18 Haziran 2015, Perşembe 07:51:08

Yangın söndürme helikopteri ihalesi sonuçlandı

Bakanlar Kurulu kararıyla orman yangınlarını söndürmek amacıyla kiralanacak helikopter için açılan ihale sonuçlandı.
  • Ulen adam gibi kendinize ait filo kurun, adam eski Rus helikopteri kiraliyor hurda fiyatina saat basi maliyetleri vs 1-1500 dolar araliginda sana giydiriyor 5160 dolara, ha bu saatlik surelere yerde gecen surede dahil, iyi is
  • Tencere kapak.....!
  • Gereksiz olan sensin, beğenmessan gitme guzzum Golden da basmaya, Lipstick de nakışlamaya, duty den Yeni Rakıcığını almaya..
  • Gereksiz bir ülke...
  • KKTC ile iş yapan firmaların sonu hüsrandır. Bu firmanın iyi düşünmesi lazım.

İhaleye Türkiye’den 3 teklif sunulurken, Merkezi İhale Komisyonu en düşük teklifi veren Bordo Mimarlık İnşaat Taahhüt Dış Ticaret Ltd. ve Erah Havacılık Ticaret Şirketi Ltd’in teklifini kabul etti.

Türkiye’de kurulu bir iş ortaklığı olduğu belirtilen söz konusu firmadan 29 Haziran-15 Ekim arasındaki sürede kiralanacak yangın söndürme helikopteri için saat başı 5 bin 160, toplamda ise 937 bin 400 Dolar ödenecek.

TAK muhabirinin Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Asım Özer’den aldığı bilgiye göre,ihaleye ikinci düşük teklifi Sportif Havacılık ve Kimya A.Ş. saat başı 7 bin 250 dolar, toplamda 1 milyon 317 bin 83 dolar 28 sent olarak sundu.

İhaleye sunulan üçüncü teklif ise Kaan Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş’ninsaat başı 9 bin 687 dolar, toplamda ise 1 milyon 759 bin 805 dolarlık teklifi oldu.

TOPLAM 181 SAAT 40 DAKİKALIK UÇUŞ

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Asım Özer, 29 Haziran-15 Ekim arasındaki süre içinkiralanan helikopterin günde 100 dakika olmak üzere toplam 181 saat 40 dakika uçması üzerinden teklif aldıklarını kaydetti.

Özer, ihalenin sonuçlanmasının ardından Merkezi İhale Komisyonu’nun kararının Orman Dairesi’nce kazanan firmaya 5 iş günü içinde tebliğ edileceğini, 8 gün içinde de sözleşmenin imzalanacağını söyledi.

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Özer, işlemleri daha kısa sürede tamamlamaya çalışacaklarını belirterek, helikopterin teknik ekip tarafından da inceleneceğini ifade etti.

28 Mayıs’ta açılan ihaleyi kazanan firmanın yangın söndürme amaçlı helikopteri, personeliyle birlikte Ercan Havalimanı’nda konuşlanacak.

Türkiye Orman Genel Müdürlüğü’nden teknik destek alınarak hazırlanan ihale şartnamesi gereği, helikopterin ayda iki kez bakımı yapılacak. Helikopterin, çalışır ve iyi durumda olması da ihale şartnamesinde yer alıyor. (Gündemkıbrıs)

Yangın söndürme helikopteri ihalesi sonuçlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Cok fazla ~ 9 yıl önce
Ulen adam gibi kendinize ait filo kurun, adam eski Rus helikopteri kiraliyor hurda fiyatina saat basi maliyetleri vs 1-1500 dolar araliginda sana giydiriyor 5160 dolara, ha bu saatlik surelere yerde gecen surede dahil, iyi is

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tencere kapak.....!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android'e ~ 9 yıl önce
Gereksiz olan sensin, beğenmessan gitme guzzum Golden da basmaya, Lipstick de nakışlamaya, duty den Yeni Rakıcığını almaya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gereksiz bir ülke...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKTC ~ 9 yıl önce
KKTC ile iş yapan firmaların sonu hüsrandır. Bu firmanın iyi düşünmesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000