11 Ocak 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Temel bey olmasa yazacak konu bulamayacaksınız galiba, haksız mıyım? :)
  • Çetin Bey gerçekten kaleminiz çok kuvvetlendi son zamanlarda. Demek yazarlıkta zamanla geliştirilebilen bir şeymiş, yazılarınızı zevkle okumaya başladım. Neyse, Sizlerin zamanında da mesela ben harekat'ta çalışan bir kişi olarak istasyon müdürü Metin Bey den çok korkardım ama şimdiki personel gibi acaba beni de sebepsiz yere işten atarlar mı korkusunu hiç yaşamazdık o zamanlarda. Ayrıca şirketin ayakta kalması için personelin maaşından fedakarlık yapması gerektiğini anlatan o zaman ki sendika temsilcisi ile yaptığınız efsane konuşmayı da hiç unutamam. Size sallayanlara pek itimat etmeyin bence, Sizi bilen biliyor, kaç tane Başkan müdür değişti şu ana kadar ismini hatırlayan bile yoktur ama sizlerin yeri personelin kalbinde ayrı. Sağlıkla kalın, saygılar..
  • Sayın AİRPORT YAZARLARI Yazınızın bir bölümünde iptal, rötarlarda yolcuların ilgili hava kuruluşu veya hizmet veren yer hizmet kuruluşlarının bilgilendirme amaçlı yetkili bulunmadığından bahsediyorsunuz evet çok haklısınız çünkü THY ve TGS istasyon müdürleri ile Nöbetçi müdürlerinin odaları yolcuların giremeyecegi sahada olunca yolcular check in kontuarındaki yetkisiz personele gidiyor onlarda o anda orada bulunması gereken ama bir türlü bulunamayan süpervisiora yönlendiriliyor tabi gerekli ilgili yetkililere ulaşılamayınca polise gidiyor polisde otorite DHMİ Nöbetçi Müdürlüğün yönlendiriyor. Birinci derecede muhatap olacaklar (THY TGS) ulaşılamadıkları için sütre gerisinden anca seyircilik yapmaktadır. Bu nedenle siz havacılık haberleri yapan yazarlar olarak büyük limanlardaki istasyon müdürleri ve nöbetçi müdür odalarının neden yolcuların ulaşabileceği yerlerde olmadı konusunda araştırma yaparsanız inanın yolcu bilgilendirme daha düzenli ve sağlıklı olacaktır.
  • SUNA GERCEKTEN INANIN; ANA BABA ERIK YER COCUGUN DISI KAMASIR.derler..Bu duzenide ilahi adalet boyle kurmus..Evet cocuklarin hic bir gunahi,sucu yok ama Olanlar onlara oluyor.. KAKMA KAPINI KAKARLAR KAPINI
  • Benim de zaten gıcık olduğum, iğrenç bulduğum tipler bunlar. Ahlak yoksunları. Kraldan çok Kralcılar. Sırf nemalanıyorlar diye gelene ağam, gidene paşam. Nerede o evrensel ahlaki değerler. Zaten tablo ortada. Kişilerin değil kurumun kalıcı olduğunu hala idrak edememişler. O halde kurumun kalitesini yüksek tutmak gerekmez mi? Sahibine göre kişneyen, samanı peşindeki beygirler yüzünden bu ülke gelişmişlikte dünyanın 177 ncisi olmuş. Bu yıl Güney Sudan bile gelişme hızında Türkiye' nin 2 basamak üstüne çıkmış. Bkz CIA raporları. İnsan gibi davranmayı öğrenemediğinden bu devleti de çökertiyor ezikler. Daha dün Sultan Ahmet meydanına kadar ulaştı tehdit. Kim çoluk çocuğunun elinden tutup gönül rahatlığı ve güven içinde sokağa çıkabilecek? Filistin gibi oldu. Eee atalarımız boşa söylemiyor, İt ile çuvala girersen olacağı budur. Halkın içinden geldiğini söyleyenlerin halkın öğretilerinden haberi yok iyi mi? Bu yalakalar oldukça Allah sonumuzu hayra falan götürmeyecek.
  • bunlara öbür dünyada çekecekler diyenlere çok kızıyorum. bunlar yaptıklarının cezasını yaşarken çekmeliler. ben de görmeliyim. kendi yakınlarını, hemşerilerini işe almak için bu şirkete gönülden bağlı birçok insanı işten attılar. her gün beddua ediyorum. bu bademler size ve bazı yazdıklarınıza kızıyorlar. nedeni belli. söyledikleriniz doğru. akılıma ayşegül, funda, hülya, tunca,fazilet hanımlar nuri bey, metin bey ve diğerleri ı gelince daha fazla üzülüyorum. yazınızda söylediğiniz gibi onlar bu şirkette doğdular ve büyüdüler. bizlere amirlik, ablalık, ağabeylik yaptılar. Biz sizden korkmazdık. Sizinle aramızda onlar vardı. Bunun ne büyük rahatlık olduğunu şimdiler anlayamaz. sizinle amirlerimiz görüşürdü ama oradaydık. sizin yapmak istediğiniz bir şeye metin beyin nasıl itiraz ettiğini nakletmişlerdi. galiba ayşegül hanım anlatmıştı. içimizden gitti metin bey dedik. ayşegül hanım ise “itiraz etti diye adam mı gider” hiç bir şey olmaz siz işinize bakın demişti allah rahmet etsin. demek ki size çok güveniyordu. sonuç ne mi oldu. bir süre sonra siz metin beyden önce gittiniz. Ama yine kol kolaydınız. bu balıklar baştan kokmadı çetin bey, teşhisiniz doğru değil. hepsi thy’ ye aynı balıkhaneden geldi. geldiklerinde zaten kokmuş ve kokuşmuşlardı. baştaki de, sondaki de. bunları yaşayanlara bu günü dinlemek bile acı veriyor. ben beddua ediyorum ve de bu insanlar başkalarına yaptıklarının acısını bu dünyada çeksinlerde, bizde görelim diye. her gece dua ediyorum.
  • Tum dunyada issizlik buyuk sorun dogru ancak ozellikle de gelismis ulkelerde calisanlari durduk yere ulkemizdeki gibi yandaslara,hemsehrilere vb yer acilacak diye isten atamazsiniz yerlerine de bakan,vekil,hakim,savci,emniyet amiri vs oglu,kizi,yegenini torpille alip calisan veya 3-5 ayda yonetici yapamazsiniz. Ayrica isci haklari,yan odemeler,hak arama vs hususunda da ulkemizde 12 yil once 5 milyon sendikali varken simdi bu sayi 500 bin'e dusmus ise bunu yapan,calisani,emekciyi korumayan,umursamayan,issizlikle tehdit eden hala iktidarsa ne soyleyecek ne de yapacak bir sey yok sanirim. Temel'e tabii ki sirkete doldurdugu binlerce hemsehrisi,yandasi toz kondurmaz onun sayesinde boyle bir kurumda is buldular ortalama ustu maas,sosyal haklari vs var, tabii ki mudur oldugu muddetce ona kral diyecekler ondan sonra da yerine gelene islerini korumak amaciyla binbir sekle gireceklerine eminim. Bu saksakci,yalaka,cikarcilar unutmasinlar ki bu ulkede her gelen kendi adamini ise sokuyor o yuzden onlarda gidecekler bu ulkenin kaderi bu o yuzden de gercek anlamda profesyonellesemiyor,ileri gidemiyoruz ! Adam torpille bol maas ve hakla is bulmus,makam bulmus kendi cikarinin derdinde yoksa sistem yanlismis,insanlarin hakki yenmismis,sirket yanlis yonetiliyormus vs kimin umurunda? Bu zihniyet mi thy bizim herseyimiz diyecek? Torpil,hemsehricilik vs eskiden de vardi,eskiden de yanlis diyorduk simdi de diyoruz gelecekte de diyecegiz, ne degisir orasi ayri. Kar'da tabii ki yonetici bulamazsiniz ne bekliyordunuz yer isletme baskaninin 24 saat orada olmasini mi ayrica hemen hepsi biryerlerde tatildeydiler! Olanlar da bir koseye kacmislardir,calisan emekcileri atmislardir yolcularin onune yillardir oldugu gibi! Ozellikle thy'de sozum ona okumus,etmis yoneticiler ancak calisanlari ezmek,korkutmak,tehdit etmek icin,makam gucune guvenip hava atmak icin varlar is yapmak icin degil, bir yerden gelip,gittiklerinde vip,cip,ucak kapisinda karsilanmazlarsa,bavullari tasinmazsa,x ray'den gecerken polis onlari ararsa vs siz o zaman gorun aslan yoneticiler nasil kukruyorlar calisanlarina karsi! Okumus,cahil,zengin,fakir vs insan kalitemiz,zihniyetimiz,kafa yapimiz cok kotu o yuzden de herseyimiz sorunlu,yanlis,eksik,hatali ama hala ders almiyoruz cunku istemiyoruz,isimize gelmiyor,cikarimiza ters! Hersey para,makam,cikar icin!
  • Anlatamadın

