09 Mart 2015, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • herkes eline bi cimbiz almis karalamak istedigi tarafla alakali noktayi cekip aliyor. Baskici zihniyet diyorsunuz ee diger tarafta kabin amiri ucagi ucustan cekti diyorsunuz. Biri yonetimin biri ekibin karari mi...
  • Bu ve bunun gibi riskli meydanlara sünnetsiz kaç kaptan görevlendirildi merak ediyorum.
  • Haklısınız Çetin bey.Ancak gücün ve kibrin bu kadar egemen olduğu bir yerde kendi IP ile hele hele kendi adımızla yazmak intihar olur.Başkasından beklemiyoruz.Çalışanların sorunlarını dile getirecek gündeme taşıyacak ve araştıracak havacılık basınından adil ve bağımsız olarak bu konuları irdelemesini bekliyoruz
  • Hic bir bilimsel ve objektifligi olmayan son derece uyduruk bir yazi. Konuyu saptiriyor aklinca. Sanki kamuoyu THY guvenlik sorununu degil de THY ni bir kurum olarak zedeliyormus. Utanmasa paralel bir komplo var diyecek. Kendi THY gecmisini anlatarak ne kadar objektif oldugunu sozde kanitlamis oluyor! Konu kurum zedenlemesi degil THY ucus guvenligidir. Daha dogrusu su anki THY yonetiminden dolayi olmayan, tehlike altinda olan ucus guvenligidir. Pilotlar ve tum calisanlar THY diktatorlugu altinda ezilmektedir. Ozgurce, guvenli bir sekilde islerini icra edememektedirler. Bu duzmece, siparis yazi kamuoyu desenformasyonuna yoneliktir. THY yonetimi tarafindan ismarlanmistir. Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız.
  • Çetin bey çalışanların haklarının korunması açısından yazdıklarınız çok önemli.Ben size biraz gözden uzak olması nedeniyle fazla haberdar olamadığınız SAW dan birşeyler anlatayım.Malezyalıların SAW a tamamen sahip olmalarıyla ve çalışanlara verdikleri güvenceye rağmen Gnl Md kaynaklı çalışan kıyımı başlamıştır.Tic.şefi Şule Aydın la başlayan kıyım Satın alma md Tayanç Eryavuz, Muhasebe md ü Ömer Kuyucu, Kurumsal iletişimden Emrah Adalıoğlu ve ticari havacılıktan Burcu Maden ile devam etmiştir. Finanstan Emre Kayaya Mart sonunda işten ayrılması söylenmiştir.Kurumsal İletişim Md.ü Canan Soysal için ise departmanı kapatarak bir son hazırlamak için Malezyadan onay istenmiştir. Bu arkadaşlar kötü performansları nedeniyle atılmamıştır.5 aylık çalışan Burcu Kaya Gnl Md oğlunun gazabına uğramıştır.Gökhan Buğday sırada terminal md Adnan Gümüş,Havacılık direktörü Asiyat Hasanova ve İK direktörü Ahmet hakan olduğunu yakın olduğu insanlara açıkça söylemektedir.Bu kıyım iş barışını yok etmiştir
  • Yazınızı severek okudum. hem bilimsellik hemde etik kurallar var yazınızda..ama şöyle bir ayrıntıyıda atlamamak gerekiyor..sorun Hamdi topçu da değilki baskı yapsın.Atanmış genel müdür,yardımcıları,başkanlar, müdürler.şefler var. Bu kişilerin icra kuruluna neyi nasıl aktardıkları ve karakterleri çok önemli..Yani kraldan çok kralcılar mı,şirketin orta ve uzun vadede çıkarları ile ilgili konularda gerçekleri olduğu gibi masaya koyabiliyorlarmı?Bu çok belirleyici bir bakış açısı olurdu..Biz THY çalışanları ( yaşanılanları ve maruz kaldığımız birebir davranışlarıda dikkate alırsak) mutlu değiliz..bunun sebebi gayet açık aidiyet ve adalet duygumuz şuan sıfır.ve dolayısı ile yazılı olan veya olmayan kuralların hepsi çalışanın aleyhine kullanıldı bugüne kadar..uçucular şu anda ekip tahsis görevlilerinden emir alır pozisyonunda.Yani at izi ile it izi birbirine girmiş durumda.Savaşı generaller kazanır derler..ama bizim generaller erlerin arkasına saklanmışlar.ben yapmadım bu yaptı diyorlar
