29 Ocak 2024, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Çetin Bey, yüksek lisanslı arkadaşın eleştirilerine katılmamak elde değil. Lütfedip cevap vermişsiniz arkadaşa. Siz kendinizi eleştirene okumayı bırak diyorsunuz ama biz bırakmayacağız. Sizi severek okumaya devam edeceğiz. Ancak lütfen eleştirileri de göz önüne alıp giriş, gelişme ve sonuç şeklinde ve faklı konuları farklı başlıklar altında kaleme alırsanız okunabilirliğiniz artar. Çoğu zaman bir şey anlatırken bağlamdan kopuyorsunuz. Bu da yazının bütünlüğünü bozuyor. Saygılar.
  • ( Çetin özbey) tabii ki olur. şu anda uygulanan vardiya sistemini biraz anlatsanız
  • Çetin Bey vardiya saatleri ve 6 gün işte olmanin verdigi sendromu dile getirmenizi de isteriz. Personel son çare 8/5e geçmek istiyor.
  • Siz hiç yanan uçaktan her kezi kurtarmanız gereken bi iş yaptınızmı
  • Çetin Bey, bence sizin artık yazı yazmayı bırakma zamanınız gelmiş. Birincisi ben yüksek lisanlı biriyim, o kadar okuduk yazdık ama sizin yazılarınızı anlamakta güçlük çekiyorum, giriş gelişme sonuç hiçbirşey yok, daldan dala konuyorsunuz. Bu işler öyle Stephan Covey’in sözlerini filan örnek vermekle olmuyor. THY daha bugün Dubai’li bir leasing firmasıyla 1 adet 737 için kiralama sözleşmesi yapıyor, dünyanın her tarafında 777 arıyor bulamıyor, siz hala 737 ve 777’leri elinden çıkaracak mı bilmiyorum yazıyorsunuz. Elden çıkacak 737’si olan şirket 737’mi kiralar?
  • Bu adamlar neyin peşinde. Trollük mü yapıyorlar. Yoksa sizi akıllarınca yıpratmak mı istiyorlar. halen bu saçmalıkları yayınlıyorsunuz.
  • Bu Çetin beyde taktı THY ve Ahmet Bolata, her yazısında ilkokul seviyesinde resimlerle güya eleştiriler yapıyor. THY de bakıp bakıp gülüyorlardır bu komikliklere.
  • Çetin bey, transit yolcu miktarını ifade ettikleri boyuta çevirmek çok ama çok zor bir iş. Hedefe önce çalışanları inandırmalılar. Bunun için de belediye başkan adayları gibi yapacağız, edeceğiz demek yetmez. Nasıl yapacaklarını da anlatmaları gerekmez mi? Yalnız Bolat beyin koyduğu hedefe inanması yeterli değil gibime geliyor.
  • Geçen yıl Bay bolat seçim zamanı 600 uçak alacağız 10.000 çalışan alacağız diye ortaya vaatler atıyordu. Bir de tarikat tayfasını sürekli arada işe almakla umutlandırıyordu ve aldıklarıda oldu… Bi aralar trollere X den kendine yorum yazdırıyor birde cevaplıyordu … Kendisi Üst den ne emir gelirse onu uygulayan tepeden inme yönetici olmaktan malesef ileri gidemedi … Umarım yakında gider ve liyakat li havacılık bilgi ve becerileri olan biri gelir … Kartallılar hariç tabi !
  • demek uçakları doğru aldılar. Beğendin öyle mi? Birde sen bu işten anlar mısın? ne iş yapardın sen. araba almakla uçak almak aynı şey değil. bilmediğin konularda ahkam kesmesen daha iyi anlaşacağız.

(THY) Siz Hiç Karanlık Bir Odada Saklanan “Kara Kediyi” Aradınız mı?



