02 Mart 2023, Perşembe 12:22:02

SHGM'den deprem bölgesine yapılan uçuşlarla ilgili açıklama

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) deprem bölgesine yapılan uçuşlarla ilgili bir bilgilendirme yaptı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) deprem bölgesine yapılan uçuşlarla ilgili bir bilgilendirme yaptı.

Tahliye uçuşu yapan şirketleri sıralayan SHGM, bu süreçte 3 bin 540 sefer ile 617 bin 593 kişinin tahliyesinin sağlandığını duyurdu.

SHGM açıklaması:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak, afetin ilk dakikalarından itibaren, sivil havacılık paydaşlarıyla birlikte bölge illerimize hem insani yardım hem de yoğun tahliye uçuşlarının gerçekleştirilmesini sağladık.

Kapsamı bakımından en geniş çaplı hava tahliye operasyonu özelliği taşıyan bu organizasyon, başta hasta, yaşlı ve yaralılar olmak üzere bölge insanının hızlı bir şekilde tahliye edilmesinde ve yaraların sarılmasında önemli bir rol oynamıştır.

Bu vesileyle, havacılık sektörünün ve havalimanlarının Ülkemiz açısından hayati önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Bu kapsamda, Türk Hava Yolları A.O. ve Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. başta olmak üzere Güneş Ekspres Havacılık A.Ş., Hürkuş Havayolu Taş. ve Tic. A.Ş., Cortex Havacılık ve Turizm Tic. A.Ş., Turistik Hava Taşımacılık A.Ş., Tailwind Havayolları A.Ş., Air Anka Hava Yolları A.Ş., Mavi Gök Havacılık A.Ş., MNG Havayolları ve Taşımacılık A.Ş., ULS Havayolları Kargo Taşımacılık A.Ş. ve ACT Hava Yolları A.Ş. tarafından Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa ve Hatay illerimizden çok sayıda tahliye uçuşları ile yine bu illerimize yardım seferleri düzenlenmiştir.

Afetin yaşandığı ilk günden itibaren (6-28 Şubat), toplam 3 bin 540 sefer ile 617 bin 593 kişinin tahliyesi sağlanmış olup, deprem bölgelerine insani yardım amacıyla düzenlenen 292 sefer ile de toplam 14.288.701 kg kargo taşınmıştır. Ayrıca insani yardım amacıyla 690 yabancı hava aracına uçuş izni verilmiş ve inişleri konusunda koordinasyon işlemleri yapılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SHGM'den deprem bölgesine yapılan uçuşlarla ilgili açıklama

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000