06 Haziran 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • MERHABA.DÜRÜST ÇALIŞKAN VE AZİMLİ OLMAK BİR ŞEYLER KAZANDIRIYOR İNSANA. BİZİM SEKTÖRDE DE.BİR GÜN BİR ŞEKİLDE KARŞILAŞIRSAK SİZE YAZMAK İSTEMEDİĞİM ÖRNEKLERİ VERMEK İSTERİM. İSTANBULA YOLUNUZ DÜŞERSE LTF BENİ ARAYIN. BİR KAHVE İÇELİM.TEŞEKKÜRLERİMLE.
  • Nedenini bilemiyorum.Sistem bu yorumu b,ir türlü almadı. Cpyxxx Paste ile ben geçiyorum. İzmirden selamlar Kötü kara kokuşmuş bir düzen var sayın yazarım sanıyorumki hem hayat tecrübeniz hem kariyer ve statünüz gereği bir takım şeyleri bizden daha tahmin edebilirsiniz, sonuç;dürüst ve çalışkan olmak hatta azimli olmanın havacılık ve diğer sektörlerde hiç bir anlam taşımıyor bana göre sizde farklı konumlarda olmalıydınız, size görede öyle ama layık olduğumuz yerde olamadığımızın farkındayız diimi..?
  • istanbulda dogdu,bir partinin ilce baskani oldugunda kirasini odemek icin partiden aylik yardim aliyordu, sucuk fabrikasinda mudur yardimcisi oldu, kuyumcular odaisna kuyumcu acma basvurusunda bulundu, sonra islami bir biskuvi sirketinin adadolu yakasi dagitimini aldi ve secime girdi kaybetti, bir daha girdi bir daha kaybetti, en sonunda chp yardimi ile yasayi degistirip milletvekili oldu, meslek kismina mutahhit yazidirdi.. en son evinde bulunan sifirlana sifirlana saga sola gonderilerek bitmeyen milyar dolarlik dovizden 20 milyon euro kaldi babacigim onlada ev alalim mi diyen oglunu kirmadi,son kalanla 6 tane villa aldi.havaliami yapilirken bir havuz yapti eline kendi propagandasi icin onlarcatv kanali ve gazete gecirdi.. 80 milyonluk ulkedeki tek jinekolog, tek mimar, tek sanatci, tek kupon arazi sorumlusu, tek savci,tek hakim ,kendi deyimi ile tum suruyu gudebilen coban oldu.sabirla azimle ulkede ne bir ozerk kurum birakti nede baska bir kurum.en acisi bunlar gozumuzun onunde oldu
  • Bu konuda Hz Mevlana'dan bir söz. "Her şey üstüne gelip senin dayanamayacağın bir noktaya geldiğinde sakın vazgeçme. İşte orası gidişatın değişeceği noktadır".
  • Hepsinin ortak noktası bu. Ama eminim başaramayan milyonlarcası da böyle yapmıştı. Tambu noktada başarı nedir sorusunu sormalıyız kendi kendimize. Ünlü olmak mı? Çok para kazanmak mı? Bunlar biraz da kısmette varsa olan şeyler. Herhalükarda çalışmak şart ancak keşke daha adil ve kurumsal zekayla yönetilen bir coğrafyada yaşasak. Mücadelemizin karşılığını alabilsek.