İşyerlerinde patronlar veya atanmış tepe yöneticiler konuşmalarında sık sık düşünerek veya hiç düşünmeden bazı vaatlerde bulunurlar. Vaatte bulunmak, bir konuyu hedefleyip gerçekleştirileceğini söylemek kısaca verilen sözlerde durmak bazen zor, bazen ise kolaydır. Eğer sözü yerine getirmeden önce yapılacak olan alt yapı çalışmaları kurum için de başlayıp, kurum için de noktalanıyorsa, hazırlık çalışmalarında başka bir veya birkaç kuruluşla rekabet unsuru ve dış etkenler yer almıyorsa verilen söz veya vaat edilen konuyu yerine getirmek veya hedefe ulaşmak nispeten daha kolay görünür. En önemlisi vaat bir satın alma ise satın alımın ana unsurunu teşkil eden olan maliyet analizi doğru olarak yapılmış ise gerisi sanki daha kolay gibi geliyor insana. Örneğin uçak alımı gibi. Tabii uçakları alıp onları uçuracak ekibin temini ile eğitimini dikkate almaz iseniz o başka. Saçma, böyle şey olmaz demeyin. Bu saçmalık bir zamanlar yaşanmıştı.

Evet Bay Bolat THY’nin hayli büyük miktarda uçak satın alacağını açıklamıştı. Daha sonra uçak alımının satın alma opsiyonları ile birlikte 355 adet için programlandığı belirtildi. THY tarihinin en büyük alımıydı bu. Ve de THY söz konusu uçaklara ait siparişin verildiğini 13 Kasım 2023 günü resmen açıkladı.  Demek ki THY aşağıda zikredilen çalışmaları ve yapılması gereken diğer hususları vb. uzun sayılmayacak bir dönemde başarı ile sonlandırdı.

Bir havayolu filosuna yeni uçakla almak, şirket için önemli bir karar. Bu kararın alınması için birçok faktör göz önünde bulundurulmalı. İşte bir havayolu filosuna yeni uçaklar almadan önce yapılması gereken çalışmaların bir kısmı: Filo Plânlaması- Maliyet Analizi- Uçak Seçimi- Eğitim – Sertifikasyon- Müşteri Beklentileri – Teknik ve Uçuş İşletme gruplarının uyum değerlendirmesi Vb. olarak ifade edilebilir

THY’ nin uçak siparişlerine bakınca, A320—321 NEO ve A350. Bu uçak tiplerinin THY filosunda zaten mevcut olduğu görülüyor.  Siparişler 10 seneye yayılmış durumda. Dolayısı ile kesin sipariş ve alım opsiyonlu uçaklar hangileri onu bilemiyorum. Her şey bir tarafa görüşünü istediğim bu konuda uzman olarak kabul ettiğim bir dostumuz bu uçak tiplerinin önümüzdeki on senelik periyot içinde satın alınabilecek en iyi seçenekler olduğunu ifade etti. Bay Bolat’ı ve karar verenleri kutlamak gerek.  Rolls-Royce motorları için yorum alamadım. Çünkü sözleşme şartlarını bilmiyorduk.  Mutlak ki motor seçimi yaparken akılcı bir şekilde uzun dönemli bir bakım anlaşması yapmıştır diye düşünmekteyiz. Uçak sayılarına gelince yeni alınan bu uçaklar mevcuda ilave mi yoksa, THY filodaki B777 A330 ve B737 leri elden mi çıkaracak. Yapılan duyuruda bu konuda bir açıklama bulunmuyor. Belirtilen uçak tipleri filo da mevcut olup halen operasyonda olan uçaklar olması nedeni ile performans değerlendirmesi, spesifikasyon ve fiyat pazarlığı uzun sürmemiştir.  Bu günkü ortamda Boeing’ in devrede olmaması tabii ki doğru bir yaklaşım.

Evet, dikkat ederseniz yukarıda yapılacağı belirtilen, planlama, analiz ve seçim ve belirlemelerin tümü Havayolunun iç yapısında yürütülecek olan çalışmalar. Dış etkenlerin bu çalışmalarda rolü yoktur. Eğer takım şirket menfaatleri konusunda iyi anlaşan yöneticilerden oluşuyorsa bu çalışmaları yapmak, karar vermek ve işi sonuçlandırmak aşağıdaki konuda belirtilen türde bazı vaatleri yerine getirmekten nispeten rpt nispeten kolay ve belki de zevklidir. Bize uçakların seçimi ve alımı konusunda THY yöneticilerini kutlamak, hayırlı olmasını dilemek düşer. Allah kaza ve beladan korusun.

