07 Mart 2011, Pazartesi 14:26:28

PİLOT VE ATC'LERDE DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan bu haftaki köşe yazısında, Pilot ve ATC’lerde mecburi tutulan ICAO Level 4 lisan seviye imtihanlarını yerden yere vuran bir yazı yazdı. İşte İnan'ın köşe yazısı...
  • ağzını sil mendil lazımmı?
  • bir hava trafik kontrolörü olarak , vatanı milleti canı pahasına koruyon pilotun hası askeri pilotlar sivilde çalışarak hala vatanına hizmet ediyor, sizde böle bir yorum yazıyorsunuz. yazıkkı ne yazık...
  • önce silkelen ve kendine gel....benim hocam kimse kim sanane...şükür ki sizden biri değil....kansız falan ne oluyor..kimin kansız olduğunu herkes görüyor ...onudamı bana soruyorsun zaten cevabı ortada....hadi paşa paşa işine bak
  • Senin hocan kimdi, veya sizleri yetiştirenlerin hocaları. Sanki asker yunanlı da diğerleri öz be öz vatan evladı. Kansızlık yapmayın herkes aynı kaderi paylaşıyor askeri sivili mi var? seviyesiz adamlar.
  • fasofiso asker pilotları aldı bir telaş...e hadi devreniz,abiniz kurtarsın bakalım sizi...sizi gidi torpilciler sizi :))
  • lütfen artık bırakın bu ayrımı asker sivil ülkeye zarar veriyorsunuz. ruslar fransızlar ispanyollar hepsi bu problemi lisanslara level 6 olarak bastılar biz ise neyin peşindeyiz bunlar laf salatası... önce uçuş emniyeti ve eğitim.... ve şirketlerimizin saglıklı uçması...ayrıce level4 ile uçuş fizyolojisi ayrı şeyler ama bundan rant bekliyenler var... level 6 olan yabancılar usa pilotler dahil arapların ve rusların ne dediğini bile anlamıyorlar... çünkü sivil atc konuşmaları farklıdır. lütfen birazda
  • pilot ve atc ler evet ingilizce lisanına vakıf olmalı ancak o liman ve meydanların müdürlerinde gram ingilizce olmayışına ne dersiniz. uluslara arası liman yada meydan ı telefonla aradıklarında lisan bilmeyen müdürlerle karşılasacaksınız. Yurt dışından firmalar müdürleri arıyorlar ancak müdür kimin aradıgını niye aradıgını bilmiyor. Balıgın başı burada kokmuyormu?
  • askerler size diyorum, say again say again say again say again.......
  • Bütün bunlara ne gerek var. Biz günlük yaşıyoruz. Hep günü kurtarmak hevesindeyiz. Böyle bir toplumda yok kaliteyi artıracağım; yok gelişeceğim, arıza mısın abicim sen. Akşam olsa da yatsak.
  • Bence de konu ile pek alakasi yok ama bizi yoneten kisilerin Ingilizce bilmesi, dunya literaturunu okuyabilmesini ve en onemlisi modern bir goruse, ulkeyi ileriye goturecek vizyona sahip olabilmesini isterdim. Bu ozelliklere sahip kac tane yoneticimiz var acaba???
SHGM’nin18 Şubat 2011 tarihinde yürürlülüğe giren http://web.shgm.gov.tr/doc3/SHT-1L.pdf yönergesini incelediğinizde, şimdiden uygulama aşamasında bir çok sorunu ve karşı görüşü yanında getirebilmesinin olanaklı olacağını görürsünüz. Bu yönergeyi sizler için inceleyip, uygulamanın nelere yol açabileceğini sizin de yorumlarınızla değerlendirelim.

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan'ın köşe yazısının devamı için TIKLAYINIZ
PİLOT VE ATC'LERDE DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
ağzını sil mendil lazımmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir hava trafik kontrolörü olarak , vatanı milleti canı pahasına koruyon pilotun hası askeri pilotlar sivilde çalışarak hala vatanına hizmet ediyor, sizde böle bir yorum yazıyorsunuz. yazıkkı ne yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
önce silkelen ve kendine gel....benim hocam kimse kim sanane...şükür ki sizden biri değil....kansız falan ne oluyor..kimin kansız olduğunu herkes görüyor ...onudamı bana soruyorsun zaten cevabı ortada....hadi paşa paşa işine bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senin hocan kimdi, veya sizleri yetiştirenlerin hocaları. Sanki asker yunanlı da diğerleri öz be öz vatan evladı. Kansızlık yapmayın herkes aynı kaderi paylaşıyor askeri sivili mi var? seviyesiz adamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
fasofiso asker pilotları aldı bir telaş...e hadi devreniz,abiniz kurtarsın bakalım sizi...sizi gidi torpilciler sizi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
lütfen artık bırakın bu ayrımı asker sivil ülkeye zarar veriyorsunuz. ruslar fransızlar ispanyollar hepsi bu problemi lisanslara level 6 olarak bastılar biz ise neyin peşindeyiz bunlar laf salatası... önce uçuş emniyeti ve eğitim.... ve şirketlerimizin saglıklı uçması...ayrıce level4 ile uçuş fizyolojisi ayrı şeyler ama bundan rant bekliyenler var... level 6 olan yabancılar usa pilotler dahil arapların ve rusların ne dediğini bile anlamıyorlar... çünkü sivil atc konuşmaları farklıdır. lütfen birazda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pilot ve atc ler evet ingilizce lisanına vakıf olmalı ancak o liman ve meydanların müdürlerinde gram ingilizce olmayışına ne dersiniz. uluslara arası liman yada meydan ı telefonla aradıklarında lisan bilmeyen müdürlerle karşılasacaksınız. Yurt dışından firmalar müdürleri arıyorlar ancak müdür kimin aradıgını niye aradıgını bilmiyor. Balıgın başı burada kokmuyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
askerler size diyorum, say again say again say again say again.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bütün bunlara ne gerek var. Biz günlük yaşıyoruz. Hep günü kurtarmak hevesindeyiz. Böyle bir toplumda yok kaliteyi artıracağım; yok gelişeceğim, arıza mısın abicim sen. Akşam olsa da yatsak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence de konu ile pek alakasi yok ama bizi yoneten kisilerin Ingilizce bilmesi, dunya literaturunu okuyabilmesini ve en onemlisi modern bir goruse, ulkeyi ileriye goturecek vizyona sahip olabilmesini isterdim. Bu ozelliklere sahip kac tane yoneticimiz var acaba???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000