25 Ağustos 2014, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Merhab abim biz saw tgs olarak cok sıkıntılı günler geciriyoruz rica ediyoruz bizim su sıkıntımızı dile getir ve bi yerlere bi sekılde duyur sesimiz yarımınıza ihtiyacımız var herkez iş kaybetme korkusuyla sesini cıkaramıyor...
  • Kader eninde sonunda günahlarımızın bedelini önümüze koyar ve yaşamın bir kesitinde herkes günahlarının bedelini öder. Ektiğini biçer. Başkalarının haklarını engellemenin ve insanların ekmek parası ile oynamış olmanın ağırlığı onu ezer. Bu insanlar karşılaştıkları aksiliklere şaşmamalı ve önüne çıkan maddi-manevi sorunların kendi günahlarından başka bir şey olduğunu bilimelidir. Yine de dua edelim ki sevdikleri ve çocukları kendi yaşamlarında bu düşüncesiz bir büyüğün kefaretini ödemesin. Çetin bey sizi tanımam.Bu yukarıda yazdıklarınıza zerre miskal vicdanı olan herkesin ayakta alkışlamaması gerektiğini düşünüyorum.Tebrikler
  • Abi. bunları bırak. maaşlar belli. nasıl çalıştırıyorlar bizi.terfi için torpil gerek.sen halen neler yazıyorsun. sen bu konularımızı yaz. sana şirket maaş durumlarını gonderdik. akılsızların birbirlerine gönderirken yanlıişlıkla adreslediği mesajı gonderdik. bu konuları şirket adı belirterek yaz ki herkes duysun.
  • dün thy'nin bir eskisi anlattı. sizin doneminizde de yukarının bildirdiği personel işten çıkartmışsınız. Bu işlem bu gün anlattıklarınızla ters değil mi? Bu durumda yazdıklarınıza nasıl guvenelim ki.
  • Yazinizin ve ozellikle sonunda koyu renkle yazdiginiz bolumlerin altina imzami atarim. Yalniz bir farkla; "kul hakki yiyenlerin Allah belasini versin " diyorum.
  • Çetin Bey, iyi güzel söylüyorsunuz da, böyle bir ekip kurmaya kalksak özellikle içimize giren biri daha biz toparlanmadan yukarıdakilere bilgi verir. Bizdeki espiyonculuğun ne kadar gelişmiş olduğunu bilemezsiniz. İçimizde yukarılara bilgi götüren özel olarak görevlendirilmiş insanlar var. Hangi şirketten bahsettiğimi anlamışsınızdır. Geçenlerde biri kürek mahkumu benzetmesi yapmıştı. Çok doğru. Acınacak haldeyiz.
  • Tk ekip planlama maalesef cok basarısız. Telefon bile açıp istegimizi söyleyemiyoruz.Uçuşlar arasındaki süre son zamanlarda çok keyfi , 3 saate kadar çıktı. İşin ilginç tarafı kendini başarılı sanan planlama yöneticileri ve yardımcıları var. Akıl tutulması yaşıyorlar. Allah zihinlerini açık etsin diyorum.
  • Duygularıma tercüman olmuşşunuz

KÖTÜ ÇALIŞMA ŞARTLARINDAN KURTULMAK MÜMKÜN MÜ?

Evet; hiç kimse denemeden neler yapılabileceğini bilemez. AUG ayı başında AirportHaber’ de ’:MÜJDE: 2013 YILI ÇALIŞMA SAATLERİNİN UZUNLUĞUNDA AVRUPA BİRİNCİSİYİZ. başlıklı bir yazı yazmıştım. Bu yazı ile ilgili olarak fazla olmamakla birlikte 3 adet mail ve 10 kadar yorum aldığımı hatırlıyorum. Mailleri APH’ ın yorum köşesine taşımadım. Nedeni ise okuyunca insanların yorumlayanın hangi şirkette ve daha önemlisi hangi ünitede çalıştığını anlamalarına imkân veren bazı sistemlere verilen özel isimleri metinde kullanış olmalarıydı. Bu maillerden birinin son kısmını aşağıya almak istedim. Verdiğiniz örnekler hem güzel hem eğlenceli. Hepsi iyi de bizlerin bu durumdan kurtulmak için nasıl davranmamız gerektiği hususuna hiç dokunmuyorsunuz. Sizin deneyiminizi, konulara yaklaşımınızı daha iyi anlamamız için bizi bu konuda aydınlatmanızın doğru olacağını düşünüyorum. Arkadaşlarımızdan …………. İsimli birinin sizinle temas ettiği bilgisini aldım. Bu arkadaşımız yaptığınız görüşmeden fayda edinmiş ise de çok mutlu olmamış. İnanıyorum ki bu desteği daha açık sağlamalısınız” diyordu.