  • Parayla siparis verilmis bir yazi. Su an ki THY yonetiminde ucus guvenligi yoktur, mevcut ulusal-uluslararasi ucus guvenligini hice sayan bir zihniyet var. Katmandu sabah saatlerinde surekli sisli. Niye pilotlarin defalarca ikazlarina ragmen sabahin korune ucus planlaniyor(du)? Cevabi cok basit: THY yonetimi ucus guvenligi hice saymayi bir kural, cizgi haline getirmis. Kamuoyunda THY aleyhinde bir durum olmasin diye boyle kiralik kalemlere ihtiyac duyuyor. THY yonetimi ne hallere dustu, yazik!
  • Sevgili Çetin bey, Eften püften şeyler,ispatlamayan iddialar yüzünden şirket çalışanını mahkemeye veriyorsa,çalışanda hakkını arayabilmek için şirketi mahkemeye verebilimeli bence.Size bir örnek;bir zamanlar sizinde görev yaptığınız bir birimde hiç bir dayanağı yokken ve işin içinden çıkamayınca müfettiş önüne geleni mahkemeye vermiş,siz değin 15,ben diğeyim 20 kişi,belki daha çok .Davalıların çoğuda hakkın rahmetinw kavuşmuş ,geriye kalanlaeda bugün yarın kavuşacaklar neredeyse ,bu işmidir şimdi Allah aşkına.Saygılar
  • Çetin bey, THY A.O daki olağanüstü başarılarınızı, personele eşit davranışlarınızı, insaniyetle-hakkaniyetle-güleryüzlülükle olan her davranışınızı bizler çok iyi biliyoruz. Basiretli yöneticilerden yoksun günümüz iş dünyasında politik unsurları kullanarak iktidarın yalakalığına soyunan takımlara sahip işyerlerinde iş kazaları, adam kayırmalar, yamuk yumuk atamalar, iş disipsizlikleri, kurallara riayetsizlik v.b son günlerde iyice ayyuka çıkmıştır. Bu anlamda düşünüldüğünde size yapılan haksızlıkların tamamiyle siyasi erkin yanında yer almamanızdan kaynaklandığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Üzücü olan niyet şudur Çetin bey ; Bize biat etmeyeni biz kolayca harcarız. Kolayca harcıyacakları sadece kendi aciz ve acınacak durumlarıdır. Bu durumlar HER TÜRLÜ KAZAYA RAHATLIKLA DAVETİYE ÇIKARMAKTADIR. Hepimiz görüyoruz. Çetin ÖZBEY gibi değerli yöneticileri layıkıyla değerlendirecek yüzlerce binlerce şirket var gönüllerimizdeki ÇETİN abimizi SEVEN SEVİYOR BİLEN BİLİYOR. Saygılar
  • MERHABALAR. ÖNCE YORUMUNUZUN BÖLÜMLERİNİ BİR WORD SAYFASINDA BİRLEŞTİRDİM. ŞİMDİ DE OKUDUM. TABİİ Kİ SİZİ CEVAPLAMAK İSTERİM. ANCAK CEVAP TÜM HİKAYEYİ ANLATMAKLA OLABİLİR Kİ BUNU DA BU SATIRLARDA YAPMAK İSTEMEM. EĞER BANA cetin@ozbey .org ADRESİME MAİLİNİZİ GÖNDEREBİLİRSENİZ SİZE KISA BİR ÖZET YAPABİLİRİM. ÖZELLİKLE DE İŞ KANUNU İLE İLGİLİ. SİZDEN BİR İKİ GÜN İÇİNDE MAİL ADRESİ BİLGİSİ ALAMAZ İSEM İŞ KANUNU İLE İLGİLİ BİLGİ VEREBİLİRİM. YAZIMI OKUMANIZ VE DETAYLI YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