İşçi Çıkarma ve Buharlaşan Yan Ödemeler - Konu Temel Bey Değil, Kar & Kriz

İŞÇİ ÇIKARTMA VE YAN ÖDEME BUHARLAŞTIRMA OPERASYONU BAŞLAMIŞ. Bu sabah haberleri dinlerken irkildim. Bir üniversitenin asgari ücret artışını neden göstererek 30 işçi çalışanın görevine son verdiğini ve yayıcı kuruluşa aynı gerekçe ile çalışanlara yapılan yan ödemelerde azaltma yapıldığına ilişkin bilgi geldiğini ifade etti program yapımcısı.

Bildiğiniz üzere çalışanlara işverenler tarafından yapılan bir takım yan ödemeler için ( eğer kurum sendikalı değilse ) ve de bahis konusu yan ödemeler işverenle yapılmış olan iş akdinde kayda geçmemiş ise ilk bakışta bu ödemelerin devamlı olarak yapılmasında kanuni bir zorunluluk bulunmuyor gibi görünmektedir. Dolayısı ile işveren bu ödemeleri yapmaktan vazgeçebileceği düşünülebilir. Ancak işveren söz konusu ödemeleri bir süredir muntazaman yapıyorsa bu işlemin akdin bir hükmü sayılarak kazanılmış hak olarak görülmesinin gerektiği hukukçular tarafından ifade edilmekte olup buna ilişkin içtihat kararlarının mevcut olduğu belirtilmektedir.

