27 Haziran 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Domatesi taneyle almaya Karpuz'u çeyrek almaya başladık. Kasabın yolunu unuttuk.. Açlık sınırı 6400 olmuş yoksulluk sınırı 19000 olmuş Ahmet bey dünyanın kâr ini yaptık diyorsunuz uluslar arası olduğu için dolar üzerinden para kazanıyorsunuz şu çalışanların refah seviyesinde yaşamasını sağlayın artık.Koskoca THY de hizmet veriyoruz sırtımz sular içinde kalıyor uçaklar rötar yemesin diye Allah korkunuz varsa işçinin hakkını ödeyin..Bizde çocuklarınızı artık dışarı çıkarmak sosyal hayata karışmak güzel elbiseler almak istiyoruz kıralar 4000 oldu Allah'tan korkun 4000 kira 1000 faturalar 800 lirayla 1 ay boyunca mutfak alışverişimi yapalım çocuğumuza kiyafetmi alalım sinemaya mi gidelim.. çocuklarımıa oyuncak mi alalım..sırf marketten extra birşey ister diye çocuğunu markete götürmeyen insanlar biliyorum.. biz ne hale geldik böyle.. vardiya yemeğinden yemeyip eve yiyecek gıda tatlı götüren arkadaşlar tanıyorum..evine süt götüren meyve götüren ekmek götüren arkadaşlar taniyorum yazık günah bı çözüm bulun.. Refah seviyede insan gibi yaşamak istiyoruz..
  • Şu şirkette çalışıpta bitane şükreden bikere şu şirketi öven görmedim herkes elinde bi kazma birinin kuyusunu kazma peşinde yazıklar olsun güzelim şirketi ne hale geitrdiniz her taraf yalaka makam mevki kapma peşinde tanıdığım bütün çalışınlar makam kapma peşinde taşörenler tk lı olma tgsli olma peşinde yaw bi adam olun da şükredin işinizi yapın tanıdık doldurmaktan şirkette yer kalmadı biriisini arkasına alan referansı olan haşa tövbe yarabbi allah gibi kendine alt seviyeyi hor görme hat safhada bunları kim kontrol edecek yıllardır şöförlerin nefret ettiği tayşi oğlun tk lı hayırlı olsun…
  • Transfer yasağı nedir? Pilotlar, Kabin ekipleri, Yer ekipleri birer kölemidir? Bu insanlar işçi, yani para karşılığı zamanını ve emeğini satın alırsınız. Hayatını, kariyerini, geleceğini satın alamaz, şirketlerinizin baki olmayan emelleri için onları kullanamazsınız. Kimse hakkının gasp edildiği veya pazarlık konusu yapıldığı yerde durmaz, durdurulamaz. Çalışanın hakları üzerinden böyle sığ bir köşe yazısı kaleme alınamaz.
  • Thy deki bahsedilen cirkef adimlarin mobbingin hepsinin mimari Eksidir, biline
  • sen zaten bu kafayla asla ekmek yiyemeyeceksin merak etme.
  • Özellikle seçiyorlar Çay bardaklarında kaşık olarak kullanmak için Şeker eriyince kullanıp atılıtorlar Sonra şuuuuutttt….
  • Neden Hala bunca işsiz Pilot için ilan açmıyorlar , ne bekliyorsunuz, IK başkanlığı tarafından sadece tanıdıkları alınan Akademi öğrencilerine mi tahsis edildi koskoca THY… Yeter artık , insanlar isyan etti…
  • Herkes bilir, bir ara avrupanın köylüsü yabancı pilotlar alındı (danimarkalılar dahil), bedava type eğitimi verildi, adamlar saat doldurup kaçtı üstüne üstlük ülkelernde THY’yi dünyaya rezil rüsva etti halen de internette haberler var. Şirketten ayrılan hiç bir Türk pilot böyle bir şey yaptı mı? Ve gelmiş yabancıya Türk’ten fazla maaş verilsin diyorsunuz.
  • Yabancı alınırsa herkes CİMERe yazı yazsın, milletvekillerine ulaşsın bu konu muhalefete ve meclise taşınsın
  • Bir pilot, bir doktordan ve bir avukattan daha degerlidir. Bir doktorun avukatin eksigi kolay kapanir ama bir pilotun eksikligi sirkete milyon dolarlae kaybettirir ucagi kaldirtmaz

THY’nin Çirkef Adımı ve İki Gurur…

Rakibini kıskanıyorsan, genel kurullarda dahi onun adından bahsediyorsan, ticari başarısını kıskanıyorsan bile rekabetin de ahlak kuralları vardır. Zaman, zaman bize havlayanlar gibi yapılan transfer hamlesini zinhar doğru bulmuyorum. Ne bugün ne de yarın uygun görmeyeceğim.