HEDEF KOYMAK= SÖZ VERMEK

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Türkiye Tanıtım Etkinlikleri ve THY'nin 90'ıncı kuruluş yıldönümü sebebiyle Güney Kore'nin başkenti Seul ile Japonya'nın başkenti Tokyo'da, basın mensupları ve önde gelen sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Bu nedenle yaptıkları konuşma ile “THY'yi değil, Türkiye'yi anlatıyoruz-, Kore, Japonya, Singapur ülkelerinin ziyaretçileri deniz, kum, güneş değil; kültür ve tarih peşindeler- Medeniyetin kökü,

başlangıcı Türkiye- Taş Tepeler' in restorasyonunda sponsorluğu THY üstlendi- Yabancı misafirlerin (turistin) kültür seyahatlerine ücretsiz bilet projesi- Türkiye'yi daha çok keşfedin, dünyanızı genişletin- THY'nin Japonya'da 36'ncı yılı, kardeş Japon halkını ülkemize davet ediyoruz- Türk mutfağını yerinde tatmak en iyisidir- THY Stopover programıyla ücretsiz konaklama, Vb. Ülkemiz Turizmi ile ilgili önemli başlık ve THY programlarına değinerek milli Havayolunun yöneticilerinin aynı zamanda ülkemizin Turizm, Tanıtım görevlisi olduklarını ortaya koyarcasına, güzel ve etkinliğin amacına yönelik geniş bir bilgilendirmede bulunmuşlar Tabii  ki böyle yapılması gerekir ve de öyle yapmışlar.

Buraya kadar güzel. Doğrusunu isterseniz bundan sonrasını anlayamadım. Türk Hava Yollarının ne denli büyüdüğünü anlatan bölümler dışında tabii ki. Onları belirtmek, ifade etmek şart. Anlayamadığınız hangi bölüm diye sorarsanız. Türkiye’de basının haberin başlığına taşıdığı konu. “THY olarak, halen yüzde 80 civarında olan transit yolcu oranını tersine çevirerek, yurt dışı uçuşlardaki transit yolcu oranını yüzde 20- 25'lere düşürüp, geri kalanların ise ülkemize gelen yolculardan oluşmasını sağlamayı ..........................  Vede devamı.

Ben THY’ den kopalı 21 sene oldu. Bu durumda benim THY uzmanları kadar konuya hâkim olmadığım mutlak. Yine de soracağım. THY mevcut transit yolcu oranını %’ 25’ e nasıl çekmeyi düşünüyor acaba?  Basit bir örnekle bir sual daha yöneltmek isterim.  İstanbul Londra uçağında tek bir koltuk kalmışsa ve bu koltuğu Tokyo Londra yolcusu yerine İstanbul Londra yolcusuna verirseniz Tokyo’dan gelecek uçakta ki koltuk boş kalır ve de gelir kaybına uğramış olunmaz mı? Ne dersiniz?

 Turizm atağı konusunda 10 ülkenin hedef olarak belirlendiğinin, bu konu içinde zikredilmesinin amaca ne katkısı olur ki? O ülkelerin havayolları yok mu? THY’nin bu atağından ötürü onlar yolcu kaybetmeyecekler mi? Ve de onlarda bu konu için kontr tedbir üretmezler mi? Cepheyi genişletmekte ne fayda umulur? Anlamak mümkün değil. Bu tür konularda rekabeti kızıştıracak söylevlerden kaçınılması gerekmez mi?

“10 tane hedef ülke seçtik şimdi. Bu 10 ülkeden 10 milyon turist gelse, her birinden 1'er milyon gelse ve 3'er bin ortalama bıraksa, 30 milyar ediyor, yani 10 milyon turist ve 30 milyar hedefimiz olmalı.” Sayın Bolat, THY gibi dünya sıralamasında ilk başlarda, Avrupa’da ise birinci olan bir şirket “gelse, bıraksa, yapsa, etse  “, kelimelerini kullanarak hedef koyar ve bunu açıklar mı? Takdir sizin.



Bu haberi iyi kötü sivil havacılıkla ilgili olanlar okuyacaktır. Dış hat uçuşlarında taşıdığınız yolcunun size maddi açıdan büyük bir faydası yoksa son senelerde ilan ettiğiniz kârları nasıl sağladığınızı izahta güçlük çekmeyecek misiniz?  20 % dış hat yolcusuna ilaveten taşıdığınız iç hat yolcularından mı sağladınız bu kârı? Size sormazlar mı?  Personele yaptığınız prim ödemelerinin ve + ikramiyelerin şirketin kârı dışında nasıl bir kaynağı olabilir ki?