Evet, hukuki yola başvurarak işverenden bu yan ödemelerin talep edilmesi ve alınması mümkün. Ancak bu konuda çalıştığı şirketi mahkemeye veren bir çalışanın da aynı işyerinde göreve devam etmesi imkân dâhilinde tabii ki değil. Kaşının üzerinde gözün var suçlaması ile iş akdinin feshedileceği gün gibi aşikâr.  İşsizliğin bu boyutlarda devam ettiği bir ülkede     ( tüm dünyada aynı sıkıntı mevcut ) şu veya bu nedenle iş akdinin feshine neden olabilecek bir girişimde bulunmanın pek akıllı işi sayılmayacağı da kabulü zorunlu olan bir gerçek. Bu durumda konuya ilişkin hak arayışını işten normal ayrılışınızın sonuna bırakmak yapılabilecek en düzgün hareket olacaktır.

Geçen haftaki yazımda, işverenlerin asgari ücret artışından kaynaklanan artımın maliyetini düşürebilmek için yan ödemelerden vazgeçebileceklerini / buharlaştırabileceklerini ve de çalışan miktarında azaltma yapma cihetine gidebileceklerini ifade etmiştim.

İnşallah bu salgın bizim sektörümüze bulaşmaz. Yine de bu not aklınızın bir köşesinde bulunsun.

SİNİR YAPMAYIN KONU TEMEL BEY DEĞİL. SİZSİNİZ.  Airporthaber’ de Temel Beyle ilgili bir şeyler yazınca illaki birileri çıkıp karşı bir şeyler söylemeye kendilerini mecbur hissediyorlar. Tabii ki bir şeyler söyleyecekler. Haklarıdır. Ancak görüşlerini ortaya koyarken tüm menfiliklerin de Temel bey’den kaynaklandığını bir anlamda teyit ediyorlar. Bu teyide ihtiyaç var mı derseniz tabii yok. 

Dikkatimi çeken husus ise, bu muhteremlerin yazında ifade ettiğin şu husus doğru değil, bu konu ise tamamı ile yanlış dememeleri. En son bir THY mensubu   “ Ayırımcılık yaptı ise yaptı, sonuç doğru ise ve şirket başarılı ise yapılan da doğrudur” diyerek yazıda belirtilen konuyu kendi çapında teyit etti.

Daha önceleri de aynı tutumu Hamdi Topçu Bey için sergilerdi bazı arkadaşlarımız. Toz kondurmazlardı Sn. Topçu’ ya. O zamanlarda Temel Bey Türk Hava Yollarının hiç bir önemli konusunda rol almıyordu sanki. Sanki PR sorumlusu gibiydi. Hatta görevden ayrıldıktan sonra kendisi ile yapılan bir söyleşide         “   Türk Hava Yollarında Temel Bey gibi 17 Müdür daha var “ diyerek onu genel ve THY kamuoyunda tasvip etmediğimiz ve de tenkit ettiğimiz bir şekilde küçültmek istemişti. Hatta ilk günlerde bir yazımda bunu kullandığım için utanmış ve kendime çok kızmıştım.

O zamanlarda başta Hamdi Topçu vardı. Yönetim Kurulu Başkanı oydu ve Türk Hava Yollarının her konusunun parlayan yıldızıydı. O gitti. Yerine Bay Aycı geldi. Sistem şimdi tam tersine döndü. Artık Temel Bey var, Yönetim Kurulu Başkanı yok ortalarda. İhtimal ki kendi tercihidir.  Ve de tüm THY meydan’ı şimdi Temel Beyin. Sevabı ve günahı ile.

Gelelim toz kondurmayan arkadaşlara. Hiç bir yönetici bulunduğu yerde sonsuza kadar kalmıyor. Şirketlerde patronlar dışında hiç kimse sürekli kalıcı değil. Aslında onlarda değil. Küt diye düşüp ölmek de var. Bir gün gelecek Sn. Kotil’ de ayrılacak yerine   ( x ) bey gelecek. Kral öldü, yaşasın yeni kral diyenleriniz olacak hali ile.

Airporthaber yorumlarında kimse kendi IP’sini kullanmadığı için rahat esip, gürlüyor. Esin gürleyin,   Ne Hamdi Bey, ne de Temel Bey için kaleme alınan methiyelerin kimin tarafından yazıldığını bilen yok nasıl olsa. Hamdi beycilere neredesiniz arkadaşım diye seslenen de. Dün yaşasın Hamdi Bey. bu gün, Temel Bey bizim her şeyimiz, Şirket bu durumunu ona borçlu.yarın gelecek olan için ise nasıl olsa bir slogan bulunacaktır.

Türkiye’mizde çok çok uzun yıllardır işe girişte torpil ve tavassutu artık herkes normal karşılıyor.  Çalışma sürecinde olanı, biteni yadırgayanların olmasını garipsememek gerek.  İster Rizeli ol, ister Ankaralı. Türk Hava Yollarında işe girmek için seninle birlikte müracaat edenlerin içinde en iyisi ve de THY standartlarına en uygun olan sensen benim açımdan sorun yok. Nereli olursan ol. Hangi siyasi görüşten olursan ol.

Eğer,  sen yapılan ayırımcılığın bundan menfi etkilenen insanları tarafında otursaydın acaba bu kadar rahatlıkla “ Yaptıysa Yaptı ”  diyebilir miydin?  Bir siyasi partimizin sloganını yazdığın yorumda kullanıp “Durmak Yok Yola Devam “ diyerek ne denli poliitize olduğunuzu ifade ederken sırtınızı dayadığınız mantığı bu şekilde ortaya koyabilir miydiniz? Hiç zannetmiyorum.

