13 Kasım 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Arkadaşlar tgs olarak sıkıntılarımızi problemleri mizi LİNKEDIN'E YAXARSAK AHMET BOLAT BAŞKAN GORUR DAHA VERİMLİ.OLUR BURAYA YAZMANIN BİR ANLAMI YOK
  • Sevgili Terminal Personeli kardeşim, kendini pilot olarak tanıtmışsın eyvallah. 3 birimi birbirine düşürmeye çalışmışsın aklınca. Atco, Elektronik ve Aim'in birleşmesi gerekiyor artık. İlgili birimlerin tüm sendikaları, dernekleri üzerine düşeni yapmalı.
  • Neymiş efendim yöneticiler kameralardan izliyormuş yolcuya karşı olan tavrımız için güler yüzmüş hanımefendi beyefendiymiş. Siz önce bizi mutlu edin yolcuyu mutlu ederiz
  • Ahmet Bolat başkanim prim öne çekersiniz seviniriz Aralık ayında
  • slm mogadişu
  • İnsanlar anlamadıkları konular üzerinde peşin hüküm verir ve sesi pek çıkar ülkeninde cahilllik seviyesi kendisine gazeteci diyip bu yazıyı "köşe yazısı" şeklinde yansıtan adamda da yüksek maalesef. Ne projeler geliştiriliyor, ne üretiliyor diye baksa da anlamaz. Hiç gelişme olmasın, hiç değişim olmasın kimse para harcamasın, kimse üretmesin bu bakış açısı hakim zaten belli. SHGM GM ü belki yenilik, belki inovasyon, belki de bu zamana kadar eksik kalmış bir sistem üzerinde bir değişim ve iyileştirmeye çalışıyordur. Böyle düşünmek yerine tarafgirlik damarları ile hareket etmek bu niyeti kötülemek için yazılar paylaşmak asıl kimlerin boş oturduğunun göstergesidir. Tam tersi durum da olsa etik kurulundan bir sonuç çıkar. Ben SHGM çalışanı değilim sadece artık bu taraflı bakışlardan midem bulandı. Etik kurulu varsa hukukun işlemesine izin verin kim suçlu kim değil çıksın. Yeter ya insanları da töhmet altında bırakmayın. "Yüksek irtifa" kafa yapıyor herhalde...
  • En az %50zam bekliyoruz!
  • Torpille gelenler , haketmedikleri maaşı alırken hiç mahcup olmaz mı ? Olmaz burda tabi . Minibüs cu düzen devam ke. Vetfalarıda vardı cemaatden :) Kamış ses verince "ney" oldum sanır, İp gerilince "yay" oldum sanır, Sarayda oturmakla "padişah" olmaz insan, Aptal ata binince "bey" oldum sanır.
  • Alışmışsınız yatmaya tabi.Meyve veren ağaç taşlanır. Adam gittiği her yerde birşeyler Katmaya, ülkenin bekası için uğraşsın siz yan gelip yatmaya alıştığınız için rahatsız oluyorsunuz dolayısıyla.Nankörlük etmeyin. O geldikten sonra Shgm düzelmeye başladı. Eski GM lerin arkasından demediğiniz kalmadı. Bu adam size hizmet etmekten başka ne yaptı. Tabi akarlarınız kesildi, iş bitiremiyorsunuz,ceplerinizi dolduramıyorsunuz saldırın aç kurt gibi. Yıllardır kuruma gelen en iyi iki GM sen birisi. Kim ne derse desin.
  • Bencede özcan bey genel müdür olmalı

SHGM / DHMİ Hepsi Tel Tel Dökülüyor

Kimsenin umurunda değil. “Biri Cumhurbaşkanına söylesin” diyorum ama kimin umurunda! Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ndeki baskı düzeni devam ederken, DHMİ’deki pis kokuları Fatih Altaylı da dile getirmiş. Ayfer Kara ile Murat Gül’ün YDA’dan aldıkları(!) gıcır gıcır dairelerden bahsediyor. Kafa karıştırıcı, sorgulanması gereken bir durum.

Bizden başka şu olumsuzlukları ne konuşan var ne yazan var ne de gündeme getiren var. Herkes kendi yolunun derdinde. Neyse, biz görev bilincimizle devam edelim. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde korku düzeni devam ediyor.

