08 Ocak 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ali bey son giren kabin memurları %35 ile ile başlatılıyor. bu tis e göre mümkün değil. sendika ek bir protokol ile bunu kabul mü etti? yoksa şirketi babasının çiftliği zannedenler tarafından başlatılan bir şey ve yeni tis e eklenecek mi bilmiyoruz. eğer tis e eklenen bir protokol yoksa, bu insanlar sendika üyesi olarak otomatikman %55 e geçme hakkına sahip olurlar. tis gereği. sendika %35 ile başlatılan üyelerinin arkasında durup %55 e çıkartacak mı maaşları? bir sürü soru işareti ama insanlar korktuğu için sesini çıkartmıyor. zaten korka korka %35 e kadar düştü maaşlar. bu gidişle %20 ye düşer 2 seneye kadar. Allahtan içinde Allah korkusu olan dini bütün alnı secdede insanlar var başımızda. yoksa halimiz nice olurdu…..
  • Saw base deyim.açıklama yok henüz ev satıldı nerden ev tutalım?…saw da wet lease mi devam edicez,saw da mı ev tutalım iga ya mı gidicez??mart mı subat mı önümüzü görseydik
  • CAT 3 yaklaşma Türkiye'nin 3. büyük havalimanı için neden yapılmıyor. Bu konu düşük görüşte 8 saat beklediğim havalimanı için şart.
  • Ali bey slot mania ve hava trafik kapasitesiyle İsg nin ne ilgisi var kendileri terminal işletmesi meydan otoritesi değil.
  • St. Petersburg LED - SAW servisi istiyoruz.
  • San Francisco to Sabiha Gokcen . SFO to SAW. Sabiha Gokcen SAW to SFO.
  • Evet , SFO - Sabiha Gokcen istiyoruz.
  • Bilerek mi yapılıyor bilmiyorum ama hiç ikinci pisti açılmış bir havalimanı gibi değil burası. Motor çalışırma istiyorsunuz, duyduğumuz rakam minimum 12-13 lerde geziyir derken haftasonu 20 lere kadar yaklaştık. Ne inebiliyorsunuz ne dr kalkabiliyorsunuz. Her uçuş gecikmeli ama istisnasız nereeyde her uçuş öyle. Havadan ötürü 30 dk gecikme varsa bile trafik yònetimi ve fazla slot verilmesinden dolayı gecikme 2 saatlere çıkıyor. Yeni terminal binası ortalarda yok. İkinci piste inen kalkan yok. Hazır değilse bu ikinci pisti niye açtınız kardeşim? Açın notsmlara bakım, ışıkları, ILS sinyali vs. hepsi notamlı, çalışmıyor. Ne oldu şimdi burası 2 pisti olan bir havalimanı mı?
  • CEO’nun Serhat bey olması doğru bir karar bence ama sizin yazılarınızı takip eden biri olarak daha önce bahsettiğiniz isimler olmadı. Şimdi bir Serhat bey sempatisi başlamış sizde sebebi nedir acaba?
  • Engel ve sansürlere karşı gerçekleri yazmaya devam et,arkandayız,kimse merak etmesin devran dönüp gerçekler bir bir ortaya çıkınca o anlı şanlı torpilliler bakalım ne yapacaklar, biri gibi mevlam affetsin deyip af, aman mı dileyecekler?

Sabiha Gökçen Nereye Koşar?

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni yıla yeni bir CEO atayarak girdi. Çoğu insanın uykuları kaçtı ama bence çalışanların umudu yeşerdi. Anlatacağım. Yeni CEO Serhat Soğukpınar’ı zor bir süreç bekliyor. Altından kalkar mı? Serhat Soğukpınar gibi bu gömleği giyecek birkaç adam ancak bulursunuz.

Sabiha Gökçen’e geçmeden birkaç sözüm olacak. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat gölgesinden korkar oldu. Geçen hafta yazdığım yazıya engel koydurdu. Ahmet bey insan geçmişinden utanır mı? Utanacaksa, utanacağı işleri neden yapar? Bi hakkı teslim edelim. İlker Aycı’yı arar oldum. O bana şöyle tehdit göndermişti. “Seni bir dilim ekmeğe muhtaç edeceğim” demişti. Ama en azından korkak değildi.

Adam gibi mücadele ediyordu. Sen, hem yüzümüze “destek ol” diyorsun hem de kapı arkalarından iş çeviriyorsun. Bak yine söylüyorum sen gideceksin Airporthaber hep kalacak. O kullandığın hesaplar da seni kurtaramayacak.

Dostun acı söylemesinden korktun, gazetecinin doğruyu yazmasından kaçınamazsın.

Neyse; dönelim konumuza.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na yeni atanan Serhat Soğukpınar bana göre birkaç doğrudan birisi idi. Polemik olmasın diye diğer doğruları yazmıyorum.

Sabiha Gökçen Havalimanı sorunlar yumağı haline gelmişti. Ne işler yürüyor ne de sorunlar çözülebiliyordu. “Komite” adı altında kurulan bir ucube sistem adeta havalimanı işlerini kilitlemiş hizmet durma noktasına gelmişti.

Geçen yıl temizlik rezilliğinden, arıza yapan sistemlere kadar her noktada aksaklıklar yaşanmıştı. Üstüne beceriksiz yöneticilerin karar alamaması, olması gereken işlerde inisiyatif kullanamaması, sorunların halı altına süpürülmesi Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ulusal ve uluslararası medyada olumsuz haberlerle gündeme gelmesine sebep olmuştu.

Biliyorum ki Serhat Soğukpınar havacılık geçmişi olması, Antalya Havalimanı’nda başarılı bir genel müdürlük yapması en büyük avantajı idi.

Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinde uzun süredir çalışıyordu. Ve tuttuğunu kopardı diyebiliriz. Hem de öyle bir hamle yaptı ki bundan sonra yapacaklarını kestirmek mümkün değil.

Ortaklığı kastediyorum. Havalimanı işletenlerin gözünü kırpmadan ortak olmak istediği Sabiha Gökçen Havalimanı’nı İbrahim Çeçen’in sahibi olduğu ICA ile ortak etti.

Bundan sonra ne olmalı?

Serhat Soğukpınar öncelikle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile slot konusunu çözmeli. Havalimanı kapasitesini yüzde 70’lerden yüzde 90-95’lere çıkartmalı. İkinci pisti maniaya rağmen kullanılacak şekle göre efektif hale getirmenin yolunu bulmalı.

En önemlisi ekip yenilemesine gitmeli. Memur zihniyeti yöneticilerden kurtulmalı.

Sık sık yaşanan bant sistemini düzeltmeli, temizlik hijyen konularına eğilmeli.

Havalimanını dünyaya pazarlamalı, okyanus ötesi uçuşların yapılması için yol bulmalı.

Otopark konusunda müşterilerin memnuniyetini artırmalı.

Hanutçuluk sistemini kökten çözmeli. Yolcu geliş salonu önündeki Topkapı otogarı sistemini düzeltmeli.

Yolcu kapma yarışında yaşanan kaosu çözmeli.

Bunların hepsini daha fazlasını yapabilir mi?

Yapar.

Ne demiştik yazının başlığında? Sabiha Gökçen Nereye Koşar? Serhat Soğukpınar’ın kafasındakiler gerçekleşirse çok yere koşar.

Sabiha Gökçen Nereye Koşar?

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

önemli ~ 4 ay önce
ali bey son giren kabin memurları %35 ile ile başlatılıyor. bu tis e göre mümkün değil. sendika ek bir protokol ile bunu kabul mü etti? yoksa şirketi babasının çiftliği zannedenler tarafından başlatılan bir şey ve yeni tis e eklenecek mi bilmiyoruz. eğer tis e eklenen bir protokol yoksa, bu insanlar sendika üyesi olarak otomatikman %55 e geçme hakkına sahip olurlar. tis gereği. sendika %35 ile başlatılan üyelerinin arkasında durup %55 e çıkartacak mı maaşları? bir sürü soru işareti ama insanlar korktuğu için sesini çıkartmıyor. zaten korka korka %35 e kadar düştü maaşlar. bu gidişle %20 ye düşer 2 seneye kadar. Allahtan içinde Allah korkusu olan dini bütün alnı secdede insanlar var başımızda. yoksa halimiz nice olurdu…..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 ay önce
Saw base deyim.açıklama yok henüz ev satıldı nerden ev tutalım?…saw da wet lease mi devam edicez,saw da mı ev tutalım iga ya mı gidicez??mart mı subat mı önümüzü görseydik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
D Davut ~ 4 ay önce
CAT 3 yaklaşma Türkiye'nin 3. büyük havalimanı için neden yapılmıyor. Bu konu düşük görüşte 8 saat beklediğim havalimanı için şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 4 ay önce
Ali bey slot mania ve hava trafik kapasitesiyle İsg nin ne ilgisi var kendileri terminal işletmesi meydan otoritesi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezillik diz boyu ~ 4 ay önce
Isg balli borek kisminda. Buna ragmen para kazanma hirsi kalitesiz yoneticilerle on plana cikinca, rezillik diz boyu oldu!
Rıdvan Üner ~ 4 ay önce
St. Petersburg LED - SAW servisi istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LED ~ 4 ay önce
Pegasus zaten günlün uçuyor St.Petersburg'a.
SFO to SAW uçuşları istiyoruz. ~ 4 ay önce
San Francisco to Sabiha Gokcen . SFO to SAW. Sabiha Gokcen SAW to SFO.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
San Francisco-Sabiha Gokcen istiyoruz. ~ 4 ay önce
Evet , SFO - Sabiha Gokcen istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KEŞMEKEŞ HAVALİMANI ~ 4 ay önce
Bilerek mi yapılıyor bilmiyorum ama hiç ikinci pisti açılmış bir havalimanı gibi değil burası. Motor çalışırma istiyorsunuz, duyduğumuz rakam minimum 12-13 lerde geziyir derken haftasonu 20 lere kadar yaklaştık. Ne inebiliyorsunuz ne dr kalkabiliyorsunuz. Her uçuş gecikmeli ama istisnasız nereeyde her uçuş öyle. Havadan ötürü 30 dk gecikme varsa bile trafik yònetimi ve fazla slot verilmesinden dolayı gecikme 2 saatlere çıkıyor. Yeni terminal binası ortalarda yok. İkinci piste inen kalkan yok. Hazır değilse bu ikinci pisti niye açtınız kardeşim? Açın notsmlara bakım, ışıkları, ILS sinyali vs. hepsi notamlı, çalışmıyor. Ne oldu şimdi burası 2 pisti olan bir havalimanı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anadolu ~ 4 ay önce
bu soruyu anadolu jet’e ile ilgili 2014’te verilen kararda bulabilirsiniz
selam ~ 4 ay önce
CEO’nun Serhat bey olması doğru bir karar bence ama sizin yazılarınızı takip eden biri olarak daha önce bahsettiğiniz isimler olmadı. Şimdi bir Serhat bey sempatisi başlamış sizde sebebi nedir acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali abi ~ 4 ay önce
Engel ve sansürlere karşı gerçekleri yazmaya devam et,arkandayız,kimse merak etmesin devran dönüp gerçekler bir bir ortaya çıkınca o anlı şanlı torpilliler bakalım ne yapacaklar, biri gibi mevlam affetsin deyip af, aman mı dileyecekler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000