02 Nisan 2009, Perşembe 15:01:57

112 GÖREVLİSİ İNTİHAR ETMELİ!

Türk sivil havacılığını zedeleyen açıklamalarıyla gündeme gelen ve bu yüzden çalıştığı havayolu şirketiyle ilişiği kesilen pilot Fevzi Altunbulak, son açıklamalarıyla adeta ‘pes’ dedirtti. Altunbulak, “ O 112 görevlisi intihar etmeli” dedi.
  • AIRPORT HABER OLARAK YAZDIĞINIZ BAŞLIK HİÇ HOŞ DEĞİL.SAYIN KIDIK BU İNSAN IN KAÇ YILDIR HATASIZ VE ONURLA BU İŞİ YAPTIĞINI BİLİYORMUSUNUZ?BU ADAM I ÇILDIRTMIŞLAR DESENİZ DAHA İYİ OLURDU..BİZİM BU İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR..UĞUR AŞIKOĞLU DİYE BİR KAPTANIDA ARIZALI UÇAKLA UÇMADI DİYE ATEŞE ATTILAR,YAPTIĞI ANONS NEDENİYLE..NE OLDU O UÇAK DÜŞEYDİ DAHAMI İYİ OLACAKTI.FEVZİLER-UĞURLAR YAŞATILMADIKÇA BU TÜRK SEFİL HAVACILIĞINDA DAHA ÇOK UÇAK DÜŞER..SHGM NİN YÖNETİMİ TAMAMEN TÖSHİD İN ELİNDEDİR..BİR YILDA KAÇ KEZ BASKIYLA DEĞİŞTİRİLMİŞTİR 6 A 50 YÖNETMELİĞİ..KAPICIN KADAR DEĞER VERMEDİĞİN PİLOT CANINA MAL OLUR GÜN GELİR...KAPICIN ÇÖPÜNÜ ALIR SADECE, PİLOT UN İSE CANINI...İTİBARINI ÜLKEMİN SEFİL HAVACILIĞININ...
  • FEVZİ KAPTAN A HAKSIZ YERE YÜKLENENLER SANIRIM KANUNLAR KARŞISINDA CANLARI YANAN ŞİRKET(PATRON) YÖNETİCİLERİDİR.KISACA: 1-ANKARADAN İZİNSİZ(BİLGİSİZ) HİÇ BİR HAVA ARACI KALKIŞ YAPAMAZ O BÖLGEDE. 2-ANKARA TÜRKİYENİN HER YERİNDEKİ HAVA DURUMUNU EN İYİ BİLEN SİSTEMLERE SAHİPTİR.HER PİLOT İSTEDİĞİHER BİLGİYİ 24 SAAT BOYUNCA ÜCRETSİZ ALABİLİR. 3-SEÇİM ZAMANI BU TÜR HAVA ARAÇLARI ÇOK PARA KAZANIRLAR(95 KASIM SEÇİMLERİNDE BENDE UÇTUM BU GÖREVLERDE)PİLOTLARDA HAYLİ PİRİM ALIRLAR USD DOLARI OLARAK. 4-HERŞEYDEN ÖNCE O HAVA ŞARTLARINDA KUŞ BİLE UÇMAZKEN İNSAN YAPIMI HELİKOPTERİN UÇMASI AKIL KARI DEĞİLDİR.SONUÇTA UÇAMAMIŞTIR. 5-EVET TÜRK SEFİL HAVACILIĞI MAALESEF HASTADIR.HASTALIK 2002 YILINDA BAŞLAMIŞTIR.2013 DORUK NOKTASI OLACAK
  • Med-air açıklama yapmayıp otoritenin açıklamasını beklemekle doğrusunu yapıyor.Keşke herkes aynı sabrı gösterebilse. Bunu başarabildiğimiz an doğru toplum olma yolunda bir adım atmış olacağımızı düşünüyürum.