Şu Etik Kurulu yazısı bize geldikten sonra yapılan haberin ardından tam bir sürek avı başlatıldı. Aslını söylemek gerekirse Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek’in hedefinde Özcan Başoğlu vardı. Görevden aldırıp yerine kendi belirlediği bir kişiyi getirmek istiyordu.

Ulaştırma Bakanlığı’nda duvara toslayınca çılgına döndü ve hedefi başka alanlara çevirdi. Özcan Başoğlu’nu kendine rakip gördü. Zira geçmişten kalan tek kişi, kurumun hafızası olan Özcan Başoğlu kalmıştı.

Etik Kurulu yazısı bize ulaşıp haber olunca SHGM Hukuk Müşavirliği’nden bir kadın arayarak haberin kaldırılması için Özcan Başoğlu’nu aramamız gerektiğini ifade ettiler. Anlaşılan o ki, Özcan Başoğlu ile irtibatlı mıyız değil miyiz onu çözmeye çalışıyorlardı.

Oysa ben hayatımda Özcan Başoğlu ile oturup bir çay ya da kahve içmiş adam değilim. Niyet okumuyorum ama olup biteni düşündüğümde bu yolla Özcan Başoğlu’na “Hah seni yakaladık” diyeceklerdi.

Sayın Kemal Yüksek, açıkça söylüyorum. Ne senin kurumundaki memurlardan ne de Özcan Başoğlu’ndan bilgi almadık, alamayız da. Ama sen etrafına iyi bak, Etik Kurulu yazısının bana nasıl ulaştığını sana gazeteciliğimin gereği asla söylemeyeceğim. Ama sen kendinle kavga etmeye devam et.

Kul hakkı yemeye, kendi düzenini kurmak için türlü baskılar kurmaya devam et. And olsun ki bütün bunları Cumhurbaşkanına ulaştıracağım, bakan beye ulaştıracağım.

SHGM’den sonra DHMİ’de işler tam bir arapsaçı.

Kim ne yapıyor bilinmiyor.

Hüseyin Keskin efendi Cemil Acar’dan vazgeçmiyor. Vazgeçemediği bir kişi daha ortaya çıktı. Çukurova Havalimanı’na koordinatör diye atanan Uğur Hızal’ın VIP geçişleri devam ediyor. Daha önce de sormuştum hangi vasıfla VIP kullandığının cevabını öğrenmek istemiştim.

Ancak Hüseyin Keskin sessizliğini koruyor. Ama öğrendiğim kadarı ile Çukurova Havalimanına alınacak olan personeli Hüseyin Keskin ile Uğur Hızal’ın ortak hazırladığı yönünde. Doğrusunu, eğrisini onlar biliyor ama biz gelen bilgiyi paylaşalım dedik.

Ama bir başka konu var ki bal tutan parmağını yalar anlamında.

Fatih Altaylı yazmış.

DHMİ’nin iki yöneticisi Dalaman Havalimanı işleticisi YDA’nın paha biçilmez rezidanslarından birer daire sahibi olmuşlar. Allah çok versin.

Umarım Ankara’nın Parkline sitesinde mutlu bir hayat sürer DHMİ 1. Hukuk Müşaviri Ayfer Kara ile KÖİ Daire Başkanı Murat Gül bey.

YDA’nın üst düzey yönetiminden bir yetkiliye konu ile ilgili soru sormama rağmen cevap alamadım.

Bir başka not düşeyim. Ayfer Kara’nın eşi Oğuzhan Kara da DHMİ eski genel müdürü Orhan Birdal’ın avukatı idi.

Artık siz düşünün neler olup bittiğini.

THY’nin Yönetim Kurulu üyesi Fatmanur Altun’un avukatına THY’nin hukuk işlerini takip etme işinin verilmesi gibi.

Şimdi öyle anlıyorum ki, bir savcı ile bir hakimin adliyelerde işlerin nasıl döndüğünü anlatan şikayet mektupları, içinde bulunduğumuz tehlikenin durum özetidir.

Dümen suyuna gitmediğimiz her güç odağının elindeki hukuk sopası bizi asla yıldırmayacaktır.