THY; NEPAL OLAYI. İŞ GÖREN ŞİRKETİNİ NASIL MAHKEMEYE VERİR.

Evet; Türk Hava Yollarımız Nepal’de bir olay yaşadı. Şükür ki; ucuz atlatıldı. Konunun uzmanları bu olayın üzerinden makul bir süre geçtikten sonra olayı mercek altına alarak görüş oluşturacaklardır. Değerli yolcularımıza, Türk Hava Yolları camiasına, uçuş ve kabin ekibine, tekrar geçmiş olsun diyorum.

Bu kazaya ilişkin bir Yorum okudum Airporthaber’ de. “ Pilotları 100 metre görüş mesafesinde oraya inmeye zorlayan psikolojik baskıyı yaratan acımasız zihniyettir tek sorumlu. Haydi, bakalım biraz daha baskı. “ Ve de sonuçta aynı kapıya çıkan benzeri yorumlar vardı. 

Sivil Havacılık camiasında hiçbir yönetimin divert etmesi gereken bir uçağı inmeye zorlayacak idari yaptırımlar uygulayabileceğine inanabilmek mümkün değil. Bir uçağın divert etmesinin bilindiği üzere belirli şartları var. İniş havalimanındaki hava koşulları limitlerinin uçağın güvenle inişine uygun olması tabii ki olmaz ise olmazı bunun. Katmandu – Triphuwan Havalimanı otoritesinin iniş için görüş mesafesinin yeterli olduğuna ilişkin bildirimi de yer aldı gazetelerde. Neden kimsenin aklına pistte buzlanma vb. diğer nedenler gelmez ki. Anlamak mümkün değil? Türk Hava Yollarının yaşadığı olaydan bir gün sonra NYC’ ta Delta Havayollarının bir uçağı da iniş esnasında pistten çıktı ve 172 yolcu aynı şekilde uçaktan indirildi. Uçağın olay sonrası görünümü de bizimkinden farklı değil gördüğüm kadarı ile. Bu tür olayları bu şekilde yorumlayan kafaların öncelikle bir uçağın divert etmesine ilişkin kararın nasıl alındığını bilmeleri gerekir. Cock-pit ekibi iniş havalimanı ile ilgili gerekli tüm bilgilere sahip olan Uçuş Hareket Kontrol Merkezi ile istişare ederek ( son söz kaptanın olmak üzere ) inişe veya iniş meydanının değiştirilmesine müştereken karar verirler. Bir adım öte Sn. Hamdi Topçu dâhil hiçbir yönetici pilot’a neden divert edildi diye hesap soramaz ve yaptırım uygulayamaz. Sonuçta 235 can var uçakta. Ve de Türkiye’de çok ucuz denmesine rağmen insan hayatı bu kadar da ucuz olamaz.

Kaldı ki; tüm insanların kendilerini üst seviyede koruma güdüsüne sahip oldukları açık. Dolayısı ile yetkili şahıslara çok büyük manevi, maddi ve vicdani sorumluluklar yüklemesi muhtemel olan bu tür uygunsuz talimatların, kurumun 3000’ni aşkın personele sahip ünitesinin neredeyse geneline verilmiş olması eşyanın tabiatına da aykırı. Böyle bir talimatın gizli kalabileceğini düşünmek saflık ötesi büyük bir aptallık olur. Yorumu yazan beyin bunu da mı düşünemiyor anlaşılması zor. Tabii ki THY yönetiminin hatalı olduğu bir konu var. O da bu tür kafaları (?) şirkete almak ve barındırmak.  Her ne kadar maddi, manevi ve vicdani sorumluluğu hiçbir şekilde aynı seviyede olmasa ve de kıyas edilemese de bu kafaların bu tür yıkıcı yorumları kimlik belirtmeden yapmaları da bir anlamda kendilerini koruma güdüsünden kaynaklanmıyor mu? Sizce üst yöneticilerde kendilerini koruma güdüsü yok mu dur?

Çalışanların bir bölümünce siyasi İktidarın uzantısı olarak kabul edilen THY üst yönetimini yıpratmak amacı ile sivil havacılığın olmaz ise olmazı olan “ Güvenlik ilkesini “ hizmetten yararlananlar gözünde zedelemeyi amaçlayan bu tür hareketlerde bulunanların kurumdan çalışmaları karşılığında sağladıkları gelirin de “ helal “ olduğunu düşünemiyorum.

Ben THY’ nın eski bir mensubuyum. Yönetimin bazı icraatlarını tasvip etmek bir tarafa birçoğuna sempati ile yaklaşmam bile mümkün değil. Ancak bu olaya, kurumu kamuoyu nezdinde yıpratmanın ötesinde hiç bir işe yaramayacak tarzda yaklaşanlara da sessiz kalmak doğru değil. Yönetimi yıpratmak istemekle, kurumu zedelemek farklı şeyler. Çok ince bir çizgi var arada. Evet; sapla samanı ayırabilmek özel bir kabiliyet ister. Şayet bu ayırımı yapamazsanız gün gelir, kurum bu samanı yedirir insana.  Kimi neyi desteklerseniz destekleyin. Kimin tarafından olursanız olun, fark etmez. Kurum unutmaz, kendisine yapılanı. Bunu böyle bilesiniz.

Bu husus, Türk Hava Yolları açısından basit bir yönetimsel konu değil. Yazılanların ise yönetimi eleştirmek olarak kabulü mümkün değil.  Eğer kuruluşunuzda özellikle uçuş güvenliği ile ilgili bu denli önemli, can alıcı konular mevcutsa bunları açıklıkla ortaya koymak ve tartışmak yerine yaşanması muhtemel bir takım kişisel olumsuzlukların göze alınamaması nedeni ile hayati öneme haiz bu konuların kimlik gizleyerek uluorta paylaşılmasının ne tür bir yaklaşım olduğunu değerlendirmenize sunuyorum. Buna okuyanlar karar verir.

Bu görüşümden ötürü okurların bir bölümünün bana pek de hoş olmayan yorumlar yazacaklarını tahmin ediyorum. Boşuna zahmet etmesinler zira okumayacak ve bunları cevaplamayacağım.

