29 Mayıs 2008, Perşembe 16:49:46

Havacılığın patronları İstanbul'da toplandı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği(IATA) Genel Başkanı, Türkiye'de havacılık konusunda büyük atılım gördüğünü söyledi.
  • havacılık sektöründe olan biri olarak sitenizde ki yanlı haberlerden oldukça rahatsız oluyorum bunu söylemekle herhangi bir değişikliğin olmayacağınıda biliyorum ama yinede tepkimi dile getirmek istedim

İstanbul'da gerçekleştirilecek Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi nedeniyle Türkiye'ye gelen IATA Genel Başkanı Giovanni Bisignani, zirve ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Beşiktaş Conrad Otel'de basın toplantısı düzenledi. Pazartesi günü yapılacak zirvede sektörün konumunu değerlendireceklerini belirten Bisignani, zor bir dönemden geçtiklerini ve kamu politikaları konusunda yoğunlaşmak istediklerini dile getirdi. Konuşmasında Türkiye'ye övgüde bulunan Bisignani, "Türkiye'de havacılık konusunda büyük bir atılım görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda çok büyük başarı öyküleri ile karışlaştık" dedi.

IATA hakkında bilgi veren Bisignani, IATA'nın 230'un üzerinde havayolunu temsil ettiğini ve bunun dünyadaki havayolu trafiğinin yaklaşık yüzde 93'üne tekabül ettiğini aktardı. Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi'nin İstanbul'da yapılmasının nedenlerini de açıklayan Bisignani şöyle konuştu:

"Bu büyük olay için neden İstanbul seçildi? diye soruluyor bana. IATA'nın yıllık genel toplantıları her yıl başka bir ülkede yapılıyor. Her yıl ilginç bir ülke buluyoruz bu toplantı için. Son birkaç yıl içersinde yolcu trafiğinde yüzde 20'lik bir artış var. Bunun yüzde 35'i iç trafikten kaynaklanıyor. Bunun dışında, Türkiye hem tarihi, hem turist merkezi olması dolayısı ile bizim için çok önemli. 2006 yılında yıllık genel toplantımızın İstanbul'da yapılmasına karar verdiğimizde, bakanla da paylaşmıştım görüşlerimi, Türkiye'de özellikle bu açık semalar konusundaki heyetin yaklaşımını çok takdir ediyoruz. İstanbul'un IATA yıllık genel toplantısının yapılacağı yer olarak seçilmesinin bir nedeni de, Türkiye'de uzun süredir önemli bir mevcudiyet sergilemesi. Bunun birkaç örneğini verebiliriz: Bunlardan bir tanesi, ödeme raporlama planları açısından bakarsanız 1.1 milyar dolarlık mevcudiyetimiz var burada. Kargo ödeme raporlama planlarına baktığımızda 130 milyon dolarlık bir mevcudiyetimiz var. 500'ün üzerinde IATA tarafından akredite edilmiş acente çalışıyor. Hem kargo hem yolcu taşımacılığı ile ilgili olarak"

Havacılığın patronları İstanbul'da toplandı

Yorumlar

Teknisyen ~ 16 yıl önce
havacılık sektöründe olan biri olarak sitenizde ki yanlı haberlerden oldukça rahatsız oluyorum bunu söylemekle herhangi bir değişikliğin olmayacağınıda biliyorum ama yinede tepkimi dile getirmek istedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000