11 Aralık 2014, Perşembe 10:12:25

2015'TE UÇAKLA SEYAHAT UCUZLAYACAK

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) gelecek yıl, ortalama gidiş dönüş uçak biletlerinin 2014'e kıyasla % 5,1 daha düşük olacağını açıkladı.
  • Önce bir uçucuların aylık uçuş saatlerini azaltsınlar. Yorgunluktan kalp krizi geçiricez. Millet ucuz uçucak diye uçakları riske atmaktan vazgeçin.
  • Bi halta yaramayan IATA resmen otopark degnekcisi gibi. Aldiginiz komisyonda indirime gidin, firmalar da rahatlasin. bir f/o

Havayollarının akaryakıt fiyatlarının ucuzlaması ve küresel büyümenin hızlanması sayesinde bilet fiyatlarını düşürmeleri bekleniyor.

IATA'nın tahminlerine göre, gelecek yıl küresel düzeyde hava ulaşımı sanayii, 25 milyar dolar düzeyinde, rekor kâr elde edecek. Bu tahmin, havayollarının ortalama % 3,2'lik bir kâr marjı olacağı anlamına geliyor.

Birlik, 2014 yılı kâr tahminini de 18 milyar dolardan 19,9 milyar dolara çıkardı.

IATA Genel Direktörü ve CEO'su Tony Tyler, "Sanayinin görünümü gelişme kaydediyor. Küresel ekonomi düzelmeye devam ediyor ve petrol fiyatlarındaki düşüş gelecek yılki düzelme sürecini pekiştirecek" dedi.

Bununla birlikte Tyler, siyasal huzursuzlukların, çatışmaların ve bazı zayıf bölgesel ekonomilerin havayolları açısından tehlike yaratabileceğini kaydetti.

IATA'nın tahminleri bölgeden bölgeye değişim kaydediyor. Küresel düzeyde en güçlü ilerlemenin kaydedildiği Kuzey Amerika'daki havayollarının gelecek yılki kâr marjı % 6 olacağı tahmin ediliyor.

Avrupa havayollarının ise sadece % 1,8'lik bir kâr marjına ulaşacağı kaydedildi. Buna da gerekçe olarak "mevzuatın yüksek maliyeti, altyapı yetersizliği ve külfetli vergi sistemi" gösteriliyor.

250 havayolunu temsil eden IATA, havayollarının gelecek yıl 192 milyar dolarlık yakıt harcamaları olacağını ancak petrol fiyatlarının düşmesinin yararlarını hemen göremeyeceklerini kaydetti. (BBC)

2015'TE UÇAKLA SEYAHAT UCUZLAYACAK

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Önce bir uçucuların aylık uçuş saatlerini azaltsınlar. Yorgunluktan kalp krizi geçiricez. Millet ucuz uçucak diye uçakları riske atmaktan vazgeçin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siz kiyak yapin!!! ~ 9 yıl önce
Bi halta yaramayan IATA resmen otopark degnekcisi gibi. Aldiginiz komisyonda indirime gidin, firmalar da rahatlasin. bir f/o

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000