  • Hepsinin ortak noktası bu. Ama eminim başaramayan milyonlarcası da böyle yapmıştı. Tambu noktada başarı nedir sorusunu sormalıyız kendi kendimize. Ünlü olmak mı? Çok para kazanmak mı? Bunlar biraz da kısmette varsa olan şeyler. Herhalükarda çalışmak şart ancak keşke daha adil ve kurumsal zekayla yönetilen bir coğrafyada yaşasak. Mücadelemizin karşılığını alabilsek.
  • ÖNCE ESTARAFURULLAH. ÜSTATLIK NEREDE, BİZ NEREDEYİZ. ANCAK SİZE TEŞEKKÜR EDEBİLİYORUM YAKIŞTIRMANIZ İÇİN. BİZDEN DE BENZERİ BİR ÇOK ÖRNEK VAR. NEDEN ONLARI ZİKRETMEDİĞİME GELİNCE YAZIDA İSMİ GEÇENLER YANINDA POPÜLARİTELERİ / TANINIRLIKLARI AYNI ÇİZGİDE DEĞİL.KARINCA KARARINCA HERLKESİN KENDİ KONUMU İLE İLGİLİ BİR ŞEYLER YAPABİLMESİ MÜMKÜN GİBİME GELİYOR. BEN THY' DE BİLE BUNUN ÖRNEKLERİNİ GÖRMÜŞTÜM.ŞU ANDA ÜLKEMİZİN GENEL DURUMUNDA SÖYLEDİKLERİNİZİN TÜMÜ DOĞRU VE DURUM AYNEN ZİKRETTİĞİNİZ GİBİ.YİNE DE BİR ŞEYLER YAPILABİLMESİNİN İMKANI VARDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
  • "Amerika devleti bir İngiliz’e onursal vatandaşlık vermesinin onurunu yaşadı." Bu alıntı cümle tam bir İngiliz kendini beğenmişliği ve küstahlığını ortaya koyuyor. Bir devletin onur yaşaması nasıl bir şeydir. Kafamda tam canlandıramadım ama, vatandaşlık verdiği her kişi için bu onuru yaşar diye düşünüyorum. O kişinin İNGİLİZ olmasının ne gibi bir özel anlamı olabilir? Kaldı ki, o tarihe kadar, herhangi bir İngilizin o şerefe nail olmamış olması, Amerikalıların aslında İngilizleri sevmediğini gösterir. Bu durumda da onur yaşadıkları söylenemez. Tarih bilgime dayanarak söylüyorum. Churchill Amerikan çıkarlarına en iyi hizmet eden İngilizdir.
  • Örnekleriniz çok güzel ancak ülkemize uyarlamamız pek mümkün değil. Ülkemizde başarılı olmanın kriterleri oldukça basit ya birinin adamı olacaksınız ya hemşehrisi ya aileden gelen zenginlik ya çevrenizin gücü ya da siyasi gücünüz olacak! İstisnalar kaideyi bozmaz, onun haricinde istediğiniz kadar okuyun,eğitim alın,kendinizi yetiştirin,dil bilin,başarısız olduğunuzda yılmadan tekrar tekrar deneyin, mücadele edin,sabredin vs maalesef pek önemi yok! Saygılarımla.