Gelelim oluşturulan hedefe. Türkiye gelmek isteyen turist uçak mı bulamıyor? Transit trafik olmasa THY bu kadar uzun menzilli uçağı nasıl doldurmayı düşünür acaba? Türkiye’mizi mevcut yöntemle dünya ya bağlamanın bir ekonomik getirisi yok mu?  Kusuruma bakmayın ama 30 milyar ilave gelir hedefi gerçekçi değil. Temenni ederim ki ülkemize gelen yabancı misafirler sizin de beyanatınızda ifade ettiğiniz gibi kişi başı 3000 USD bıraksınlar ama maalesef gerçek 1000$ in altında.  2023 yıllık raporu henüz çıkmadı bildiğim kadarıyla; ama Turizm Proje Dergisi'nin Sputnik üzerinden aktardığına göre 2023 yılında Türkiye'ye ilk 11 ayda 52.742.526 turist geldi. Ortalama harcamaları bildirilmemiş; ancak 2023'ün başında turist sayısı hedefi 60 milyon, turizm geliri 56 milyar dolar olarak hedeflenmiş; eğer bu tutturulabildiyse (11. ay itibariyle epey yaklaşılmış gözüküyor), kişi başı 933 Amerikan doları harcamış olacaklar. Bu hedefi koyan THY Yönetim Kurulu Başkanının bunu bilmemesi şaşırtıcı değil mi?

2023’ün 10. ayında bu konu ile ilgili olarak yazdığım bir yazıda Bay Bolat’a aşağıdaki şekilde seslenmiştim. Tekrarlıyorum.

“Sayın Bolat bizden çok daha iyi bilirler ki, hedef belirlemenin araştırma şirketleri ve uzmanlar tarafından doğruluğu kanıtlanmış 5 temel kuralı var. Konu ile ilgili tüm neşriyatlarda bu bilgi yer alır. Umarım bunları geçte olsa göz önünde tutarsınız. Aşağıda bilgi ve ilginize sunuyorum.”



Seyahat, uçuş uzun. İnsanlar gazetecileri görünce fazla mı konuşuyor dersiniz? Tanıtma ve Halkla ilişkiler Başkanlığına atandığım sıralarda şimdi rahmetli olan bir ağabeyimizin nasihatini hep aklımda tuttum. “Şirketin müfettişleri ne soruyorsa onu cevapla ve sus. Gazetecilerle de konuşurken konunun dışına çıkma. Ve de anlatımı başka argümanlar ekleyerek uzatma. Hata yaparsın.” Bay Bolat bunu yapmamış.

Evet Bay Bolat işte bu nedenlerle bazı hedefleri gerçekleştirmek daha zordur. Kaldı ki bu konuda şu ana kadar rakiplerden bir kontr atak görmediniz. Bunlar sizin hedefinizin önüne bizzat yerleştirdiğiniz küçük olmayan taşlar.

Size Kum, çimento ve su vermişler. Bu malzemeleri kullanıp yukarı çıkarak hedefe ulaşmanızı kolaylaştıracak bir, iki basamak yapabilirsiniz veya bir duvar örebilirsiniz önünüze. Tercih sizin.

Stephen Covey’ in şu sözü umarım bir şeyler söylüyordur. “Önemli olan bir hedef belirlemek değil o hedefe ulaşmak için yapmış olmanız gereken plana bağlı kalarak o yolda nasıl yürüyeceğinize karar vermiş olmanızdır. Hedefinize hangi yoldan ve nasıl ulaşacağınıza ilişkin belirli bir planınız olmadığı sürece hedefiniz bir hayalden öte değildir.”

Her ne kadar sonucu açısından Türk Hava Yolları için verimli olacağı açık olan bu hedefi açıklamanızı takiben geçen 5-6 ay süresince konu ile ilgili olarak sizden tek bir kelime daha işitilmemiş ve bu yolda ilerlediğiniz intibaını veren bir çalışmanız görülmemiş / hissedilmemiş olmasına rağmen yine de bu konuda başarılı olmanızı kalben diliyorum. Hedefe ulaşılabilirse THY’ nin bu uygulamadan kârlı çıkacağını düşünüyorum. İnşallah hayaliniz gerçek olur.