Arkadaşınızla Ağustorun ilk haftasında görüştüm. Amacım onu mutlu etmek değildi. Doğruyu anlattım kendilerine. Temenni ederim ki bu yazıyı okusunlar, belki daha anlaşılır olur. Aşağıda yer alan 3 küçük hikaye ile birlikte. Demekki dostumuz anlatımımı yorumlayamamış veya ben yeterince anlatamamışım. Bir yoruma verdiğim cevapta Her konuda çözüm bulabilmek zor da olsa imkansız değil. Ancak bunun için birlikte düşünmek, birlikte hareket etmek, vb.. bizim toplulumuzda uygulanması zor olan faktörlerin yerine getirilmesi gerek. Herkes ayrı telden çaldığı sürece tabii ki şikayetçi olduğumuz bu uygulamalar aynen devam edecektir.” demiştim. Evet bizim sektörümüzde insanları bir araya getirmek hayale yakın “ Arkadaşınıza da söylediğim budur. Bu tür konularda bir iki kişi öne çıkar vede önde yalnız kalır. Biri patrona eğilir, diğeri onun yamağına. Her türlü uygulamaya sessiz kalan ve rıza gösteren insanlarla böyle konularda sonuç almak mümkün değil. Alışkanlıkları kırmak ise  dünyanın en zor işi. Sektörü ve sistemi toparlayacak bir sendikal yapı da görünmüyor ortalıkta.

Evet şimdi aşağıdaki 3 anlatımı okuyunuz lütfen.

Bildiğiniz üzere bir fil hortumu ile bir tonluk yükü kolaylıkla kaldırabilir.Ama siz bir sirkte bu dev yaratıkların sessizce küçük bir kazığa bağlandıklarını gördünüz mü? Bir fil küçük ve güçsüzken ağır bir zincirle bir demir kazığa bağlanır.Ne kadar zorlarsa zorlasın zinciri kıramayıp kazığı yerinden oynatamadığını keşfeder. Sonradan fil ne kadar büyürse, ne kadar kuvvetlenirse kuvvetlensin yerde yanı başında duran kazığı gördüğü sürece hareket edemeyeceğine inanmaya devam eder. Bir çok akıllı ve bizler gibi yetişkin insanda sirkteki fil gibi davranır. Mevcut düşüncelere, hareketlere ve sonuçlara hapsolmuşlardır. Asla kendi koydukları sınırın ötesine geçemezler. İşte bizim durumumuz da böyle.

Boş bir kavanozun içinde zıplayıp duran pireler. Bir de bakarsınız ki için de pirelerin zıpladığı bu kavanozun kapağı yoktur. Tabii ki insan bu pirelerin neden kavanozun dışına zıplayıp özgürlüklerine kavuşmadıklarını düşünür. Yanıt basittir. Deneyi yapan kişi önce  pireleri içinde koyduğu kavanozun kapağını kapatır. Pireler sıçrar ve sıçradıkça kafalarını kavanozun kapağına vururlar. Birkaç kez baş ağrısı çektikten sonra o kadar yükseğe zıplamaktan vazgeçerler. Deney yapan şahıs artık kavanozun kapağını kaldırsa da   pirelerin kapak seviyesine zıplamaktan “ bu çok yüksek artık yeter diyen “ bir düşünce tarzı ile  vazgeçmiş oldukları görülür. Buda canlının kendisini  düşünce tarzına hapsetmesinin diğer bir örneğidir.

