ~ 10 yıl önce
Bu sektör kadar birbirinden nefret eden ikinci bir sektor yoktur sanırım; hepimize yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaw ~ 10 yıl önce
Yaw arkadaşlar gelin sizde pilot hostes olun yaw, sıkıntı yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Destekliyorum ~ 10 yıl önce
Tum teknisyen arkadaslari destekliyorum. ancak bir pilot olarak buraya gorgusuzce yazi yazip digerlerini horgorenleri kiniyorum... Unutmayinki dolu basagin boynu egik olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geliyor ~ 10 yıl önce
Adam uçağa geliyor, kaptana defterde ne yazıyor diye soruyor, sözüm ona teknisyen, daha ne diyeyim, böyle ilgisiz ve kopuk, ama burada kül bırakmıyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
40.000 ft ~ 10 yıl önce
300 tonluk bir uçağı 40.000 ft den 8000km mesafeye uçurabilen ancak bir printer'a kağıt takamayan kişiye pilot denir. Printera kağıdı ters takıp sonra da mürekkebi bitmiş diye deftere item yazan pilot arkadaşlar da var. Herkes hata yapabilir, hepimizin kapasitesi bir de olmayabilir. Ancak birbirimize saygı duymak profesyonel davranmak zorundayız.
Geliyor ~ 10 yıl önce
Adam uçağa geliyor, kaptana defterde ne yazıyor diye soruyor, sözüm ona teknisyen, daha ne diyeyim, böyle ilgisiz ve kopuk, ama burada kül bırakmıyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan Yorumu ~ 10 yıl önce
Öncelikle tüm teknisyen arkadaşlarımızın hakları ve istedikleri maddi imkanların verilmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Şunu belirtmem gerekir ki son dönemlerde özellikle Airporthaber sitesinde artan Kaptan-Teknisyen karşılaştırmaları beni bir kaptan olarak son derece rahatsız ediyor. Bizler bir operasyonda 2 farklı işi yapan ve beraber emniyetli şekilde çalışmak zorumda olan 2 meslek grubuyuz. Ne bizsiz ne de teknisyensiz ne de kabin ekipsiz havacılık olmaz. Şu daha önemlidir bu daha önemlidir şeklinde yorumlar yapanların profesyonel havacılığın ne olduğunu bilmediğini düşünüyorum. Sektörde pilot lisansı var diye birini sol koltuğa kaptan olarak oturtamazsınız. Yıllarca tecrübe ister,bilgi ister yetenek ister. Ayrıca soğukkanlılık ister. Ister de ister. Aynı şekilde teknisyenleri de hemen yetkili yapamazsınız. O da bilgi ve tecrübe ister. Bu sebeple birlikte çalışan 2 meslek erbabını birbirine düşürerek rating yapmak ancak bizim gibi ülkelerde olur,çağdaş ülkelerde olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000