20 Kasım 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Tuz koktu tuz o yüzden ülke bir adım ileri gitmiyor gençler gelecek görmüyor ülkede hepsi yurt dışına kendini atma derdinde memleketi millete dar ettiler yolsuzluk hırsızlık torpil haksızlık adaletsizlik talan adam kayırma çürümüşlük devam ettikçe nitelikli nsan kalmaz geriye kalanlarla da hiçbir şey olmaz Dilan Polattlar youtuberler nasıl zenginleşti bunlar gibi daha ne kadar insan yasadılşı yoldan servet edindi bu tip insanların yurt dışına kaçırdığı paralara el konulup ekonomiye kazandırılsın
  • Lüks daire derken şimdi de DHMİ ye gn md yrd olarak atandı! Hayda...
  • Kemal beyin hava aracı bakım personeli lisanslandırma kısmına sözü geçmiyor ya da onca sektör temsilcisine kulak asmıyor vaziyetindesiniz Easa lisanslı personel kendi ülkesinde neden yetkilenemiyor. Neden daha evvel onayladığınız sertifikaları artık saymıyorsunuz madem şüpheli olarak görüyordunuz neden onay verdiniz sınav yapılmasına? Bir kaç saçma sapan genelge ile süreçleri devam eden herkesi kesip attınız bu nasıl bir geçiş süreci? Uçak teknisyenleri çatır çatır yurtdışına çalışmaya gidiyorlar istifa eden edene bu beyin göçünün sebebi shgm ve akıl almaz genelgeleriyle doğrudan ilgili bunu görmüyor musunuz? Yok kabinci yok yapısalcı diye kafalarına ve egolarına göre of wing olarak tanımlamak hangi akla hizmettir anlamak mümkün değil. Sizin ekibiniz Shyo mezunları hariç uçağa kimse dokunmasın istiyor anlaşılan lakin dünyada olmayan bir kafa güdüyor kurumunuz. Biz teknik okulları zambia da okumadık bu devletin okullarında okuduk ve işi işte uçak üzerinde öğrendik dünyada olduğu gibi dünya standartlarını EASA FAA uygulattrınız lütfen. Ali kıran başkesen o lisansladırma birimindeki personellerinizi de gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.
  • Kartallılar da yüksek uçuyor ama nereye kadar? İktidar sayesinde ülkede nereyi tutsan elinde kalıyor thy,dhmi,shgm her kurum her yönetici şef,müdür,uzman çürümüş,kokuşmuş!!!
  • Fetöcu varmı yok mu diye özel havayolu firmalarının kontrol edilmesi lazım. Patronlar bu konuda hassasiyetli davranıyorum. Mudurlerden başlasınlar bir zahmet
  • Chicago sözleşmesi Dennis Rodman, Scottien Pippen, Michael Jordan, Kukoc, Ron Harper gibi önemli isimlerce imzalanarak döneme damga vurmuş önemli hadiselerden birisidir.
  • Eline bir güç geçen,yetkilendirilen bu gücü kendi menfaaleri doğrultusunda kullanıyorsa ve çıkar sağlıyorsa o kişi haindir.Bunlar fırıldak gibidir,rüzgar olsa da olmasa da dönerler.Çünkü arkalarında bir üfleyen vardır.Kendilerine verilen yetkiyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanırlar.Ama sorsanız onlardan daha inançlı bir kişi daha yokjtur.Tanrı yeryüzünde iyi insanları kullanır,diğer yarattıklarına örnek olsun diye.Ama bu insanlar yeryüzünde Tanrıyı kullanırlar.Kendi çıkarları için yapamayacakları şey yoktur.Hadi bakalım kimi kastettiğimi anlayın?
  • Her ik kurumda ki yolsuzluklar o kadar arttı ki yakında polis baskınıyla idarecilerin göz altına alındığını görsem şaşırmam.
  • Ulaştırma bakanının acilen bu kişiler görevden alması gerekiyor. Milletin vicdanını çok zedelediler.
  • Enes genel müdür olursa atc'lere geçmiş olsun.

Sadece Kartallar Yüksek Uçar Kemal Bey…

Haklısınız, aynı konuyu işlemek ve sizleri bu konuda boğmam doğru değil. Ancak doğru bulunana dek devam edeceğim. Zulüm, baskı düzeni sonlanana dek yazacağım. Personel üzerinde devam eden mobbing bitene dek devam edeceğim. Kemal Bey nasılsınız?