Ben hiçbir havayolu yöneticisinin uçuş güvenliği ile ilgili konularda pilotlara şu veya bu şekilde müdahale edeceğine inanmadığım gibi, pilotlarımızın da THY yönetiminin bu konulara müdahil olmasına imkân verecek tavizler sunmayacakları konusunda şüphe duymadığımı inanç ve ısrarla tekrarlıyorum. İsterim ki, THY hizmetinden yararlananlarda buna inansın.

THY ÇALIŞANININ ŞİRKETİNİ DAVA ETMESİ.

Geçen hafta Hürriyet İnsan Kaynakları ekinde Zeynep Mengi çalışanların ve işverenlerin birbirleri ile ilgili hukuki işleme başvurma nedenlerini inceleyen bir yazı kaleme almışlardı. Bu yazıda İşverenlerin ve iş görenlerin hangi konularda anlaşmazlıklarını hukuki platforma gönderdikleri konu ediliyordu. Faydalı bir yazıydı. “2014 yılında Yargıtay’ın iş davaları ile ilgilenen daireleri 160 bin dosyayı karara bağladı. Çalışanlar işverene en çok ihbar, işe iade, fazla mesai konulu davalar açarken, işveren de çalışanına en çok rekabet, ihbar ve eğitim bedeli konularında dava açıyor Avukatlar pek çok çalışanın haklarını bilmediği için dava açmadığını söylüyor “ şeklindeydi yazının girişi. Çalışanlara 01 Mart tarihli Hürriyet Gazetesinin İnsan Kaynakları ekinin 1 ve 8 nci sayfasında yer alan yazıyı okumalarını öneriyorum.

Bu önerimin yazımın aşağıda yer alan kısmı ile tenakuz yarattığını düşünmeyiniz lütfen. Yazının devamı yalnız üst yöneticilerin davranışları ile ilgili. Konum tabii ki hakları istismar edilen ve haksız yere düzmece nedenlerle iş akitleri feshedilen iş görenler değil.

Hürriyet IK yazarı Zeynep Mengi Öztel’in bu yazısı beni çok uzaklara götürdü. Bir üst Yöneticinin belirli konular dışında ( yüz kızartıcı konulardaki haksız suçlamalar ) çalıştığı şirketi konusu ne olursa olsun mahkemeye vermesi üzerinde hayli düşünülmesi gereken bir konu. Hele hele o şirket,  sizi genç yaşta alıp öyle veya böyle 40 sene bağrına bastı ve yetiştirdi ise o şirketi mahkemeye vermek iyice zor hatta imkânsız gibi. İşte benim durumum buydu. Türk Hava Yollarına 1971 yılında girmiştim. 2002 yılına gelene kadar her kademesinde çalışmıştım. Son iki sene üst yönetimle bir, iki konuda anlaşmazlığımız oluştu. Konumuz bunlar değil. THY’ den dışlanmam ise hiç değil. Mutlak herkesin kendi açısından haklı olduğu noktalar ve de başka bir deyişle kendilerini bu işlemi yapmaya mecbur bırakan nedenleri mevcuttu. Konumuz salt saygıdeğer IK yöneticilerinin tepelere nasıl yaranacaklarını araştırıp, yalnız Çetin Özbey’i kurumdan uzaklaştırmakla kalmayıp bu konuda yapılabilecek en kötü hatayı onlara empoze etmeleri ile ilgili.

Evet; kendileri dışında yalnız belirli insanları seven ( Bunun yalnız THY için değil tüm kurumlar için geçerli olduğunu daha sonraları gördüm)  İnsan Kaynakları ünitesinin başındakiler, Çetin Özbey’in hukuki yola başvurarak işe iade talebine engel olacak tek yöntemi bulmuşlardı.  O da bu insanın işgal ettiği kadronun iptaliydi. Ve kararı buna göre yazıp konuyu çözüme kavuşturmanın gururu ile Yönetim Kuruluna sunmuşlardı. Hiç düşünmemişlerdi ki o üst makamda istenmeyen bir insan mahkemeden işe iade kararı alsa bile ( o günde bu kararı alabileceğimden hiç şüphem yoktu) aynı işveren temsilcileri ile nasıl çalışabilirdi ki?  Bu mümkün olabilir miydi? Bunu düşünebilmek için aşırı bir zekâya sahip olmak gerekli olmamasına rağmen bu kadarını düşünmek bile öneri sahiplerine zor gelmişti mutlak. Tabii destekleyici olan Diğer Genel Müdür Yardımcılarına da.

Yanılmıyorsam iş akdimin feshine ilişkin yönetim kurulu kararı şöyleydi. “ Genel Müdür Yardımcılığı    ( Yer İşletme ) kadrosunun iptali ve Çetin Özbey’in taşıdığı bu unvana uygun ( eş değer )  başka bir kadro bulunmaması nedeni ile adı geçenin iş akdinin bildirimli olarak feshine“ vb.. Araştırsam bulurum ama bu veya benzeri şekildeydi dışlanmamın gerekçesi. Hatırlamıyorum, en başında tasarruf tedbirleri veya çalışan adedinin azaltılması vb… bir cümle de yer alıyor muydu?

