31 Mart 2021, Çarşamba 16:53:27

Onur Air'de tüm personel ücretsiz izne çıkarıldı

Türkiye'nin köklü özel hava yolu şirketlerinden Onur Air, tüm personelini ücretsiz izne çıkardı.
  • zamaninda 30 bin euro ya satiyordu zaten yine böyle olurdu sonuç değişmezdi.
  • halbuki thy gibi koltugu 160bin eurodan satsa böyle dertleri olmazdı.
  • O kadar pilota egitim verip camiaya kazandiran firma.
  • Zaten aslına bakarsanız tüm havayolları teknik iflastalar şu an.
  • Bundan şunu anlıyoruz. Onurair’de tek kuruş para yoktur. 17 Mayıs’ta da NÜD bittiğinde iflas bayrağını çekecektir. Yazın uçmasını hiç beklemeyelim. Çünkü yazın uçacak olan şirket bir yıldır uçurmadığı personelini eğitir, uçağına bakım yapar.
  • Çelebi çalışanları olarak bende ücretsiz izine çıkartıldım.
  • Zamanında bir çok şirket benim bir elimden diğer elime küp şeker attırarak Pilot mülakatı yaptı, kimin referansıyla geldin dedi v.s işe almadı. Onur’a gittim, tip eğitimi aldım aynı dönemde darbe oldu, Havalimanı bombalandı yine de işten çıkartmadılar ve maaşımıda ödediler. Ciddeye gittim pandemi öncesi aldığım son maaş bir F/O olarak 47.000₺ idi. Bu düzeyde maaş alırken bütün ekip arkadaşlarımın şikayetleri bitmezdi, “ne bu, bu kadar uçulur mu, neden ben hep Ciddedeyim”? Pandemi oldu, bütün dünya battı, sanki şirketin beceriksizliği gibi yine herkes şirkete giydiriyor. Yarın Onun bizleri arasın, para vermem gel uç desin Onurun 100 tane Pilotu “aman lisansım yenilensin” der ve gider uçar. Bagana her gün şirkette ve şirketi ayakta tutmak için bir şekilde uğraşıyor. Böyle bir dönemde charter şirket nasıl uçabilir, nasıl cebinden çıkarıp maaş verebilir? Bekleyeceğiz ve pandemi etkisi bitince uçacağız elbet. Aşağıda şikayet yazan arkadaşlar, bedavaya uçarmısınız, uçmazmısınız?
  • yaaaa boş boş konuşmayın boş keseden sallamak kolay Haziran da uçuşlar başlarsa ben hepinize karşıdan bakıp gülücem ha ha ha
  • hep ayni, yillardir sektoru takip ederim, dunyanin en eski ucaklarini cag disi modellerini kullanir, personele vermez, herseyi uydur kaydir ve hep bu sirket zor durumda
  • ekenömi eyi cikarin cöbunuzdeki telefonlari 3 4 bin liva hebinizin evinin onunde son model ikiser araba bazilarinin garajinda boeing777 a330 hatta benim komsuda A350 bile var

Türkiye'nin köklü özel hava yolu şirketlerinden Onur Air, tüm personelini ücretsiz izne çıkardı.

Onur Air'den çalışanlara yapılan duyuru:

Değerli Çalışanlarımız ;

Sn. Genel Müdürümüz Teoman Tosun tarafından Kısa Çalışma Ödeneği’nin bu akşam sona ermesi ile ilgili bilgilendirme ve talimatını aşağıda bilgilerinize sunarız.

Değerli Meslektaşlarım,

Bildiğiniz üzere tam bir senedir ,Covid 19 ve Pandemi koşulları ile yaşamaya ve mücadele etmeye hep beraber zorlu şartlarda hayatı paylaşmaya çalışıyoruz.

Türkiye miz ve tüm Dünya Ülkeleri şirketleri gibi bizlerde hem ekonomik olarak sarsıldık,hemde bu salgında bir çok sevdiğimiz Arkadaşımızı kayıp ettik.

Geçen zaman içinde hiçbir Ticari uçuş yapmadan istihdamı bozmadan kadrolarımızı koruduk,buna karşılık Devletimizden KÇÖ adı altında maddi yardım,Vergi/SGK borç yapılandırması,SHGM ve DHMI ücret iptal veya indirimleri aldık.

Bilindiği gibi bu yardım, özellikle KÇÖ bu akşam itibariyle son bulmaktadır,bunun yerine ücretsiz izin ücreti ödemesi Devletimiz tarafından imkan olarak sunulmaktadır.

Ticari uçuş planlarımızı, Ülkelerin pozisyonlarına bakarak devamlı revize etmekteyiz.