Yine de söylemek isterim. Karanlık, zifiri karanlık bir odada kara kediyi aramak ve bulmak ne denli zorsa, hangi yöntemle ulaşılabileceği bilinmeyen bir hedefe ulaşmakta bir o kadar zor olur. İnşallah kedi bulununca haberimiz olur.  Bizde sevinmek isteriz.

YAPAY ZEKÂ KONUSU

Hazırladığım bir soruyu (Yaşanmışın anlatımı) 3 yapay zekâ adresine gönderdim. 2’ sinden cevap aldım. Biri halen düşünüyor. Hatta daha sonra soru yöneltirken yaptığım ilk açıklamanın yeterince açık olmadığı düşüncesi ile soruyu (üzerinde biraz oynayarak- düzeltmeler yaparak) tekrar gönderdim. Amacım her 3 yapay zekâ’ nın bu tür bir bu konuya nasıl yanaşacaklarını, düşünce ve fikir üretip üretmeyeceğini görmekti.

Konuyu tekrarlamamış olmak için burada yönelttiğim suali ve konuyu yayımlamıyorum. Hazırladığım soruda hiçbir şirketi veya hiçbir şirketin yöneticisini küçük düşürme emaresinin olmadığına inanmanızı dilerim.

A Yapay zekanın x konuya hukuki yaklaşımını ifade eden cevap cümlelerini sunuyorum.” Yapay zekâ teknolojisi hukuk alanında da kullanılabilmektedir. Örneğin, yapay zekâ, hukuk alanında belge analizi, yargı kararları, hukuk davaları, sözleşmeler, patentler, telif hakları, fikri mülkiyet, ceza hukuku, insan hakları ve daha birçok alanda kullanılabilmektedir. Ancak, yapay zekâ teknolojisi hukuk alanında belirli etik sorunları da beraberinde getirebilir. Örneğin, yapay zekâ teknolojisi, insanların haklarını ihlal edebilir, önyargılı olabilir, adaletsizlik yaratabilir ve daha birçok soruna neden olabilir. Bu nedenle, yapay zekâ teknolojisi hukuk alanında kullanılırken, etik sorunlar da göz önünde bulundurulmalıdır.” Bu yuvarlak cevabı veren makinenin bir şekilde söz sahibi olduğunu düşünün. Nasıl ilerleyebileceğinizi düşünün? Bu bir tarafa şirket yönetmeliklerinin “olmaz “dediği bir konuyu makinenin yöneticinin takdirine bırakmak gibi bir tarz içinde olması beni şaşkınlığa uğrattı.

Evet, rahatlıkla söyleyebilirim. Bu makine Torpil’e yabancı. Tamamı ile torpil’ i akla getirecek bir anlatım yaklaşımını “bu sözün ne anlama geldiği konusunda kesin bir yargıya varmak için daha fazla bilgiye ihtiyaç vardır.” cümlesi ile ifade eden makinenin konuya yabancılığının bir vurgusu olarak yorumladığımı da söylemek isterim.

Makineye hak vermeğe en yakın olduğum konuda aldığım cevabı sağa sola esneterek kendi yorumumu katarak o yakın noktaya gelmeye kendimi zorlarsam” Her konu için hukuka başvurmak, konunun yayılması ihtimali nedeni ile kamuoyu nezdinde şirketi küçük düşürebilir. Bu konuda yöneticinin takdir hakkını kullanması vb. vb. Görüşü ortaya çıkıyor.

