24 Aralık 2009, Perşembe 07:15:56

Hafıza kart zanlıları tutuklandı

Ercan’da önceki gün on binlerce hafıza kartını yurt dışına kaçırmaya çalışırken yakalanan zanlılar dün mahkemeye çıkarıldı...

Ercan Devlet Havalimanı’nda önceki gün yurtdışına çıkmak üzereyken x-ray cihazına takılan ve ilk nazarda 35 bin olduğu duyurulan cep telefonu hafıza kartlarının sayısının 41 bin 600 olduğu açıklandı.

Kartları yurtdışına götürmek üzereyken yakalanan Mehmet Fatih Aydoğan ve Kübra Aydoğan ile olayla bağlantını görülerek gözaltına alınan Mehmet Akman aleyhine dün 2 gün tutukluluk emri alındı.

Ercan Devlet Havalimanı’ndan önceki gün yurtdışına çıkarılmak istenirken, polislerin şüphelenmesi üzerine ele geçirilen hafıza kartlarının sayısının ilk nazarda açıklandığı gibi 35 bin değil, 41 bin 600 olduğu belirlendi.

Hafıza kartlarını yurtdışına çıkarmak üzereyken havaalanında yakalanan Mehmet Fatih Aydoğan ile Kübra Aydoğan ve olayla bağlantılı görülerek gözaltına alınan Mehmet Akman dün aleyhlerine başlatılan soruşturma kapsamında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar ve aleyhlerine 2’şer gün tutukluluk emri alındı.

Meselenin tahkikat sorumlusu olan polis memuru Yücel Kuşçuoğlu mahkemede verdiği yeminli şahadette, zanlı 1 Mehmet Fatih Aydoğan ve zanlı 2 Kübra Aydoğan’ın, 22 Aralık 2009 tarihinde, saat 14.30 sıralarında Ercan Havalimanı’nda x-ray cihazından geçerken tasarruflarındaki 2 ayrı çanta içinde 26 adet paketlenmiş, her pakette 1600 adet telefon hafıza kartı tespit edildiğini belirtti.

Yapılan soruşturma sonucu zanlıların bu kartları, zanlı 3 Mehmet Akman’dan aldıklarının tespit edildiğini söyleyen polis memuru Kuşçuoğlu, tahkikatın yeni başladığını, kayıp emareler olduğunu düşündüklerini belirtti. Kuşçuoğlu, bu nedenle zanlıların tahkikat amaçlı 2 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin de tahkikat memurunun şahadeti ışığında talep edilen tutukluluk emrini verdi. Zanlılar bu emirle Cuma gününe kadar poliste tutuklu kalacaklar ve soruşturmanın seyrine göre yeniden mahkemeye çıkarılacaklar.

Kıbrıs Gazetesi

Hafıza kart zanlıları tutuklandı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000