Oysaki YK Başkanı ve Genel Müdür her ikisi de beni iyi tanırlardı.  Şayet beni çağırsalardı  kendilerini ( yüz kızartıcı bir konuda haksız bir suçlama olmaması nedeni ile )  hiçbir şekilde bu denli çok şey borçlu olduğum kurumu veya kurumu temsil eden tepe yöneticilerin aleyhinde dava açma yoluna gitmeyeceğim hususunda ikna edebilirdim. Çağırmadılar. Belli ki kendilerine çok önemli gördükleri iki konuda karşı çıkmam onları benim düşündüğümden de fazla sinirlendirmişti. Kaldı ki;  O güne kadar Türk Hava Yollarında şirketi mahkemeye veren üst yönetici de bildiğim kadarı ile pek yoktu. Ve yine kaldı ki dönemin Özelleştirme faaliyetlerinden sorumlu Bakanı beni “Takanik” isimli bir teknede öğle yemeğine davet etmiş ve bu projeden vazgeçmemem halinde sonunun kötü olacağını açıkça ifade etmiş ve konuşmasını “ şimdi top sende “ sözleri ile noktalamıştı. Evet; top bendeydi ama maçın hakemi benim üstlerim değildi. Maçı birileri uzaktan, Ankara’dan yönetiyordu. Sn. Bakan bile çalınan düdüğe bakan bir yan hakemdi. O da belki.  Bunu anlayabilmek zor değildi.  Ben de topa bildiğim gibi vurmuştum.   Her hangi bir şey için mücadele etmek ayrı bir konu kurumun ve çalışanların aleyhinde olacak bir yöntemi uygulamak çok başka bir şeydi. Bunu düşünebiliyordum.  Bu olay fazlası ile içimi burkmuştu. Çok üzülmüştüm. Hatta sonraki günlerde hırsımın depreştiğini bile hatırlıyorum. Çetin’i öyle veya böyle, haklı veya haksız saf dışı bırakmakla kalmayıp ( haksız olsam bildirimli fesih yapamazlardı ) diğer insanların ilerlemelerine de engel olmuşlar ve o tarihlerde yaklaşık 2000 çalışanın bağlı olduğu bir Genel Müdür Yardımcılığını ilgisiz bir diğer Genel Müdür Yardımcılığına bağlamışlar ve bir çalışanın maaşından tasarruf etmişlerdi.( ? )  Böyle düşünmeye mecburdum zira yerli veya yabancı tüm havayollarında aynı makam kaçınılmaz olarak mevcuttu.

Hatırlar mısınız bilmem. İktidar değişip 2003 yılında THY üst kadrolarına da atama yapılınca, yeni Yönetimin ilk işlerinden biri Genel Müdür Yar İşletme Yardımcılığını yeniden ihdas etmek ve atama yapmak olmuştu.

Evet; üst Yöneticilerin çalıştığı şirketi veya patronun temsilcilerini mahkemeye vermesi herkesin içinin kaldırabileceği bir husus değil.  Hani bir söz vardır. “Kişiyi nasıl bilirsin? Kendin gibi” O zamanki yöneticilerim de kuruma karşı benzeri davranışa girecek insanlar değildi. Bu konudaki asaletlerinden zerre kadar şüphem yoktu. Demek ki beni kendileri gibi bilmemişlerdi. Ya hata bendeydi veya makamlar ve yaşananların menfi etkisi insanların doğru düşünmesini engelliyordu. Karar sizin. Sizce hangisi doğru?

THY; NEPAL OLAYI. İŞ GÖREN ŞİRKETİNİ NASIL MAHKEMEYE VERİR.

