11 Mart 2009, Çarşamba 08:09:30

Taksiciler, havalimanındaki otobüslere tepkili!

Diğer sektörler gibi krizden nasibini alan taksiciler, dün Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı binası önünde gerçekleştirdikleri eylemlerle, hükümetin politikalarını protesto ettiler… Havalimanından yolcu taşıyan otobüslere tepki gösterdiler
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • taksicilere dencek aslında güzel birşey var ama burada yazılabilecek bir kuralda değil kendilerini ne sanıyorlar yıllardır neredeyse uçak biletlerinden daha pahalı bir uçak bileti kadar havalimanı seferi için para alıyorlar ne gerek varsa altlarında da son model büyük motor hacimli mercedesler alırken müşterilere mi sordular,bir ülkede havalimanı ulaşımı gelişmemiş farklı alternatiflerde eğer olmaz ise oda o ülkenin ayıbıdır aczidir,her insanın özgürce yapabildiği tercihleri vardır kimse taksilere binmek zorunda değil birde yüzsüz bir şekilde eve ekmek götüremiyoruz diyorlar kıbrısa ne şartlarda gelen öğrenciler var sırf ulaşım yüzünden kimi uzun tatillerde ailelerinin yanlarına gidemeyenler oluyor.
  • ercandan girneye 70 tl ye goturen taksiler yaz zamani tum arabalarini degistirip turkiyede bile goremeyeceginiz sifir mercedesler aliyorlar simdi arabalarini yenileyip 2009 mercedes alamiycaz diye paniklemisler tabiki haklilar
  • ercan-girne 60 lira olursa daha çok müşteri bulursun iyi ki kıbhas geldi de kurtulduk....
  • azdılar tabi havas yetmedi en iyi park yerleri yetmedi simdi saatte 1 calısan otobusler eee kim bunları pofpofluyo bakmak lazım havas kalkınca herkes taksi kullanacak zannettiler akılsızlık paraylamı neyse 29 mart ders zamanı
  • Ataturk ve Sabiha Gokcen de havas'i ariyorum gozlerim dort acik, uzaktan taksicilerin kaziklama icguduleri, bir tarafta 2 saatte bir anadoluya olan iett otobusleri, taksicilere para kazandiracam diye buyuksehirin yolculara attigi kazik, bekliyorum 29 marti, verecem cevabimi...
  • vergiler dahil 75 liraya istanbuldan kıbrısa geldim.Havalimanından taksici 85 lira istedi.Niye vereyim o parayı?
  • kıbrısta yaşayan biri olarak otobuslerin gelmesini mutlulukla karşılıyan biriyim.özellikle ercan havalimanına bağlı taksiciler ne koparsam kardır bizden baska ulasım yolu yok diye normal fiyatların üstüne götürüyorlardı.mesela girne ercan arası girneli bir taksici 60a götütürken aynı mesafeyi ercan a baglı baska bi taksici 100e götürüyor.girne ercan arası yarım saat..burada benzin Türkiye'ye göre ucuz hepsinin altında mercedes model taksiler var.sonrada ekmek parası kazanamıyoruz diye isyan ediyorlar...Kıbhas ın gelmesi bence tüm KKTC icin hayırlı oldu.
  • İnsanların taxi, dolmuş, otobüs, metrobüs, metro, vs gibi araçlara binmesi kendi tercihleridir. Havaalanlarına yıllardır toplu taşıma olmaması çok büyük ayıp değilmiydi. Rant dan başka mantıkı açıklaması yoktu. Teşekkürler toplu taşımayı havaalanlarına getirilmesinde emeği geçen herkese. Hatta en kısa zamanda metro ve mertobüsünde havaalanlarına kadar hizmet vermesi mükemmel olur. Zaten istanbul taxilerinin nedir rezilliği, almanyada taxiler son model mercedes, size bir lüx sunuyorlar, istanbulda sadece dışı yıkanmış içi pis pis kokar, saç sakal karışmış serseri kılıklı bir şöför, bilmediğin yoldan gidip taximetreye çok mu yazdıracak endişesi, takur tukur eski şahin arabalar, garip müzikler, klimasız araçlar, vs, Daha hangisini yazayım....
  • Havaş ları kaldırttınız(kısmen). bu nasıl bir saçmalıktır. biz illaki o haydut taksicilere mi mahmum olmak zorundayız? Karşıya geçeceksem neden daha konforlu ve ekonomik havaşı kullanmayayım da uçak biletinden fazla parayı bu taksicilere vereyim?