  • Ama haklı olabilir.Tüm kazalardan sonra yapılan konuşmalar açıklamalar ilim bilim fen den okadar uzak ,okadar yaraya merhem olmaktansa yaraya tuz basmak hatta kanatmak maksatlı kişisel sov amaçlıki.Sivil havacılık otoritesi hariç herkes konuşuyor.Hastalık hem otoritede hem camiada.Hiç kimse nerede durup nerede başlayacağını bilmiyor,ortalık bilgi kirliliğinden geçilmiyor sonuçda hangi kazaya ne neden oldu ne gibi tedbirler alındı unutulup herşey unutuluyor.Derler ya \'\'Havada olan havada kalır\'\'!!!!!!!!
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • med air ile ilgili hic bilgi cikmamis basinimzida, valla cok enteresan. ayrica, ELT ile ilgili, cok mu pahali portatif bir ELT cihazi, turkiye tescilli ucan tum ucaklara SHGM bir teknik talimat cikarir, kontrol periyodunu artirir, veya ucakta en az 2 tane tasinmasini isteyebilir, sonucta herkesin basina gelebilecek bir olay, ama onlemler hemen alinmali, umarim helikopterin tum bakim gecmisi de degerlendirilir.
  • Bazı yorumlarda 112 de kazazede ile konuşan hanımdan genç bir Doktor olarak bahsediliyor. Eğer o hanım doktorsa.Tıp fakültelerinin verdiği eğitime yazık Buda benim fikrim.
  • dogru soylemissiniz helikopter IFR ucamaz demissiniz VFR ucar demissiniz Sartlar IFR iken bu helikopter ucamaz demissiniz. ama onu bile haber yaparken yanlıs yazmıslar. ustelik helikopterde radar, antiice falan bahsetmemissiniz bile az bile yazmıssnız ama nezaketinizi koruyarak meslekdasınız icin kotu bir sey soylememissiniz sadece bu helikopter kaldırılmamalı demissiniz kimse bilmezki hocam A B veya C katogorisindeki bir hava sahasında VFR ucmak icin gerekli gorus, buluta yanca ve dikey uzaklık, bulut alt tavanı, kapalılık falan ne olmalı. hadi bir kişi yazsın bakalım bu helikopterin ucması icin gerekli sartları. ve ogun o saatteki sartları goreyim. ama bilmeden yorum yapmak daha guzel hocam cehalet mutluluktur
  • Hani bir laf vardır ....desen kızar da ......desen aldırmaz !! işte o misal burda yorum yazan yalaklardan birisi " Airporthaber neden kaptan F.A hakkında pilot F.A olarak yazıyor .." diye hayıflanırken bir diğer yalak " sana sahip çıkarız HOCAM.." diyor.. Bu adamın gerçek mesleği pilotluk değil mi ? Pilot adama pilot diye hitap etmeyi yanlış bulanlar imam misali HOCAM denmesine sesini çıkartmıyor.. Hoş Alfa kökenli bu zatın o taraklarda bezi de vardır o da ayrı..
  • Haydi hocam aslan hocam kim tutar seni yürrüüü... Kazaları kollamaya devam et.. Hurdasını alıcam diye etrafa sacılmış paraları toplamaya devam et.!!