Akvaryumda vahşi bir Barracuda balığı uskumrulara saldırmaya çalışmaktadır. Ama aradaki bölme buna engel teşkil etmektedir.  Barracuda burnunu akvaryum içindeki bu separatör bölmeye defaatle çarptıktan sonra uskumduya saldırmaktan vazgeçer.Sonra aradaki şeffaf cam bölme kaldırılır. Ama Barracuda yalnız bölmenin önceden durduğu yere kadar yüzer ve sanki separatöre takılmışcasına durur. Aslında bölmenin halen aynı yerinde durduğunu düşünüyordur. 

Evet insanoğluda böyledir. Sektörümüz insanları da farklı değil. Hayali olsun olmasın bir engele ulaşana kadar ilerleriz. O noktadan sonra kendi kendimize dayattığımız sınırlayıcı tutumumuz  yüzünden durur kalırız. İş yerlerimizde yaşadığımız olumsuzluklara direnç gösteremiyoruz. Nedeni basit. İşten çıkartılma korkusu. Ve de ülkemizdeki işsizlikten ötürü çalışanların önünü görememeleri ve yarılarından emin olmamaları.

Bizim kavanozdaki kapak, ayağımızdaki zincir  işte bu. İçinde bulunduğumuz sanal kavanozda kapak yok. Ama zıplayamıyoruz. Kavanozun ağzında kapak yerine kemikleşmiş düşüncelerimizden, korkularımızdan oluşan katı bir cisim koymuşuz elimizle. Başımızı ona çarpıp kavanozun dibine düşüyoruz. Kendi koyduğumuz sınırın ötesine geçmeme konusunda iddialıyız. Oysa ki bu sanal sınırı da yanlış yere koymuşuz. Bu katı cismi eritmenin, bu sanal zinciri kırmanın tabii ki yolu var. Ama yola çıkmanın ön şartı birlik olmak ve zinciri olabildiğince, uygun zemin ve zamanda gevşetmeğe çalışmak.

Bir çoğumuz  doğru olsa bile bazen istediklerimizi yapmaktan korkuyoruz. Çünkü bu risk almayı ve başarısızlığa dayanabilmeyi gerektirir. En büyük korkumuz  risk almak ve de en büyük yanlışımız ise bunu hiç denememek. İstihdamı fazla olan  şirketlerde  işten  personel çıkartmak için tabii ki  her zaman kaşının üzerinde gözü var türünden maazeret bulunabilir. Ama 750 veya daha fazla özellikle ve vazgeçilmesi zor olan, kilit işleri yapan  eski personeli aynı anda işten çıkarmak ekonomik açıdan da hayli zordur. Geçmişteki THY uygulaması bu konuda kendi parasını sarf etmeyen yöneticilerin bunu daha rahatlıkla yapabileceğini gösteriyor ama  bahis konusu oluşumu genele taşımak ticari yaşamda mümkün değil. Tabii ki başkasının parasını harcamak daha kolay.

Önce birlik olup, daha sonra uygun zaman ve zemini bekleyip, Çalışma Bakanlığı nezdinde gerekli bürokratik önlemleri de aldıktan sonra harekete geçmek suretiyle mevcut uygulamaların harfien kanuna uygun hale getirilmesini talep etmek mümkündür..

Biz İş güvenliği yasasına uygun olmayan ( x ) uygulamaya  karşı çıkarsak, işten atılırız düşüncesi kavanozun üzerinde bir zamanlar konulmuş bu gün için  sanal formatta olan bir kapaktır. Gerekli önlemleri alıp bunu takiben zıplarsak kafamızın hiç bir yere çarpmadığını görürüz.

Tabii ki şirketlerimizin hepsi böyle bir tarz içinde değil. Bu kuruluşlarımızı can-ı gönülden  tenzih ediyorum. Ama diğerleri de işyerlerini düzgün yönetmeleri gerektiğini biraz pahalı bir şekilde de olsa anlamalıdırlar.

Bilmem şimdi bir şeyler anlatabildim mi? Eğer genç olsaydım böyle bir hareketin başını çekmekten kesinlikle kaçınmaz ve de bunu sektöre katkı olarak görürdüm. Sonuç alırmıydım?  Bilmem.

Evet veya hayır demek için de bunu bir kez denemiş olmak gerek.

BİR DE BU LİSANLA DENEYELİM

Evet, bu zarfının üzerinde adres yazmayan bir mektup. Bu mektubu almak isteyen alır. Ve de alması gerekenler kendilerini bilir. Aslında bu mektup hızır@ adresinden bana mail gönderen kardeşimiz için yazılmıştır.