Pandemi sonrası hızla yükselişe geçen havacılık trendi, THY’nin de özellikle Rusya-Ukrayna savaşında avantajlı bir konuma geçmesi pilot transferlerinden THY’nin ahlaksız, etik olmayan girişimine sahne oldu.

Havacılık sektörümüzde bu tür saçmalıkları görmekle beraber; iki gururu da yaşıyoruz. Birincisi ki inanılmaz bir övünç kaynağı olduğunu düşündüğüm IATA (Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği)  Başkanlığı’na Mehmet Nane’nin seçilmesi. İkincisi İGA Genel Müdürü Kadri Samsunlu’nun ACI (Uluslararası Havalimanları Konseyi) Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmesi ülkemiz adına önemli iki kaledir.

Bu hafta bu üç konuyu değerlendireceğim. Ama önceliğim THY’nin bu yanlış adımını yorumlamak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, havayolu şirketleri arasında transferi sezon ortasında yapılmasını yasaklamıştı. Bana kalırsa limitlemeli. Bir şirketin operasyonlarını akamete uğratacak her türlü adım yasaklanmalı.

Öğreniyoruz ki; THY, Pegasus Havayolları pilotlarına kanca takmış. Hem de sezonun tam göbeğinde. Ve öğreniyoruz ki; bu pilotların hemen, hemen tamamına yakını aynı güne sağlık raporu alarak THY ile görüşmeye gitmiş. E size de yazıklara olsun.

Elbette şirket değişikliği olabilir. Ama bunun da bir ahlaki yönü, yolu-yordamı olmalı. Kafana göre sana yatırım yapmış, sana göre planlama yapmış şirketi yüz üstü bırakıp gidemezsin.

THY, bu bel altı ticari hamle ile bırakın sektörün babalığını, sektöre darbelik yapıyor.

Ahmet Bolat bu konuda ne kadar müdahil bilemem ama Mehmet Kadaifçiler bu konuda sınıfta kaldı. Rezaletin başrol oyuncusu diyebilirim.

Ama benim hem Ahmet Bolat’a hem de Mehmet Kadaifçiler’e tavsiyem şudur.

Önce sokağa terk ettiğiniz insanlara, yetiştirip beklenti içine koyduğunuz pilotlara, sözleşme imzalayıp bekleyin dediğiniz özel sektör pilotlarına, Onur Air ve AtlasJet’ten dolayı işsiz kalan pilotlara kapınızı açın da “Baba” olduğunuzu gösterin.

Hazıra herkes konar. Hele ki ticari faaliyete sekte vuracak bu hamle ancak düşmandan beklenir. Siz Pegasus’a düşman mısınız, içten içe çökertme derdinde misiniz bunun yorumunu okurlara, havacılık sevdalılarına ve kamuoyuna bırakıyorum.

Ve Mehmet Nane…

Vallahi billahi göğüs kabartıcı bir pozisyona geldi.

IATA Başkanlığı; ilk kez bir Türk bu makama uygun görülmüş. Düşünsenize dünya havacılığının başında bir Türk var. Türkiye’nin tek başına reklamı demek, para verseniz satın alınamayacak bir pozisyon demek. Yakıştı mı vallahi çok yakıştı.

Bütün havacılık yöneticilerimize yakışır ama Mehmet Nane bir başka. Tebrik ediyorum, gurur duyuyoruz. Belki de makamında bir çay, 40 yıllık bir kahve nasip olur. Başarılar Mehmet Nane…

Kadri Samsunlu…

Eleştiririz, yerden yere vururuz. Ama bizi dünya ölçeğinde temsil etme noktasında bir  makama geldiğinde hep destek tam destek veririz.

Kadri Samsunlu daha önce TAV yöneticilerinin çok kez yer aldığı ACI Yönetimine seçildi. İstanbul Havalimanı olarak elbette seçilmeliydik. Daha da önemli yerlerin kapısı açılmalı.

Bu manada Kadri Samsunlu’yu da kutlamak gerek.

Kadri Samsunlu’nun da deneyimi bu tür oluşumların içinde yer aldıkça daha da artacak ve daha da güçlenecek. Havalimanları yöneticiliğini dünya örnekleri ile daha ileriye götürmek için bir fırsat olacak.

Zaten bilgi de, tecrübe de görerek, deneyimleyerek, çalışarak olgunlaşacak bir süreçtir.

Ben THY’nin transfer hamlesini doğru bulmazken, iki yöneticimizin sahip oldukları makamdan dolayı gururluyum.

İyi haftalar diliyorum.