Başarılı Bir Gelecek Bu Günden Başlar

Hepimiz gerek iş ve gerekse özel yaşamımızda birçok başarısızlıklar yaşamışızdır. Bunların bizi ne denli yıprattığını unutmamız mümkün değil. Üzerinden ne kadar zaman geçmiş olsa da zaman zaman o süreci düşünür, içimizde o konudan dolayı oluşmuş yıkıntıyı yeniden hatırlar ve yaşarız. Oysaki yaşamda mesleğinde hit olmuş bir çok insanın nerelerden nasıl geçip bulunduğu noktaya nasıl ulaştığını bilmenin başarısızlık yaşayıp kabuğuna çekilen insanları yüreklendireceğini düşünürüm hep. İşte bu insanlardan bir kaç örnek. Biliyorsanız bile okuyun. Okuyun demesine diyorum da bunu çok az kişinin okuyacağını biliyorum. Yazının içinde, ne kötülenen ve de övülen bizden kimseler var, ne maaşlardan bahsediyor ne eski ne de yeni THY yönetimlerden.

Michael Jordan: Daha lise yaşamından başladı talihsizliği. Çok istemesine rağmen okul basket takımına alınmadı. Antrenör onu yeteneksiz buluyordu. Tüm hayalleri yıkılmıştı. Evde odasına çıkıp ağladı. Madem yapamıyordu o halde bu işten vazgeçmeliydi. Ne olduğunu soran annesini “ beni takıma almıyorlar. Boyum uzun değilmiş. Yeteneksizmişim.” Diye cevapladı ağlarken.  Annesinin “  Önemli olan takımın içinde senin ne kadar küçük olduğun değil, takımın senin için ne kadar büyük olduğudur “ sözü onu çok etkiledi. Çalıştı. Her gün temposunu artırarak çalıştı. Takip eden ilk seçmelerde okul takımına girmeyi başardı. İlk adımı atmıştı. Önce amatör arkasından profesyonel lige transfer oldu. Bu gün yalnız Amerika’nın değil, dünyanın yetiştirdiği en iyi basketbol yıldızı unvanını taşıyor

Mahatma Gandhi: Evet; aşağıda hikâyelendirilen bir avukat genç yaşta bir başarısızlık yaşadı. Çok varlıklı bir ailenin çocuğuydu. En iyi okullarda okumuş, avukatlık diploması almıştı. Anne ve babasının gurur kaynağıydı. Babasının konumu nedeni ile çok önemli insanları tanıyordu. Ancak kendisini iyi bir avukat olarak tanıtması için bunu kanıtlaması da şarttı. Babasının yardımını almadan ve sosyal çevresini kullanmadan başarmak istiyordu bunu. Hukuki açıdan mahkeme salonunda bıraktığı ilk izlenim ise korkunçtu. Karşı tarafın gücünden o kadar korkmuştu ki büyük bir yenilgiye uğradı. Kendisini çok bitkin ve yılgın hissettiği bir anda, kendisinden çok daha kötü durumda olan insanların varlığını fark etti ve insanlarının bu sorununu nasıl çözümleyeceğini düşünmeğe başladı. Evet, çok istemesine rağmen ünlü bir avukat olamadı. Bunu başaramadı. Ama kendi felsefesini geliştirdi ve bir yaşam amacı belirledi. Uğraştı, didindi, çabaladı ve memleketi olan Hindistan'ın İngiliz buyruğundan kurtulmasını sağladı. Evet; bu idealist adamın, bu sıradan hukukçunun ismi Mahatma Gandhi’ydi. Ve de yaşamı filme alındı. Unutulmayan filmlerden biri

Lütfen izleyin.Çok beğeneceksiniz.

Beethoven: Müzik tarihinin en büyük isimlerinden biri olan Beethoven’ın keman tutuşunu gören hocası onun için müzisyen olması mümkün değil demişti. Bu arada Beethoven altı ile yedi öğretmek değiştirdi. Nedense bu yetiştiricilerden hiç biri onun kendine özgü bir keman tutuş stili olabileceğini aklına getirmemiş ve onunla çalışmaktan bir sonuç elde edemeyeceklerini düşünmüşlerdi. Zaman içerisinde müzik dünyası bu delikanlının ayrı bir tarzının olduğunu fark etti. Ne zaman mı? Eserlerini ortaya koymaya başladıktan sonra tabii ki.

Sylvester Stallone: Her artistlik bürosuna başvuruşunda aldığı ret üstüne ret cevabına dayanma gücü göstermeyi bildi. Kendine inanıyordu. New York’ta bulunan tüm bürolara defalarca başvurdu. Bine yakın ret cevabı aldığı söylenir. Ancak o inatla denemeğe devam ediyordu. Ve sonun da Rocky filmini yaptı. Bin birinci kapı ona açılmıştı. Sonu geldi. Halen ekranlarda.