Hükümetin giderek artan sorunlara çare bulmak yerine, ihtiyaç olmadığı halde yeni “T” izinleri dağıtmasını eleştiren taksiciler “Biz artık çalışamaz olduk… Evimize ekmek götüremiyoruz” dediler…

Lastikli protesto…

Başbakan’a “yes be annem” yazılı siyah lastik bırakan taksiciler, daha sonra İçişleri Bakanlığı’na giderek, bakana iletilmek üzere “yeşil yol içişleri bakanı” yazılı bir başka lastik bıraktılar… Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini, kaçak işletmeler ve T izinleri konusunda hiçbir önlemin alınmadığını söyledi…

20 Nisan sabahını bekliyoruz… Eylem sonrasında KIBRIS muhabirinin sorularını yanıtlayan taksiciler “yeşil yol bizi bitirdi” derken, sorunlara çözüm bulunmaması halinde daha etkili eylemlerin gündeme geleceğini söylediler. Bazı taksiciler de “bu iş 20 Nisan sabahı çözülecek” diyerek, CTP’yi sandıkta cezalandıracaklarını belirttiler…

Birleşik Taksiciler Birliği’nin eyleminde, “Ercan Havalimanı’ndan ilçelere yönelik 12 otobüs ve bazı kişilere ihtiyaç olmadığı halde “T” izni verilmesi sert ifadelerle eleştirildi.

Başkent Lefkoşa dışındaki merkezlerde konvoylar oluşturarak, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı önüne giden taksiciler, sorunlarına çözümler üretilmemesi halinde seçimlere kadar her türlü radikal eylemi yapabileceklerini, sorunlarını Cumhurbaşkanına da götüreceklerini bildirdiler.

“Yes Be Annem başbakan”

Eylemciler, Başbakanlık önüne kartondan yapılmış sembolik bir taksi ve üzerlerinde “Yeşil Yol İçişleri Bakanı” ile “Yes Be Annem Başbakan” yazılı siyah lastikler bıraktı.

Başbakanlık önünde basın açıklaması okuyan Birleşik Taksiciler Birliği Genel Başkanı Kemal Gözay, hükümete Ercan Havalimanı’na otobüs ve yeni T izinleri verilmesi konularında eleştirilerde bulundu.

Gözay, hükümetin otobüsler için 1 milyon Euro kredi sağladığını,  T izni alan 20 kişi arasında daha önceden 2-3 tane T izni alanların da bulunduğunu söyledi.

Hükümete bu sorunların yanı sıra taksicilerin diğer sorunlarını aktardıklarını belirten Gözay, ancak hükümetin “ben bilirim ben yaparım mantığıyla bilerek ve isteyerek taksiciliğin yok olmasına sebep olduğunu” kaydetti.

Taksicilerin, kaçak taksiciler, taksici olmayan herkese T izni verilmesi, vergiler, otobüs izinleri verilmesi ve daha birçok sorundan dolayısıyla evine ekmek götürmekte zorlandığını söyleyen Gözay, hükümetin bu sorunların çözüleceği ve otobüs izinlerinin verilmeyeceği konularında birçok kez İçişleri Bakanı ve Başbakan tarafından sözler verildiğini ancak yerine getirilmediğini belirtti.

Gözay, Ercan Havalimanı’na 12 otobüs izni verilmesinin 800 taksiciyi iflas eşiğine getirdiğini, zaten uçak sayısının az olmasının ve kaçak taksicilerin işlerini etkilediğini ifade ederek, otobüslerin sadece merkeze taşıma yapması gerektiğini kaydetti.

Devletten iş isteyeceğiz

Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay’ın ardından söz alan Güzelyurt-Lefke Gemikonağı Taksiciler Birliği (Lef-Gem) sözcüsü Murat Bener de, taksiciler olarak bölgede yaşadıkları sorunları anlatarak, hükümetin bir an önce havaalanı ile ilçeler arasındaki servisleri kaldırıp sadece Lefkoşa merkeze taşıma izni vermesini istedi.

Bener, ayakta durabilmeleri ve tekelleşmenin önlenebilmesi için bu servislerin derhal durdurulması gerektiğini, aksi halde topluca araçlarını bakanlık önüne kilitleyip evlerine ekmek götürmek için devletten iş istemek zorunda kalacaklarını söyledi.

