04 Şubat 2012, Cumartesi 08:33:42

BİR KEZ DAHA UYARDI: 'KAOSA GİDİYORSUNUZ"

Havayolu taşımacılığında büyük iflasların yaşanması sektör temsilcilerini kaygılandırıyor...
  • buradaki yorumcular neye güvenerek thy'nin mali yapısı hakkında atıp tutuyorlar anlamıyorum.burayı okuyan kitle havacılıktan anlayan insanlar.acaba herkesi kandırdıklarını mı zannediyor bu yorumcular.2011'de 500 milyon zarar edecek diye şirket neden batsın?kasasında 1,5 milyar lira nakiti varken üstelik.bu seneki zarar da tamamen dolar kurunun artmasından kaynaklı.faaliyet karı diye birşey duydunuz mu?thy yürüttüğü faaliyetlerden gayet güzel kar ediyor.zaten bu işi sizin kadar bilmeyen yabancı yatırımcılar son 1 aydır deli gibi thy hissesi topluyor piyasadan.halbuki şirket batacak.enayilerin haberi yok :) aman kimseye söylemeyin batacağını.yabancıların elinde kalsın şirket.
  • pgs batsa kimse üzülmez bu ülkede seveni yok adamların :) misyonu nedir pgs-un batan sabancı-yı diriltmeye çalışmaktan baska? memlekete ne faydaları var ne kadar iş gücü yaratıyorlar? nerde teknikleri? iş başvurusundan bile ücret talep eden zihniyeti kim niye sevsin?
  • Ben kimsenin AVUKATI DEĞİLİM de abuk sabuk konuşma buradaki gizliliğe güvenip , ben düşündüğüm gibi yazıyorum başkasının istediği gibi DEĞİL. Site yönetimi gerçek isimli yazmak zorunlu desin ondan sonra da aynı hareket edelim ne dersiniz ??
  • yapılan yorumda sorduğun soruların cevapları zaten var.thy nin avukatımısın ,sana mı kaldı koşulşuz şartsız apılan büyük yanlışlara ve yönetim hatalarına rağmen thy yi savunmak ? sen işine gücüne bak,üstüne vazife olan olmayan herşeye karışma.
  • tamam THY yeni uçak alıyorda PGS de yeni uçak alıyor niye pgs yönetimine de aynı yazıyı yazmıyorsunuz.
  • THY YÖENETİCİLERİ BU İATA BÜLTENLERINI DE OKUMUYORLAR GALİBA.HAVAYOLU ŞİRKETLERI BATABILIR UYARISINA RAĞMEN HALA HESAPASIZCA DURMADAN YENİ UÇAK ALIYOR VE HERYERE HAT AÇIYORLAR.BIR DE KENDI ZARARLARINI UNUTUP AVRUPADAKI BATIK HAVAYOLU ŞİRKETLERİNI SATIN ALACAGIZ DİYORLAR.BOSNA HAVAYOLLARI ACI DENEYIMINDEN DERS CIKARTMAMISLAR ANLASILAN.THY BÖYLE YÖENTİLMEYE DEVAM EDERSEN GÜNÜN BİRİNDE ANİDEN BATMASI YA DA İFLAS ETMESİ SÜRPRİZ OLAMAYACAKTIR.
Yaşanan krizin daha pek çok havayolu şirketini iflas ettireceğine dair kaygılar artarken, Avrupa'daki krizin çözülmemesi durumunda havayolu taşımacılığının kaosa sürükleneceği uyarısı yapıyor.
 
Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından yapılan açıklamada, Avrupa krizine dönük çözüm bulma çabalarının başarısız olması durumunda havacılık sektörünün bir kaosla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunuldu. 
 
IATA CEO’su ve Genel Müdürü Tony Tyler imzası ile yapılan açıklamada, 2012’de neler olacağına dair değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu ancak krizin aşılması anlamında da henüz yol alınamadığı kaydedildi.  Krize kalıcı bir çözüm bulunamamasının tüm dünya için yıkıcı sonuçlar doğuracağını söyleyen Tyler, bu durumun havayolu şirketleri için de büyük bir yıkım anlamına geleceğini kaydetti.
 
