04 Haziran 2015, Perşembe 09:48:52

Pegasus'a bir şok daha

Pegasus Havayolları’nda uçucu ekiplerin rahatsızlığı yönetime gönderdikleri maillerle ortaya çıkıyor
  • Hemen hemen tüm yazılanları okudum. Yıllarca bu şirketteyim. Öncelikle bilmediğiniz konularda da yorum yapmışsınız. Tavsiyem ayağını yorganına göre uzat. Haddini aşan yorumlar yapmayın. Pegasus ta hiç bir uçak riskli değildir. Buradan atıp tutmak ile olmaz. Belgeler konuşur. Varsa belgesi olan yazsın. Ayrıca işe girerken kim ne alacağını bilerek girdi. Sonradan hoşunuza gitmediyse ayrılın. Buranın kapasitesi bu. Haa yönetici davranışlarına gelince sizinle hemfikrim.Acilen hepsinin ekibiyle mümkünse değişmesi gerekir.
  • OSCAR UCAĞINA DİKKAT EDİN HİÇ UYGUN DEĞİL İNCELENSİN İNCELETTİRSİNLER.OZAMAN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLARSINIZ.ALLAH KORUSUN HEPİMİZ UCUYORUZ..SGHM OSCAR UCAĞINI İNCELETTİR...
  • Bu kadar yüzsüz bir yönetim, bu camiaya daha gelmemiştir. Kötü yönetim ve cebe indirdikleri kar payı paralari ile ayyuka çıkıp, tarih oldular Maşallah. Allah hepinizi bildiği gibi yapsın, ne diyelim. Çıkar birgün bu yaptıklarınızın acısı, hiç kimsenin yanına kar kalmaz...
  • Sen Kıbrıs a laf atmadan önce bir kendine bak. Hata her yerde olur. Hepinizde güvenlik uzmanı oldunuz. Sizi zorla çalıştıran mı var. İstemiyorsanız dediği gibi kapı orada. Gidip daha düzgün bir şirket bul orada çalış. Ekmek yediğin yere de fazla çamur atma.
  • Cok dogru demissiniz "X" rumuzlu arkadasım,fakat yazmam hiçbirşeyi değiştirmez.
  • Oyle seyler biliyorum ki,bi agzimi acsam cogu kisinin,ozellikle basta olanlarin basi yanar...
  • SHGM gozunu acsin artik!!!
  • Oooo az bile yazilmis.inis yapildiktan sonra trolley arkadan kokpit kapisina cakilmis.nerde guvenlik?ucaga 500.000 dolar zarar oldu.kokpit kapisi celik olmasa,olabilecek faciayi dusunemiyorum bile.
  • Artık iyice yozlaşan NurCİN ve tayfasının bu işi bırakma zamanı gelmiştir. Pegasus'u patron gözünde iyi yönetiyor olabilir(-ki danışıklı dövüş belli) ama bu mesleği de batıran/bitiren kişidir. Agresif tavırları/küçümseyen üstten bakan şişmiş eğosu ile artık kendini bu camia'ya iyice tanıtmıştır. Şu yapıştığı koltuktan inme/indirilme zamanı çoktaaan geldi. Haa! Bodrumu mesken tutmuş Sertaç HAYBAT'ı da unutmamak lazım. "Bu seneyi de kurataralım, paramıza bakalım" mantığında olan bu kişiler(ve onların tayfası) var olduğu sürece bu şirket daha da kötüye gider. Yeni kan lazım,bu işi bilen/seven yeni insanlar. Yenilikçi, özverili,anlayışlı, sevecen, çalışma arkadaşını küçük görmeyen, bağırmayan, hakaret etmeyen, iş bilen, kıymet bilen, çalışan ile patron ilişkisideki ince çizgiyi tutturabilen vs. yöneticiler lazım. Ali SABANCI tüm buralarda yazılıp çizilenlere iyice kulak verip düşünsün. Hiç birşey boş yere ortaya çıkıp dile getirilmiyor.
  • Multinet verip uçakta personele para ile yemek satmak da ne demek? Hosteslik/Havacılık eskiden di, bir havası bir duruşu vardı, şimdi üniformalı köle. Çoğu konuştuğunu söylediği dili bilmiyor bile, dost/arkadaş hatırına işe alınan ve gerçekten bu işi yapmayacak meziyetlere/beceriye sahip olamayan, yarım yamalak yabancı dil ve iş bilmez beceriksizlikleri ile diğer özverili kişilerin sırtından geçinip duran bir takım(!) kişiler... Orta okul seviyesinde ingilizce bilen ile 2-3 dil bilip bu işi hakkıyla yapan aynı parayı alıyor. Komik...Çalışan her sene fakirleşiyor, aldığı para hep düşüyor. Neden? Çünkü zam yok. Asgari ücrete zam gelince yapılan mecburi fark ve performans zammı(!) adı altında verilen kıytırık ücret harici birşey yok. Uyduruktan bacak parası(Kaptana 12 hostese 1 oran, adalet mi bu?), temizlik parası(uçağı hosteslerin toparladığını/temizlediğini yolcular biliyor mu?) olmasa para gelmeyecek. Açık adı altında maaştan kesilen paranın hesabını bile soramıyorsun.