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

İnce nokta... ~ 9 yıl önce
herkes eline bi cimbiz almis karalamak istedigi tarafla alakali noktayi cekip aliyor. Baskici zihniyet diyorsunuz ee diger tarafta kabin amiri ucagi ucustan cekti diyorsunuz. Biri yonetimin biri ekibin karari mi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEYDAN ~ 9 yıl önce
Bu ve bunun gibi riskli meydanlara sünnetsiz kaç kaptan görevlendirildi merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MEYDAN ~ 9 yıl önce
BU KONUYU SÜNNETLİ VEYA SÜNNETSİZLERLE NASIL İRTİBATLANDIRDIĞINIZI MERAK ETTİM DOĞRUSU. AYDINLATIRSANIZ ANLAMAK İSTERİM.
CEVAP BOMBA 2 ~ 9 yıl önce
Haklısınız Çetin bey.Ancak gücün ve kibrin bu kadar egemen olduğu bir yerde kendi IP ile hele hele kendi adımızla yazmak intihar olur.Başkasından beklemiyoruz.Çalışanların sorunlarını dile getirecek gündeme taşıyacak ve araştıracak havacılık basınından adil ve bağımsız olarak bu konuları irdelemesini bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BOMBA ~ 9 yıl önce
MAALESEF Kİ HAKLISIN KARDEŞİM. BU NOTUNU BEĞENENLERDEN BİRİ DE BENİM. TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Rambo ~ 9 yıl önce
Hic bir bilimsel ve objektifligi olmayan son derece uyduruk bir yazi. Konuyu saptiriyor aklinca. Sanki kamuoyu THY guvenlik sorununu degil de THY ni bir kurum olarak zedeliyormus. Utanmasa paralel bir komplo var diyecek. Kendi THY gecmisini anlatarak ne kadar objektif oldugunu sozde kanitlamis oluyor! Konu kurum zedenlemesi degil THY ucus guvenligidir. Daha dogrusu su anki THY yonetiminden dolayi olmayan, tehlike altinda olan ucus guvenligidir. Pilotlar ve tum calisanlar THY diktatorlugu altinda ezilmektedir. Ozgurce, guvenli bir sekilde islerini icra edememektedirler. Bu duzmece, siparis yazi kamuoyu desenformasyonuna yoneliktir. THY yonetimi tarafindan ismarlanmistir. Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP RAMBO ~ 9 yıl önce
DELİKANLI RAMBO. ŞU NOTUNDAKİ İLK SATIRDA SANKİ DİYE BAŞLAYAN VE ZEDELİYORMUŞ KELİMESİ İLE BİTEN CÜMLENİ BİR TERCÜME ETTE NE DEDİĞİNİ ANLAYAYIM. BİRDE " ŞU CÜMLENİ ANLAT NE DEMEK İSTEDİN. "su anki THY yonetiminden dolayi olmayan, tehlike altinda olan ucus guvenligidir. Pilotlar ve tum calisanlar THY diktatorlugu altinda ezilmektedir. Ozgurce, guvenli bir sekilde islerini icra edememektedirler" SEN DAHA NE DEDİĞİNİ BİLMİYORSUN KARDEŞİM. SEN KONUNUN ŞU ANDA THY YÖNETİMİNDEN KAYNAKLANMADIĞINI SÖYLEMEK İÇİN KAÇ PARA ALDIN BİLMİYORUM ( ? ). BENİM DAHA FAZLASINI HAK ETTİĞİM KESİN. HİÇ OLMAZ İSE DAHA UZUN YAZDIM. UÇUŞ GÜVENLİĞİNİN KAMUOYU NEZDİNDE ZEDELEYEN ÇENGEL KAFALILARDAN BAHSETTİM. SENİN GİBİLERDEN.AMA EMİNİM Kİ SEN BU KONUDA ŞİRKET İÇİNDE DE AÇIK AÇIK MÜCADELE EDECEK KADAR CESURSUNDUR. BAK HİÇ OLMAZ İSE BENİM YAZDIKLARIMIN ALTINDA İSMİM YAZIYOR.ıp' DE BENİM.
RAMBO ~ 9 yıl önce
YETTİN BE KARDEŞİM. ALDIĞIM PARANIN YARISINI SANA VEREYİM SUS.
Çalışan Hakları ~ 9 yıl önce
Çetin bey çalışanların haklarının korunması açısından yazdıklarınız çok önemli.Ben size biraz gözden uzak olması nedeniyle fazla haberdar olamadığınız SAW dan birşeyler anlatayım.Malezyalıların SAW a tamamen sahip olmalarıyla ve çalışanlara verdikleri güvenceye rağmen Gnl Md kaynaklı çalışan kıyımı başlamıştır.Tic.şefi Şule Aydın la başlayan kıyım Satın alma md Tayanç Eryavuz, Muhasebe md ü Ömer Kuyucu, Kurumsal iletişimden Emrah Adalıoğlu ve ticari havacılıktan Burcu Maden ile devam etmiştir. Finanstan Emre Kayaya Mart sonunda işten ayrılması söylenmiştir.Kurumsal İletişim Md.