23 Aralık 2011, Cuma 08:59:58

AMERİKA'DAN AB'YE REST

ABD, AB'nin havayollarına getirdiği emisyon ücretlendirmesinin, uluslararası kurumlarca ele alınması gereken bir konu olduğunu açıkladı.
  • AÇ AVRUPALILAR YAKINDA GAZ ÇIKARTIYORSUNUZ DİYEDE KENDİ VATANDAŞLARINDAN VERGİ ALMAYA BAŞLARLAR BU GİDİŞLE.... AÇLIKTAN VE KRİZDEN NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR..ALLAHIN SOPASI YOKKİ.. NE DİYELİM....BİZDE KARŞI ÇIKALIM...FRANSIZ HAVA SAHASINDA TAM GAZ UÇALIM İYİCE KİRLETELİM..
  • AB kendini tum dunyanin kural koyucusu sanmaya basladi. Bunun sonu iyi degil. EASA falan derken adamlar asil ulusarasi olusumlari ustunde olduklarini sanmaya basladilar. ICAO neci peki?
ABD, AB'nin havayollarından salınım ücretlendirmesi alma planlarını reddetmiş ve bunu geçersiz bulmuştu. Ancak Avrupa Adalet Divanı, Çarşamba günü uygulamanın hukuki olduğuna hükmetti.

1 Ocak'tan itibaren 27 AB ülkesindeki havalimanlarına inen ya da bu havalimanlarından kalkan uçaklar, karbon salınım ücreti ödeyecek.

ABD, Kanada ve Çin, plana karşı çıkıyor.

ABD, havayolu şirketlerinin büyük kayıplara uğrayacağını ve konunun Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından ele alınmasını istiyor.

BBC'nin aktardığına göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, mahkemenin kararının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Nuland, 'AB'ye ilettiğimiz mesaj tutarlıdır: Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nde sera gazı salınımlarıyla ilgilenen uluslararası mekanizmalar vardır ve bu konuların orada konuşulması gerekir.' dedi.

Dört Çinli havayolu şirketi sisteme karşı çıkıyor ve bunun kendilerine maliyetinin 95 milyon Euro'yu bulacağını söylüyor.

ABD'li havayolları da sistemin Açık Gökler Anlaşması'na aykırı olduğunu savunuyor.

ABD Temsilciler Meclisi, sistemin yürürlüğe girmesi halinde, ABD Ulaştırma Bakanlığı'nı ABD'li havayollarının buna dahil etmekten men eden bir karar almıştı.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Cuma günü yaptığı açıklamada sistemin yürürlüğe girmesi halinde ABD'nin 'bu duruma uygun adımlar atacağını' söylemişti.

Uygulama, halihazırda sanayi üretimini kapsayan emisyon ticaret sistemi (ETS) çerçevesine yürürlüğe girecek.
AMERİKA'DAN AB'YE REST

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
AÇ AVRUPALILAR YAKINDA GAZ ÇIKARTIYORSUNUZ DİYEDE KENDİ VATANDAŞLARINDAN VERGİ ALMAYA BAŞLARLAR BU GİDİŞLE.... AÇLIKTAN VE KRİZDEN NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR..ALLAHIN SOPASI YOKKİ.. NE DİYELİM....BİZDE KARŞI ÇIKALIM...FRANSIZ HAVA SAHASINDA TAM GAZ UÇALIM İYİCE KİRLETELİM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AB kendini tum dunyanin kural koyucusu sanmaya basladi. Bunun sonu iyi degil. EASA falan derken adamlar asil ulusarasi olusumlari ustunde olduklarini sanmaya basladilar. ICAO neci peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000