SHGM / DHMİ Hepsi Tel Tel Dökülüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (108)

TGS personel ~ 6 ay önce
Arkadaşlar tgs olarak sıkıntılarımızi problemleri mizi LİNKEDIN'E YAXARSAK AHMET BOLAT BAŞKAN GORUR DAHA VERİMLİ.OLUR BURAYA YAZMANIN BİR ANLAMI YOK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terminal Personeli ~ 6 ay önce
Sevgili Terminal Personeli kardeşim, kendini pilot olarak tanıtmışsın eyvallah. 3 birimi birbirine düşürmeye çalışmışsın aklınca. Atco, Elektronik ve Aim'in birleşmesi gerekiyor artık. İlgili birimlerin tüm sendikaları, dernekleri üzerine düşeni yapmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 6 ay önce
Neymiş efendim yöneticiler kameralardan izliyormuş yolcuya karşı olan tavrımız için güler yüzmüş hanımefendi beyefendiymiş. Siz önce bizi mutlu edin yolcuyu mutlu ederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs personel ~ 6 ay önce
Ahmet Bolat başkanim prim öne çekersiniz seviniriz Aralık ayında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 6 ay önce
Primi öne değil sene başında düzgün enflasyona yenik düşmeyeceğimiz bir zam oranı bekliyoruz!
... ~ 6 ay önce
Eylül ile Kasım ayı arasında 2 ay raporum mevcut ikramiyeyi tam alirmiyim
Tgs ciye ~ 6 ay önce
Adam utanır be her taşın altından siz çıkıyorsunuz konu shgm dhmi ama güm balığı gibi atlıyorsunuz birazda diğer birimlere saygınız olsun ayıp
mogadişu ~ 6 ay önce
slm mogadişu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgisiz Yorumlar ~ 6 ay önce
İnsanlar anlamadıkları konular üzerinde peşin hüküm verir ve sesi pek çıkar ülkeninde cahilllik seviyesi kendisine gazeteci diyip bu yazıyı "köşe yazısı" şeklinde yansıtan adamda da yüksek maalesef. Ne projeler geliştiriliyor, ne üretiliyor diye baksa da anlamaz. Hiç gelişme olmasın, hiç değişim olmasın kimse para harcamasın, kimse üretmesin bu bakış açısı hakim zaten belli. SHGM GM ü belki yenilik, belki inovasyon, belki de bu zamana kadar eksik kalmış bir sistem üzerinde bir değişim ve iyileştirmeye çalışıyordur. Böyle düşünmek yerine tarafgirlik damarları ile hareket etmek bu niyeti kötülemek için yazılar paylaşmak asıl kimlerin boş oturduğunun göstergesidir. Tam tersi durum da olsa etik kurulundan bir sonuç çıkar. Ben SHGM çalışanı değilim sadece artık bu taraflı bakışlardan midem bulandı. Etik kurulu varsa hukukun işlemesine izin verin kim suçlu kim değil çıksın. Yeter ya insanları da töhmet altında bırakmayın. "Yüksek irtifa" kafa yapıyor herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kompleksli ~ 6 ay önce
Bu ülkeden değişim isteyenlerin ülkeyi getirdiği durum ortada. O nedenle değişim derken elindekilerden de olma. Burada yapılan bir işi kimse suçlamıyor, sadece usulsüz ve kanun dışı uygulamaları eleştiriyor, ki bu gayet normal. Kaldı ki Kemal bey THY'den atılmasına neden olan konulardan biri de bu. Yani birileri cebini doldururken birileri ay sonunu getirme telaşındaysa orada ahlaksızlık vardır. İrtifa zaten yükseklik demek. "yüksek irtifa" anlatım bozukluğu. Boş konuşma. Sen de Taşeronlardan birisin.
:) ~ 6 ay önce
Bi anlayan sensin tmm.
NBN ~ 6 ay önce
Savunduğun kurum ilk önce hak yemesin. Insanları mağdur etmesin. Turkiyede onay verdigi teknisyenlerin modullerini kabul etsin madem birsey eksik kalmissa once yedigi hakları iade etsin. Kul hakki yenilerek obur tarafa odunlarini cogaltirsin.Bir kisinin agizyla alip bir koseye atmasinlar. Magdur etmenin zamaninin ve emeginin bosa cikmasini parasinin gozu onunde yok olup gitmesine sende insansan razi gelmezsin. Airport haber iyi ki var iyi ki var ...