Pegasus Havayolları’nda uçucu ekiplerin rahatsızlığı yönetime gönderdikleri maillerle ortaya çıkıyor. Dün yayınladığımız sitem dolu mailden sonra yeni bir mail daha geldi.

İşte bir kabin memurunun, uçuş emniyetinin dahi riske edildiğini içeren o önemli iddialar…

Merhaba ben 19 Mayıs 2010-30 Nisan 2015 arasında 5 yıl bir fiil çalışan eski bir kabin memurunuzum. Eski diyorum çünkü istifa etmeye hazırlanırken benden önce davranıp çıkarıldım...Şimdi öncelikle tek dileğim umarım maillerinizi direk siz okuyorsunuzdur, siz okumuyorsanız eminim elinize geçmeden silinecektir çünkü bu atılan 3.mail

Şirketin içinde ne olup bitiyor kimler nasıl düzen kurmuş gidiyor bilginiz var mı bilmiyorum ama gerçekten bu kadar emek yıl verdiğim şirketimden güzel ayrılmak tek temennimdi lakin buna yöneticileriniz pek imkan vermedi..

Uçuşlarımızın uçuş plan müdürlüğü onayıyla geriye dönük değiştirildiğinden haberiniz var mı? Tabii eminim ona da bir kulp bulunmuştur..

İstirahat saatlerimizde arayıp ertesi gün uçuş verilemeyecek zamana girildiğinde bile aranıp uçuş verildiğinden
Bayramlarda 1 gün boş vermek zorunda olunduğu halde hiç boşsuz çalıştığımızdan ve bunların uçuş tazminatı olarak geçiştirilip mesai paralarının verilmediğinden?

serbest kürsü toplantıları düzenleyip toplantılara gelip tek kelime konuşup dert anlatmaya kalktığımızda kapı orda arkadaşlar siz gidersiniz yerinize 100 kişi gelir dediğinden?

Hangi zihniyetle bilinmez uçakların başına artık arıza olmadan teknik gelmediğinden ve uçakların sürekli ground olduğundan?
Cafe satışlarından %10 prim almak için deli gibi satış yapmaya çalışırken çıkan 1 tl eksiğin bile utanmadan çalışanların maaşından kesildiğinden?

KHM uçuşa giderken kabin ekiplerini kendi egoları için demotive edip edip uçuşa yolladığından?

Uçakların zaman kısıtlaması yüzünden mikrop ve pislik içinde olduğundan?

Landing kartlarımıza çoğu arkadaşımızdan izin onay alınmadan İMZAMIZIN ATILDIĞINDAN ve sonra bizden biz imza atmışız gibi noterden onaylatma istendiğinden?

Utanmadan üniforma paralarının bizim maaşlarımızdan kesildiğinden?

3 yıldır 50 tl zamla uçtuğumuzdan?

Yöneticilerin kim çok seveniyse onların terfi aldığından?

AİLE şirketinizin aslında tam bir hayal kırıklığı olduğundan?

Usulsüz yapılan uçuş programlarından sonradan değişikliği yapılan saatlerden?