Dünya üzerinde iş hacminin gelişmesi ve ABD ekonomisindeki nispi iyileşmenin umut verici olduğu belirtilen açıklamada, 2011 yılında yolcu sayısının 2010 yılına oranla yüzde 6,9 arttığı ancak kargo taşımacılığında yüzde 0,7 oranında bir daralma olduğu vurgulandı.  Tyler, "Çin’deki iyimserliğe karşın, Avrupa’da bir kötümserlik hakim. İronik bir biçimde, zayıf Euro tarafından desteklenen iş seyahati talebindeki artış, havacılık sektörüne büyük darbeler vuran politikalar yüzünden engelleniyor. Bu da havayolu şirketlerini düşük karlılık ile faaliyet göstermeye mecbur kılıyor" değerlendirmesini yaptı.
BİR KEZ DAHA UYARDI: 'KAOSA GİDİYORSUNUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
buradaki yorumcular neye güvenerek thy'nin mali yapısı hakkında atıp tutuyorlar anlamıyorum.burayı okuyan kitle havacılıktan anlayan insanlar.acaba herkesi kandırdıklarını mı zannediyor bu yorumcular.2011'de 500 milyon zarar edecek diye şirket neden batsın?kasasında 1,5 milyar lira nakiti varken üstelik.bu seneki zarar da tamamen dolar kurunun artmasından kaynaklı.faaliyet karı diye birşey duydunuz mu?thy yürüttüğü faaliyetlerden gayet güzel kar ediyor.zaten bu işi sizin kadar bilmeyen yabancı yatırımcılar son 1 aydır deli gibi thy hissesi topluyor piyasadan.halbuki şirket batacak.enayilerin haberi yok :) aman kimseye söylemeyin batacağını.yabancıların elinde kalsın şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pgs batsa kimse üzülmez bu ülkede seveni yok adamların :) misyonu nedir pgs-un batan sabancı-yı diriltmeye çalışmaktan baska? memlekete ne faydaları var ne kadar iş gücü yaratıyorlar? nerde teknikleri? iş başvurusundan bile ücret talep eden zihniyeti kim niye sevsin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben kimsenin AVUKATI DEĞİLİM de abuk sabuk konuşma buradaki gizliliğe güvenip , ben düşündüğüm gibi yazıyorum başkasının istediği gibi DEĞİL. Site yönetimi gerçek isimli yazmak zorunlu desin ondan sonra da aynı hareket edelim ne dersiniz ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yapılan yorumda sorduğun soruların cevapları zaten var.thy nin avukatımısın ,sana mı kaldı koşulşuz şartsız apılan büyük yanlışlara ve yönetim hatalarına rağmen thy yi savunmak ? sen işine gücüne bak,üstüne vazife olan olmayan herşeye karışma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tamam THY yeni uçak alıyorda PGS de yeni uçak alıyor niye pgs yönetimine de aynı yazıyı yazmıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY YÖENETİCİLERİ BU İATA BÜLTENLERINI DE OKUMUYORLAR GALİBA.HAVAYOLU ŞİRKETLERI BATABILIR UYARISINA RAĞMEN HALA HESAPASIZCA DURMADAN YENİ UÇAK ALIYOR VE HERYERE HAT AÇIYORLAR.BIR DE KENDI ZARARLARINI UNUTUP AVRUPADAKI BATIK HAVAYOLU ŞİRKETLERİNI SATIN ALACAGIZ DİYORLAR.BOSNA HAVAYOLLARI ACI DENEYIMINDEN DERS CIKARTMAMISLAR ANLASILAN.THY BÖYLE YÖENTİLMEYE DEVAM EDERSEN GÜNÜN BİRİNDE ANİDEN BATMASI YA DA İFLAS ETMESİ SÜRPRİZ OLAMAYACAKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000