Değerli Okurlarım; dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Dubai Airshow’u çok merak ediyordum. Uzun süredir malum siyasi meşguliyetlerimden dolayı havacılığımıza yeterince vakit ayıramamıştım. Fırsatını bulmuşken Dubai Airshow’a katıldım.

Aslında bu hafta Dubai, Abu Dabi gözlemlerimi aktarmak ve Türkiye ile kıyaslamak üzere kafamda öyle bir yazı kurgulamıştım.

Ancak Kemal Yüksek Bey’in Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ndeki keyfiyetinden vazgeçmediği, sektörden gelen sese kayıtsız kalamayacağımı bilmenizi bir kez daha isteyerek yazmak zorundayım.

Geçtiğimiz haftalarda da belirttim. Sayın Kemal Yüksek sadece noterden bir ihtarname göndererek yazdıklarımızı “asılsız” olarak düzeltme istemişti.

Ben sorularımın cevabını alamadığım için, sorularımı tekrarlayarak devam etmekten başka bir yol bulamadım.

Geçmiş yazılarımda soruları görebilirsiniz.

Ancak bir soru daha geldi tarafıma.

Sivil Havacılık Genel Müdürümüz Sayın Kemal Yüksek beye; yüksek müsaadeleri ile sormak istiyorum.

Sektörün Sayın Genel Müdürü, ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesine VIP araç kiralayarak gittiniz mi? Kiraladığınız yönde iddialar ve o iddialar şöyle devam ediyor. Bakan bey deprem bölgesinde milletin yaralarını sarmak için, şov olarak algılanmasın diye normal bir araçla gezerken siz altınızdaki VIP aracı değiştirerek bakan beyi taklit etmişsiniz. Doğru mudur Kemal Bey.?

Kemal bey daha çok şeyler var. Ama bu hafta okurlarımızı Kemal Yüksek ile meşgul etmeyerek başka konulara da kulak kesmek istedim.

Niye bu kadar kısa kestiğimi siz daha iyi biliyorsunuz. Ha bu arada bir tane odacı varmış, ona da “Airporthaber’de benimle ilgili ne tür yorumlar yapılıyor” diye sormuşsunuz. Çok basit cesaretinizi toplayın siz okuyun.

DHMİ’den küçük bir not paylaşayım. Esrarengiz bir telefon geldi. Ayfer Kara hanımefendi beni araştırıyormuş. Davet edin gelip anlatayım kendimi size. Korkusuz, bugünün olmayan gazetecilerindenim. Gözümü budaktan sakınmam.

Bu arada başka bir bilgi daha geldi bana. Paylaşmak zorundayım. Enes Beyi genel müdür yapmak için kulis yapıyormuşsunuz. Ne derece doğru bilemem ama esrarengiz telefonda bu da söylendi. Doğru değilse bir telefon kadar yakınım Ayfer Hanım…

Hem DHMİ’nin sorunlarını konuşuruz hem de Fatih Altaylı’nın da köşesine taşıdığı YDA’dan aldığınız iddia edilen rezidans konusuna cevap verirsiniz.