B Makinesini de sanki aynı üretici kuruluş tarafından programlamış gibi.  En çok dikkatimi çeken husus ise bu makinenin gönderdiğim 9 satırlık açıklayıcı bilgiyi özetleyerek kısaltmış ve 5 satıra indirmiş olması. Dolayısı ile gördüğüm kadarı ile yanlış anlama veya hatalı değerlendirme diye bir sıkıntı yok ortada. Buna rağmen cevapları yukarıda da ifade ettiğim gibi aynıya yakın. Veya benzeri. İşverenin yetkisi vb. sözler kullanılıyor. Yukarıda makinenin sorumu çok doğru olarak özetlediğini söylemiştim. Ve de bu özet ............................konularında yapay zekanın görüşü talep ediliyor.” Cümlesi ile bitmektedir. Evet bu makinenin görüşü ise “..........................konularda yasal tavsiye alması önerilir. Daha fazla bilgi için, hukuk danışmanınızla veya yerel yasal düzenlemelerle ilgili kuruluşlarla iletişime geçebilirsiniz” sözleri ile bitmektedir. Bilmem anlatabildim mi?

C makinesinden ise bir cevap alamadım. Belki de bu daha akıllıca bir davranış. Kim bilir?



3-5 AYDIR YAPAY ZEKANIN SORU VE CEVAP HİZMETİNİ KULLANIYORUM.

Yine kullanıma devam edeceğim. Arama motoru gibi. İnternette aradığım konuları yapay zekâ soruyorum. Araştırıyor ve bana gönderiyor. İlgili linkleri de. Örnek: 2022 ve 2023 yıllarında Türkiye’ye gelen turistler kişi başı kaç USD harcadı. Cevabı ile birlikte kaynak linkleri de veriyor. Bu tür çalışmaya devam edeceğim.

