25 Nisan 2011, Pazartesi 08:48:49

UÇAK KAÇIRMA GİRİŞİMİNİ KABİN EKİBİ ENGELLEDİ

Alitalia'nın Paris - Roma seferini yapan uçağını, tırnak törpüsüyle kaçırmaya çalışan Kazakistanlı Valeriy Tolmachev, kabin ekibi ve yolcular tarafından etkisiz hale getirildi. Uçağı Libya'ya yönlendirmek isteyen Tolmachev'in UNESCO'da danışmanlık yaptığı belirtildi.
  • 147 uçaklık filosu olan (web sitesinde öyle yazıyor, inan-a-mayan açar bakar) koskoca alitali'yı neredeyse corendon havayolları kıvamına getirdinizya ne diyeyim! gülmekten başka yapacak bişey yok maalesef. türk pasaportunu yırtacakmış! sanki edirnenin batısında bi işe yarıyorda turk pasaportu, olsa ne olur olmasa ne olur. pasaportu yırtmana gerek yok, edirnenin batısına geçmeden işlerini halledebiliyormusun sen asıl ondan haber ver şovenistlik yapmadan önce. beğenmediğiniz alitalia'nın 1990 sonrası kazası yok, bizim 5 yıldızlı havayolu gibi her 3-4 senede bir uçak çakmıyor dağlara tepelere, avrupanın göbeğine stall olup uçak düşürmüyor. bu konuları diyorsan haklısın, thy rakipsiz gerçekten dünyada...
  • Türk pasaportunu o zaman yırt.Thy karşı alitalia savunan adamsan bu ülkede yaşama!THY ile alitalia karşılaştırmak mercedes ile doğanı karşılaştırmaya benzer. THY suanda 5 yıldızlık havayollarından kabin,ucak ve pilot kalitesi olarak hepsinin cok üstündedir.
  • aradan 1 sene geçti herhalde alitalia mali krizden çıktı gibi düzlüğe gelmeye başladı ama bizim iflas eden kktc havayolları gibi malesef bu işler böyle..ye babam ye çiftlik nasılsa hesap sorun yok devletin malı batmaz devamlı devlet pompalıyor ama nereye kadar pompalama olacak eninde sonunda pompa da para bitecek..
  • Geçen sene ocak ayının 10 civarı chicago-istanbul thy ile uçacam, chicago o hare airporttayım herşey normal thy de check in yaptım etrafımda dikkatimi çekti çok sayıda italyan yolcu vardı thy görevlisine sordum alitalia havayolları roma-chicago uçuşunu iptal etmiş operayon sorunları vardı, ekonomik ciddi sorunlar vardı vardı sorun çok neyse yolcular thy uçağına alındı hemen alitalia tarafından istanbula indiklerinde de yine thy nin istanbul-roma seferiyle ülkelerine uçtular.. Uçakta bir kaç tane italyan yolcu ile sohbet ettim de alitalianın nasıl çiftlik gibi yönetildiği, devamlı surette zarar ettirildiği, devlet havayolu olduğu için ilginç olarak kesinlikle özelleştirlmesine karşı çıkıldığını anlattılar,iflas da..
  • alitalia ile istanbul-roma-venedik-milano-istanbul uçuşu yaptım. uçuşlar saatinde gerçekleşti, herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadım. bavullarım kaybolmadı, kabin ekibinden terbiyesizlik falan görmedim tam aksine işlerini yapıyorlar ve kasılmıyorlardı, gayet rahatlardı. zaten 1,5-2 saat bile sürmeyen uçuşlarda sandviç verdiler, alkol dahil içecekler parasız ve boldu. üstüne de tk'nın yarı fiyatına uçunca ben bir sorun algılamadım. sizce alitalia beş para etmez belki ama bana göre gayet iyi bir havayolu. bir çok insana göre de tk beş para etmez bir havayolu belki. yani; beğeniler göreceledir. insan ihtiyaçlarına göre değişebilirler. 5 para etmez tarzı yaftalar yapıştırmadan önce aynaya bakıp sarf etmek lazım kötü sözleri...
  • Alitalia kadar kötü bir havayıolu görmedim.inanılmaz kötü servis,uçaklar v.s... THy'nin 10 da biri bile etmez..
  • Alitalia A-380'i ne zaman aldı? En son duyduğumda işçilerin maaşlarını ödeyemiyordu. --Volvo--
İtalyan ulusal havayolu şirketi Alitalia'ya ait AZ329 sefer sayılı Paris - Roma seferini yapan uçakta, inişe yaklaşık 30 dakika kala korku dolu anlar yaşandı. Kazakistan asıllı, 48 yaşındaki Valeriy Tolmachev olduğu açıklanan saldırgan, 131 yolcusu bulunan uçağı tırnak törpüsüyle kaçırma teşebbüsünde bulundu.

