11 Aralık 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Thy’siz hayat o kadar da zor değil ey ahali. Bu taraftan bildiriyorum. Maaşlı çalışansan her iş zor. İkalenizi yapın, tazminat mı, bilet hakkı mı neyse artık, alın yeni mücadelelere girişin. Korkmayın!!!!
  • Ey gafil çalışanlar. Sanmayın ki yönetim hepinizi kapıya koyamaz. koyar ve yerinizi 1 ayda doldurur. Onlar için sadece oy demeksiniz marttan sonra göreceğiz mazot 50 dolar 40 tl . Ama asgari ücret 17.100 yersen
  • Ben burdan sutun seflerini ve müdürlerini alkışlıyorum gerçekten uyguladığımız sistem mükemmel işliyor personeli işten soğutmak bıktırmak için her şeyi yapıyorsunuz helal olsun ve yazıklar olsun kukla gibi personeli sütün içinde Arrival bantlar arasında oynatıp duruyorsunuz.
  • TİS den önce her zaman nasıl bir yol izlenecek, zam ne kadar istenecek, hangi haklar talep edilecek, v.b konularda sendika açıklama yapardı. TİS için yüzde kaç zam isteyeceği bile belli değil daha. Hava iş'e duyrulur. Bir açıklama birşey yap hayatta olduğunuz bilelim en azından.
  • Thy,tgs,pgs tüm çalışanlar birlik olacak çalıştıkları yerleri protesto edecekler başka türlü yol yok. Onur,Atlas'dakiler de çoluk çocuk, sülalece meydanlarda hatta meclisin önünde toplanacak dertlerini dile getirecekler ki bagana ve tosun denilen zatların bir yerleri iyice tutuşsun...
  • Tazminatınızı, ücretsiz ve indirimli bilet haklarınızı veriyolar. Hala neyin isyanı bu? Hayat anadolujetten ibaret değil. Şirket bu ikale hakkını genişletecek zaten tüm thy’ye.
  • Ocak ayında asgari ücret ve verilecek çek dolgun olmasa bırakıp gitmek farz olur.
  • Bu ülkenin başkentinde ısrarla base bulundurmamak çok enteresan. Ankara'dan yapılan AnadoluJet uçuşları full üstüne full çekiyor ve Ankara'yı hem Türkiye'nin diğer illeriyle, hem de tüm dünya ile bağlamak için çok daha fazla uçuşa ihtiyaç var. Bunun için yeterli talep de var. Kimse SAW boş kalsın demiyor ama Ankara'yı böyle bırakmak da doğru değil.
  • Bu ülkenin başkentinde ısrarla base bulundurmamak çok enteresan. Ankara'dan yapılan AnadoluJet uçuşları full üstüne full çekiyor ve Ankara'yı hem Türkiye'nin diğer illeriyle, hem de tüm dünya ile bağlamak için çok daha fazla uçuşa ihtiyaç var. Bunun için yeterli talep de var. Kimse SAW boş kalsın demiyor ama Ankara'yı böyle bırakmak da doğru değil.
  • Arkadaşa katılıyorum ocakta tgs yer hizmetlerine bolca işçi alımı olacak gibi duruyor Allah sonumuzu iyi etsin .

Dediklerimiz Bir Bir Oluyor Ey Adaletsizler…

Değerli Okurlar, bazen feryat figan edesim geliyor. Niye biliyor musunuz? Şu Anadolujet çalışanlarının başına gelecekleri aylar önce yazdık ve hukuksuz bir adalet kararının hışmına uğradık. İşte gün gelip çattı ve kendileri bunu ikrar etmek zorunda kaldılar.

Aylar önce Anadolujet çalışanlarının karşı karşıya kalacak oldukları muameleyi bu satırlarda ve Airporthaber içeriklerinde görmüştünüz. Ancak THY Yönetim Kurulu Üyesi Fatmanur Altun ve eşi Fahrettin Altun’un avukatı Sezgin Tunç tarafından erişime engelletilmişti.

Anadolu Adliyesi’nden alınan kararlar her ne kadar hukuka aykırı olsa bile, kamuoyunun bilgi alma hakkı gasp edilse bile haberimizin doğruluğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Herkesin ve her kesimin ihtiyacı olduğu hukuk maalesef baskı altına alınarak kendi çıkarları uğruna kullanılmış ve fakat bu hafta yaptıkları açıklama ile umarım yüzleri kızarmıştır.

Evet, AnadoluJet çalışanları zor bir tercihle karşı karşıya bırakılmak zorunda kalındı. Şirket İstanbul’a taşınıyor ve çalışanlara şirketin keyfine göre yeni iş önerilecek. Yani İstanbul Sabiha Gökçen’de merkezlenecek şirkete gelmek istemeyenlere kapı gösterilecek.