Din, Müslümanlık konusu açılınca  mangalda kül bırakmayan ve yüce dinimizi namaz kılmak ve oruç tutmaktan ibaret sayan ve dinimizin diğer uyulması gereken üstün şartları ve özellikle kul hakkı yeme  ile ilgili hiç bir konuyu hiç bir şekilde dikkate almadan çalışan  her seviyedeki yöneticilerimize bir de bu lisanla sesleneyim istedim. Dikkate alırlar mı derseniz, okusalar bile, bir şey ifade edeceğini zannetmem. Mazeretleri var. Senelerce bizim hakkımızı yediler, şimdi sıra bizde, dolayısı ile bu uğurda yapılanlar günah sayılmaz gibi bir düşünceleri var. Bunu ifade eden de şu anda aynı sistem içinde çalışan bir arkadaşımız.Ve de doğru konuşan bir kardeşimiz. Kim, kimin hakkını nasıl yedi onu bilmiyorum ama buda onların düşüncesi.

Tabii ki bu duyguyu paylaşmamakla birlikte mesai arkadaşlarına karşı aynı haksız, yersiz ve insafsız davranışlar için de bulunan ve de insanların önüne adeta aşılması mümkün olmayan duvarlar örerek onları inciten diğerleri de mevcut. Bir ikisi bir insanı yaşamında en fazla üzecek bir şeylerle karşılaştılar. Allah tekrarını göstermesin. Acaba yaşamlarında olup biteni aşağıdaki şekilde düşündüler ve tarttılar mı hiç?

Kader eninde sonunda günahlarımızın bedelini önümüze koyar ve yaşamın bir kesitinde herkes günahlarının bedelini öder. Ektiğini biçer. Başkalarının haklarını engellemenin ve insanların ekmek parası ile oynamış olmanın  ağırlığı onu ezer. Bu insanlar karşılaştıkları aksiliklere şaşmamalı ve önüne çıkan maddi-manevi sorunların kendi günahlarından başka bir şey olduğunu bilimelidir. Yine de  dua edelim ki sevdikleri ve  çocukları kendi  yaşamlarında bu düşüncesiz bir büyüğün kefaretini ödemesin.

Evet dilerim ki, yüce yaradan şayet varsa hem bu çalışanlara geçmişte  ayırımcılık yaparak davranan ve hemde bu gün kendilerine yapılanın  karşılığını vermiş olma gibi bir maazeretin arkasına sığınarak insanları her konuda engelleyen yöneticilere layığını versin.  

Bu bir beddua değil. İnsani bir dilek. Vicdani bir istek. Bir adım öte bir yakarış.

İsterim ki takdiri ve değerlendirmeyi yapmak üzere bizleri yukarıdan gözlemleyen yüce allah bunu duysun.