ü Canan Soysal için ise departmanı kapatarak bir son hazırlamak için Malezyadan onay istenmiştir. Bu arkadaşlar kötü performansları nedeniyle atılmamıştır.5 aylık çalışan Burcu Kaya Gnl Md oğlunun gazabına uğramıştır.Gökhan Buğday sırada terminal md Adnan Gümüş,Havacılık direktörü Asiyat Hasanova ve İK direktörü Ahmet hakan olduğunu yakın olduğu insanlara açıkça söylemektedir.Bu kıyım iş barışını yok etmiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bomba ~ 9 yıl önce
Daha neler var neler.Ama yakında bombası patlar.Yedikleri tüm haltlar artık herkes tarafından biliniyor
CVP ÇALIŞAN .. ~ 9 yıl önce
ADI GEÇEN ŞAHISLARDAN YALNIZ GENEL MÜDÜRÜNÜZÜ VE ASİYAT HANIMI TANIRIM. EĞER TÜM BU ARKADAŞLARIMIZ LİYAKATLI KİMSELER İSE ONLARI BU DURUMA İTEN İNSANDA KISA BİR SÜRE SONRA AYNI DURUMA DÜŞECEKTİR. BUNU GÖRECEKSİNİZ. BÖYLE BİR UYGULAMANIN SİSTEMDEKİ İŞ BARIŞINI BOZABİLECEĞİNİ DÜŞÜNEMİYORUM. NEDENİ İSE; İŞSİZLİĞİN VE DE ÖZELLİKLE GENÇ İSSİZLİĞİN TIRMANIŞTA OLMASI.VE DE ÇALIŞANLARIN ÇOĞUNLUĞUNUN BANA DOKUNMAYAN YILAN .....HAVASINDA BULUNMASI. YAŞAM ŞARTLARI ZOR MALUM.KİMSE TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMAK VEYA BENİM İÇİN KENDİ GEÇİMİNİ RİSKE ETMEK İSTEMEYECEKTİR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
CVP BOMBA ~ 9 yıl önce
BUNDAN FAZLA ÜMİTLENMEYİN. BAKIN KENDİ IP'NİZİ KULLANMAMANIZA RAĞMEN BOMBA'YI PATLATMA İŞLEMİNİN BAŞKASI TARAFINDAN YAPILMASINI BEKLİYORSUNUZ.
gerçek ~ 9 yıl önce
Yazınızı severek okudum. hem bilimsellik hemde etik kurallar var yazınızda..ama şöyle bir ayrıntıyıda atlamamak gerekiyor..sorun Hamdi topçu da değilki baskı yapsın.Atanmış genel müdür,yardımcıları,başkanlar, müdürler.şefler var. Bu kişilerin icra kuruluna neyi nasıl aktardıkları ve karakterleri çok önemli..Yani kraldan çok kralcılar mı,şirketin orta ve uzun vadede çıkarları ile ilgili konularda gerçekleri olduğu gibi masaya koyabiliyorlarmı?Bu çok belirleyici bir bakış açısı olurdu..Biz THY çalışanları ( yaşanılanları ve maruz kaldığımız birebir davranışlarıda dikkate alırsak) mutlu değiliz..bunun sebebi gayet açık aidiyet ve adalet duygumuz şuan sıfır.ve dolayısı ile yazılı olan veya olmayan kuralların hepsi çalışanın aleyhine kullanıldı bugüne kadar..uçucular şu anda ekip tahsis görevlilerinden emir alır pozisyonunda.Yani at izi ile it izi birbirine girmiş durumda.Savaşı generaller kazanır derler..ama bizim generaller erlerin arkasına saklanmışlar.ben yapmadım bu yaptı diyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GERÇEK ~ 9 yıl önce
MAALESEF ÜLKEMİZİN BİR ÇOK İŞYERİNDE SÖYLEDİĞİNİZ GÖRÜNÜM VAR. HERKES BİRBİRİNİN ARKASINA SAKLANIYOR. RAHMETLİ BABAM, BİR İŞ YERİNDE ÇALIŞIYORDU. VE DE BEN TEK BİR KİŞİYİM. 4 TANE DAHA YÖNETİCİ VAR. BUNLARIN DÖRDÜ BİR OLUP BENİ YÖNETEMİYORLAR DERDİ. EVET O TEPEDEYDİ AMA TEK BAŞINA BİR ŞEYLER YAPMANIN DA ZORLUĞUNU BİLİRDİ. EVET HAMDİ BEYİN ALTINDAKİLER DÜZGÜN HAREKET ETSELER, KORKMASALAR ÇOK ŞEY BÖYLE OLMAZDI. BU İŞ TAMAMI İLE BİR ŞEYLERİ GÖZE ALABİLMEK İLE İLGİLİ.KİMSE ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMAZ İSE BÖYLE OLUR İŞTE. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.
Rambo ~ 9 yıl önce