AnadoluJet tarafından personele gönderilen yazının şu cümlesine bakar mısınız “Bu iş yerinde veya kadrolarda görev yapan çalışanlarımıza İstanbul’daki iş yerlerimizde uygun pozisyonlar teklif edilerek iş ilişkileri devam ettirilecek, teklifi uygun bulmayan çalışanlarımızın ortaklığımıza teklif edecekleri ikale anlaşmaları değerlendirmeye alınacaktır.”  Gönderilen yazın Türkçesi ne biliyor musunuz?

“Biz hangi pozisyonu uygun görürsek onu kabul etmek zorundasınız.” Yani keyfime göre sana iş önereceğim. Beğenirsen çalışırsın beğenmezsen herkes kendi yoluna.

Çalışanlara metazori bir teklif sunuluyor.

Yüzlerce mesaj alıyorum. Hatırı sayılır siyasilerin çocukları, eşleri, yeğenleri veya yakınları Anadolujet Ankara merkezinde çalışıyor. Biz bunları dikkatle takip edeceğiz. Her ne kadar Anadolujet markası adı altında hizmet veriyor olsalar bile onlar aslında THY personeli.

Çalışanların iki türlü handikabı var. Birincisi THY personeli olmaktan çıkacaklar diğer iştiraklerde çalışanlar nasıl muamele görüyor ise öyle muamele görecekler. İkincisi ve en önemlisi AJET yönetiminin sendika istememesi çalışanların sahipsiz kalması anlamı taşıyor.

Beğenirsiniz/beğenmezsiniz ama sendika personel için bir sigorta anlamı taşır. Sabiha Gökçen merkezli bir Anadolujet’in, Pegasus Havayollarına rakip olarak geldiğini hepimiz bal gibi biliyoruz.

Bir dönem  “inek otlamaz” diyen THY’nin bugün Sabiha Gökçen’i havalimanı hüviyeti kazanmasında en önemli kurum olan Pegasus’un açtığı yolda Mercedes kullanacak olan THY’nin hazıra konma hevesi hep vardı ve bu düşünce hep devam edecek.

Öteden beri söylediğimiz şey şu; THY içeride şirketlerle rekabet yerine Emirates, Lufthansa, Singapur gibi şirketlerle rekabet etmesi gerekir.

Şu bir gerçek ki nereden bakarsanız bakın çokça can yanacak ve çokça çalışan perişan olacak. Olması gereken Anadolujet Ankara merkezli çalışma yaparak tecrübeli personelin işlerini garanti altına almak idi.

Şimdi yeniden kadrolaşma gerek. Tam da yerel seçim öncesi kim bilir hangi teşkilatlara ne kadar kontenjan ayrıldı. Geçmişte TGS için tüm teşkilatlara 25’er kişilik kontenjan tanınmıştı. Umarım AJET siyasilerin kontenjan kullandığı bir şirket oluşumundan çok, havacılık mezunu çocuklar ile hizmet hayatına giriş yapar.

Onur Air Çalışanlarının Umutsuz Bekleyişi…

Biliyorum her daim mesaj atıyorsunuz, yorum atıyorsunuz. Elbette haklarınızı sonuna kadar almanız gerekir. Bu anlamda çok yazı yazdık, haber yaptık. Lakin ne Cankut Bagana ne de Teoman Tosun bu manada tüm haberlere tüm müracaatlara, tüm iletişim kanallarına kayıtsız kaldı.

Hukuk mücadelesinden başka çare yok.

Aynı durum AtlasGlobal çalışanları için de geçerli. Ama biz yazmaktan öteye, sesinizi duyurmaktan ileri gidemeyiz.

Umarım, gerek Onur Air ve gerekse AtlasGlobal sorumluları hak yemenin ne olduğunu anlar ve bir an evvel sizlerin helalliğini alır.