 Kimi, neyi desteklerseniz destekleyin. İsterseniz hiç durmadan koşar adım yola devam edin, ama bu davranışlardan vazgeçin. Eğer Temel beyi çok seviyorsanız, işinizi daha iyi yapmaya çalışın. Sevgi ve bağlılığınızı böylece daha akılcı bir şekilde ortaya koymanız mümkün olacaktır.

Neyi ne kadar hak ettiğinizi bilemiyorum ama, sizler için, ileride bu tür çirkin davranışlardan etkilenmeden normal şartlarda sonlanacak bir iş yaşamı diliyorum ve THY’ deki  çalışan kıdem yaşını dörde indireceğim diyen bir yanlış zihniyetle  karşılaşmamanızı diliyorum..

Bu arada, bir de “ TÜRK HAVA YOLLARI BİZİM HER ŞEYİMİZ” demeyi deneyin lütfen. Doğru olan budur. Şimdiye kadar gördüğünüz bundan sonra da göreceğiniz üzere İnsanlar gelip geçici.

KAR KRİZ’E DÖNÜŞTÜ. SÜREÇ YÖNETİCİLER İÇİN BİR İMTİHANDI. Tüm uluslararası havayolları modern teknolojinin en son ürünü olan uçakları kullanıyorlar. Filolarının yaş ortalaması birbirine çok yakın.  İstisnasız hepsinin sivil havacılığın olmaz ise olmazı olan güvenlik ilkesi konusunda tavizsiz davrandıkları biliniyor. Teknik bakım ünitelerinin hepsi bu iş için gereken uluslararası ve yerel sertifikalara sahipler ve de filodaki uçakların bakım ve onarımları konusuna büyük hassasiyet gösteriyorlar. Uçuş esnasında yolcularına sundukları ikram ürünleri ve sunumun yapıldığı malzemelerin tümü en üst kalitede diyebiliriz Bazıları bu ikramı para ile satıyorsa da, yolcu bunu kabul ediyor ki o havayolundan bilet alıyor.

Neticeten havayollarının farklılığı hizmetteki küçük olan detaylarla ortaya çıkıyor. Osmanlı Bankasının ezberlenen reklam sloganı gibi “ Yok aslından birbirimizden farkımız, ama biz Osmanlı Bankasıyız “ diyebilmek için bu küçük detayların uygulamalarına dikkat etmek gerekiyor, hepsi bu kadar.

Kar geleceği belli Anonslar yapılmış. Türk Hava Yolları yüzlerce uçuşunu iptal ve ilan etmiş. Bu kar, hava günlük güneşlikken aniden çat kapı bastırmadı. Uçuşlar iptal edilerek nasıl ki operasyonel açıdan gerekli tedbir alındı ise bu uçuşlarla seyahat edecek yolcuların konaklamaları için de bir takım tedbirlerin alınmış olması gerekmez miydi? Sahi uçuşlarını iptal eden tek havayolumuydu Türk Hava Yolları

Televizyonlarda, çeşitli kanallarda konuşan her yolcu, muhatap bulamıyoruz vb. sözler söyledi. Nedeni havacılık sektörünün herhangi bir kusurundan kaynaklanmayan bu krizde yapılabilecek en büyük hata buydu. Ortadan kaybolmak. Yılbaşı nedeni ile otellerde yer bulunamıyor. Şimdi her şey geçti gitti ve bitti. Biz şirket olarak o otelle çalışmıyoruz mazeret değil. En azından yolcuyu ilgilendiren bir mazeret değil. O otele neden gönderemeyeceğinizi yolcuya anlatabilmek gerek.

O gece bir arkadaşımı aradım. Benimle zar zor konuştu. Haber peşindeydi. Ve de konu ile ilgili sormam gereken suali sordum. “  Yahu terminalde hiç havayollarının üst düzey bir yöneticisi yok mu? Hiç bir Havayolunun adı halkla İlişkiler mi, yoksa kurumsal İletişim mi her neyse, bu yolcularla kurulması gereken teması yönlendirecek ve bu konudaki deneyimini havalimanında yolcu ile karşı karşıya bırakılarak kaderine terk edilmiş kontuar personeli ile paylaşacak, onların önünde duracak bir yetkili yok mu?  Arkadaşım, bilemiyorum, görmedim. Olsa her halde görürdüm ve de mikrofon uzatırdım. Ama bakıp seni yarım saat içinde ararım dedi. Aramadı, işine daldı mutlak. Ama bu eksikliğin olduğunu biliyordum. Zira başkalarına da sordum. Sonunda da gidip bizzat bakmaya mecbur oldum. .Gönlüm, hep kontuardakilere yardımcı olup onların önüne kalkan olacak bir tepe adamının orada bulunmasını diliyordu. Ama yoktu.

Bu arada sözlü basının Havalimanında yaptığı çalışmayı da bir türlü anlayamadım. Seferlerini iptal eden ve yolcusu havalimanında beklemekte olan Türk Hava Yollarından başka havayolu yoktu sanki. Haberin başlangıcında THY kontuar logolarını gösterip bazen de zum yapıp sonra mikrofonu yolcuya uzatırsanız hangi havayolunun yolcusu ile konuşursan konuş, yolcunun uçuş yapacağı havayolunun ismini zikretmemesi halinde haberi izleyen ekranda bu açıklamayı yapanın THY yolcusu olduğunu düşünecektir. Kasten yapıldığını düşünmemekle birlikte bu tür konularda dikkatli olunması gerekmez mi?

