15 Ocak 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Gerçek yüzleri bir bir ortaya çıktıkça nasıl da kuyruklarına basılmış gibi çemkiriyorlar üyelerinin parasıyla sülale boyu beleş yaşayan,kolkola poz verdiğiniz işverenin uşağı, yiyici sarı sendikacıların...
  • Pegasusun bugün açıkladığı zam ile Pegasus kaptan maaşı TK Kaptan maaşının iki katı oldu. Yani sendika kokpite %100 zam alırsa anca Pegasus maaşlarına yetişebilecek. Tam çukur.
  • Game Changer Yeni Genel Müdürü ile Southwind Antalya’nın yeni yıldızı ve Akdeniz’de game changer olacaktır… MGA da iyi geliyor… Corendon da atağa kalkacaktır… SunExpress artık yalnız değil… AJET ve Pegasus da gelirse pazara ki gelir personelini ağlatan da arkalarından ağlar…
  • Sayın yoneticim, Air Cliniği unuttunuzmu . Çalışanlar olarak TSS - TGS ye geçmek için bekliyoruz verilen sözler bu yönde !
  • IK direktörünün yatacak yeri yok, pilota beğenmiyorsan kapı orada diyen adamdan ne hayır gelir şirkete!
  • Şirket bi Uçakla 620 yolcu götürüyor büyük gövde uçakları ile, SUNEX ve CORENDON ugrasmasında kim uğraşsın,başarısızlıklarını yeni Havayollarından çıkarmak istiyorlar şikayet eden XQ ve XC.Riski verende Allah alanda Allah o yüzden başkalarının riski ile ugrasacaginiza kendi işlerinizi nasıl düzeltebilirsiniz onu düşünün,ona buna çamur atmak,acizligin simgesidir.Her haberin altına kertenkeleler çıkıyor yorum yazıyorlar,yazanlar hep aynı kişiler yok böyle yok şöyle diye yazı yazmaktakalar oysa hayatında hiç bir başarı elde edememiş olup boş boş yazmaktasınız.Southwind şirketinde yaklaşık 2000 kişi Ekmek yiyor ve şirket günden güne büyüyor,bunu kabullenemiyenler sürekli yazı yazmakta,yok mobbing yok hırsız, kardeşlerim çekin gidin o halde kimse kelepçe ile sizleri tutmuyor.Denetimler Sınavlar zorlandı tabi Ingilizce Sınavlarından gecemeyenler ile Uçuş işletme yollarını ayırdı her çıkan çamur atmakta. Yazıktır Günahtir yapmayın eylemeyin kimsenin ekmegi ile oynamaya hakkınız yok.
  • Gelecek iktidarida goruyoruz
  • Şeflik tazminatı 25 bin istiyormuş sendika. Şeflerin sendikası olsun bakalım.
  • Taharetsiz olduğun için olmasın
  • SAW THY Teknik işe geliş güzergahı rezalet. Her gün bir sıkıntı çıkıyor. Mahalle arasından geliyoruz. İkinci pist altındaki tünel açılsın bir an önce.

Pis Kokular…

Yanılmıyorsam 2005 yılında da Onur Air’e bir kumpas yapılmıştı. Hollanda’da Onur Air uçakları önceden kurgulanmış haberler, bazı bulgular bahane edilerek uçuşlar yasaklanmıştı. Şimdi buna benzer bir Alman kurgusu ile karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum.

Antalya merkezli bir şirketimize Alman gazeteler üzerinden operasyon çekilmek üzere haberler paylaşılmaya başlanıldı.

Türkiye Cumhuriyeti devleti bir havayolu şirketine izin verdiyse bu şirket kanun ve sivil havacılık kurallarını yerine getirmiş demektir.

Aklıma kötü senaryolar gelmeye başladı.

Alman ortaklı Türkiye merkezli şirketlerin bu tür operasyonlara el altından destek verdiği kanısındayım.  Antalya pastasının daraldığı konusunda korkuları mevcut olabilir.

Aynı şirket Pegasus Havayolları’nın Sabiha Gökçen uçuşlarını kıskanarak Sabiha’dan operasyonlar başlatmış ancak pabuç pahalı gelince çekilmek zorunda kalmıştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu tip operasyonlara geçit vermemek için yetkisini kullanmalı, tepkisini de göstermelidir.

Asli göreviniz dururken başka konularla vakit geçirmeniz ne kadar doğru?

Gerçi Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek sever ilgisiz konularla meşgul olmayı. Hatırlarsanız Etik Kurulu bir yazı yazmıştı SHGM’ye.

Biz bunu haberleştirince kızılca kıyamet kopmuştu. Önce genel müdürlük içinde hafiyelik yapılmış günahsız insanların canı yanmıştı. Edindiğim bilgiye göre bir memura ceza verilmiş. Bakalım o memur kim ise onun günahından nasıl kaçacak.

Şimdi ne oldu biliyor musunuz? Efendim Etik Kurulu’ndan gelen yazı hizmete özelmiş de gazetede neden yayınlanmış.

Bir kere okurlarımız öğrensin diye söylemek isterim ki asla böyle bir ibare yoktu. Anladığım kadarı ile SHGM kendisi böyle bir damga basarak hukuku yanıltmak istiyorlar.

