26 Temmuz 2018, Perşembe 18:36:25

TAV’dan yılın ilk yarısında 93 milyon avro kâr

TAV Havalimanları 2018’in ilk yarısında net kârını yüzde 55 artırarak 93 milyon avroya yükseltti. Aynı dönemde şirketin konsolide cirosu yüzde 8 artışla 550 milyon avro oldu. TAV yılsonu yolcu trafiği, ciro ve FAVÖK beklentilerini de yukarı yönlü revize etti.
  • Çekirdeğimi çerezimi aldım yorumları okuyorum
  • Döviz kurlarindaki artış ve enflasyon maaşları eritiyor farkında mısınız? Geliriniz döviz üzerinden personel gideriniz TL. Maaşları da döviz kuruna göre ödeyin o zaman. Ayrıca havas maaşları neden tgsden çok az. Neredeyse yarı yarıya. TGS de sizin HAVAŞ da. Ayıptır.
  • bak ne guzel kar acikliyosunuz.azcikta havaş calisanlarini gorseniz aldiginiz ikramiyeleri tekrar verseniz,mesaiye birakip parasini verseniz,zam oranlarinda adil olsaniz havaşa biraz deger verseniz olmaz mi?madem ki umrunuzda degil hic olmazsa satin IGA bu şirketi yönetim değişsin herkesin önü acilsa?ama nerde tok açin halinden ne anlar ki?
  • Tgs nin maaşları neden havaştan yüksek?
  • Sani Bey iki şirket arasındaki maaş farkı ne zaman kapanacak?
  • Sani bey herhese iş imkanı vererek çalışanların gönlünde taht kurdunuz allah yolunuzu açık etsin
  • Anlıyorum.Satacakmı naapacak.Yine reklamlar başladı.
  • iga işletirken göreceğiz ne kadar kazanılıyor...

Türkiye’nin havalimanı işletmeciliğindeki küresel markası TAV Havalimanları’nın 2018’in ilk yarısında hizmet verdiği yolcu sayısı, önceki yıla göre yüzde 31 artarak 67 milyona ulaştı. Şirket aynı dönemde net kârını yüzde 55 artırarak 93 milyon avroya yükseltti.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Sektörünüzde lider olabilmeniz için, yatırımda, finansal kabiliyetlerinizde, havalimanı işletmesinde, mühendislikte, tasarımda da lider olmalısınız. Duty-free, yiyecek-içecek, yer hizmetleri, teknoloji şirketleri gibi havalimanı servis şirketlerinizde de lider olmalısınız. İstihdam yaratmada, yetenekli insanları kadronuzda tutmada da lider olmalısınız. Bizim bunu becerdiğimize inanıyorum.

Şu anda 15 havalimanı yatırımını yaptık ve işletiyoruz. Servis şirketlerimizle de, bizim işletmediğimiz 63 havalimanında hizmet veriyoruz. Yani dünyada toplam 20 ülkede 78 havalimanında bulunan bir markayız. Lider olduğumuz her konuda başarılı bir yıl geçiriyoruz. Gelirlerimizin yaklaşık yüzde 15’ini yurtdışındaki havalimanlarımızdan elde ediyoruz.

2018 yılının ilk yarısında çoğu havalimanımız hizmet verilen dış hat yolcu sayısında tarihi zirvelere ulaşarak rekorlar kırdı. Mayıs 2018’de Antalya Havalimanı’nın da portföyümüze eklenmesiyle birlikte hizmet verdiğimiz yolcu sayısı ilk altı ayda yüzde 31 arttı. Antalya hariç organik yolcu büyümesi ise ilk altı ayda yüzde 16 oldu.

Tarihi zirvelerine ulaşan yolcu rakamlarımızı ilk altı ay itibarıyla rekor finansal sonuçlara yansıtmayı başardık. Ciromuz yüzde 8 artarak 550 milyon avroya; FAVÖK yüzde 25 artarak 254 milyon avroya ulaştı. Bu dönemde net kârımız yüzde 55 artarak 93 milyon Avro oldu.