(THY) Siz Hiç Karanlık Bir Odada Saklanan “Kara Kediyi” Aradınız mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Yüksek Lisanslı Arkadaş ~ 3 ay önce
Çetin Bey, yüksek lisanslı arkadaşın eleştirilerine katılmamak elde değil. Lütfedip cevap vermişsiniz arkadaşa. Siz kendinizi eleştirene okumayı bırak diyorsunuz ama biz bırakmayacağız. Sizi severek okumaya devam edeceğiz. Ancak lütfen eleştirileri de göz önüne alıp giriş, gelişme ve sonuç şeklinde ve faklı konuları farklı başlıklar altında kaleme alırsanız okunabilirliğiniz artar. Çoğu zaman bir şey anlatırken bağlamdan kopuyorsunuz. Bu da yazının bütünlüğünü bozuyor. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YÜKSEK LİSAN. ~ 3 ay önce
(Çetin Özbey) Lisanslı arkadaşın hangi görüşlerine katıldığınızı bilmiyorum. Ancak tabii ki sonuçta sizin bileceğiniz bir şey. Arkadaşın yorumuna koyduğu başlık (Artık yeter) ve takip eden cümlesini ben trol yapılılardan çok işittim. Bu kişinin de onlardan farklı olmadığını düşünüyorum. Bunu takiben tahsilini ortaya koymasını ise basit bir kompleks olduğunu düşünüyorum. Yazılarımın uzun olduğunu biliyorum. Maalesef tersini beceremediğimi tenkit edenler defalarca yazdım ve söyledim. (Ben köşe yazarı falan değilim. Kelimeleri yan yana getirebilme becerim var o kadar) Daldan dala, sonuç yok deyişine ise katılmıyorum. Ben genelde konuyu kendi bakış açımla anlatırım, sonuç ve karar vermek okura ait. Teknik hata olarak belirttiği konuda ise o haberin basında yer alış tarihine bakması yeterli. Yazının neşredildiği tarih belli. THY daha bugün sözleşme imzalamış diyor gönderdiği yorumda. Zoraki, tenkit edebilmek için aranmış ve yazılmış bir argüman. Ben size yazılarımı okumayın diye cevap vermem ama bu beyefendiye bunu rahatlıkla söylerim. Kaba insanlarla hiçbir ilişkim olmaz. Tahsilin cehaleti giderirken başka şeyleri öğretmediği doğru. Beni takibe devam edeceğinize mutlu oldum. Müteşekkirim. Saygı benden arkadaşım.
Yüksek Lisans'lıa ~ 3 ay önce
yorumunuzu okudum. Çetin beyin cevabını da. Bu adam hakiki bir trol. Tahsilli olduğunu da zannetmiyorum. Yazara hitabından çirkinliği belli oluyor.
cvp vardiya sistemi ~ 3 ay önce
( Çetin özbey) tabii ki olur. şu anda uygulanan vardiya sistemini biraz anlatsanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VARDIYA SISTEMI ~ 3 ay önce
Çetin Bey vardiya saatleri ve 6 gün işte olmanin verdigi sendromu dile getirmenizi de isteriz. Personel son çare 8/5e geçmek istiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi arff ~ 3 ay önce
Siz hiç yanan uçaktan her kezi kurtarmanız gereken bi iş yaptınızmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Artık yeter ~ 3 ay önce
Çetin Bey, bence sizin artık yazı yazmayı bırakma zamanınız gelmiş. Birincisi ben yüksek lisanlı biriyim, o kadar okuduk yazdık ama sizin yazılarınızı anlamakta güçlük çekiyorum, giriş gelişme sonuç hiçbirşey yok, daldan dala konuyorsunuz. Bu işler öyle Stephan Covey’in sözlerini filan örnek vermekle olmuyor. THY daha bugün Dubai’li bir leasing firmasıyla 1 adet 737 için kiralama sözleşmesi yapıyor, dünyanın her tarafında 777 arıyor bulamıyor, siz hala 737 ve 777’leri elinden çıkaracak mı bilmiyorum yazıyorsunuz. Elden çıkacak 737’si olan şirket 737’mi kiralar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARTIK YETER ~ 3 ay önce
( Çetin Özbey) Sayın lisanslı okur. Yazmayı ne zaman bırakacağım kararı kişiseldir. Sizin yönlendirmenizle olmayacak. Notunuza Birincisi yüksek lisanslıyım diye başlamış ve yazılarımı anlamadığınızı ifade ederek devam ediyorsunuz. Sizin uyarılarınızla ben tarzımı değiştirmeyeceğime göre, bunun çözümü sizin elinizde. Yazılarımı okumazsınız olur biter. Benim cenahımda tahsilli, lisanslı bir okur eksilmiş olur o kadar. Yokluğunuzu hissedeceğimi zannetmiyorum. Uçak alımı konusuna tam hâkim olsam bu konuyu bir uzmana danışma ihtiyacı hissetmezdim. Bu birincisi. İkincisi söz konusu yazıyı benim AirPortHaber’ e gönderilme tarih ve saati 28.01.2024 pazar günü saat 14:10’dur. THY’ nin uçak kiralama haberinin yayımlanma tarihi ise 30 Ocak 2024, Salı 12:00:5’dir. Notunuzda ifade ettiğiniz gibi ben yazımda “737 ve 777’leri elinden çıkaracak mı bilmiyorum” demiyorum. Yazdığım, söylediğim “Uçak sayılarına gelince yeni alınan bu uçaklar mevcuda ilave mi yoksa, THY filodaki B777 A330 ve B737 leri elden mi çıkaracak. Yapılan duyuruda bu konuda bir açıklama bulunmuyor” İkisi aynı şey değil. Sayın Lisanslı okur, eğer notunuza girişiniz kişisel saldırıdan başka bir tarzda olsaydı sizi daha medeni bir şekilde cevaplardım. Her ne ise notunuz Trol zihniyetlilerin yazdıklarından az da olsa farklı.
