27 Kasım 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ALİ BEY ONUR HAVAYOLLARI İLE ILGI YAZI YAZMAKTAN ÇEKİNMEYİN.
  • Ahmet Bolat başkan dan bugün açıklama bekliyoruz
  • Kar payı 100 bin verirlerse doğan şahin alırız o paraya galiba
  • Abi kar payı ne kadar dagitilcak bilen varmı 100 bin 150 binden bahsediyorlar bu doğrumu
  • tgs de ocakta toplu istifa ediyoruz biz 7 kişi...yeter artık
  • Ali bey lütfen bu kurumda olanların peşini bırakmayın. Bu kurumda yönetici olup da havacılık kökenli olan kişi sayısı çok az. Neden ve nasıl? Araştırılsın
  • Uçuş eğitim başkanı Burak Bekman ‘ın eşi Müge Bekman da Ajet Eğitim müdürü olmuş. Hayırlı olsun.
  • Ülke ve millet akapeye oy verenlerin umrunda değil onların derdi para ve çıkar gerisi masal.İktidar sayesinde ülkede nereyi tutsan elinde kalıyor, şaibesiz,kokuşmamış,çürümemiş hiç bir kurum,şirket,iş yok,insanlar iyice bozulmuş,ruhunu,vicdanını paraya satmış,adalet,hak,hukuk ara ki bulasın,ekonomik,sosyal,ahlaki hal zaten ortada. Bütün bunların sorumlusu da akapeye 21 yıldır oy verip duranlar hamdolsun!!!
  • Noldu uçucuların pazar mesaisi. Hala yalan dolan hukuk işleriyle oyalama devam mı son durum nedir?
  • Biliyorum insanların sıkıntısını dile getiriyorsunuz yalnız ev kiraları,geçim sıkıntısı artık bizi bunalttı. Enflasyon , maaş zammı , yeni TİS , ikramiyeler hakkında bilgi edinip bir yazı yazar mısınız? Teşekkürler şimdiden

Kimsenin Umurunda Değil…

Evet, birkaç haftadır havacılığımızın otoritesi ile ilgili önemli konulara değiniyorum. Ama sizi unuttuğumu sanmayın. Elbette Reza Zarrap’ın CEO’su Hava İş Yapı Kooperatifi baskın yönetici Şükrü Nenem’in ne kadar zorda olduğunu da anlatacağım bu hafta. Yüzlerce kooperatif üyesinin haklarını savunmak, mağduriyetlerinin giderilmesi için sesiniz olmaya devam edeceğiz.

Söylediğim gibi Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek’in kendi egoları ile yönettiği SHGM’de mobbinge uğrayan çalışanların, Kemal Yüksek’in devlet kurumlarında olmaması gereken icraatlarını yazarak bir süre sizin konunuza eğilemedim.

Öncelikle şunu belirtelim. Üyeler rahatsız ve sürecin sürekli oyalanmasından kaynaklı sorgular başladı. Üyeler bu yönetim gelene dek kaba inşaatın neredeyse bittiğini, bu yönetim geldikten sonra çivi dahi çakılmamasını, şöyle yaptık, böyle yaptık denilerek ipe un serilmesinden oldukça huzursuz.

Sürekli bir önceki yönetimi kötüleyerek üyelerin kafasını ütüleyen, inşaat firmasını itibarsızlaştırma çabasından da huzursuz üyeler.

Şimdi size birkaç bilgi vereceğim.

Malum bir mahkeme süreci devam ediyor. Bir değil çok mahkeme var. İddialar, iftiralar diz boyu. Mahkemenin atadığı bilirkişi ile temasa geçen, konuşan, buluşan Hava İş Yapı Kooperatifi yöneticileri size/bize karanlık ne konuştukları belli olmayan bir süreç yaşamışlar.

Sonunda bilirkişi raporu çıkınca “Efendim bu bilirkişi bizden rüşvet istedi” iddiasında bulundu. Ancak iddianın bilirkişi raporundan sonra yapılması kafalarda kocaman soru işaretlerine sebep oldu. Yani rüşvet istendiyse neden hemen o vakit savcılığa suç duyurusunda bulunulmadı.

Florya’da bir alışveriş merkezinde neler konuşuldu hepsi karanlık. Açıklığa kavuşturacak olan savcılık ve akabinde adli makamlar.

Bu buluşma, bu konuşmalar gizli yapıldığından kimsenin haberi yoktu.

Hava İş Yapı Kooperatifi yöneticilerinin iddiaları ile ayyuka çıkan görüşmelerden rahatsız olan inşaatın müteahhidi de bir şaibe olduğunu kastederek kooperatif yöneticilerinden şikayetçi oldu.

Şikayet sonrası savcılık iddiaya yönelik başta Şükrü Nenem olmak üzere şikayete matuf yöneticileri ifadeye çağırdı.