Sadece Kartallar Yüksek Uçar Kemal Bey…

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Daha ötesi var mı ~ 5 ay önce
Tuz koktu tuz o yüzden ülke bir adım ileri gitmiyor gençler gelecek görmüyor ülkede hepsi yurt dışına kendini atma derdinde memleketi millete dar ettiler yolsuzluk hırsızlık torpil haksızlık adaletsizlik talan adam kayırma çürümüşlük devam ettikçe nitelikli nsan kalmaz geriye kalanlarla da hiçbir şey olmaz Dilan Polattlar youtuberler nasıl zenginleşti bunlar gibi daha ne kadar insan yasadılşı yoldan servet edindi bu tip insanların yurt dışına kaçırdığı paralara el konulup ekonomiye kazandırılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankaralı MG ~ 5 ay önce
Lüks daire derken şimdi de DHMİ ye gn md yrd olarak atandı! Hayda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 5 ay önce
Kemal beyin hava aracı bakım personeli lisanslandırma kısmına sözü geçmiyor ya da onca sektör temsilcisine kulak asmıyor vaziyetindesiniz Easa lisanslı personel kendi ülkesinde neden yetkilenemiyor. Neden daha evvel onayladığınız sertifikaları artık saymıyorsunuz madem şüpheli olarak görüyordunuz neden onay verdiniz sınav yapılmasına? Bir kaç saçma sapan genelge ile süreçleri devam eden herkesi kesip attınız bu nasıl bir geçiş süreci? Uçak teknisyenleri çatır çatır yurtdışına çalışmaya gidiyorlar istifa eden edene bu beyin göçünün sebebi shgm ve akıl almaz genelgeleriyle doğrudan ilgili bunu görmüyor musunuz? Yok kabinci yok yapısalcı diye kafalarına ve egolarına göre of wing olarak tanımlamak hangi akla hizmettir anlamak mümkün değil. Sizin ekibiniz Shyo mezunları hariç uçağa kimse dokunmasın istiyor anlaşılan lakin dünyada olmayan bir kafa güdüyor kurumunuz. Biz teknik okulları zambia da okumadık bu devletin okullarında okuduk ve işi işte uçak üzerinde öğrendik dünyada olduğu gibi dünya standartlarını EASA FAA uygulattrınız lütfen. Ali kıran başkesen o lisansladırma birimindeki personellerinizi de gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartallı ~ 6 ay önce
Kartallılar da yüksek uçuyor ama nereye kadar? İktidar sayesinde ülkede nereyi tutsan elinde kalıyor thy,dhmi,shgm her kurum her yönetici şef,müdür,uzman çürümüş,kokuşmuş!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özel şirketlerin bir kontrol edilmesi lazim ~ 6 ay önce
Fetöcu varmı yok mu diye özel havayolu firmalarının kontrol edilmesi lazım. Patronlar bu konuda hassasiyetli davranıyorum. Mudurlerden başlasınlar bir zahmet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chicago ~ 6 ay önce
Chicago sözleşmesi Dennis Rodman, Scottien Pippen, Michael Jordan, Kukoc, Ron Harper gibi önemli isimlerce imzalanarak döneme damga vurmuş önemli hadiselerden birisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 6 ay önce
Eline bir güç geçen,yetkilendirilen bu gücü kendi menfaaleri doğrultusunda kullanıyorsa ve çıkar sağlıyorsa o kişi haindir.Bunlar fırıldak gibidir,rüzgar olsa da olmasa da dönerler.Çünkü arkalarında bir üfleyen vardır.Kendilerine verilen yetkiyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanırlar.Ama sorsanız onlardan daha inançlı bir kişi daha yokjtur.Tanrı yeryüzünde iyi insanları kullanır,diğer yarattıklarına örnek olsun diye.Ama bu insanlar yeryüzünde Tanrıyı kullanırlar.Kendi çıkarları için yapamayacakları şey yoktur.Hadi bakalım kimi kastettiğimi anlayın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm ve dhmi ~ 6 ay önce
Her ik kurumda ki yolsuzluklar o kadar arttı ki yakında polis baskınıyla idarecilerin göz altına alındığını görsem şaşırmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal paşa ~ 6 ay önce
Her ikisi hakkında soruşturma açılması lazım
Zor olur biraz ~ 6 ay önce
Enes i genel muduryapmak icin ugrasmalari bosuna ali bey.sizinde bildiginiz uzere H.K in arkasi onlara cok agir gelir.first lady nin yegeni olmasindan dolayi..
Oğuzhan ~ 6 ay önce
Çok geç kalındı
Shgm ve dhmi yazana ~ 6 ay önce
Polis kime baskın yapacak,hepsi iktidarın adamı. Eskiden devletin memuru vardı şimdi partinin var!
Bakan bey ~ 6 ay önce
Ulaştırma bakanının acilen bu kişiler görevden alması gerekiyor. Milletin vicdanını çok zedelediler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alsın ~ 6 ay önce
Sektörü bitirdiler. Korkum o ki yaşanacak birkaç facia ile tüm sektörü batıracaklar
Atc ~ 6 ay önce
Milletin vicdanını yaraladılar
Yapma ya ~ 6 ay önce
Gerçekten mi :)
"Yiyin efendiler yiyin aksırana, tıksırana kadar yiyin" hadisesi mi ~ 6 ay önce
Kötü kokulardan burunda bırakın direği, kemik kalmamış ama hala en tepedekiler 3 maymunu oynuyorlarsa bu işin içinde bin bir iş var demektir. Ağızlarından Allah, Hz Muhammed ve islamiyeti eksik etmeyenler niyeyse, nasılsa en çok kul hakkı yiyenler olmuşlar
Bilal ekşi ~ 5 ay önce
Bilal ekşi eskimedi mi daha bence Bilal ikisinide alınması gerekiyor, kimler gitti kimler, Bilal ekşi gitmedi ne var bu adamda acaba.
Hmm ~ 6 ay önce
Enes genel müdür olursa atc'lere geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000