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin  hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekipleri kaza kırım raporunu hazırlamak için uğraşırken, ilk raporu bir havayolu pilotu hazırladı!

O pilot ise, tutarsız ve Türk sivil havacılığını zan altında bırakan açıklamaları sonrası çalıştığı şirketle ilişiği kesilen Fevzi Altunbulak.

Açıklama yapmak için Atatürk Havalimanı’ndaki basın odasına gelen pilot Fevzi Altunbulak, Kahramanmaraş’ta düşen helikopterle ilgili bir rapor hazırladığını ve bu raporu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdiğini açıkladı.

“Türk Sivil havacılığı hastadır. Acilen tedavi edilmesi lazım” diyen Altunbulak, İHA muhabiri İsmail Güneş ile son konuşmayı yapan 112 görevlisi ile ilgili inanılmaz düşüncesini de basın mensuplarıyla paylaştı.

Fevzi AltınbulakAltunbulak şöyle devam etti:  “112 acil serviste çalışan bayan, gazeteci İsmail Güneş’in telefonun şarjını bitirdi. Bu kadın, bu işi yapamayacaksa orayı terk etsin. O insan bir Japon olsaydı harakiri yapardı. İntihar ederdi.”

Çok sayıda helikopter pilotu  kazanın nedenine ilişkin kesin bir açıklama yapamasa da havayolu pilotu Fevzi Altunbulak, kazanın sebebini şöyle özetledi:

“Helikopter görerek ve aletle uçar. Kazayı yapan helikopter ise görerek uçama özelliğe sahip değildir. Yani gece uçamaz, bulut içi uçamaz. O helikopter düştüğünde hava kapalı olduğu için arama kurtarma çalışmaları yapamadı. Demek ki bu helikopterde bu havada uçmaması gerekiyordu. Çünkü görerek uçulacak bir hava değildi. İlgili kulenin yani Ankara Hava Trafik Kontrol kalkış için izin vermemesi gerekiyordu. Hava kapalı sen bu havada görerek uçamazsın demesi gerekiyordu.’ dedi.

Bilindiği gibi Pilot Fevzi Altunbulak, THY’nin Amsterdam kazası sonrası ortaya attığı iddia ile gündeme gelmiş ve öngördüğü kaza sebebi kamuoyunun yanlış yönlenmesine neden olmuştu.