En üst yöneticinizin gözümüzün içine baka baka bir güvenlik toplantısında çok uçtuğumuzdan yakınırken yasa olmasa aralıksız uçururuz dediğinden?

Uçuş planlama başının bizim 2014 kışında canımızı çıkardıktan sonra kimseyi yorgunluktan öldürmeden bitirdik diye kutlama yaptığından?

Ve buna benzer neler dilerim ki bunlardan haberiniz yoktur kaldı ki bu mübarek günlerde bu  kadar hak hukuk yenmesine göz yumuyorsanız zaten benim anlatmam yazmam boşa...Lakin bilmiyorsanız bence ailem dediğiniz şirkette ailenizi bölen yöneticilerinizi göz ardı etmemelisiniz naçizane fikrim..

Ayrıca ben istifa edeceğimi söylerken mailimi atmadan IK çıkış kağıdımı imzalamadan haberim bile olmadan  uçuşlarımı kesip ihbar kıdem mesai hiç bir şey ödenmeden işten çıkarıldım fakat haklarımın sonuna kadar arkasında duracağım size bunları yazıyorum çünkü 5 yıl verdiğim emeği hiç bir şekilde size yedirmeyeceğimi ve helal etmediğimi bir yönetici olarak bilmenizi istiyorum belki nedenleri sorgularsınız geride kalan arkadaşlarıma faydası olur..

Bende iş verenim artık ve bildiğim bir şey var ki amaçlarım uğruna araçlarımı asla harcamam....

Evet havacılığı siz başlatmadınız ama keşke siz de hiç başlamasaydınız...

HOŞÇAKALIN SEVGİLER.....

©AirportHaber

Pegasus'a bir şok daha

Yorumlar Tüm Yorumlar (202)