KÖTÜ ÇALIŞMA ŞARTLARINDAN KURTULMAK MÜMKÜN MÜ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Saw kan aglıyor... ~ 10 yıl önce
Merhab abim biz saw tgs olarak cok sıkıntılı günler geciriyoruz rica ediyoruz bizim su sıkıntımızı dile getir ve bi yerlere bi sekılde duyur sesimiz yarımınıza ihtiyacımız var herkez iş kaybetme korkusuyla sesini cıkaramıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SAW KAN.. ~ 10 yıl önce
MERHABALAR. TABİİ Kİ SIKINTILARINIZI DİLE GETİRMEK İSTERİM. AMA KONULARINIZI, SIKINTILARINIZIN NEDEN KAYNAKLANDIĞINI BİLEMİYORUM. EĞER BİR ARKADAŞIMIZ GÜVENİP - RPT GÜVENİP SIKINTILARINIZ LA İLGİLİ OLARAK BENİ BİLGİLENDİRİRLERSE TABİİ Kİ YAPARIM. ( [email protected] 05322831823 ) BU KONULARIN GİZLİLİĞİNİ MÜDRİK BİRİ OLDUĞUMA İNANABİLİRSİNİZ. TGS İLE SİZLERİN BİLMEDİĞİ BİR YAKINLIĞIM VAR. BU NEDENLE ÇOK ŞEYİ YAPMAYA DEĞER. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
TK zede ~ 10 yıl önce
Kader eninde sonunda günahlarımızın bedelini önümüze koyar ve yaşamın bir kesitinde herkes günahlarının bedelini öder. Ektiğini biçer. Başkalarının haklarını engellemenin ve insanların ekmek parası ile oynamış olmanın ağırlığı onu ezer. Bu insanlar karşılaştıkları aksiliklere şaşmamalı ve önüne çıkan maddi-manevi sorunların kendi günahlarından başka bir şey olduğunu bilimelidir. Yine de dua edelim ki sevdikleri ve çocukları kendi yaşamlarında bu düşüncesiz bir büyüğün kefaretini ödemesin. Çetin bey sizi tanımam.Bu yukarıda yazdıklarınıza zerre miskal vicdanı olan herkesin ayakta alkışlamaması gerektiğini düşünüyorum.Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TK - ZEDE ~ 10 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYORUM. BENDE THY' DE YETİŞMİŞ BİRİYİM. YOLCU TRAFİK MEMURU OLARAK İŞE BAŞLADIM. BİZİM SİZLERDEN FARKIMIZ VE ŞANSIMIZ YÖNETİCİLERİMİZİN İYİLİĞİ, PARTİ PURTİ, SİZDEN, BİZDEN GÖZETMEMELERİYDİ. ZAMAN ZAMAN BİZİ DE GEREN ŞEYLER TABİİ Kİ OLDU AMA ŞİMDİ ANLATILANLARLA KIYAS EDİLECEK GİBİ DEĞİLDİ. İŞ HAYATINDA ÇALIŞMA HER DÖNEMDE DURUMUNDAN ŞİKAYET EDECEK İNSANLARIN ÇIKMASI DOĞAL.MUTLAK BİZİM ÇALIŞTIĞIMIZ DÖNEMDE DE ŞİKAYETÇİ OLANLAR VARDI.YİNE DE SİZLERE KIYASLA ÇOK ŞANSLIYDIK. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
konu ~ 10 yıl önce
Abi. bunları bırak. maaşlar belli. nasıl çalıştırıyorlar bizi.terfi için torpil gerek.sen halen neler yazıyorsun. sen bu konularımızı yaz. sana şirket maaş durumlarını gonderdik. akılsızların birbirlerine gönderirken yanlıişlıkla adreslediği mesajı gonderdik. bu konuları şirket adı belirterek yaz ki herkes duysun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEVAP KONU ~ 10 yıl önce
