06 Ağustos 2009, Perşembe 08:01:08

Grev, yolcuları perişan etti

KTAMS, dün sabah Ercan Havaalanı’nda dört saatlik uyarı grevi yaptı, yolcular perişan oldu...
  • Yakında CAS da gidiyor. Bakalım ne yapacak Kıprıslılar
  • çalısanların haklarını korumaya calısmalarını anlıyorum. ancak hak vermedigim nokta su siz o yolcular orada oldugu icin para kazanıyorsunuz! kati suretle o insanların islerini aksatmak gibi bir hakkınız olamaz! insanların ulasım haklarını 5 saat degil 5 dakika dahi engelleyemezsiniz!! KKTC'de turizm sektöru zaten dibe vurmak üzere, insanları iyice bıktırırsanız nereden para gelecek? Ben oradaki yolculardan biri olsaydım eger grevi yapan sendikaya karsı tazöinat davası acardım. Biraz anlayıs, hastası,yaşlısı,işi gücü olanı var! Ayıptır,günahtır!
  • kıbrıs bu normal ne beklersiniz başka
  • yürü be Sedat kim tutar seni, eğer sen A330'un pilotu isen bu türkçenle. Ben de o zaman Nil kraliçesi Kleopatrayım.
  • anarsızım tehlıkelı bunlarda ancakbızde olur ıranda oluyormu komınıstın sosyalıstı meydanda asıyorlar neysa....

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), eşel-mobil ve ek mesailerle ilgili yasa gücünde kararnamelerin geri alınması talebiyle dün sabah Sivil Havacılık Dairesi’nin Ercan Havaalanı bölümünde 06.00 - 10.00 saatleri arasında uyarı grevi yaptı. Yüzlerce yolcu perişan oldu. Kimisi sinir krizleri geçirdi, kimisi ise bekleme salonunda uyudu.

Grevin gerçekleştiği 4 saatlik zaman diliminde toplam 9 uçak seferinin gerçekleşmemesi Ercan Havalimanı’nda kaosa yol açtı. Yaklaşık bin 500 yolcu gidiş salonunda perişan oldu. Özellikle uçuşları sabahın erken saatlerinde olan yolcular, beş saat havalimanının giriş salonunda beklemek zorunda kaldı.

Kaptan: Verilen sözlerin tam tersi yapıldı

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, çalışanların greve yüzde yüz katılım gösterdiğini söyledi.

Ahmet Kaptan, Ercan Havalimanı girişindeki grev yerinde basına yaptığı açıklamada, UBP hükümetinin seçim öncesi halka ve çalışanlara verdiği sözlerin tam tersini yaptığını iddia etti.

Kaptan, hükümetin kanun gücünde kararnameyle eşel - mobil ödemelerini 2 ayda birden 6 ayada bire çektiğini, ek mesaileri de üçte bir veya yarısına düşürdüğünü anlattı.

Ülkedeki sorunların sadece çalışanlardan yapılacak kesintilerle çözülemeyeceğini vurgulayan Kaptan, çözüm için tüm tarafların fedakarlık yapması, bu amaçla da ilgili kesimlerin bir masada toplanması gerektiğini belirtti.

Alınacak önlemleri anlayışla karşılayabileceklerini ancak bunların diyalogla yapılması gerektiğini ifade eden Kaptan, çalışanların haklarının budanmaya devam edilmesi durumunda grevlerin ülke geneline dalga dalga yayılacağı uyarısını yaptı.

Hükümetin kendi harcamalarından da kısıntılar ve fedakarlıklar yapması gerektiğine işaret eden Kaptan, vergi sistemine düzen getirilmesi ve özel sektöre karşı önlem alınması gerekliliğine dikkat çekti.

KTAMS Başkanı Kaptan, sendikalar olarak fedakarlığa hazır olduklarını, ancak diyalog ortamındayken hükümetin kanun gücündeki kararnameleriyle karşılaştıklarını belirtti.

“Tarihte bir ilk yaşandı”

KTAMS Başkanı Kaptan, grev saatinden önce iki uçağın Lefkoşa’daki Gümrük Merkez Ofisi’nden fax yoluyla alınan imza karşılığı boş olarak kaldırıldığını belirtti. Havalimanı’ndaki gümrük personelinin uçakların kalkabilmesi için gerekli imzayı grev nedeniyle atmadığını anlatan Kaptan, Lefkoşa’daki Gümrük Merkez Ofisi’nde bu imzanın atılarak fax yoluyla buraya yollandığını ve uçakların bu şekilde yolcusuz olarak kalktığını belirtti. Kaptan, bu tür bir ilginç uygulamanın tarihte ilk olarak yaşandığını da vurguladı.

Grev, yolcuları perişan etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yakında CAS da gidiyor. Bakalım ne yapacak Kıprıslılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çalısanların haklarını korumaya calısmalarını anlıyorum. ancak hak vermedigim nokta su siz o yolcular orada oldugu icin para kazanıyorsunuz! kati suretle o insanların islerini aksatmak gibi bir hakkınız olamaz! insanların ulasım haklarını 5 saat degil 5 dakika dahi engelleyemezsiniz!! KKTC'de turizm sektöru zaten dibe vurmak üzere, insanları iyice bıktırırsanız nereden para gelecek? Ben oradaki yolculardan biri olsaydım eger grevi yapan sendikaya karsı tazöinat davası acardım. Biraz anlayıs, hastası,yaşlısı,işi gücü olanı var! Ayıptır,günahtır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kıbrıs bu normal ne beklersiniz başka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yürü be Sedat kim tutar seni, eğer sen A330'un pilotu isen bu türkçenle. Ben de o zaman Nil kraliçesi Kleopatrayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
anarsızım tehlıkelı bunlarda ancakbızde olur ıranda oluyormu komınıstın sosyalıstı meydanda asıyorlar neysa....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000