PGTS ÇALIŞANI ~ 9 yıl önce
Hemen hemen tüm yazılanları okudum. Yıllarca bu şirketteyim. Öncelikle bilmediğiniz konularda da yorum yapmışsınız. Tavsiyem ayağını yorganına göre uzat. Haddini aşan yorumlar yapmayın. Pegasus ta hiç bir uçak riskli değildir. Buradan atıp tutmak ile olmaz. Belgeler konuşur. Varsa belgesi olan yazsın. Ayrıca işe girerken kim ne alacağını bilerek girdi. Sonradan hoşunuza gitmediyse ayrılın. Buranın kapasitesi bu. Haa yönetici davranışlarına gelince sizinle hemfikrim.Acilen hepsinin ekibiyle mümkünse değişmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hostes ~ 9 yıl önce
OSCAR UCAĞINA DİKKAT EDİN HİÇ UYGUN DEĞİL İNCELENSİN İNCELETTİRSİNLER.OZAMAN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLARSINIZ.ALLAH KORUSUN HEPİMİZ UCUYORUZ..SGHM OSCAR UCAĞINI İNCELETTİR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 9 yıl önce
Bu kadar yüzsüz bir yönetim, bu camiaya daha gelmemiştir. Kötü yönetim ve cebe indirdikleri kar payı paralari ile ayyuka çıkıp, tarih oldular Maşallah. Allah hepinizi bildiği gibi yapsın, ne diyelim. Çıkar birgün bu yaptıklarınızın acısı, hiç kimsenin yanına kar kalmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıbrıstan ~ 9 yıl önce
Sen Kıbrıs a laf atmadan önce bir kendine bak. Hata her yerde olur. Hepinizde güvenlik uzmanı oldunuz. Sizi zorla çalıştıran mı var. İstemiyorsanız dediği gibi kapı orada. Gidip daha düzgün bir şirket bul orada çalış. Ekmek yediğin yere de fazla çamur atma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi... ~ 9 yıl önce
Kim oluyorsun da millete kapı gösteriyorsun?? Önce Türkçe konuşmayı öğrensin, Kıbrislılar. Pegasusta calışan kıbrıslılar niye işten çıkarıldı da yenileri alındı. Çok iyilerde niye sepet havası yaptılar o zaman! İş bilmez, işten anlamaz, çoğu işe yaramaz. Türkiye ekipleri onlarla çalışmak bile istemiyor.
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Cok dogru demissiniz "X" rumuzlu arkadasım,fakat yazmam hiçbirşeyi değiştirmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 9 yıl önce
Yazmadan sonucunu bilemeyiz, belki! değişir. Küçük bile olsa sistem içinde fark yaratabilir. Bildiğimizi saklamak ile onlar kadar suç taşımış olmazmıyız?
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Oyle seyler biliyorum ki,bi agzimi acsam cogu kisinin,ozellikle basta olanlarin basi yanar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 9 yıl önce
Bildiğiniz şeyler eğer önem taşıyor ise üstü kapalı yazmak yerine direkt yazmanız gerekli. Herkesin yanmasındansa baştakilerin yanması daha iyidir. -Ki hatalı olan onlar ise zaten ortaya çıkarılmaları da gereklidir...
x ~ 9 yıl önce
Madem önemli şeyler biliyorsunuz(!) böyle yapılmaz. Bu tür zararlı insanlar var ise ortaya çıkartılır -ki diğerlerine fayda sağlasın. Bilgiyi saklarsak o yararsız insanlardan ne farkımız kalır...
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
SHGM gozunu acsin artik!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 9 yıl önce
Onlar da sürekli kış uykusunda. Galiba!..
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Oooo az bile yazilmis.inis yapildiktan sonra trolley arkadan kokpit kapisina cakilmis.nerde guvenlik?ucaga 500.000 dolar zarar oldu.kokpit kapisi celik olmasa,olabilecek faciayi dusunemiyorum bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 9 yıl önce
Eğitim, eğitim, eğitim... Kıbrıs'dan ne iş yaptığını bilmeyen, bilemeyen personel al, sal çayıra. Olacağı bu.
Oktay ~ 9 yıl önce
Artık iyice yozlaşan NurCİN ve tayfasının bu işi bırakma zamanı gelmiştir. Pegasus'u patron gözünde iyi yönetiyor olabilir(-ki danışıklı dövüş belli) ama bu mesleği de batıran/bitiren kişidir. Agresif tavırları/küçümseyen üstten bakan şişmiş eğosu ile artık kendini bu camia'ya iyice tanıtmıştır. Şu yapıştığı koltuktan inme/indirilme zamanı çoktaaan geldi. Haa! Bodrumu mesken tutmuş Sertaç HAYBAT'ı da unutmamak lazım. "Bu seneyi de kurataralım, paramıza bakalım" mantığında olan bu kişiler(ve onların tayfası) var olduğu sürece bu şirket daha da kötüye gider. Yeni kan lazım,bu işi bilen/seven yeni insanlar. Yenilikçi, özverili,anlayışlı, sevecen, çalışma arkadaşını küçük görmeyen, bağırmayan, hakaret etmeyen, iş bilen, kıymet bilen, çalışan ile patron ilişkisideki ince çizgiyi tutturabilen vs. yöneticiler lazım. Ali SABANCI tüm buralarda yazılıp çizilenlere iyice kulak verip düşünsün. Hiç birşey boş yere ortaya çıkıp dile getirilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oktay ~ 9 yıl önce
Multinet verip uçakta personele para ile yemek satmak da ne demek? Hosteslik/Havacılık eskiden di, bir havası bir duruşu vardı, şimdi üniformalı köle. Çoğu konuştuğunu söylediği dili bilmiyor bile, dost/arkadaş hatırına işe alınan ve gerçekten bu işi yapmayacak meziyetlere/beceriye sahip olamayan, yarım yamalak yabancı dil ve iş bilmez beceriksizlikleri ile diğer özverili kişilerin sırtından geçinip duran bir takım(!) kişiler... Orta okul seviyesinde ingilizce bilen ile 2-3 dil bilip bu işi hakkıyla yapan aynı parayı alıyor. Komik...Çalışan her sene fakirleşiyor, aldığı para hep düşüyor. Neden? Çünkü zam yok. Asgari ücrete zam gelince yapılan mecburi fark ve performans zammı(!) adı altında verilen kıytırık ücret harici birşey yok. Uyduruktan bacak parası(Kaptana 12 hostese 1 oran, adalet mi bu?), temizlik parası(uçağı hosteslerin toparladığını/temizlediğini yolcular biliyor mu?) olmasa para gelmeyecek. Açık adı altında maaştan kesilen paranın hesabını bile soramıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000