Bu kar furyasında yukarıda da belirttiğimiz üzere THY 526 uçuşunu iptal ve ilan etmiş. Kar nedeni ile seyahat edemeyen yolcularına 9700 konaklama vermiş, 28.900 adet ikram malzemesini yolcularının istifadelerine sunmuş. Bu operasyonun mali portesini omuzlayabilecek kaç şirket var bilemiyorum?  Tabii ki konu maddi değil şirketin saygınlığı ile ilgilidir. Evet; bir kaç yolcuya otellerde yer yok denmiş. Bunu ekranda ifade eden yolcunun hangi havayolu ile uçmak için havalimanına geldiğini de bilen yok. Kendisi de ekranda bunu belirtmedi.   İstanbul’umuz çok büyük bir kent.   Bu şehirde otel de çok.  İyide o havada bu yolcuların şehirdeki otellere nasıl gönderilebileceğini ve de götürmekten önemlisi havalimanına nasıl geri getirilebileceğini düşünen kimse yok muydu? Oysaki her türlü habere yorum katmaya bayılırız hepimiz.

Evet, Kriz hayli sert, katı bir öğretmendir. Önce imtihandan geçirir, sonra öğretir. Ve de ne zaman çalışacağı belli olmayan bir öğütme makinesi gibidir. Konunun yöneticiler açısından en önemli tarafı işverenlerin, patronların ve üst yöneticilerin kriz ve acil durum dönemlerinde yöneticilerini bir anlamda sınamalarıdır. İş yaşamında olası birçok hatanın hoş görülmesi hatta unutulması mümkündür. Kriz dönemlerinde yapılan hatalar ise kesinlikle unutulmaz. Mutlak hatırlanır. Amerika’da konu ile ilgili olarak yapılan araştırma; değişik krizlerde iki kez hata yapan yöneticilerin görevden alındığı sonucunu vermiş.  Sistem, görevden kriz yönetimindeki hataları sebebi ile alınan yöneticinin başka bir kuruluşta görev almasını da imkânsız kılıyor. Dua edelim ki Türkiye’ de yaşıyoruz.

Bu konuda THY’ na yapacağım tek kritik, kriz anında bu krizin en yoğun yaşandığı yerde olması gereken bir iki tepe yöneticinin havalimanında bulunmaması. Bunu yapsalardı eminim ki Sn. Başbakanı Havalimanında temizlik işçisi üniforması ile karşılayıp “  Biz böyle çalışırız ” derken aldıkları primden daha fazlasını elde edebilirlerdi. Sivil Havacılıkta hele hele bir kriz durumunda, tatil, yılbaşı, bayram vb. yok. Bayram veya tatil uçakların kalkıp gitmesi ve yolcuların sağ salim varış noktalarına inmelerinden sonra. THY’ deki ilk Şefimiz İsmet Özkan ağabeyimizin kulakları çınlasın. Bize bunu ilk söylediği zaman anlamamıştık. Allah biliyor ya,          “ Gaddar Şef “ tatilimizi de yemek istiyor demiştim içimden. Bir süre sonra anladık ne demek istediğini. Evet; onun söylediğini insanın içinde hissetmesi, hissedebilmesi gerek. O da Türk Hava Yollarında doğup, orada büyümek ve THY’ na bir şeyler borçlu olduğunu bilmek ve anlamakla mümkün. Bilmem anlatabildim mi?