Churchill; 1917'de Cephane Bakanlığı'na ve Harbiye Bakanlığı'na getirilen Churchill öğrencilik yıllarında çok istemesine rağmen askeri akademi giriş sınavlarını kazanamadı. Bir kez daha denediyse de sonuç yine iyi olmamıştı. Nihayet 3 ncü denemesinde Askeri Akademiye girmeye muvaffak oldu. Harbiye Nazırlığı görevindeyken Sadece donanmayı Çanakkale Boğazının geçilebileceğini ardından da rahatça İstanbul’a ulaşılabileceği konusundaki ısrarcı tavrı, Türklerin umulandan çok daha başarılı bir savunma yapması; müttefik ordusunun tarihi yenilgisine yol açtı. Ve  bu başarısızlığın mimarı olarak nitelendirilen Churchill görevinden istifa etti. ,Buna rağmen 1930 yılında ise Bahriye Nazırlığına, arkasından Başbakanlığa getirildi. İnişli çıkışlı bir yaşamın son kesitlerinde Nobel Edebiyat Ödülünü aldı ve İlk kez Amerika devleti bir İngiliz’e onursal vatandaşlık vermesinin onurunu yaşadı.

Enrico Caruso: Müziğe başlamasının ilk adımında hocası ona “ Senin sesin “pencere kenarından giren rüzgârın ıslık çalmasına benziyor “demiş ve ders vermeyi reddetmişti. Yılmadı. Çalıştı. italya'da başladığı kariyerine Avrupa'nın çeşitli kentlerinde devam eden, en önemli tenorlardan birisi olarak görülen Caruso Newyork Metropolitan operası'nın gelmiş geçmiş en önemli yıldızlarından bir tanesidir. Caruso Amerika'da bulunduğu bu dönemde 18 nisan 1906'da meydana gelen büyük San Fransisco depremine ve ardından gelen yangınlara yaşadı. Depremin hemen sonrasında kaldığı otelden dışarı fırlayıp, yaşadığı heyecan ve de korkunun ses tellerine zarar verip vermediğini anlamak için yıkıntılar arasında şarkı söylemeye başladığı söylenmektedir. Büyük ününü "olağanüstü" olarak nitelendirilen sesine, çok farklı rolleri başarıyla yorumlayabilmesine ve doğal oyun tarzına borçludur. Bir rivayete göre verdiği konserlerin çok büyük bir kısmına sesini pencereden giren rüzgârın ıslık sesine benzeten hocasını davet etmiştir. Grammy Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahibi olarak genç sayılabilecek bir yaşta vefat etti.

Walt Disney: Farelerle dolu metruk bir garajda Miki Fare adlı ünlü kahramanını yaratıncaya kadar onlarca işten red cevabı almıştı. Hatta Amerika’nın Kansas City kentinde bir gazetenin editörü “ onda zerre kadar resim kabiliyetinin olmadığını”  açık açık söylüyordu. Hikâyesi ibret vericidir. Depodaki fareden dünya çapında bir çizgi kahraman çıkardı.1901'de ABD'nin Chicago şehrinde doğdu. O kadar fakirdi ki, karnını doyuracak parayı dahi bulamıyordu. Babası çok hastaydı. Annesi oğlu Disney'e güveniyordu. O da ne iş bulsa çalışıyordu. Aslında belli bir mesleği olmadığı için iş bulması da kolay değildi. Pek çok iş yerinden geri çevriliyor, ancak gazete dağıtıcılığı ve ambulans şoförlüğü gibi geçici işler bulabiliyordu. Bu arada babasının durumu daha da ağırlaşmıştı. Babasının sırf yeterli parayı bulamadıkları için hayatını kaybettiğini düşünen Disney bu yüzden uzun süre kendini suçladı. Bu arada gözüne çarpan ilandan ilhamla bedava sanat kurslarına katıldı. Çizimini geliştirdi. Bazı ajanslara minik çizgi filmler çizdi ama para kazanamadı. Hollywood' a gidip kendini denemeye çalıştı. Birçok çizim yapmasına rağmen bir türlü tutturamıyordu. Hâla parasızdı  .Ama bu meteliksiz gecelerden biri ona hayatının değiştirecek yaratığı getirecekti . Geceleri çalıştığı için bir depoda minik bir fareyle tanışmıştı. Onunla ekmeğini paylaşıyor, dakikalarca onu seyrediyordu. Farenin dans eder gibi ilginç hareketler yapması Disney'e ilham verdi ve bir gece onu kâğıda çiziverdi. Mickey Mouse işte o gece doğdu.Disney artık ünlü ,zengin biriydi.Annesine rahatlıkla bakabiliyordu.