Halep orada ise arşın burada. Velev ki hizmete özel yazısı olsa bile “Gizli” ibaresi olmayan her evrak yayınlanır.

Gidin işinize bakın. Gidin Solvera’ya, Pusula’ya ne kadar ödeme yapıyorsunuz onları hesaplayın. Biz yazmaktan geri durmayacağız siz uslanmak için çaba harcamayın.

Hava İş Zor Bir Sınava Çıkıyor…

Türk Hava Yolları çalışanlarının sendikası Hava İş ile THY arasında TİS (Toplu İş Sözleşmesi) görüşmeleri başladı. Sendika çalışanların yeni haklar elde etmesi için günün koşullarına göre TİS’in yenilenmesi için önemli bir hamle yapacaktır.

Çalışanlara zam harici yeni sosyal hakların gündeme gelmesi bekleniyor. Tabi sendikanın elde ettiği yeni kazanımlar THY’nin diğer iştiraklerinden de taleplerin gelmesine sebep olacak. O açıdan sendikanın hem çalışanları hem de iştirakleri de rahatlatacak güzel bir kazanım elde etmesine kesin gözle bakılıyor.

Aslında TİS’in seçim dönemine denk gelmesi de bir avantaj diyebiliriz.

Bu arada AnadoluJet’te henüz sendika yapılanması başlayıp başlamadığı bilinmiyor. Şu bir gerçek ki AJET’e geçen THY personelinin doğrudan Hava İş Sendikası üyesi olarak geçmesi gerekmiyor mu?

Pis Kokular…

Yorumlar Tüm Yorumlar (119)

Kpt'a yazana ~ 4 ay önce
Gerçek yüzleri bir bir ortaya çıktıkça nasıl da kuyruklarına basılmış gibi çemkiriyorlar üyelerinin parasıyla sülale boyu beleş yaşayan,kolkola poz verdiğiniz işverenin uşağı, yiyici sarı sendikacıların...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus vs TK ~ 4 ay önce
Pegasusun bugün açıkladığı zam ile Pegasus kaptan maaşı TK Kaptan maaşının iki katı oldu. Yani sendika kokpite %100 zam alırsa anca Pegasus maaşlarına yetişebilecek. Tam çukur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka mısın sen ~ 4 ay önce
Kaptan senin hesabına göre 400 bine yakın alıyor ozaman pegasusta.Biraz ölçülü at atacaksan
Game Changer ~ 4 ay önce
Game Changer Yeni Genel Müdürü ile Southwind Antalya’nın yeni yıldızı ve Akdeniz’de game changer olacaktır… MGA da iyi geliyor… Corendon da atağa kalkacaktır… SunExpress artık yalnız değil… AJET ve Pegasus da gelirse pazara ki gelir personelini ağlatan da arkalarından ağlar…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali KİDİK ~ 4 ay önce
Sayın yoneticim, Air Cliniği unuttunuzmu . Çalışanlar olarak TSS - TGS ye geçmek için bekliyoruz verilen sözler bu yönde !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPT ~ 4 ay önce
IK direktörünün yatacak yeri yok, pilota beğenmiyorsan kapı orada diyen adamdan ne hayır gelir şirkete!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CETO ~ 4 ay önce
Şirket bi Uçakla 620 yolcu götürüyor büyük gövde uçakları ile, SUNEX ve CORENDON ugrasmasında kim uğraşsın,başarısızlıklarını yeni Havayollarından çıkarmak istiyorlar şikayet eden XQ ve XC.Riski verende Allah alanda Allah o yüzden başkalarının riski ile ugrasacaginiza kendi işlerinizi nasıl düzeltebilirsiniz onu düşünün,ona buna çamur atmak,acizligin simgesidir.Her haberin altına kertenkeleler çıkıyor yorum yazıyorlar,yazanlar hep aynı kişiler yok böyle yok şöyle diye yazı yazmaktakalar oysa hayatında hiç bir başarı elde edememiş olup boş boş yazmaktasınız.Southwind şirketinde yaklaşık 2000 kişi Ekmek yiyor ve şirket günden güne büyüyor,bunu kabullenemiyenler sürekli yazı yazmakta,yok mobbing yok hırsız, kardeşlerim çekin gidin o halde kimse kelepçe ile sizleri tutmuyor.Denetimler Sınavlar zorlandı tabi Ingilizce Sınavlarından gecemeyenler ile Uçuş işletme yollarını ayırdı her çıkan çamur atmakta. Yazıktır Günahtir yapmayın eylemeyin kimsenin ekmegi ile oynamaya hakkınız yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardeş ~ 4 ay önce
Beğenmiyorsan kapının yerini biliyorsundur, boş yapmışsın!..
uçuş işletme ~ 4 ay önce
adamları çıkarmış ekmeğiyle oynamamışmı? senin aklını kuşa taksak ters uçar,
Ahmt ~ 4 ay önce
Gelecek iktidarida goruyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şeflere 25 ~ 4 ay önce
Şeflik tazminatı 25 bin istiyormuş sendika. Şeflerin sendikası olsun bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taharet ~ 4 ay önce
Taharetsiz olduğun için olmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW tünel ~ 4 ay önce
SAW THY Teknik işe geliş güzergahı rezalet. Her gün bir sıkıntı çıkıyor. Mahalle arasından geliyoruz. İkinci pist altındaki tünel açılsın bir an önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000