14 Eylül 2012, Cuma 09:00:12

"ERCAN HAVALİMANI ÖZELLEŞTİRİLMEMELİ!"

KKTC Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş "Ercan Devlet Havalimanı ihalesi" ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
  • Özelleşme yapacağınıza Ercan havaalanına işi bilen bir yönetici atayın. Gelirlerinizi iki kat arttırırsınız. Yoksa eski zihniyetle ercan halihazırdaki pis havaalanı olarak hayatına devam eder. Profesyonel yönetici olmadan bu iş olmaz.
  • Orda sivil havacılık yok ki...sadece adı var inen kalkan ucaklara kim nasıl bakıyor belli değil..
  • Özelleştirilmesin ama allah rızası için biraz bakım yapılsın. Her yer pis. Tuvaletler rezillik. Sivil havacılık ne yapar acaba ?
  • havaalanının otogardan farkı yok ..
  • Özelleştirmesinler tamam. Ama yolcu vergilerinden toplanan milyon TL lerden biraz yatırım yapsınlar hava limanına yapıldığı gibi duruyor, her şey dökülmeye başladı içinde. Gümrük desen
  • İhaleyi ben alsam işime yarayan, bana kar ettiren personeli neden çıkarayım. Artık dünyada bedava mama yok. Çalışkan, işi bilen, kendini güncelleyen insanlar işleri hakediyorlar sayın Denktaş. Halkınızı eğitin.

Denktaş, Ercan Havalimanı’nın, Ada’nın en stratejik yapısı durumunda olduğunu söyledi; özelleştirilmesi halinde, devletin, 25 yıl süreyle başka hiçbir havalimanı  açamayacağını taahhüt ettiğini savundu.

İhale şartnamesinin, Türkiye’de Çukurova Havaalanı ihale şartnamesi kopyalanarak hazırlandığını iddia eden  Denktaş, hükümetin, kamu maliyesindeki giderleri karşılamak ve 2012 yılının 13’üncü maaşlarını ödeyebilmek için 100 milyon Euro karşılığında Ercan’ı satışa çıkardığını ileri sürdü.

Denktaş, Ercan Havalimanı’nın, halkın elinden alınmasının hem ekonomik hem de stratejik açıdan büyük  hata olacağı görüşünde…

Halkı ülkeye bağlayan unsurların hükümet tarafından ortadan kaldırılmakta olduğunu ileri süren Denktaş, “Özelleştirilmesi gereken tüm değerlerin en az yüzde 49’unun halka arz olması gerektiği inancındayız” dedi…

Ercan Havalimanı’nın, mevcut şartlarda bile kar ettiğini belirten Denktaş, ihaleyi kazanacak şirketin personelini yurt dışından temin etme hakkı olacağını, bu durumda çok sayıda kişinin işsiz kalacağını savundu.

İhaleden derhal vazgeçilmesini isteyen Denktaş,  özelleştirme halinde, ileride çıkacak mali kayıplardan bugünkü hükümetin tüm bakanlarının sorumlu tutulacağını savundu; haklarında işlem başlatacakları uyarısı yaptı.

"ERCAN HAVALİMANI ÖZELLEŞTİRİLMEMELİ!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Özel ~ 12 yıl önce
Özelleşme yapacağınıza Ercan havaalanına işi bilen bir yönetici atayın. Gelirlerinizi iki kat arttırırsınız. Yoksa eski zihniyetle ercan halihazırdaki pis havaalanı olarak hayatına devam eder. Profesyonel yönetici olmadan bu iş olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 12 yıl önce
Orda sivil havacılık yok ki...sadece adı var inen kalkan ucaklara kim nasıl bakıyor belli değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pislik ~ 12 yıl önce
Özelleştirilmesin ama allah rızası için biraz bakım yapılsın. Her yer pis. Tuvaletler rezillik. Sivil havacılık ne yapar acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erman ~ 12 yıl önce
havaalanının otogardan farkı yok ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Özelleştirmesinler tamam. Ama yolcu vergilerinden toplanan milyon TL lerden biraz yatırım yapsınlar hava limanına yapıldığı gibi duruyor, her şey dökülmeye başladı içinde. Gümrük desen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 12 yıl önce
İhaleyi ben alsam işime yarayan, bana kar ettiren personeli neden çıkarayım. Artık dünyada bedava mama yok. Çalışkan, işi bilen, kendini güncelleyen insanlar işleri hakediyorlar sayın Denktaş. Halkınızı eğitin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000