Artık Yeter'e ~ 3 ay önce
çetin kibar davranıyor. Ama aleyhinde yazdığın şeyleri yayımlıyor. Cevap vermemiş olsa adam yerine koymuyor diyeceğim ama... Adam her şey doğru, hayırlı olsun kutluyorum diyor sen yeter artık diye başlıyorsun. Sen trol'ün okumuşusun o kadar.
King ~ 3 ay önce
Pabucumun lisanslısı
Kara kedinin gözleri her yerde aynı bakar ~ 3 ay önce
Karanlıkta da aydınlıkta da
çetin bey ~ 3 ay önce
Trollük bir zihniyettir. AKP lisi, CHP'lisi, MHP'lisi olmaz. Onlar üzerindeki tulumu kim iktidarda ise ona göre değitirirler. Bu arada trolün cahili ve eğitimlisi var.Lisanslısı da varmış.
KEDİNİN GÖZLERİ ~ 3 ay önce
BAK ŞU İŞE. ADAM YAZAR OLACAK BUNU DÜŞÜNEMEMİŞ DEĞİL Mİ? TAM ANLATAMAMIŞSIN AMA SEN HERHALDE KEDİNİN GÖZLERİ PARLAR DEMEK İSTİYORDUN. SENDEKİ ZEKA ONDA OLSAYDI ? YA KEDİ KAFASINI KOLLARININ ARASINA ALIP UYUYORSA ?
anlamıyorum ~ 3 ay önce
Bu adamlar neyin peşinde. Trollük mü yapıyorlar. Yoksa sizi akıllarınca yıpratmak mı istiyorlar. halen bu saçmalıkları yayınlıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok şakacı ~ 3 ay önce
Bu Çetin beyde taktı THY ve Ahmet Bolata, her yazısında ilkokul seviyesinde resimlerle güya eleştiriler yapıyor. THY de bakıp bakıp gülüyorlardır bu komikliklere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SORU ~ 3 ay önce
(Çetin Özbey) Sıkıntı yapma zeki çocuk. Zaten anlaman mümkün değil. Aklınca çok güzel bir not yazmışsın. Okuyan herkes gülmüştür. Ama bana değil.
Çok Şakacı ~ 3 ay önce
(Çetin Özbey) Bu “ilkokul seviyesinde resim” sözünü geçenlerde de kullanmıştınız. Yeni bir şey bulsanız iyi olur diyorum. Dağarcığınızda başka bir şey yok mu? Yapılan eleştiriler ise anladığım kadarı ile sizin seviyenizden hayli yüksekte. Ve de birkaç bin okur arasında sizden başka bu tür not gönderen biri olmadı.
. ~ 3 ay önce
Yapay zekayı da bunlar geri zekalı yapar Çetin Hocam. Tuzu kuruydular tuzları kokar oldu. Sonra tuza su karıştırdılar.Yeniden tuz oldular :) Gün gelir buharlaşıp gitmeyi de nasip eder belki yaradan. İlahi adalette zaman aşımı yoktur o er yada geç tecelli edecektir.
DOĞRU TESPİT ~ 3 ay önce
Çetin bey, transit yolcu miktarını ifade ettikleri boyuta çevirmek çok ama çok zor bir iş. Hedefe önce çalışanları inandırmalılar. Bunun için de belediye başkan adayları gibi yapacağız, edeceğiz demek yetmez. Nasıl yapacaklarını da anlatmaları gerekmez mi? Yalnız Bolat beyin koyduğu hedefe inanması yeterli değil gibime geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aristo ~ 3 ay önce
Geçen yıl Bay bolat seçim zamanı 600 uçak alacağız 10.000 çalışan alacağız diye ortaya vaatler atıyordu. Bir de tarikat tayfasını sürekli arada işe almakla umutlandırıyordu ve aldıklarıda oldu… Bi aralar trollere X den kendine yorum yazdırıyor birde cevaplıyordu … Kendisi Üst den ne emir gelirse onu uygulayan tepeden inme yönetici olmaktan malesef ileri gidemedi … Umarım yakında gider ve liyakat li havacılık bilgi ve becerileri olan biri gelir … Kartallılar hariç tabi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aristo ~ 3 ay önce
Kardes bu kartallilardan kurtulamazzsin,ancak iktidar degisirse onlarda def olur gider.
yazar bey ~ 3 ay önce
demek uçakları doğru aldılar. Beğendin öyle mi? Birde sen bu işten anlar mısın? ne iş yapardın sen. araba almakla uçak almak aynı şey değil. bilmediğin konularda ahkam kesmesen daha iyi anlaşacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp yazar bey, ~ 3 ay önce
( ÇETİN ÖZBEY) Ben THY' de çalıştım. Genel Müdür ve Genel Müdür yardımcıları uçak alım komisyonu toplantısında olduğu zaman onlara çay kahve taşırdım. özür dilerim bir daha ahkam kesmem. Ne yazmamı isterseniz onu yazarım.
Sister ~ 3 ay önce
Ne oldu zorunuza mı gitti gerçekler
Yazar bey yazan sarı yelekliye.. ~ 3 ay önce
Full fosforlu yelekler gibi Siyasi bir yalaka olduğunu bu kadar belli etmesen iyiydi…
Bir tss li ~ 3 ay önce
Yazar Bey çetin beye yorum yapmadan önce keşke sivri zekanla bu adamı bir arastirsaydin .cetin bey THY yıllarını;gençliğini veren bir adam.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000