Eylemler artarak sürecek

Başbakanlığın önünden İçişleri Bakanlığı önüne geçen taksiciler, bakanlık önüne de sembolik taksiyi ve lastikleri bıraktı.

İçişleri Bakanlığı önünde taksicilere hitap eden Başkan Kemal Gözay, burada da eylem gerekçelerini ve görüşlerini dile getirerek, hükümete eleştirilerde bulundu.

Gözay, taksicilerin sorunlarına karşı kimsenin sessiz kalamayacağını ifade ederek, hiç kimsenin taksicilik mesleğini doğru dürüst bir sisteme oturtamadığından şikayet etti.

Gerçekleştirdikleri eylemi söz verdikleri gibi sessiz sedasız ve sakin bir şekilde tamamlayacaklarını, ancak bu seferki eylemi kendilerine gösterilen tavır çerçevesinde yapacaklarını ve daha sert mesajlar vereceklerini söyleyen Gözay, hükümetin sorunlarına çözüm bulmaması halinde ise konuyu Cumhurbaşkanına taşıyacaklarını vurguladı.

Taksiciler ne dedi?

Cüneyt Kalkan – Ercan Havaalanı: Sorunlarımız, yetkili makamların biz taksiciler için yapması gerekenlerdir. Biz, kendi özlük haklarımızı istiyoruz. Kumarhanelere ait özel araçların yolcu taşıması, Ercan’daki otobüslere izin verilmesi, bizleri zora sokuyor. Eve ekmek parası götüremiyoruz. Bunlara çözüm bulunmasını istiyoruz, ancak bu sorunlar yıllardır çözülmediğinden, bundan sonra da çözüleceğini pek umut etmiyorum”

Halit Yiğitçe- Ercan Havaalanı: “Şimdiki hükümetin havaalanından ilçelere yolcu taşınması için bazı otobüslere taşımacılık izni vermesi, biz taksicilerin yok olmasına neden oluyor. ‘Öğrenci taşıyoruz’ deniyor ancak öğrencilerin zaten otobüsleri var. Bu otobüsler adanın her yerine yolcu taşıyor, böylece biz iş yapamıyoruz. Bu otobüslerin sadece Lefkoşa’ya yolcu taşımasına itiraz etmiyoruz. Ada genelinde 840 adet taksinin de olması gereğinden fazla.”

Osman Gece- Girne: “Bizler herkes gibi vergimizi ödeyerek ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz, ancak son zamanlardan ikinci iş yapmamız gerekiyor. Ben, 19 yıldır taksicilik yapıyorum ve yanımda iki kişi çalıştırıyorum. Ancak onların maaşını zor ödüyorum. Yıllardır bir taksi durağım bile yok. Ercan’dan yolcu taşıyan otobüslerin de önüne geçemedik. Artık bu işi bırakıp başka bir iş yapmamız gerekecek.”

Hüseyin Eren- Lapta: “Ercan’dan yolcu taşıyan otobüsler, ev ev gezip yolcu alan kaçak dolmuşlar ve korsan taksiciler, biz taksicileri iş yapamaz hale getirdi. Biz, bu sorunlara çare bulunmasını istiyoruz. Biz, bu ülkenin vatandaşıyız ve hükümetin de bize destek vermesi, en azından orta yolu bulması gerekir. Eğer yapmazlarsa eylemlerimiz daha geniş çapta ve daha etkili olacak.”

Yunus Özirfanoğlu- Lefkoşa: “Özellikle kaçak taksicilik biz yasal taksicilerin en büyük sorunudur. İşlerimizin azlığının yanında verdiğimiz vergilere yapılan zamlar da bizi fazlasıyla etkiledi. Biz taksiciler olarak hükümet yetkililerinin artık sesimizi duymasını ve sorunlarımıza çare bulmasını istiyoruz. Taksicilerin bir başka sıkıntısı ise Rumların Güney’den yolcu almamıza müsaade etmemesidir. Bunun sebebi de bir Rum taksicinin Kuzey Kıbrıs’tan yolcu alırken rapor edilmesidir. Bu olay tüm sorunlarımızın önüne geçti”

Yaşar Alpin- Göçmenköy: “Taksiciler, gün geçtikçe eriyor. Gerek hükümet yetkilileri, gerekse İçişleri Bakanı Özkan Murat, yeterince duyarlı değil. Bakanlık önünde eylem yaptık, ancak bize gelip bakmadı bile. Hükümet, yandaşlarına milyonlarca lira peşkeş çekti ve Ercan’dan ilçelere otobüs seferleri başlattı. Biz artık çalışamaz duruma geldik. Ben 20 Nisan sabahını bekliyorum. Derviş Eroğlu başbakan olunca biz taksicilerin sorunlarına çare bulacağına inanıyorum.”