Dediklerimiz Bir Bir Oluyor Ey Adaletsizler…

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Zor Değil ~ 5 ay önce
Thy’siz hayat o kadar da zor değil ey ahali. Bu taraftan bildiriyorum. Maaşlı çalışansan her iş zor. İkalenizi yapın, tazminat mı, bilet hakkı mı neyse artık, alın yeni mücadelelere girişin. Korkmayın!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dümenci ~ 5 ay önce
Ey gafil çalışanlar. Sanmayın ki yönetim hepinizi kapıya koyamaz. koyar ve yerinizi 1 ayda doldurur. Onlar için sadece oy demeksiniz marttan sonra göreceğiz mazot 50 dolar 40 tl . Ama asgari ücret 17.100 yersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 5 ay önce
Ben burdan sutun seflerini ve müdürlerini alkışlıyorum gerçekten uyguladığımız sistem mükemmel işliyor personeli işten soğutmak bıktırmak için her şeyi yapıyorsunuz helal olsun ve yazıklar olsun kukla gibi personeli sütün içinde Arrival bantlar arasında oynatıp duruyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TİS ~ 5 ay önce
TİS den önce her zaman nasıl bir yol izlenecek, zam ne kadar istenecek, hangi haklar talep edilecek, v.b konularda sendika açıklama yapardı. TİS için yüzde kaç zam isteyeceği bile belli değil daha. Hava iş'e duyrulur. Bir açıklama birşey yap hayatta olduğunuz bilelim en azından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak etme ~ 5 ay önce
Her şey belli. Şu an danışıklı dövüşü yapıp nasıl bir tiyatro oynayalım, onu konuşuyorlar. Bir gece imza atıp sırıtarak poz verdiklerinde görürsün TİS i
Bir çalışan ~ 5 ay önce
Thy,tgs,pgs tüm çalışanlar birlik olacak çalıştıkları yerleri protesto edecekler başka türlü yol yok. Onur,Atlas'dakiler de çoluk çocuk, sülalece meydanlarda hatta meclisin önünde toplanacak dertlerini dile getirecekler ki bagana ve tosun denilen zatların bir yerleri iyice tutuşsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 5 ay önce
Yaw he he..
Yeniden Başla ~ 5 ay önce
Tazminatınızı, ücretsiz ve indirimli bilet haklarınızı veriyolar. Hala neyin isyanı bu? Hayat anadolujetten ibaret değil. Şirket bu ikale hakkını genişletecek zaten tüm thy’ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asgari ücretli çilesi ~ 5 ay önce
Ocak ayında asgari ücret ve verilecek çek dolgun olmasa bırakıp gitmek farz olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 5 ay önce
Gittiğin yerde asgari ücret farklımı:)))
Enteresan ~ 5 ay önce
Bu ülkenin başkentinde ısrarla base bulundurmamak çok enteresan. Ankara'dan yapılan AnadoluJet uçuşları full üstüne full çekiyor ve Ankara'yı hem Türkiye'nin diğer illeriyle, hem de tüm dünya ile bağlamak için çok daha fazla uçuşa ihtiyaç var. Bunun için yeterli talep de var. Kimse SAW boş kalsın demiyor ama Ankara'yı böyle bırakmak da doğru değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Angara ~ 5 ay önce
Ankara koca bir köy , potansiyeli yok
ANGARA yazana ~ 5 ay önce
Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olması hasebiyle, gayet yoğun hava trafiğine sahip bir ilimiz. Bütün Ankara base Anadolu Jet uçuşları full çekiyor ve neredeyse her uçuş için jump seat soruluyor. Önemli bürokratlar ve özel uçak kullanmayan devlet büyükleri, ziyaretlerini hep Anadolu Jet ile gerçekleştiriyorlar. Doğu illerinden direkt Ankara uçuşlarının arttırılması için büyük talep var. Belirli aralıklarla Ankara'yı ziyaret eden gurbetçilerimizi saymıyorum bile. 'Büyük köy' dediğiniz Ankara, sırf tiyatro kültürüyle bile çoğu ilden fersah fersah ötededir. Önemli festivallere, kültürel etkinliklere, politik arenaya ev sahipliği yapmakta ve yurt dışından ve civar illerden yolcu çekmektedir.
ANGARA yazana ~ 5 ay önce
Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olması hasebiyle, gayet yoğun hava trafiğine sahip bir ilimiz. Bütün Ankara base Anadolu Jet uçuşları full çekiyor ve neredeyse her uçuş için jump seat soruluyor. Önemli bürokratlar ve özel uçak kullanmayan devlet büyükleri, ziyaretlerini hep Anadolu Jet ile gerçekleştiriyorlar. Doğu illerinden direkt Ankara uçuşlarının arttırılması için büyük talep var. Belirli aralıklarla Ankara'yı ziyaret eden gurbetçilerimizi saymıyorum bile. 'Büyük köy' dediğiniz Ankara, sırf tiyatro kültürüyle bile çoğu ilden fersah fersah ötededir. Önemli festivallere, kültürel etkinliklere, politik arenaya ev sahipliği yapmakta ve yurt dışından ve civar illerden yolcu çekmektedir.
Enteresan ~ 5 ay önce
Bu ülkenin başkentinde ısrarla base bulundurmamak çok enteresan. Ankara'dan yapılan AnadoluJet uçuşları full üstüne full çekiyor ve Ankara'yı hem Türkiye'nin diğer illeriyle, hem de tüm dünya ile bağlamak için çok daha fazla uçuşa ihtiyaç var. Bunun için yeterli talep de var. Kimse SAW boş kalsın demiyor ama Ankara'yı böyle bırakmak da doğru değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Derin Tgs ~ 5 ay önce
Arkadaşa katılıyorum ocakta tgs yer hizmetlerine bolca işçi alımı olacak gibi duruyor Allah sonumuzu iyi etsin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000