Thomas A. Edison: Öğretmeni onun için “ O beyinsiz bir çocuk, hiç bir konuda başarılı olamaz “ demiş ve ailesi onu okuldan almıştı. Telgraf ofisinde bir işte çalışması ebeveynlerince uygun görüldü. Kaçak yaptığı kimyasal deneylerin birinde meydana gelen patlama nedeni ile telgraf bürosundaki işinden de konuldu. Çalışmalarını inatla sürdürdü. Yaptığı buluşlar ona “ Menlo Parkı Sihirbazı “ unvanını getirdi. Ve bu sihirbaz Elektrik ampulü başta olmak üzere insanların yaşamını kolaylaştıran buluşları sayesinde dünya durdukça unutulması mümkün olmayan bilim adamları listesine adını yazdırdı.

(Akın Alıcı Derlemesinden Faydalanılmıştır).

Başarılı Bir Gelecek Bu Günden Başlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

CVP İZMİRDEN SLM. ~ 8 yıl önce
MERHABA.DÜRÜST ÇALIŞKAN VE AZİMLİ OLMAK BİR ŞEYLER KAZANDIRIYOR İNSANA. BİZİM SEKTÖRDE DE.BİR GÜN BİR ŞEKİLDE KARŞILAŞIRSAK SİZE YAZMAK İSTEMEDİĞİM ÖRNEKLERİ VERMEK İSTERİM. İSTANBULA YOLUNUZ DÜŞERSE LTF BENİ ARAYIN. BİR KAHVE İÇELİM.TEŞEKKÜRLERİMLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirden Selamlar ~ 8 yıl önce
Nedenini bilemiyorum.Sistem bu yorumu b,ir türlü almadı. Cpyxxx Paste ile ben geçiyorum. İzmirden selamlar Kötü kara kokuşmuş bir düzen var sayın yazarım sanıyorumki hem hayat tecrübeniz hem kariyer ve statünüz gereği bir takım şeyleri bizden daha tahmin edebilirsiniz, sonuç;dürüst ve çalışkan olmak hatta azimli olmanın havacılık ve diğer sektörlerde hiç bir anlam taşımıyor bana göre sizde farklı konumlarda olmalıydınız, size görede öyle ama layık olduğumuz yerde olamadığımızın farkındayız diimi..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
istanbulda dogdu,bir partinin ilce baskani oldugunda kirasini odemek icin partiden aylik yardim aliyordu, sucuk fabrikasinda mudur yardimcisi oldu, kuyumcular odaisna kuyumcu acma basvurusunda bulundu, sonra islami bir biskuvi sirketinin adadolu yakasi dagitimini aldi ve secime girdi kaybetti, bir daha girdi bir daha kaybetti, en sonunda chp yardimi ile yasayi degistirip milletvekili oldu, meslek kismina mutahhit yazidirdi.. en son evinde bulunan sifirlana sifirlana saga sola gonderilerek bitmeyen milyar dolarlik dovizden 20 milyon euro kaldi babacigim onlada ev alalim mi diyen oglunu kirmadi,son kalanla 6 tane villa aldi.havaliami yapilirken bir havuz yapti eline kendi propagandasi icin onlarcatv kanali ve gazete gecirdi.. 80 milyonluk ulkedeki tek jinekolog, tek mimar, tek sanatci, tek kupon arazi sorumlusu, tek savci,tek hakim ,kendi deyimi ile tum suruyu gudebilen coban oldu.sabirla azimle ulkede ne bir ozerk kurum birakti nede baska bir kurum.en acisi bunlar gozumuzun onunde oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Göz göre göre ~ 8 yıl önce
