25 Ağustos 2014, Pazartesi 07:26:16

D-8 SİVİL HAVACILIK GRUBU DAKKA'DA TOPLANDI

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Sivil Havacılık Grubu Toplantısı, Bangladeş’in başkenti Dakka'da başladı.
  • Kaç dakka'da toplandılar acaba
  • Kadının bu ülkelerdeki yeri hakkında net anlamlı bir fotoğraf. Havacılık kadın istihdamının en yüksek olduğu sektörlerden biridir halbuki. Avrupa ve Kuzey Amerikalılardan oluşan ekiplerle bu fotoğraf çekilseydi kadın erkek rasyosu nasıl olurdu?

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Sivil Havacılık Grubu Toplantısı, Bangladeş’in başkenti Dakka'da başladı.

D-8 Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, açılışını Bangladeş Turizm ve Sivil Havacılık Bakanı Rashed Khan Menon'un yaptığı toplantıya, D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi Seyyid Ali Muhammed Musavi de katıldı.

Türkiye'yi Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici’nin temsil ettiği toplantının dünkü oturumlarında D-8 ülkeleri arasında sivil havacılık alanındaki işbirliğinin durumu, Sivil Havacılık Çalışma Grubu'nun hazırladığı ilerleme raporu ile sivil havacılığın güvenlik, eğitim, kapasite inşası ve ticaret boyutlarının ele alındı.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ile D-8 arasında işbirliği anlaşması ve D-8'in ICAO'da gözlemci statüsü kazanmasına yönelik çalışmalarda gelinen son durum da değerlendirildi.

Toplantı, bugünkü oturumlarla sona erecek.

250 milyon yolculuk pazar

Türkiye'nin öncülüğünde 2007'de kurulan D-8 Sivil Havacılık İşbirliği kapsamında bugüne kadar kamu ve özel sektörde yeni uçuş destinasyonlarının açılması, ortak teknik eğitimler, havaalanı inşası ve işletmesi başta olmak üzere pek çok alanda işbirliğine imza atıldı.

D-8 üyesi ülkelerin 1 milyarı aşkın nüfusu ve yılda ortalama 250 milyon yolcuyu bulan hava taşımacılığı kapasitesinin Türkiye için önemli potansiyel taşıdığı belirtiliyor.

Türkiye'nin, İstanbul'daki üçüncü havaalanının devreye girmesiyle D-8 üyesi ülkeler için hac ve umre seyahatleri başta olmak üzere, Ortadoğu, Avrupa ve Atlantik uçuşlarında merkez olmayı hedeflediği ifade ediliyor.

D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Grubu, bugüne kadar sivil havacılık genel müdürleri düzeyinde 7 kez bir araya geldi.

Türkiye'nin öncülüğünde 1997'de ekonomik kalkınma ittifakı olarak kurulan D-8, Türkiye, Pakistan, Nijerya, Malezya, İran, Endonezya, Mısır ve Bangladeş'ten oluşuyor. Grubun daimi sekretaryası ise İstanbul'da bulunuyor.

D-8 dönem başkanlığı, bu yıl Türkiye'de yapılacak Devlet Başkanları Zirvesi'yle 2. kez Türkiye'ye geçecek.

D-8 SİVİL HAVACILIK GRUBU DAKKA'DA TOPLANDI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kaç dakka'da toplandılar acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kadının bu ülkelerdeki yeri hakkında net anlamlı bir fotoğraf. Havacılık kadın istihdamının en yüksek olduğu sektörlerden biridir halbuki. Avrupa ve Kuzey Amerikalılardan oluşan ekiplerle bu fotoğraf çekilseydi kadın erkek rasyosu nasıl olurdu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000