İşçi Çıkarma ve Buharlaşan Yan Ödemeler - Konu Temel Bey Değil, Kar & Kriz

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

sevgiler ~ 8 yıl önce
Temel bey olmasa yazacak konu bulamayacaksınız galiba, haksız mıyım? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SEVGİLER ~ 8 yıl önce
İYİ DE BU KONU TEMEL BEY İLE İLGİLİ DEĞİL. ÇALIŞANLARLA İLGİLİ. BAŞLIKTAN DA ANLAŞILABİLİR. ASLINDA. HAKLISINIZ. YALNIZ TEMEL BEY DEĞİL, THY İLE İLGİLİ DE FAZLA YAZIYORUZ. KEŞKE FIRSAT VERMESELER. ÖRNEĞİN KAR YAĞIŞINDAN SONRA THY HABER AJANSLARINA BİR BİLGİ GÖNDERDİ. KAÇ YOLCU OTELE ALINDI, KAÇ KİŞİYE YEMEK VERİLDİ VB.. ARADAN BİR HAFTA GEÇTİ YK BAŞKANININ BİR GAZETEDE SÖYLEŞİSİ YAYINLANDI. AYNI KONUDAKİ BİLGİLER DE YER ALIYOR SÖYLEŞİ KAPSAMINDA. İKİSİNİ YAN YANA KOY VE RAKAMLARA BAK. SONRA DA YAZMA. RAKAMLAR BAYAĞI BÜYÜMÜŞ. HANGİSİ DOĞRU? YAZSAN BİR TÜRLÜ YAZMASAN BAŞKA TÜRLÜ. TEŞEKKÜRLER.
Teşekkürler ~ 8 yıl önce
Çetin Bey gerçekten kaleminiz çok kuvvetlendi son zamanlarda. Demek yazarlıkta zamanla geliştirilebilen bir şeymiş, yazılarınızı zevkle okumaya başladım. Neyse, Sizlerin zamanında da mesela ben harekat'ta çalışan bir kişi olarak istasyon müdürü Metin Bey den çok korkardım ama şimdiki personel gibi acaba beni de sebepsiz yere işten atarlar mı korkusunu hiç yaşamazdık o zamanlarda. Ayrıca şirketin ayakta kalması için personelin maaşından fedakarlık yapması gerektiğini anlatan o zaman ki sendika temsilcisi ile yaptığınız efsane konuşmayı da hiç unutamam. Size sallayanlara pek itimat etmeyin bence, Sizi bilen biliyor, kaç tane Başkan müdür değişti şu ana kadar ismini hatırlayan bile yoktur ama sizlerin yeri personelin kalbinde ayrı. Sağlıkla kalın, saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEŞEKKÜRLER ~ 8 yıl önce
SAĞOLUNUZ DEĞERLİ ARKADAŞIM.AYRICA TAKİBİNİZ İÇİN DE TEŞEKKÜRLER EDİYORUM. O ZAMANLARDA BİZ DE RAHATTIK. RAHATLIĞIMIZ İSE SİZLERDEN KAYNAKLANIYORDU.ÖYLE BİR KONFOR YAŞAMIŞTIK BİZLERDE. SIKINTI, ÜZÜNTÜ HİZMET SEKTÖRÜNDE HER ZAMAN VAR.ÖNEMLİ OLAN İNSANLARIN BİRBİRİNE GÜVENMELERİ. ŞİMDİ ŞİRKETİN EN BÜYÜK EKSİĞİ BU. SAĞLIKLA KALIN.
THY,TGS ~ 8 yıl önce
Sayın AİRPORT YAZARLARI Yazınızın bir bölümünde iptal, rötarlarda yolcuların ilgili hava kuruluşu veya hizmet veren yer hizmet kuruluşlarının bilgilendirme amaçlı yetkili bulunmadığından bahsediyorsunuz evet çok haklısınız çünkü THY ve TGS istasyon müdürleri ile Nöbetçi müdürlerinin odaları yolcuların giremeyecegi sahada olunca yolcular check in kontuarındaki yetkisiz personele gidiyor onlarda o anda orada bulunması gereken ama bir türlü bulunamayan süpervisiora yönlendiriliyor tabi gerekli ilgili yetkililere ulaşılamayınca polise gidiyor polisde otorite DHMİ Nöbetçi Müdürlüğün yönlendiriyor. Birinci derecede muhatap olacaklar (THY TGS) ulaşılamadıkları için sütre gerisinden anca seyircilik yapmaktadır. Bu nedenle siz havacılık haberleri yapan yazarlar olarak büyük limanlardaki istasyon müdürleri ve nöbetçi müdür odalarının neden yolcuların ulaşabileceği yerlerde olmadı konusunda araştırma yaparsanız inanın yolcu bilgilendirme daha düzenli ve sağlıklı olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TGS,THY ~ 8 yıl önce
EVET KİMSE YOKTU? BİZZAT BEN GİTTİM VE GÖZLEMLEDİM. SÖYLEDİĞİNİZDE YERDEN GÖĞE HAKLISINIZ. ESKİDEN DE BİR ARA BUNU DÜŞÜNMÜŞLERDİ. TASARRUF ETMENİN YOLUNU BÖYLE BULMUŞLARDI. ŞİMDİKİ DIŞ HAT TERMİNALİ AÇILDIĞI GÜN NÖBETÇİ MÜDÜRLER TERMİNALDELERDİ. BU YOLCUYA VERİLEN ÖNEMİ (?) GÖSTERİYOR DEİYE YORUMLAMAKTA MÜMKÜN. BELİRTTİĞİNİZ KONUYU GÖZLEMLEMEĞE ÇALIŞACAĞIM. ANCAK BENİM DE BAZI YERLERE GİRME İMKANIM YOK. EĞER BU KONUDA BİR ARKADAŞIMIZ ( [email protected] ) BİLGİ VERİRSE İŞ KOLAYLAŞIR. BU YAZIŞMANIN GİZLİ KALACAĞINDAN ŞÜPHE ETMEYİNİZ LTF. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Teşekkür ~ 8 yıl önce
İlğiniz için teşekkürler mail adresinizden size ulaşacağım.
Uzulmeyin ~ 8 yıl önce
SUNA GERCEKTEN INANIN; ANA BABA ERIK YER COCUGUN DISI KAMASIR.derler..Bu duzenide ilahi adalet boyle kurmus..Evet cocuklarin hic bir gunahi,sucu yok ama Olanlar onlara oluyor.. KAKMA KAPINI KAKARLAR KAPINI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gıcık ~ 8 yıl önce