ARKADAŞIM. SEKTÖRDE EN MAAŞI HANGİ ŞİRKET VERİYOR BUNU HERKES BİLİYOR. BİLMEYEN YOK. ÇALIŞMA ŞEKİLLERİNİN GAREBETİNİ DE. KİMİN BRUT NE KADAR MAAŞ ALDIĞI KİMİ İLGİLENDİRİR Kİ, SİZE AKILLI ( ? ) BİRİNİN GÖNDERDİĞİNİZ LİSTEYİ YAYINLAYALUM. KİME NE İFADE EDER. KONULARIMIN HOŞUNUZA GİTMEDİĞİ BELLİ. AMA YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY YOK. İSTEDİĞİNİZ KONULAR ÇOK YAZILDI. BİR FAYDASINI GÖRDÜNÜZ MÜ? TORPİL ARTIK DAHA MI ETKİSİZ OLDU? BU SENE MAAŞINIZA % 1 FAZLA ZAM YAPILDIMI? O BAHSETTİĞPİNİZ VE HERKESTEN İYİ BİLDİĞİM VARDİYA ŞEKLİ DEĞİŞTİ Mİ ? BUNLARI TEKRAR TEKRAR YAZMAK KİMİN İÇİN NE İFADE EDECEK Kİ? ÜLKEMİZDE GAZETELERDE HER GÜN KURUM VE KURULUŞLARA YÖNELİK BİRÇOK TENKİT YAZISI YAYINLANIYOR. HANGİSİ DÜZELİYOR Kİ? HOŞUNUZA GİTMİYORSA, OKUMAYACAKSINIZ KARDEŞİM.
CVP KONU ~ 10 yıl önce
ARKADAŞIM. YER HİZMETLERİ SEKTÖRÜNDE EN DÜŞÜK MAAŞI HANGİ ŞİRKET VERİYOR BUNU HERKES BİLİYOR. BİLMEYEN YOK. ÇALIŞMA ŞEKİLLERİNİN GAREBETİNİ DE. KİMİN BRUT NE KADAR MAAŞ ALDIĞI KİMİ İLGİLENDİRİR Kİ, SİZE O ŞİRKETTEKİ AKILLI ( ? ) BİRİNİN GÖNDERDİĞİ LİSTEYİ YAYINLAYALIM. KİME NE İFADE EDER. KONULARIMIN HOŞUNUZA GİTMEDİĞİ BELLİ. AMA YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY YOK. İSTEDİĞİNİZ KONULAR ÇOK YAZILDI. BİR FAYDASINI GÖRDÜNÜZ MÜ? TORPİL ARTIK DAHA MI ETKİSİZ OLDU? BU SENE MAAŞINIZA % 1 FAZLA ZAM YAPILDI MI? O BAHSETTİĞİNİZ VE HERKESTEN İYİ BİLDİĞİM VARDİYA ŞEKLİ DEĞİŞTİ Mİ ? BUNLARI TEKRAR TEKRAR YAZMAK KİMİN İÇİN NE İFADE EDECEK Kİ? ÜLKEMİZDE GAZETELERDE HER GÜN KURUM VE KURULUŞLARA YÖNELİK BİRÇOK TENKİT YAZISI YAYINLANIYOR. HANGİSİ DÜZELİYOR Kİ? HOŞUNUZA GİTMİYORSA, OKUMAYACAKSINIZ KARDEŞİM.
fark var mı? ~ 10 yıl önce
dün thy'nin bir eskisi anlattı. sizin doneminizde de yukarının bildirdiği personel işten çıkartmışsınız. Bu işlem bu gün anlattıklarınızla ters değil mi? Bu durumda yazdıklarınıza nasıl guvenelim ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP FARK V.. ~ 10 yıl önce
TABİİ Kİ BİZİM ÇALIŞTIĞIMIZ DÖNEMDE DE İŞTEN ÇIKARTILANLAR OLDU. BİR FARKLA. ONLAR ÜST YÖNETİM TARAFINDAN BİLDİRİLMEDİ. EMEKLİYE AYRILACAKLARI DA BİZ SETİK VE KENDİLERİNE BİLGİ VERDİK. BU DÖNEMDE ÇALIŞANLARIN İNANMASI PEK MÜMKÜN DEĞİL AMA BİZ ARKADAŞLARIMIZA RESMİ YAZI İLE EMEKLİLİĞİN MADDİ VE MANEVİ AÇIDAN BİR HAZIRLIK GEREKTİRDİĞİNİ SÖYLEYEREK KENDİLERİNE HİZMETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDECEĞİMİZ TARİHİ BİR İKİ SENE ÖNCE BİLDİRMEYİ DE DENEMİŞ VE YAPMIŞTIK. BUNLARI NE YAZMAK NE DE BU KONULARA DEĞİNMEK İSTERİM. BİZLER ÜST YÖNETİM AÇISINDAN DA ŞANSLIYDIK. BUNU DA UNUTMAMAK GEREK. BU KONUDAKİ İNSANCIL DAVRANIŞLARIN KÖKENİNDE ONLARIN YÖNETİM ANLAYIŞI DA VARDI. BENİ ATMASINA ATTILAR AMA ÇALIŞTIĞIMIZ DÖNEMDE BİZE YÖNETİCİLİK YAPTIRDILAR. KENDİMİZİ HİÇ KUKLA GİBİ HİSSETMEDİK. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yazinizin ve ozellikle sonunda koyu renkle yazdiginiz bolumlerin altina imzami atarim. Yalniz bir farkla; "kul hakki yiyenlerin Allah belasini versin " diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP I PHONE ~ 10 yıl önce