THY’nin Çirkef Adımı ve İki Gurur…

Yorumlar Tüm Yorumlar (155)

Tgsli ~ 2 yıl önce
Domatesi taneyle almaya Karpuz'u çeyrek almaya başladık. Kasabın yolunu unuttuk.. Açlık sınırı 6400 olmuş yoksulluk sınırı 19000 olmuş Ahmet bey dünyanın kâr ini yaptık diyorsunuz uluslar arası olduğu için dolar üzerinden para kazanıyorsunuz şu çalışanların refah seviyesinde yaşamasını sağlayın artık.Koskoca THY de hizmet veriyoruz sırtımz sular içinde kalıyor uçaklar rötar yemesin diye Allah korkunuz varsa işçinin hakkını ödeyin..Bizde çocuklarınızı artık dışarı çıkarmak sosyal hayata karışmak güzel elbiseler almak istiyoruz kıralar 4000 oldu Allah'tan korkun 4000 kira 1000 faturalar 800 lirayla 1 ay boyunca mutfak alışverişimi yapalım çocuğumuza kiyafetmi alalım sinemaya mi gidelim.. çocuklarımıa oyuncak mi alalım..sırf marketten extra birşey ister diye çocuğunu markete götürmeyen insanlar biliyorum.. biz ne hale geldik böyle.. vardiya yemeğinden yemeyip eve yiyecek gıda tatlı götüren arkadaşlar tanıyorum..evine süt götüren meyve götüren ekmek götüren arkadaşlar taniyorum yazık günah bı çözüm bulun.. Refah seviyede insan gibi yaşamak istiyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cadı kaZanı ~ 2 yıl önce
Şu şirkette çalışıpta bitane şükreden bikere şu şirketi öven görmedim herkes elinde bi kazma birinin kuyusunu kazma peşinde yazıklar olsun güzelim şirketi ne hale geitrdiniz her taraf yalaka makam mevki kapma peşinde tanıdığım bütün çalışınlar makam kapma peşinde taşörenler tk lı olma tgsli olma peşinde yaw bi adam olun da şükredin işinizi yapın tanıdık doldurmaktan şirkette yer kalmadı biriisini arkasına alan referansı olan haşa tövbe yarabbi allah gibi kendine alt seviyeyi hor görme hat safhada bunları kim kontrol edecek yıllardır şöförlerin nefret ettiği tayşi oğlun tk lı hayırlı olsun…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Django Unchained ~ 2 yıl önce
Transfer yasağı nedir? Pilotlar, Kabin ekipleri, Yer ekipleri birer kölemidir? Bu insanlar işçi, yani para karşılığı zamanını ve emeğini satın alırsınız. Hayatını, kariyerini, geleceğini satın alamaz, şirketlerinizin baki olmayan emelleri için onları kullanamazsınız. Kimse hakkının gasp edildiği veya pazarlık konusu yapıldığı yerde durmaz, durdurulamaz. Çalışanın hakları üzerinden böyle sığ bir köşe yazısı kaleme alınamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 2 yıl önce
Thy deki bahsedilen cirkef adimlarin mobbingin hepsinin mimari Eksidir, biline

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yawa cevap ~ 2 yıl önce
sen zaten bu kafayla asla ekmek yiyemeyeceksin merak etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tip müdürleri ~ 2 yıl önce
Özellikle seçiyorlar Çay bardaklarında kaşık olarak kullanmak için Şeker eriyince kullanıp atılıtorlar Sonra şuuuuutttt….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz Pilot… ~ 2 yıl önce
Neden Hala bunca işsiz Pilot için ilan açmıyorlar , ne bekliyorsunuz, IK başkanlığı tarafından sadece tanıdıkları alınan Akademi öğrencilerine mi tahsis edildi koskoca THY… Yeter artık , insanlar isyan etti…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Danimarkalı pilotlar ~ 2 yıl önce
Herkes bilir, bir ara avrupanın köylüsü yabancı pilotlar alındı (danimarkalılar dahil), bedava type eğitimi verildi, adamlar saat doldurup kaçtı üstüne üstlük ülkelernde THY’yi dünyaya rezil rüsva etti halen de internette haberler var. Şirketten ayrılan hiç bir Türk pilot böyle bir şey yaptı mı? Ve gelmiş yabancıya Türk’ten fazla maaş verilsin diyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir pilot ~ 2 yıl önce
Yabancı alınırsa herkes CİMERe yazı yazsın, milletvekillerine ulaşsın bu konu muhalefete ve meclise taşınsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir pilota ~ 2 yıl önce
Onlardan bir şey olmaz
Realist ~ 2 yıl önce
Bir pilot, bir doktordan ve bir avukattan daha degerlidir. Bir doktorun avukatin eksigi kolay kapanir ama bir pilotun eksikligi sirkete milyon dolarlae kaybettirir ucagi kaldirtmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 2 yıl önce
Kesinlikle katılıyorım

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000