Bu çerçevede son alınan karalar ile, ilk uçuşların Mayıs ayının 3.çeyreğinden itibaren uygulanabileceği ve planlanacağı gerçeği ortaya çıkmıştır.

Bu arada son haftalar Genel Müdürlükte Covid pozitiv test sonuçları olan çalışan arkadaşlarımızın oranı çok fazlalaşmıştır.

Tüm bu gözlemler çerçevesinde eğer KÇÖ programı uzatılmaz ise ilk aşamada 01 Nisan/30 Nisan 2021 tarihleri arası tüm personelimizi

Ücretsiz izine çıkarma kararı Yönetim Kurulunca uygun görülmüştür.

Ücretsiz izin ödeneğinden yararlanmak için İnsan Kaynakları Başkanlığı her zaman olduğu gibi gerekli yardımı yapacaktır.

15 Nisan da durum yeniden birim Başkanları ile değerlendirilerek,gelişecek durumlar hakkında tarafınıza bilgi verilecektir.

Anlayışınıza teşekkür eder, sağlıklı günler temenni ederim.

Saygı ve Sevgilerimle 

Teoman TOSUN

General Manager

NOT : Bu maili alamayan çalışanlarımızın birim yöneticileri tarafından bilgilendirilmeleri önemle arz/rica olunur.

Onur Air Taşımacılık A.Ş.

İnsan Kaynakları Başkanlığı

Onur Air'de tüm personel ücretsiz izne çıkarıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (125)

Eski onurlu ~ 3 yıl önce
zamaninda 30 bin euro ya satiyordu zaten yine böyle olurdu sonuç değişmezdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kçö ~ 3 yıl önce
halbuki thy gibi koltugu 160bin eurodan satsa böyle dertleri olmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 3 yıl önce
O kadar pilota egitim verip camiaya kazandiran firma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İflas ~ 3 yıl önce
Zaten aslına bakarsanız tüm havayolları teknik iflastalar şu an.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İK Uzmanı ~ 3 yıl önce
Bundan şunu anlıyoruz. Onurair’de tek kuruş para yoktur. 17 Mayıs’ta da NÜD bittiğinde iflas bayrağını çekecektir. Yazın uçmasını hiç beklemeyelim. Çünkü yazın uçacak olan şirket bir yıldır uçurmadığı personelini eğitir, uçağına bakım yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Captain ~ 3 yıl önce
Yazik oldu
Çelebi ~ 3 yıl önce
Çelebi çalışanları olarak bende ücretsiz izine çıkartıldım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur air F/O ~ 3 yıl önce
Zamanında bir çok şirket benim bir elimden diğer elime küp şeker attırarak Pilot mülakatı yaptı, kimin referansıyla geldin dedi v.s işe almadı. Onur’a gittim, tip eğitimi aldım aynı dönemde darbe oldu, Havalimanı bombalandı yine de işten çıkartmadılar ve maaşımıda ödediler. Ciddeye gittim pandemi öncesi aldığım son maaş bir F/O olarak 47.000₺ idi. Bu düzeyde maaş alırken bütün ekip arkadaşlarımın şikayetleri bitmezdi, “ne bu, bu kadar uçulur mu, neden ben hep Ciddedeyim”? Pandemi oldu, bütün dünya battı, sanki şirketin beceriksizliği gibi yine herkes şirkete giydiriyor. Yarın Onun bizleri arasın, para vermem gel uç desin Onurun 100 tane Pilotu “aman lisansım yenilensin” der ve gider uçar. Bagana her gün şirkette ve şirketi ayakta tutmak için bir şekilde uğraşıyor. Böyle bir dönemde charter şirket nasıl uçabilir, nasıl cebinden çıkarıp maaş verebilir? Bekleyeceğiz ve pandemi etkisi bitince uçacağız elbet. Aşağıda şikayet yazan arkadaşlar, bedavaya uçarmısınız, uçmazmısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xyz ~ 3 yıl önce
yaaaa boş boş konuşmayın boş keseden sallamak kolay Haziran da uçuşlar başlarsa ben hepinize karşıdan bakıp gülücem ha ha ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep ayni ~ 3 yıl önce
hep ayni, yillardir sektoru takip ederim, dunyanin en eski ucaklarini cag disi modellerini kullanir, personele vermez, herseyi uydur kaydir ve hep bu sirket zor durumda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
white trol ~ 3 yıl önce
ekenömi eyi cikarin cöbunuzdeki telefonlari 3 4 bin liva hebinizin evinin onunde son model ikiser araba bazilarinin garajinda boeing777 a330 hatta benim komsuda A350 bile var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000