Bilgisiz Yorumlar ~ 6 ay önce
Yüksek İrtifa okuduğunuz köşenin ismi :) yoruma cevap yazan da okumuyor cahil işte :) Savunduğum kurum da yok insan da yok onu da anlamamış okuduğunu anlama seviyesi de düşük ülkenin burada da bi örneği varmış olur öyle :)
Bilgisiz Yorumlar ~ 6 ay önce
Bu arada pandemi döneminde THY de uzaktan eğitim alan arkadaşlara selam olsun
islam-ı siyasal ~ 6 ay önce
bu yorumu yapan molla sakallı siyasal islamcı zat,bak şunları yazıyorum ciciş.sınavsız sualsiz ahlaksız sinsi şekilde shgm içine sızmak için adam doldurmak.kurumun asli personeline gelince siz bu görevleri suitimal ediyorsunuz deyip kendi marco polo misali tüm yurtdışı görevlerine giden Bay Kamal ve etrafındaki parti/cemaat tayfası.hakkı olmamasına ve kurumun kadrolu personeli olmamasına rağmen kendilerine hizmet aracı tahsis edilen özel kalemler ve d.başkanları.fuarlarda yandaşlarına peşkeş çekmek için yapılan yüklü stand ödemeleri.bay teyyarenin en az iki yakın akrabasının sınavsız sualsiz kurumda çalışması.sırf trabzonlu diye bir takım omurgasız zatların değer görmesi illaki yönetici olmaları.Kademe adı altında oynanan tiyatro ile tecrübenin değersizleştirilmesi.shgmden ayrılan personele form-4 verilmemesi için hukuksuzca ahlaksızca hainlikler yapılması...islam ahlakından yoksun sakallı kardeş yeter mi
Tgs ~ 6 ay önce
En az %50zam bekliyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 6 ay önce
Alırsın gardaş, dikkat et ama!.
To; :) ~ 6 ay önce
Rahat ol
Tgs bagajjjj ~ 6 ay önce
Torpille gelenler , haketmedikleri maaşı alırken hiç mahcup olmaz mı ? Olmaz burda tabi . Minibüs cu düzen devam ke. Vetfalarıda vardı cemaatden :) Kamış ses verince "ney" oldum sanır, İp gerilince "yay" oldum sanır, Sarayda oturmakla "padişah" olmaz insan, Aptal ata binince "bey" oldum sanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu duzen varken ~ 6 ay önce
Ağada onlar , paşada onlar . Ama Her çıkışın bir inişi de vardır mutlaka !
Yorumu beğenmeyen tayfa ya ~ 6 ay önce
Bagaj da Kaç Sef’in , müdürün İngilizce biliyor ? Bu minibüsçü tayfa geldiğinden beri 8 senedir ; Yöneticilik vasfını taşıyan kaç memurun , sorumlu memurun yönetici oldu ???
Devlet Başa ~ 6 ay önce
Alışmışsınız yatmaya tabi.Meyve veren ağaç taşlanır. Adam gittiği her yerde birşeyler Katmaya, ülkenin bekası için uğraşsın siz yan gelip yatmaya alıştığınız için rahatsız oluyorsunuz dolayısıyla.Nankörlük etmeyin. O geldikten sonra Shgm düzelmeye başladı. Eski GM lerin arkasından demediğiniz kalmadı. Bu adam size hizmet etmekten başka ne yaptı. Tabi akarlarınız kesildi, iş bitiremiyorsunuz,ceplerinizi dolduramıyorsunuz saldırın aç kurt gibi. Yıllardır kuruma gelen en iyi iki GM sen birisi. Kim ne derse desin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahrolsun istibdat. ~ 6 ay önce
Ayda 8 milyon verilen solavera gibi taşeronlar üzerinden kimin hangi parayı yediği bilinmeyen konularda SHGM Kemal beyle çok gelişti evet. 100 tane solveralının denetimlerde ve işyerlerinde masalarında boş boş oturduğunun görülmediğini mi zannediyosunuz. Yağlı ballı yurtdışı görevlerine TAI’nin 100 binlerce lira tutan ve sadece konusunda uzman kendi çalışanlarına verilen eğitimleri tügvalılara aldırarak denetçilerin bilgi seviyesine ulaştırabileceğinizi mi sanıyorsunuz.Sizde piyonsunuz Tügvalılar sadece üzerinizden para kazanılıyor. Aldığınız 3 kuruş için birilerini savunma ihtiyacı duymayın. Adalet er geç yerini bulacak.
Haydar ~ 6 ay önce
Bencede özcan bey genel müdür olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000