Hepsi gözümüzün önünde oldu, can alıcı cümle orası galiba..
Göz göre göre ~ 8 yıl önce
Hepsi gözümüzün önünde oldu, can alıcı cümle orası galiba..
CVP ZTK ~ 8 yıl önce
BUNA NE CEVAP VEREBİLİRİM Kİ. DOĞRUYA DOĞRU DEMEKTEN BAŞKA.
tarih affetmez ~ 8 yıl önce
1994... "işte bütün servetim bu yüzük"... 1999... "eğer bir gün benim çok zengin olduğumu duyarsanız bilin ki haram karışmıştır".
Metin Orhan Kaya ~ 8 yıl önce
Bu konuda Hz Mevlana'dan bir söz. "Her şey üstüne gelip senin dayanamayacağın bir noktaya geldiğinde sakın vazgeçme. İşte orası gidişatın değişeceği noktadır".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP METİN ORHAN.. ~ 8 yıl önce
BENİ DE BENZERİ BİR SÖZLE GAZA GETİRDİLER. SONUNDA KOVULDUM. ŞAKADIR. ZATEN KOVULACAĞIMI BİLİYORDUM VE BUNU GÖZE ALMIŞTIM.
sabır ve azimle çalışma ~ 8 yıl önce
Hepsinin ortak noktası bu. Ama eminim başaramayan milyonlarcası da böyle yapmıştı. Tambu noktada başarı nedir sorusunu sormalıyız kendi kendimize. Ünlü olmak mı? Çok para kazanmak mı? Bunlar biraz da kısmette varsa olan şeyler. Herhalükarda çalışmak şart ancak keşke daha adil ve kurumsal zekayla yönetilen bir coğrafyada yaşasak. Mücadelemizin karşılığını alabilsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sabır ve azimle çalışma ~ 8 yıl önce
Hepsinin ortak noktası bu. Ama eminim başaramayan milyonlarcası da böyle yapmıştı. Tambu noktada başarı nedir sorusunu sormalıyız kendi kendimize. Ünlü olmak mı? Çok para kazanmak mı? Bunlar biraz da kısmette varsa olan şeyler. Herhalükarda çalışmak şart ancak keşke daha adil ve kurumsal zekayla yönetilen bir coğrafyada yaşasak. Mücadelemizin karşılığını alabilsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÜSTADIM. ~ 8 yıl önce
ÖNCE ESTARAFURULLAH. ÜSTATLIK NEREDE, BİZ NEREDEYİZ. ANCAK SİZE TEŞEKKÜR EDEBİLİYORUM YAKIŞTIRMANIZ İÇİN. BİZDEN DE BENZERİ BİR ÇOK ÖRNEK VAR. NEDEN ONLARI ZİKRETMEDİĞİME GELİNCE YAZIDA İSMİ GEÇENLER YANINDA POPÜLARİTELERİ / TANINIRLIKLARI AYNI ÇİZGİDE DEĞİL.KARINCA KARARINCA HERLKESİN KENDİ KONUMU İLE İLGİLİ BİR ŞEYLER YAPABİLMESİ MÜMKÜN GİBİME GELİYOR. BEN THY' DE BİLE BUNUN ÖRNEKLERİNİ GÖRMÜŞTÜM.ŞU ANDA ÜLKEMİZİN GENEL DURUMUNDA SÖYLEDİKLERİNİZİN TÜMÜ DOĞRU VE DURUM AYNEN ZİKRETTİĞİNİZ GİBİ.YİNE DE BİR ŞEYLER YAPILABİLMESİNİN İMKANI VARDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ingiliz ~ 8 yıl önce