Ancak ifadeye giden olmadı. Önceden yönetimde bulunan şu anda danışman adı altında maaş ödenen Yılmaz Sevinç’e İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nden yakalama kararı çıktı.

İfadeye gitmeyen diğer yöneticilerin de aynı muamele ile karşı karşıya kalacağı ifade ediliyor.

Hava İş Yapı Kooperatifi üyeleri belirsizliğin içinde. Hayat git gide pahalanırken, inşaat sektöründe de maliyetler her gün artıyor. Şu bir gerçek ki hiçbir şey bundan iki/üç sene önceki gibi olmayacak. Ödenen paralar kuşa dönerken, giden zaman üyelere maliyet olarak dönecek.

Değerli okurlar, sevgili kooperatif üyeleri mevcut yönetimin ibra edilmemesinden kaynaklı hukuki süreç de devam ediyor. Genel kurulun iptaline yönelik son mahkemeye ne yönetimden biri gitti ne de konuya hakim avukat.

Her şey sahipsiz. Mahkemenin uzamasını istiyor anlaşılan kooperatif yönetimi. Eski yönetim, müteahhit ile ilgili tüm mahkemeler titizlikle takip edilirken, iptal davasının takip edilmemesi düşünülmesi gereken bir durum olsa gerek.

 

Kimsenin Umurunda Değil…

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

KIMIN UMRUNDA ~ 5 ay önce
ALİ BEY ONUR HAVAYOLLARI İLE ILGI YAZI YAZMAKTAN ÇEKİNMEYİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS personel ~ 5 ay önce
Ahmet Bolat başkan dan bugün açıklama bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 5 ay önce
Kar payı 100 bin verirlerse doğan şahin alırız o paraya galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kar payı ~ 5 ay önce
Abi kar payı ne kadar dagitilcak bilen varmı 100 bin 150 binden bahsediyorlar bu doğrumu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istifa ~ 5 ay önce
tgs de ocakta toplu istifa ediyoruz biz 7 kişi...yeter artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 5 ay önce
Yaw he he!..
Yücel’i de al listene ~ 5 ay önce
Yücel ve kankalarida gitsin . Hak etmeyenler durmasın .hakedenlerin onu açılsın
Hadi be ordan ~ 5 ay önce
Bir tane bile istifa edeniniz olamaz neyin kafası bu
MMM ~ 5 ay önce
Sizi Ocağa kadar bekleten nedir??? Ocakta istifa ettikten sonra ne yapmayı planlıyorsunuz???
Hee tamam et et ~ 5 ay önce
Yerine 14 kişi alirlar. Sizin gibi köleler oldukca biz yönetimde çok adam buluruz. Sikiysa sesini çikar.
Durun yapmayın ~ 5 ay önce
Bunu gördüm ve kahroldum hemen zammı yapıştırıyorum . Hangi cemaatti sizin ?
Dhmi ~ 5 ay önce
Ali bey lütfen bu kurumda olanların peşini bırakmayın. Bu kurumda yönetici olup da havacılık kökenli olan kişi sayısı çok az. Neden ve nasıl? Araştırılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi ~ 5 ay önce
Uçuş eğitim başkanı Burak Bekman ‘ın eşi Müge Bekman da Ajet Eğitim müdürü olmuş. Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorumlu belli ~ 5 ay önce
Ülke ve millet akapeye oy verenlerin umrunda değil onların derdi para ve çıkar gerisi masal.İktidar sayesinde ülkede nereyi tutsan elinde kalıyor, şaibesiz,kokuşmamış,çürümemiş hiç bir kurum,şirket,iş yok,insanlar iyice bozulmuş,ruhunu,vicdanını paraya satmış,adalet,hak,hukuk ara ki bulasın,ekonomik,sosyal,ahlaki hal zaten ortada. Bütün bunların sorumlusu da akapeye 21 yıldır oy verip duranlar hamdolsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahi mahkeme demişken! ~ 5 ay önce
Noldu uçucuların pazar mesaisi. Hala yalan dolan hukuk işleriyle oyalama devam mı son durum nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hımm ~ 5 ay önce
Mahkeme kararını uygulamıyor , sendikada sesini çıkarmıyor. Olay bu . Başka mhkme vs olmayacak.
Ali Bey ~ 5 ay önce
Biliyorum insanların sıkıntısını dile getiriyorsunuz yalnız ev kiraları,geçim sıkıntısı artık bizi bunalttı. Enflasyon , maaş zammı , yeni TİS , ikramiyeler hakkında bilgi edinip bir yazı yazar mısınız? Teşekkürler şimdiden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey rumuzuna ~ 5 ay önce
Seçimde kime oy verdiniz,kimin torpiliyle işe girdiniz? Burada yorum yazmakla,bunaldık,bittik, yandık demekle,birilerinden medet ummakla sorunlarınız çözülmez. Sorunu,yaratanlarla çözemezsiniz ya birlik olup işverene ve iktidara adam gibi tepki verin ya da kaderinize razı olun...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000