25 Aralık 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ali bey tgs yi gundeme aldiginiz kadar tss yide gundeme alirmisniz 5m den tss y gecis oldu guzelde oldu kesintilerden kurtulduk ikramiyelerden de menunuz ama yapilan baskilar mobing ler arti yonetici egolari arti amirler ekib liderleri zivanadan cikti severek kosarak geldigimiz isimize soverek gelmeye basladik sizden ricam su tgs kadar TSS YİDE GUNDEME GETİRİN ARASTİRİN HERKES ÇOLUĞUNA ÇOCUĞUNA EKMEK GOTURMEK İCİN BURDA
  • Bizi bitirdiler.. siz devam edin..
  • Benim arkadaşımı Haksız yere işten çıkarttılar THY personeli olarak kınıyorum Bunun Ahını Ahmet ve Diğerleri alır az kaldı sanmayın o koltuklar size kalıcı olarak verildi
  • Hizmete, işe gelince "WORLD CLASS" diye başımızın etini yiyen THY; kendine rakip bellediğin şirketler çalışanlarına ne kadar maaş veriyor, ne kadar mesai yaptırıyor, ne kadar istirahat veriyor, geniş gövdede kaç kişi uçuruyor önce bir araştır. Mesailer "WORLD CLASS" ama maaşlar ve çalışma şartları "THIRD WORLD CLASS".
  • ao çalışanları olarak yüzde 100 zam isteriz
  • 10 senedir taşeronda(mac , 5m, liken) çalışıp TSS’ ye geçen teknik personelim . Kendim adıma değil bütün taşerondaki arkadaşların ortak derdimiz şu ; zaten bunlar mecbur konuşmaya hakları yok asgari maaş tan bi tık fazla alırlar . Yanlış yaparlarsa hemen kovarız . Bu algılar 100/100 iştirak olan firmada böyle olmamalı 15.800 maaş:) Bilet verilir, anne, baba, kardeş kapsamaz . Neden ? Çünkü siz Tk lı değilsiniz . - eeee o zaman pas verilsin bize de denilir . Yooook siz Tk li değilsiniz . E aynı ofisteyiz, siz makara yaparken biz çalışıyoruz . Mecbursun zaten diyorlar . - bizde sendikalı olmak istiyoruz diyoruz . - yok olmaz siz kadrolu değilsiniz . Birleşmeyin şımarmayın algıları . - aynı gemide değiliz demek bu biz gemideyiz, siz arkadaki kayıktasınız demek . Profesyonel yönetim böyle olmaz . Turkish technic veya doco gibi yapın tss ayrı yönetilsin o zaman desek taşlarlar zaten :) Araştırılsın demek istediğim anlaşılır . Tk li 40.000 maaşına yüzde 50 zam alınca 60 bin tl. Tss 15.000 e zam alınca 22 bin tl makas açılır hep böyle . Ama bunu da düzeltilmez neden mi ? Tk li yüzde 50 zam alırken tss nasıl 51 alabilir . Mobingin zirvesi yapılır . Bilen bilir :) Belki bu saydıklarımı üst yönetim bilmez . Ama şef müdür başkan çok iyi bilir . Boşverin şimdi onları bi sürü iş var diye geçiştirilir . Başkan sayesinde kölelikten insanlığa geçtim fakat 3. Sınıf insan muamelesi görüyoruz . Lütfen bunun önüne geçilsin . Ali bey bu yazdıklarımızı da gündeme getiren lütfen . Binlerce kişi bunu istiyor fakat yazamıyor . Biliyorsunuz daha önce de kargo da sendika kurulacak diye posta başları ve çalışanları ne kadar hızlı işten kovup personellere kendinize gelin , sizin yerinizde olmak isteyen binlerce insan var diye tehdit edilmeleri. Teşekkürler Ali bey . Sizden ricam bu yazılanları da makale yapıp araştırıp , konuyu gündeme getirmenizdir. Saygılarımla .
  • Merhabalar arkadaşlar asgari ücretin bir tık üstünde alındığının farkına varmişlar. Peki sizce 2024 zammi ve enflasyonu baz alacaklarmi. Kimse kendini kandırmasın 2024 zammı en ağsa 22 bin net ve devam risk olmadan. Olması gereken rakamlar . Herzaman her birimin kendine göre zorlukları var . Ama gelin gorunki ramp birimi özelikle uçak alti yükleme boşaltma olsun farklı bir maaş olması lazım. Yağmur kar fırtına sıcak soğuk demeden çalışıyoruz. Kimse kendini kandırmasın.
  • İlk okul mezunlariyla dolu torpil yuvasına dünya kadar para dağıtıyor ... Ahmet Bolat verdiği sözlerden neden durmuyor ? Air clinigin sözleşmesi bitti çalışanlara hiçbir açıklama yapilmiyor sesimizi kim duyacak !
  • Bu sendikaya halen uyel olanlar bilinki daha iyi gunlerinizdesiniz; size hersey layik; aglamayin
  • Arkadaşlar ben Harekat'ı bırakıp dilencilik yapmaya başlayacağım. Onlar bile bizden fazla kazanıyor en azından yağmur çamur stres vardiya yok. Ahmet bey de benden artan ikramiyeyi münasip bir şekilde dağıtsın