112 GÖREVLİSİ İNTİHAR ETMELİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (74)

Misafir ~ 15 yıl önce
AIRPORT HABER OLARAK YAZDIĞINIZ BAŞLIK HİÇ HOŞ DEĞİL.SAYIN KIDIK BU İNSAN IN KAÇ YILDIR HATASIZ VE ONURLA BU İŞİ YAPTIĞINI BİLİYORMUSUNUZ?BU ADAM I ÇILDIRTMIŞLAR DESENİZ DAHA İYİ OLURDU..BİZİM BU İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR..UĞUR AŞIKOĞLU DİYE BİR KAPTANIDA ARIZALI UÇAKLA UÇMADI DİYE ATEŞE ATTILAR,YAPTIĞI ANONS NEDENİYLE..NE OLDU O UÇAK DÜŞEYDİ DAHAMI İYİ OLACAKTI.FEVZİLER-UĞURLAR YAŞATILMADIKÇA BU TÜRK SEFİL HAVACILIĞINDA DAHA ÇOK UÇAK DÜŞER..SHGM NİN YÖNETİMİ TAMAMEN TÖSHİD İN ELİNDEDİR..BİR YILDA KAÇ KEZ BASKIYLA DEĞİŞTİRİLMİŞTİR 6 A 50 YÖNETMELİĞİ..KAPICIN KADAR DEĞER VERMEDİĞİN PİLOT CANINA MAL OLUR GÜN GELİR...KAPICIN ÇÖPÜNÜ ALIR SADECE, PİLOT UN İSE CANINI...İTİBARINI ÜLKEMİN SEFİL HAVACILIĞININ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
FEVZİ KAPTAN A HAKSIZ YERE YÜKLENENLER SANIRIM KANUNLAR KARŞISINDA CANLARI YANAN ŞİRKET(PATRON) YÖNETİCİLERİDİR.KISACA: 1-ANKARADAN İZİNSİZ(BİLGİSİZ) HİÇ BİR HAVA ARACI KALKIŞ YAPAMAZ O BÖLGEDE. 2-ANKARA TÜRKİYENİN HER YERİNDEKİ HAVA DURUMUNU EN İYİ BİLEN SİSTEMLERE SAHİPTİR.HER PİLOT İSTEDİĞİHER BİLGİYİ 24 SAAT BOYUNCA ÜCRETSİZ ALABİLİR. 3-SEÇİM ZAMANI BU TÜR HAVA ARAÇLARI ÇOK PARA KAZANIRLAR(95 KASIM SEÇİMLERİNDE BENDE UÇTUM BU GÖREVLERDE)PİLOTLARDA HAYLİ PİRİM ALIRLAR USD DOLARI OLARAK. 4-HERŞEYDEN ÖNCE O HAVA ŞARTLARINDA KUŞ BİLE UÇMAZKEN İNSAN YAPIMI HELİKOPTERİN UÇMASI AKIL KARI DEĞİLDİR.SONUÇTA UÇAMAMIŞTIR. 5-EVET TÜRK SEFİL HAVACILIĞI MAALESEF HASTADIR.HASTALIK 2002 YILINDA BAŞLAMIŞTIR.2013 DORUK NOKTASI OLACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Med-air açıklama yapmayıp otoritenin açıklamasını beklemekle doğrusunu yapıyor.Keşke herkes aynı sabrı gösterebilse. Bunu başarabildiğimiz an doğru toplum olma yolunda bir adım atmış olacağımızı düşünüyürum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ama haklı olabilir.Tüm kazalardan sonra yapılan konuşmalar açıklamalar ilim bilim fen den okadar uzak ,okadar yaraya merhem olmaktansa yaraya tuz basmak hatta kanatmak maksatlı kişisel sov amaçlıki.Sivil havacılık otoritesi hariç herkes konuşuyor.Hastalık hem otoritede hem camiada.Hiç kimse nerede durup nerede başlayacağını bilmiyor,ortalık bilgi kirliliğinden geçilmiyor sonuçda hangi kazaya ne neden oldu ne gibi tedbirler alındı unutulup herşey unutuluyor.Derler ya \'\'Havada olan havada kalır\'\'!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
med air ile ilgili hic bilgi cikmamis basinimzida, valla cok enteresan. ayrica, ELT ile ilgili, cok mu pahali portatif bir ELT cihazi, turkiye tescilli ucan tum ucaklara SHGM bir teknik talimat cikarir, kontrol periyodunu artirir, veya ucakta en az 2 tane tasinmasini isteyebilir, sonucta herkesin basina gelebilecek bir olay, ama onlemler hemen alinmali, umarim helikopterin tum bakim gecmisi de degerlendirilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bazı yorumlarda 112 de kazazede ile konuşan hanımdan genç bir Doktor olarak bahsediliyor. Eğer o hanım doktorsa.Tıp fakültelerinin verdiği eğitime yazık Buda benim fikrim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dogru soylemissiniz helikopter IFR ucamaz demissiniz VFR ucar demissiniz Sartlar IFR iken bu helikopter ucamaz demissiniz. ama onu bile haber yaparken yanlıs yazmıslar. ustelik helikopterde radar, antiice falan bahsetmemissiniz bile az bile yazmıssnız ama nezaketinizi koruyarak meslekdasınız icin kotu bir sey soylememissiniz sadece bu helikopter kaldırılmamalı demissiniz kimse bilmezki hocam A B veya C katogorisindeki bir hava sahasında VFR ucmak icin gerekli gorus, buluta yanca ve dikey uzaklık, bulut alt tavanı, kapalılık falan ne olmalı. hadi bir kişi yazsın bakalım bu helikopterin ucması icin gerekli sartları. ve ogun o saatteki sartları goreyim. ama bilmeden yorum yapmak daha guzel hocam cehalet mutluluktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hani bir laf vardır ....desen kızar da ......desen aldırmaz !! işte o misal burda yorum yazan yalaklardan birisi " Airporthaber neden kaptan F.A hakkında pilot F.A olarak yazıyor .." diye hayıflanırken bir diğer yalak " sana sahip çıkarız HOCAM.." diyor.. Bu adamın gerçek mesleği pilotluk değil mi ? Pilot adama pilot diye hitap etmeyi yanlış bulanlar imam misali HOCAM denmesine sesini çıkartmıyor.. Hoş Alfa kökenli bu zatın o taraklarda bezi de vardır o da ayrı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Haydi hocam aslan hocam kim tutar seni yürrüüü... Kazaları kollamaya devam et.. Hurdasını alıcam diye etrafa sacılmış paraları toplamaya devam et.!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000