Benim de zaten gıcık olduğum, iğrenç bulduğum tipler bunlar. Ahlak yoksunları. Kraldan çok Kralcılar. Sırf nemalanıyorlar diye gelene ağam, gidene paşam. Nerede o evrensel ahlaki değerler. Zaten tablo ortada. Kişilerin değil kurumun kalıcı olduğunu hala idrak edememişler. O halde kurumun kalitesini yüksek tutmak gerekmez mi? Sahibine göre kişneyen, samanı peşindeki beygirler yüzünden bu ülke gelişmişlikte dünyanın 177 ncisi olmuş. Bu yıl Güney Sudan bile gelişme hızında Türkiye' nin 2 basamak üstüne çıkmış. Bkz CIA raporları. İnsan gibi davranmayı öğrenemediğinden bu devleti de çökertiyor ezikler. Daha dün Sultan Ahmet meydanına kadar ulaştı tehdit. Kim çoluk çocuğunun elinden tutup gönül rahatlığı ve güven içinde sokağa çıkabilecek? Filistin gibi oldu. Eee atalarımız boşa söylemiyor, İt ile çuvala girersen olacağı budur. Halkın içinden geldiğini söyleyenlerin halkın öğretilerinden haberi yok iyi mi? Bu yalakalar oldukça Allah sonumuzu hayra falan götürmeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dünya gözü ile ~ 8 yıl önce
bunlara öbür dünyada çekecekler diyenlere çok kızıyorum. bunlar yaptıklarının cezasını yaşarken çekmeliler. ben de görmeliyim. kendi yakınlarını, hemşerilerini işe almak için bu şirkete gönülden bağlı birçok insanı işten attılar. her gün beddua ediyorum. bu bademler size ve bazı yazdıklarınıza kızıyorlar. nedeni belli. söyledikleriniz doğru. akılıma ayşegül, funda, hülya, tunca,fazilet hanımlar nuri bey, metin bey ve diğerleri ı gelince daha fazla üzülüyorum. yazınızda söylediğiniz gibi onlar bu şirkette doğdular ve büyüdüler. bizlere amirlik, ablalık, ağabeylik yaptılar. Biz sizden korkmazdık. Sizinle aramızda onlar vardı. Bunun ne büyük rahatlık olduğunu şimdiler anlayamaz. sizinle amirlerimiz görüşürdü ama oradaydık. sizin yapmak istediğiniz bir şeye metin beyin nasıl itiraz ettiğini nakletmişlerdi. galiba ayşegül hanım anlatmıştı. içimizden gitti metin bey dedik. ayşegül hanım ise “itiraz etti diye adam mı gider” hiç bir şey olmaz siz işinize bakın demişti allah rahmet etsin. demek ki size çok güveniyordu. sonuç ne mi oldu. bir süre sonra siz metin beyden önce gittiniz. Ama yine kol kolaydınız. bu balıklar baştan kokmadı çetin bey, teşhisiniz doğru değil. hepsi thy’ ye aynı balıkhaneden geldi. geldiklerinde zaten kokmuş ve kokuşmuşlardı. baştaki de, sondaki de. bunları yaşayanlara bu günü dinlemek bile acı veriyor. ben beddua ediyorum ve de bu insanlar başkalarına yaptıklarının acısını bu dünyada çeksinlerde, bizde görelim diye. her gece dua ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insallah ~ 8 yıl önce
hemsehrilerine,yandaslarina vb yer acilsin diye haksiz yere isten attiklari 10 bin civari insanin ve hali hazirda tehdit ettikleri,eziyet ettikleri,baski kurduklari insanlarin ahlari onlarin hem bu dunyada hem obur dunyada yakasina yapisacak ve en yakinlarindan cikacak acilari merak etme...
CVP DÜNYA G...... ~ 8 yıl önce
BİZ UZAKTAYIZ VE DE SİZ YAŞADINIZ SIKINTILARI. BİZLER ANCAK DUYDUK VE İÇTENLİKLE ÜZÜLDÜK.KOLAY DEĞİL TABİİ Kİ.ANCAK NE OLURSA OLSUN BEDDUADAN UZAK DURMAK GEREK. ALLAH LAYIKLARINI VERSİN DEMEK HERHALDE YETERLİDİR. ARKADAŞLARIMI ANMANIZA TABİİ Kİ ÇOK MEMNUN OLDUM.DEDİĞİNİZ DOĞRUDUR. ONLAR SİZLERE HEM AMİRLİK, HEM ABLALIK HEM DE AĞABEYLİK YAPTILAR. AMİRİNİZ OLMALARI BANA GÖRE DAHA SONRA GELİR. BEN DE SEVGİLİ AYŞEGÜL'Ü RAHMET DİĞER KARDEŞLERİMİZİ SEVGİ VE SAYGI İLE ANIYORUM.BENİM KİŞİSEL İNANCIM BU TÜR DAVRANIŞLARIN LAYIĞINI BU DÜNYADA GÖRECEKLERİDİR. ALLAH ÖMÜR VERSİN SİZLERDE BUNU GÖRECEKSİNİZ İNŞALLAH. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. SEVGİLERİMLE.
CVP İNŞALLAH ~ 8 yıl önce
BU İNSANLARIN YAKINLARININ, AİLELERİNİN, ÇOCUKLARININ NE ŞUÇU VAR Kİ.BÖYLE BİR DİLEKTE BULUNMAK DOĞRU DEĞİL.SİZLERE BUNU YAKIŞTIRMAM. YAPTIKLARI KENDİLERİNDEN ÇIKACAKTIR MUTLAK.TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
Cetin bey ~ 8 yıl önce