Ç.Ö / BİLDİM BİLELİ BELA OKUMAKTAN ÇEKİNİRİM. SİZ DE OKUMAYIN İSTERİM. AYNI GÖRÜŞTE OLDUĞUMA SEVİNDİM. BİR ARKADAŞIMIZIN YORUMUNA VERDİĞİM CEVAPTA BELİRTTİĞİM ÜZERE KEŞKE ÇOĞUNLUKTA OLSAK. NE ZAMAN OLACAĞINI BİLEMEM AMA EMİNİM Kİ SEKTÖRÜMÜZ DE BİR GÜN GELECEK, ÇALIŞAN HAKLARI KONUSUNDA KENDİSİNE ÇEKİ DÜZEN VERMEYE MECBUR OLACAK. BEN O KADAR ŞEYE " OLUR DA BİZ GÖREBİLİR MİYİZ " DİYE HAYIFLANDIM Kİ. ŞİMDİ DÜŞÜNÜYORUM, YÜZE DOKSANINI GÖRMÜŞÜM.TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
talepkar ~ 10 yıl önce
Çok güzel bir yazı olmuş, bu yazıyı herkesin okuması, anlaması gerek. Kafayı kuma gömerek olmaz!
ESPİYONLARA İŞ ~ 10 yıl önce
Çetin Bey, iyi güzel söylüyorsunuz da, böyle bir ekip kurmaya kalksak özellikle içimize giren biri daha biz toparlanmadan yukarıdakilere bilgi verir. Bizdeki espiyonculuğun ne kadar gelişmiş olduğunu bilemezsiniz. İçimizde yukarılara bilgi götüren özel olarak görevlendirilmiş insanlar var. Hangi şirketten bahsettiğimi anlamışsınızdır. Geçenlerde biri kürek mahkumu benzetmesi yapmıştı. Çok doğru. Acınacak haldeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ESPİYONLARA.. ~ 10 yıl önce
Ç.Ö / ARKADAŞIM. HERKES KİMİN KİMİ ESPİYONLADIĞINI BİLİR. BUNU İŞ EDİNENLER GENELDE ŞİRKETLERDE ÇALIŞANLARCA TANINIR. İNANIYORUMKİ BELİRLEMEDE HATA YAPMA ORANI 10 % AŞMAZ. BUNA RAĞMEN BU KARAKTERLER TOPLULUKTA YANLIZ BIRAKILMAZLAR. BAŞKA BİR DEYİŞLE CEZALANDIRILMAZLAR. HATTA FAZLASI İLE İLTİFAT BİLE GÖRENLERİ BİLİYORUM. BİZ BÖYLE DAVRANIRSAK, ONLARDAN ŞİKAYET ETMEĞE DE PEK HAKKIMIZ OLMAZ. BU SEKTÖR ÇALIŞANLARINDAN BÜYÜK BİR KISMININ YAŞADIKLARI BİR SORUN. DEĞİL PATRONUN, PATRONUN TUTTUĞU BİRİNİN DİZİNİN DİBİNDEN AYRILMAYAN YALAKALARIN VARLIĞINI BİLE GÖRDÜK. ÜZGÜNÜMKİ BU KARAKTER ZAFİYETLİ KİŞİLERİN ACISINI BİZ KISMEN ÇEKTİK, SİZ ÇEKİYORSUNUZ, SİZDEN SONRAKİLERDE ÇEKECEK. EVET ŞARTLARIN DÜZELTİLMESİ İÇİN ÖNCE BİRLİK OLMAK ŞART. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tk ekip planlama maalesef cok basarısız. Telefon bile açıp istegimizi söyleyemiyoruz.Uçuşlar arasındaki süre son zamanlarda çok keyfi , 3 saate kadar çıktı. İşin ilginç tarafı kendini başarılı sanan planlama yöneticileri ve yardımcıları var. Akıl tutulması yaşıyorlar. Allah zihinlerini açık etsin diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP I PHONE ~ 10 yıl önce
THY KÖKENLİ OLMAM NEDENİ İLE AZ DA OLSA BİLGİM VAR Kİ; EKİP PLANLAMA KENDİ KAFASINA GÖRE İŞ YAPAMAZ. PRENSİPLERİ ÜSTLER KOYUYORDUR ZANNEDERİM. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Duygularıma tercüman olmuşşunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP I PHONE ~ 10 yıl önce
Ç.Ö / AYNI DUYGULARI VE GÖRÜŞLERİ PAYLAŞTIĞIM KİMSELERİ GÖRMEK ÇOK GÜZEL. KEŞKE ÇOĞUNLUKTA OLSA. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000