Yolcuların verdiği bilgilere göre Tolmachev, elindeki kesici aleti bir hostesin boynunun üzerinde tutarak, hiçbir şey söylemeden uzun süre güldü. Panik yaşanan uçaktaki kabin ekibinden 4 kişi ve bazı yolcular hemen Tolmachev'i etkisiz hale getirdi.

TRABLUS'A GİTMEK İSTEMİŞ
Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu'nda (UNESCO) danışmanlık yaptığı belirtilen 48 yaşındaki Valeriy Tolmachev, uçak Türkiye saatiyle 23.05 sıralarında Roma Fiumicino Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra gözaltına alındı. Sabıka kaydı veya herhangi bir terörist girişimin içinde olmadığı açıklanan Tolmachev'in, polise neden uçağı kaçırmak istediğini açıklayamadığı belirtildi.

Uçağı Trablus'a yönlendirmek istediği kaydedilen Valeriy Tolmachev'in tırnak törpüsünü dayadığı hostesin ise boynunda küçük sıyrıklar oluştuğu bildirildi. Yolcular, havalimanında bekleyen basın mensuplarına korku dolu anlar yaşadıklarını söyledi.

(Hürriyet)

UÇAK KAÇIRMA GİRİŞİMİNİ KABİN EKİBİ ENGELLEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
147 uçaklık filosu olan (web sitesinde öyle yazıyor, inan-a-mayan açar bakar) koskoca alitali'yı neredeyse corendon havayolları kıvamına getirdinizya ne diyeyim! gülmekten başka yapacak bişey yok maalesef. türk pasaportunu yırtacakmış! sanki edirnenin batısında bi işe yarıyorda turk pasaportu, olsa ne olur olmasa ne olur. pasaportu yırtmana gerek yok, edirnenin batısına geçmeden işlerini halledebiliyormusun sen asıl ondan haber ver şovenistlik yapmadan önce. beğenmediğiniz alitalia'nın 1990 sonrası kazası yok, bizim 5 yıldızlı havayolu gibi her 3-4 senede bir uçak çakmıyor dağlara tepelere, avrupanın göbeğine stall olup uçak düşürmüyor. bu konuları diyorsan haklısın, thy rakipsiz gerçekten dünyada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türk pasaportunu o zaman yırt.Thy karşı alitalia savunan adamsan bu ülkede yaşama!THY ile alitalia karşılaştırmak mercedes ile doğanı karşılaştırmaya benzer. THY suanda 5 yıldızlık havayollarından kabin,ucak ve pilot kalitesi olarak hepsinin cok üstündedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aradan 1 sene geçti herhalde alitalia mali krizden çıktı gibi düzlüğe gelmeye başladı ama bizim iflas eden kktc havayolları gibi malesef bu işler böyle..ye babam ye çiftlik nasılsa hesap sorun yok devletin malı batmaz devamlı devlet pompalıyor ama nereye kadar pompalama olacak eninde sonunda pompa da para bitecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geçen sene ocak ayının 10 civarı chicago-istanbul thy ile uçacam, chicago o hare airporttayım herşey normal thy de check in yaptım etrafımda dikkatimi çekti çok sayıda italyan yolcu vardı thy görevlisine sordum alitalia havayolları roma-chicago uçuşunu iptal etmiş operayon sorunları vardı, ekonomik ciddi sorunlar vardı vardı sorun çok neyse yolcular thy uçağına alındı hemen alitalia tarafından istanbula indiklerinde de yine thy nin istanbul-roma seferiyle ülkelerine uçtular.. Uçakta bir kaç tane italyan yolcu ile sohbet ettim de alitalianın nasıl çiftlik gibi yönetildiği, devamlı surette zarar ettirildiği, devlet havayolu olduğu için ilginç olarak kesinlikle özelleştirlmesine karşı çıkıldığını anlattılar,iflas da..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
alitalia ile istanbul-roma-venedik-milano-istanbul uçuşu yaptım. uçuşlar saatinde gerçekleşti, herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadım. bavullarım kaybolmadı, kabin ekibinden terbiyesizlik falan görmedim tam aksine işlerini yapıyorlar ve kasılmıyorlardı, gayet rahatlardı. zaten 1,5-2 saat bile sürmeyen uçuşlarda sandviç verdiler, alkol dahil içecekler parasız ve boldu. üstüne de tk'nın yarı fiyatına uçunca ben bir sorun algılamadım. sizce alitalia beş para etmez belki ama bana göre gayet iyi bir havayolu. bir çok insana göre de tk beş para etmez bir havayolu belki. yani; beğeniler göreceledir. insan ihtiyaçlarına göre değişebilirler. 5 para etmez tarzı yaftalar yapıştırmadan önce aynaya bakıp sarf etmek lazım kötü sözleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Alitalia kadar kötü bir havayıolu görmedim.inanılmaz kötü servis,uçaklar v.s... THy'nin 10 da biri bile etmez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Alitalia A-380'i ne zaman aldı? En son duyduğumda işçilerin maaşlarını ödeyemiyordu. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000