Bir Ahmet Bolat Varmış!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat bey ne güzel de zamanlama yapıyor. Hava İş Sendikası, Pazar mesaileri ile ilgili davayı kazanıyor ve binlerce uçucu ekip heyecanlanıyor. Bu başarıyı gölgelemek isteyen Ahmet Bolat ağabeylerinden öğrendiği gibi gündemi aniden değiştiriyor. Algı yapmada profesyonel olmuş maşallah.

Durun anlatalım.

Ahmet Bolat İlker Aycı yönetim kurulu başkanı Temel Kotil genel müdür iken çok fazla etkin değildi. Kendisinin de bana ikrar ettiği gibi Temel Kotil’in odasından çıkmaz, Kotil’in dinlenme odasında namazını kılar ve hatta orada uyuyakalırdı.

 Benim de yanlışlarını yazarak gitmesine katkıda bulunduğum İlker Aycı’nın gidişi ona yaradı. Daha önce asker korkusundan dolay Savunma Sanayi Başkanlığı’nı kabul edemeyen Ahmet Bolat, yönetim kurulu başkanlığı önerilen ismi bende saklı bir başka kişinin şartları nedeniyle “ne dersek yapar” kişiliğinden dolayı Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirildi.

Bu görev, “Murat Şeker’e yardımcı ol” yani “THY’yi Murat Şeker yönetsin sen şeklen yönetim kurulu başkanı ol” denildi ve o da kabul etti. Diğer şart da “artık uyuma” oldu.

O gece İlker Aycı’nın istifa ettiğini, yerine Ahmet Bolat’ın getirileceğini yazdığımda; o gün Ahmet Bolat’ın danışmanlığını yapan ortak tanıdığımız beni arayarak “Ahmet Bolat’ın mesajını iletiyorum. Ali’nin desteğine ihtiyacım var, lütfen bana bu süreçte destek olsun” haberini gönderdi.

Biz de o dostumuza “doğru/düzgün çalışanın her türlü desteği hak ettiğini söyleyin” dedik.

Zira geçmişinde çok eksileri vardı. Mesela eski Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın özel kalemi aracılığı ile bir savcıya nasıl talimat verildiğini anlatmak istemem.

Geçmiş günler kitapta yer alır, başınızı ağrıtmak istemem.

Çıkış güzeldi. İcazeti alıp personel lehine güzel şeyler açıklıyordu. Tabi asıl perde arkasındaki YK başkanından onay almadan yapması imkansız.

Velhasıl benimle de irtibata geçti “Lütfen yazdıklarınızı, yazacaklarınızı müşavere edelim” gibi cümleler sarf etti.

Bir süre sürekli yazdı, övgüler yağdırdı, THY için birlikte mücadele edelim minvalinden sözler söyledi.

Ahmet Bolat, profesyonellerin bulunduğu Linkedin hesabından açıklamalar yapıp, tüm kamuoyunun bilgilenmesine açtı.

Medeni ülkelerin medeni yöneticilerinin başvurduğu bir yöntemdi bu. Hatta kendisine soru soranlara, yorum yapanlara da cevaplar verdi. Elon Musk sandık adamı. Hatta “bravo” dedik.

Sonra cevapları azalttı, kendisini eleştirenleri hazmedememeye başladı ardından engelleme yönetimine gitti.

Kendi yazdıklarını, açıkladıklarını birkaç kişinin görmesine ve buradan algı çalışması yapmak için bazı organizatörleri kendine yoldaş etti. İyi mi etti, kötü mü etti zamanla anlayacak. Gün gelecek algılarını yönetenlerle ters düşecek, düşmanlaşacak.