Cocuklarinin sucu tabii yok ancak boylelerini yetistiren aile buyuklerinin,yakinlarinin vs sucu var diye dusunuyorum. Ayrica bu tip insanlar yuzunden bir suru aile dagildi,coluk,cocuktan ayri dustuler,buyuk sorunlar yasadilar hala da yasiyorlar, aynilari baslarina da gelsin ki o zaman belki anlarlar yaptiklarinin yanlis oldugunu o yuzden en yakinlarindan acilari ciksin diye beddua ediyoruz. Dogrudur yanlistir ayri ancak bu sozleri soylemekten baska yapabilecegimiz bir sey yok. Kendimize hakim olamiyoruz. Bizleri bu denli nefrete kendileri getirdiler baskalari degil. Size yakistirmam sozunuz,insani tavriniz,yaklasiminiz keske onlarda da biraz olsaydi ama nerede? Kusura bakmayin, saygilarla.
para.makam.cikar ! ~ 8 yıl önce
Tum dunyada issizlik buyuk sorun dogru ancak ozellikle de gelismis ulkelerde calisanlari durduk yere ulkemizdeki gibi yandaslara,hemsehrilere vb yer acilacak diye isten atamazsiniz yerlerine de bakan,vekil,hakim,savci,emniyet amiri vs oglu,kizi,yegenini torpille alip calisan veya 3-5 ayda yonetici yapamazsiniz. Ayrica isci haklari,yan odemeler,hak arama vs hususunda da ulkemizde 12 yil once 5 milyon sendikali varken simdi bu sayi 500 bin'e dusmus ise bunu yapan,calisani,emekciyi korumayan,umursamayan,issizlikle tehdit eden hala iktidarsa ne soyleyecek ne de yapacak bir sey yok sanirim. Temel'e tabii ki sirkete doldurdugu binlerce hemsehrisi,yandasi toz kondurmaz onun sayesinde boyle bir kurumda is buldular ortalama ustu maas,sosyal haklari vs var, tabii ki mudur oldugu muddetce ona kral diyecekler ondan sonra da yerine gelene islerini korumak amaciyla binbir sekle gireceklerine eminim. Bu saksakci,yalaka,cikarcilar unutmasinlar ki bu ulkede her gelen kendi adamini ise sokuyor o yuzden onlarda gidecekler bu ulkenin kaderi bu o yuzden de gercek anlamda profesyonellesemiyor,ileri gidemiyoruz ! Adam torpille bol maas ve hakla is bulmus,makam bulmus kendi cikarinin derdinde yoksa sistem yanlismis,insanlarin hakki yenmismis,sirket yanlis yonetiliyormus vs kimin umurunda? Bu zihniyet mi thy bizim herseyimiz diyecek? Torpil,hemsehricilik vs eskiden de vardi,eskiden de yanlis diyorduk simdi de diyoruz gelecekte de diyecegiz, ne degisir orasi ayri. Kar'da tabii ki yonetici bulamazsiniz ne bekliyordunuz yer isletme baskaninin 24 saat orada olmasini mi ayrica hemen hepsi biryerlerde tatildeydiler! Olanlar da bir koseye kacmislardir,calisan emekcileri atmislardir yolcularin onune yillardir oldugu gibi! Ozellikle thy'de sozum ona okumus,etmis yoneticiler ancak calisanlari ezmek,korkutmak,tehdit etmek icin,makam gucune guvenip hava atmak icin varlar is yapmak icin degil, bir yerden gelip,gittiklerinde vip,cip,ucak kapisinda karsilanmazlarsa,bavullari tasinmazsa,x ray'den gecerken polis onlari ararsa vs siz o zaman gorun aslan yoneticiler nasil kukruyorlar calisanlarina karsi! Okumus,cahil,zengin,fakir vs insan kalitemiz,zihniyetimiz,kafa yapimiz cok kotu o yuzden de herseyimiz sorunlu,yanlis,eksik,hatali ama hala ders almiyoruz cunku istemiyoruz,isimize gelmiyor,cikarimiza ters! Hersey para,makam,cikar icin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP PARA MAKAM, Ç.. ~ 8 yıl önce
KONUYU GAYET NET TOPARLAMIŞSINIZ. EVET; HER ŞEY PARA, MAKAM VE ÇIKAR MAALESEF. BU YALNIZ THY' DE DEĞİL, BİR ÇOK KURUMDA AYNI BAKIŞ AÇISI VAR.HATIRLARIM BİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI VARDI, KENDİSİNİ YALNIZ İSTASYON MÜDÜRÜNÜN KARŞILAMASINI İSTEMİŞTİ.GERİ KALAN HERKESİN İŞİNE BAKMASI ONU MUTLU EDERDİ DİYE HATIRLIYORUM. HİÇ BİR ŞEYDEN DERS ALMADIĞIMIZ HAKİKAT. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. DAHA İYİ GÜNLERDE YAZIŞMAK DİLEĞİ İLE.
üşenmemiş ~ 8 yıl önce
makale yazmış
CVP ÜŞENMEMİŞ ~ 8 yıl önce
BUNU BENİM İÇİN Mİ YAZDINIZ? YOKSA YUKARIDAKİ YORUM İÇİN Mİ ANLAYAMADIM. ASLINDA FARK ETMEZ ZİRA ÇOK GÜZEL TOPARLAMIŞSINIZ DİYEREK GÖRÜŞLERİNE İŞTİRAK ETTİM. HER NE İSE FEVKALADE, ANLAMLI, ÇOK GÜZEL, KISA HERKESİN ANLAYABİLECEĞİ BİR YORUM YAZMIŞSINIZ. İYİ Kİ 3-4 KELİMELİK BİR ŞEY YAZMAMIŞSINIZ.
usenmemis'e ! ~ 8 yıl önce
Evet arkadas usenmemis makale yazmis ama yazdiklarinin hangisi yanlis ya da yalan? Bu yorum seni rahatsiz etmis ki boyle bir yorum yapmissin! Yoksa sen de o bahsedilen torpilli gruptan ya da kapilarda karsilanmak istenen baskanlardan misin?
Kadir ~ 8 yıl önce
Anlatamadın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KADİR. ~ 8 yıl önce
ANLAMAK İSTEMEYENE ANLATABİLMEK ZOR İŞ. OKUMAKLA VAKİT KAYBETTİN BU DURUMDA. ZAMAN AYIRDIĞIN İÇİN SAĞOL.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000