Parayla siparis verilmis bir yazi. Su an ki THY yonetiminde ucus guvenligi yoktur, mevcut ulusal-uluslararasi ucus guvenligini hice sayan bir zihniyet var. Katmandu sabah saatlerinde surekli sisli. Niye pilotlarin defalarca ikazlarina ragmen sabahin korune ucus planlaniyor(du)? Cevabi cok basit: THY yonetimi ucus guvenligi hice saymayi bir kural, cizgi haline getirmis. Kamuoyunda THY aleyhinde bir durum olmasin diye boyle kiralik kalemlere ihtiyac duyuyor. THY yonetimi ne hallere dustu, yazik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP RAMBO ~ 9 yıl önce
RAMBO BİRADERİM. SİPARİŞ ÜZERİNE YAZILMIŞ DEDİĞİN YAZIDAKİ KONU SALT SENİN GİBİ KAFALARIN YAZDIKLARI YORUMLARLA İLGİLİ. BAŞKA BİR KONU YOK YAZIDA. ANLAYABİLECEĞİNDEN EMİN DEĞİLİM AMA BİR KERE DAHA OKU. YİNE ANLAMAZ İSEN ÜÇ BEŞ KURUŞ TA SEN VER GELİP ANLATAYIM SANA. TANIŞMADIĞIMIZ BELLİ.
Rahman ~ 9 yıl önce
Sevgili Çetin bey, Eften püften şeyler,ispatlamayan iddialar yüzünden şirket çalışanını mahkemeye veriyorsa,çalışanda hakkını arayabilmek için şirketi mahkemeye verebilimeli bence.Size bir örnek;bir zamanlar sizinde görev yaptığınız bir birimde hiç bir dayanağı yokken ve işin içinden çıkamayınca müfettiş önüne geleni mahkemeye vermiş,siz değin 15,ben diğeyim 20 kişi,belki daha çok .Davalıların çoğuda hakkın rahmetinw kavuşmuş ,geriye kalanlaeda bugün yarın kavuşacaklar neredeyse ,bu işmidir şimdi Allah aşkına.Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP RAHMAN ~ 9 yıl önce
ARKADAŞIM. YAZIYI İYİ OKUMAMIŞSINIZ GALİBA. BEN YAZDIKLARIMIN YALNIZ ÜST YÖNETİCİLERLE İLGİLİ OLDUĞUNU VE DE DİĞER ÇALIŞANLARIN TABİİ Kİ HAKLARINI ARAYACAKLARINI BELİRTMİŞTİM YAZIMDA.
CVP RAHMAN ~ 9 yıl önce
YAZIDAKİ ŞU PARAGRAFI ATLAMIŞSIN KARDEŞİM. "Bu önerimin yazımın aşağıda yer alan kısmı ile tenakuz yarattığını düşünmeyiniz lütfen. Yazının devamı yalnız üst yöneticilerin davranışları ile ilgili. Konum tabii ki hakları istismar edilen ve haksız yere düzmece nedenlerle iş akitleri feshedilen iş görenler değil."
DGR Cem YAKAL ~ 9 yıl önce
Çetin bey, THY A.O daki olağanüstü başarılarınızı, personele eşit davranışlarınızı, insaniyetle-hakkaniyetle-güleryüzlülükle olan her davranışınızı bizler çok iyi biliyoruz. Basiretli yöneticilerden yoksun günümüz iş dünyasında politik unsurları kullanarak iktidarın yalakalığına soyunan takımlara sahip işyerlerinde iş kazaları, adam kayırmalar, yamuk yumuk atamalar, iş disipsizlikleri, kurallara riayetsizlik v.b son günlerde iyice ayyuka çıkmıştır. Bu anlamda düşünüldüğünde size yapılan haksızlıkların tamamiyle siyasi erkin yanında yer almamanızdan kaynaklandığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Üzücü olan niyet şudur Çetin bey ; Bize biat etmeyeni biz kolayca harcarız. Kolayca harcıyacakları sadece kendi aciz ve acınacak durumlarıdır. Bu durumlar HER TÜRLÜ KAZAYA RAHATLIKLA DAVETİYE ÇIKARMAKTADIR. Hepimiz görüyoruz. Çetin ÖZBEY gibi değerli yöneticileri layıkıyla değerlendirecek yüzlerce binlerce şirket var gönüllerimizdeki ÇETİN abimizi SEVEN SEVİYOR BİLEN BİLİYOR. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DGR ~ 9 yıl önce
BUNLARI YAPABİLDİMSE NE MUTLU BANA. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
CVP 1,2,3 ~ 9 yıl önce
MERHABALAR. ÖNCE YORUMUNUZUN BÖLÜMLERİNİ BİR WORD SAYFASINDA BİRLEŞTİRDİM. ŞİMDİ DE OKUDUM. TABİİ Kİ SİZİ CEVAPLAMAK İSTERİM. ANCAK CEVAP TÜM HİKAYEYİ ANLATMAKLA OLABİLİR Kİ BUNU DA BU SATIRLARDA YAPMAK İSTEMEM. EĞER BANA cetin@ozbey .org ADRESİME MAİLİNİZİ GÖNDEREBİLİRSENİZ SİZE KISA BİR ÖZET YAPABİLİRİM. ÖZELLİKLE DE İŞ KANUNU İLE İLGİLİ. SİZDEN BİR İKİ GÜN İÇİNDE MAİL ADRESİ BİLGİSİ ALAMAZ İSEM İŞ KANUNU İLE İLGİLİ BİLGİ VEREBİLİRİM. YAZIMI OKUMANIZ VE DETAYLI YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000