"Amerika devleti bir İngiliz’e onursal vatandaşlık vermesinin onurunu yaşadı." Bu alıntı cümle tam bir İngiliz kendini beğenmişliği ve küstahlığını ortaya koyuyor. Bir devletin onur yaşaması nasıl bir şeydir. Kafamda tam canlandıramadım ama, vatandaşlık verdiği her kişi için bu onuru yaşar diye düşünüyorum. O kişinin İNGİLİZ olmasının ne gibi bir özel anlamı olabilir? Kaldı ki, o tarihe kadar, herhangi bir İngilizin o şerefe nail olmamış olması, Amerikalıların aslında İngilizleri sevmediğini gösterir. Bu durumda da onur yaşadıkları söylenemez. Tarih bilgime dayanarak söylüyorum. Churchill Amerikan çıkarlarına en iyi hizmet eden İngilizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İNGİLİZ ~ 8 yıl önce
SİZİ UZUNCA CEVAPLAMAK İSTEMİYORUM. YAZIDAN TEK ÇIKARIMINIZ BU OLDUĞUNA GÖRE.ONUR VATANDAŞLIĞI ADINI BULAN BEN DEĞİLİM.AMERİKALILAR O İSMİ KOYMUŞ.TARİH BİLGİNİZE SAYGI DUYARIM. BU KONUDA İDDİALI OLAMAM. ANCAK O DÖNEMLERDE MÜTTEFİK KUVVETLERİNİN TÜMÜ ALMANYA'YA KARŞI AMERİKA İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYDİ. CHURCHİLL' İN O DEVİRDE AMERİKA ÇIKARLARINA NE GİBİ HİZMETLER SUNDUĞUNU ÖRNEKLEMEK GEREKİR.
alıntı ~ 8 yıl önce
Ben de onu söylüyorum zaten. Cümle alıntı. Muhtemelen milyonlarca alıntı yapılmıştır. Ingiliz narsistliği milyonların bilinçaltına nakşedilmiştir. Haklısınız bu kritik yazının ana temasına uymuyor ama bazen böyle rahatsız edici detaylar da önemli olabiliyor. Ben okuyup geçemedim. Sahte kibarlıklarının altında dünyanın sömürüsü ve soykırımı vardır. Küstahlıkları ve kibirleri olur olmaz heryerde kendisini gösterir. İtirazım bunadır. Amerikalılar çay kolilerini denize attıkları günden beri Ingilzlerden nefret ederlerdi.bknz.Boston Ayaklanması. Bağımsızlık savaşını İngilizlere karşı verdiler.İkinci dunya savaşında kurulan Anglo-Sakson ittifakına kadar düşman saflardaydılar. Churchill bir taktik dehasıdır. Almanyayı yeterince oyalamasaydı. Savaş kazanılamazdı. Amerikan çıkarlarına en büyük katkısı budur.
CVP ALINTI. ~ 8 yıl önce
DETAYLI BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Ztk ~ 8 yıl önce
Churchill ikinci dünya savaşından sonra amerikayi ingiltereye nükleer silah teknolojisi vermesi için ikna eden politikacidir
Üstadım ~ 8 yıl önce
Örnekleriniz çok güzel ancak ülkemize uyarlamamız pek mümkün değil. Ülkemizde başarılı olmanın kriterleri oldukça basit ya birinin adamı olacaksınız ya hemşehrisi ya aileden gelen zenginlik ya çevrenizin gücü ya da siyasi gücünüz olacak! İstisnalar kaideyi bozmaz, onun haricinde istediğiniz kadar okuyun,eğitim alın,kendinizi yetiştirin,dil bilin,başarısız olduğunuzda yılmadan tekrar tekrar deneyin, mücadele edin,sabredin vs maalesef pek önemi yok! Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biri ~ 8 yıl önce
doğru söze ne denir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000