Antalya Havalimanı dış hat yolcusu açısından Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı ve önemli bir büyüme potansiyeline sahip. Antalya Havalimanı’nın portföyümüze eklenmesiyle birlikte 2018 yolcu beklentilerimizi yukarı yönlü revize ettik. Yılsonu itibariyle TAV Havalimanları toplam yolcu sayısında yüzde 30 üstünde artış bekliyoruz. Atatürk Havalimanı dış hat yolcusu büyüme beklentimizi yüzde 8-10 seviyesine ve Atatürk Havalimanı şehir çıkışlı dış hat yolcu sayısında büyüme beklentimizi de yüzde 11-13 seviyesine çektik. Ciroda yüzde 4-6 arası, FAVÖK’te yüzde 14-16 arası ve net kârda önemli oranda çift haneli artış bekliyoruz. Yatırım harcaması beklentimizi ise tüm yıl için 120 milyon Avro olarak revize ettik. 2018 beklentilerimiz kur ve yolcu varsayımlarımız dahilinde, Mayıs 2018’den itibaren Antalya Havalimanı’nı içerecek şekilde ve Atatürk Havalimanı’nı 2018 boyunca işleteceğimiz varsayımıyla hesaplandı.

2018’in ilk yarısında yer hizmetleri ortağımız Türk Hava Yolları ile TGS’deki ortaklığımızı 15 sene daha devam ettirme kararı aldık. Bu süre uzatımı ile birlikte TGS ve Havaş, İstanbul Yeni Havalimanı’nın getireceği yolcu artışından faydalanacak şirketlerimiz arasında bulunuyor.

BTA, Mart 2018’de Muskat Havalimanı’nda yiyecek içecek hizmetleri vermeye başladı. Muskat operasyonu BTA için büyük bir genişleme oldu. İşletme Hizmetleri 2018’in ilk yarısında Zürih, Kopenhag, Frankfurt ve Muskat’ta yolcu salonları açtı. TAV Technologies altyapı bilişimi konusunda küresel bir marka oldu ve her geçen gün hizmet portföyünü genişletiyor.

Türkiye’nin havacılıktaki küresel markası TAV Havalimanları’nı emekleri ve güvenleri ile bugünlere getiren tüm çalışanlarımıza, hissedarlarımıza ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZET FİNANSAL VE OPERASYONEL BİLGİLER

(milyon avro) 

2017 6A

2018 6A

% değişim 

Konsolide ciro*

510,7

549,7

8%

FAVÖK*

203,0

253,7

25%

FAVÖK marjı (%)

39,8%

46,2%

6,4 puan

Net Kâr

60,0

93,1

55%

 

Yolcu sayısı (mn)

50,9

66,7

31%

- Dış hat

28,4

40,0

41%

- İç hat

22,6

26,7

18%

 

TAV’dan yılın ilk yarısında 93 milyon avro kâr

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Pgs ~ 5 yıl önce
Çekirdeğimi çerezimi aldım yorumları okuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havas üvey evlat mı? ~ 6 yıl önce
Döviz kurlarindaki artış ve enflasyon maaşları eritiyor farkında mısınız? Geliriniz döviz üzerinden personel gideriniz TL. Maaşları da döviz kuruna göre ödeyin o zaman. Ayrıca havas maaşları neden tgsden çok az. Neredeyse yarı yarıya. TGS de sizin HAVAŞ da. Ayıptır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
musti ~ 6 yıl önce
bak ne guzel kar acikliyosunuz.azcikta havaş calisanlarini gorseniz aldiginiz ikramiyeleri tekrar verseniz,mesaiye birakip parasini verseniz,zam oranlarinda adil olsaniz havaşa biraz deger verseniz olmaz mi?madem ki umrunuzda degil hic olmazsa satin IGA bu şirketi yönetim değişsin herkesin önü acilsa?ama nerde tok açin halinden ne anlar ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaş ~ 6 yıl önce
Tgs nin maaşları neden havaştan yüksek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çünkü ~ 6 yıl önce
Hvaşın maaşları bir zamanlar daha yuksekti farkı kapatıyoruz
Havaş ~ 6 yıl önce
Havaşın gm dekilerinmi yüksek açın biraz konuyu..
Havaş Tgs ~ 6 yıl önce
Sani Bey iki şirket arasındaki maaş farkı ne zaman kapanacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tav ~ 6 yıl önce
Sani bey herhese iş imkanı vererek çalışanların gönlünde taht kurdunuz allah yolunuzu açık etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hv ~ 6 yıl önce
Anlıyorum.Satacakmı naapacak.Yine reklamlar başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cmlkk ~ 6 yıl önce
iga işletirken göreceğiz ne kadar kazanılıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Spk ~ 6 yıl önce
Düne kadar havaştaydın iga geçince düşman kesildin !

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000