(Kıbrıs Gazetesi)

Taksiciler, havalimanındaki otobüslere tepkili!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
taksicilere dencek aslında güzel birşey var ama burada yazılabilecek bir kuralda değil kendilerini ne sanıyorlar yıllardır neredeyse uçak biletlerinden daha pahalı bir uçak bileti kadar havalimanı seferi için para alıyorlar ne gerek varsa altlarında da son model büyük motor hacimli mercedesler alırken müşterilere mi sordular,bir ülkede havalimanı ulaşımı gelişmemiş farklı alternatiflerde eğer olmaz ise oda o ülkenin ayıbıdır aczidir,her insanın özgürce yapabildiği tercihleri vardır kimse taksilere binmek zorunda değil birde yüzsüz bir şekilde eve ekmek götüremiyoruz diyorlar kıbrısa ne şartlarda gelen öğrenciler var sırf ulaşım yüzünden kimi uzun tatillerde ailelerinin yanlarına gidemeyenler oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ercandan girneye 70 tl ye goturen taksiler yaz zamani tum arabalarini degistirip turkiyede bile goremeyeceginiz sifir mercedesler aliyorlar simdi arabalarini yenileyip 2009 mercedes alamiycaz diye paniklemisler tabiki haklilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ercan-girne 60 lira olursa daha çok müşteri bulursun iyi ki kıbhas geldi de kurtulduk....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
azdılar tabi havas yetmedi en iyi park yerleri yetmedi simdi saatte 1 calısan otobusler eee kim bunları pofpofluyo bakmak lazım havas kalkınca herkes taksi kullanacak zannettiler akılsızlık paraylamı neyse 29 mart ders zamanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ataturk ve Sabiha Gokcen de havas'i ariyorum gozlerim dort acik, uzaktan taksicilerin kaziklama icguduleri, bir tarafta 2 saatte bir anadoluya olan iett otobusleri, taksicilere para kazandiracam diye buyuksehirin yolculara attigi kazik, bekliyorum 29 marti, verecem cevabimi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
vergiler dahil 75 liraya istanbuldan kıbrısa geldim.Havalimanından taksici 85 lira istedi.Niye vereyim o parayı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kıbrısta yaşayan biri olarak otobuslerin gelmesini mutlulukla karşılıyan biriyim.özellikle ercan havalimanına bağlı taksiciler ne koparsam kardır bizden baska ulasım yolu yok diye normal fiyatların üstüne götürüyorlardı.mesela girne ercan arası girneli bir taksici 60a götütürken aynı mesafeyi ercan a baglı baska bi taksici 100e götürüyor.girne ercan arası yarım saat..burada benzin Türkiye'ye göre ucuz hepsinin altında mercedes model taksiler var.sonrada ekmek parası kazanamıyoruz diye isyan ediyorlar...Kıbhas ın gelmesi bence tüm KKTC icin hayırlı oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İnsanların taxi, dolmuş, otobüs, metrobüs, metro, vs gibi araçlara binmesi kendi tercihleridir. Havaalanlarına yıllardır toplu taşıma olmaması çok büyük ayıp değilmiydi. Rant dan başka mantıkı açıklaması yoktu. Teşekkürler toplu taşımayı havaalanlarına getirilmesinde emeği geçen herkese. Hatta en kısa zamanda metro ve mertobüsünde havaalanlarına kadar hizmet vermesi mükemmel olur. Zaten istanbul taxilerinin nedir rezilliği, almanyada taxiler son model mercedes, size bir lüx sunuyorlar, istanbulda sadece dışı yıkanmış içi pis pis kokar, saç sakal karışmış serseri kılıklı bir şöför, bilmediğin yoldan gidip taximetreye çok mu yazdıracak endişesi, takur tukur eski şahin arabalar, garip müzikler, klimasız araçlar, vs, Daha hangisini yazayım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Havaş ları kaldırttınız(kısmen). bu nasıl bir saçmalıktır. biz illaki o haydut taksicilere mi mahmum olmak zorundayız? Karşıya geçeceksem neden daha konforlu ve ekonomik havaşı kullanmayayım da uçak biletinden fazla parayı bu taksicilere vereyim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000