Bugün personelin yanında olmayanlar, mama için yancılık yapanlar eninde sonunda emekçilerin yanında olmadıklarından kaynaklı kazançları ile mutlu olacaklar ama bir avuç mama için mutlu olmaktansa doğruyu yazarak, haklıyı savunarak omurgamızdan taviz vermemek bize yeter.

Biz çalışanlarımızdan yanayız. Biz emekçiden yanayız, biz adaletten yanayız.

Bu yancıların AnadoluJet’te çalışanların maruz kaldıkları muameleyi yazmalarını, TGS’de asgari ücretle yaşam mücadelesi verenlerin yanında olmalarını yazmalarını beklemeyiz.

Mamacıların çalışan derdi yoktur, algı derdi vardır. Ha pelikancılar ha mamacılar.

Buyurun, bir çalışanın sorununu gündeme getirin. Yerse…

Bir Ahmet Bolat Varmış!

Yorumlar Tüm Yorumlar (165)

TSS Çalisani. ALİ BEY SİZDEN RİCAM ~ 4 ay önce
ali bey tgs yi gundeme aldiginiz kadar tss yide gundeme alirmisniz 5m den tss y gecis oldu guzelde oldu kesintilerden kurtulduk ikramiyelerden de menunuz ama yapilan baskilar mobing ler arti yonetici egolari arti amirler ekib liderleri zivanadan cikti severek kosarak geldigimiz isimize soverek gelmeye basladik sizden ricam su tgs kadar TSS YİDE GUNDEME GETİRİN ARASTİRİN HERKES ÇOLUĞUNA ÇOCUĞUNA EKMEK GOTURMEK İCİN BURDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THYOPET ~ 4 ay önce
Bizi bitirdiler.. siz devam edin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy teknikeri ~ 4 ay önce
Benim arkadaşımı Haksız yere işten çıkarttılar THY personeli olarak kınıyorum Bunun Ahını Ahmet ve Diğerleri alır az kaldı sanmayın o koltuklar size kalıcı olarak verildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trolleybus ~ 4 ay önce
Hizmete, işe gelince "WORLD CLASS" diye başımızın etini yiyen THY; kendine rakip bellediğin şirketler çalışanlarına ne kadar maaş veriyor, ne kadar mesai yaptırıyor, ne kadar istirahat veriyor, geniş gövdede kaç kişi uçuruyor önce bir araştır. Mesailer "WORLD CLASS" ama maaşlar ve çalışma şartları "THIRD WORLD CLASS".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ao ~ 4 ay önce
ao çalışanları olarak yüzde 100 zam isteriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 4 ay önce
Yaw he he..
TSS ( Gerçek Eleştiri) ~ 4 ay önce
10 senedir taşeronda(mac , 5m, liken) çalışıp TSS’ ye geçen teknik personelim . Kendim adıma değil bütün taşerondaki arkadaşların ortak derdimiz şu ; zaten bunlar mecbur konuşmaya hakları yok asgari maaş tan bi tık fazla alırlar . Yanlış yaparlarsa hemen kovarız . Bu algılar 100/100 iştirak olan firmada böyle olmamalı 15.800 maaş:) Bilet verilir, anne, baba, kardeş kapsamaz . Neden ? Çünkü siz Tk lı değilsiniz . - eeee o zaman pas verilsin bize de denilir . Yooook siz Tk li değilsiniz . E aynı ofisteyiz, siz makara yaparken biz çalışıyoruz . Mecbursun zaten diyorlar . - bizde sendikalı olmak istiyoruz diyoruz . - yok olmaz siz kadrolu değilsiniz . Birleşmeyin şımarmayın algıları . - aynı gemide değiliz demek bu biz gemideyiz, siz arkadaki kayıktasınız demek . Profesyonel yönetim böyle olmaz . Turkish technic veya doco gibi yapın tss ayrı yönetilsin o zaman desek taşlarlar zaten :) Araştırılsın demek istediğim anlaşılır . Tk li 40.000 maaşına yüzde 50 zam alınca 60 bin tl. Tss 15.000 e zam alınca 22 bin tl makas açılır hep böyle . Ama bunu da düzeltilmez neden mi ? Tk li yüzde 50 zam alırken tss nasıl 51 alabilir . Mobingin zirvesi yapılır . Bilen bilir :) Belki bu saydıklarımı üst yönetim bilmez . Ama şef müdür başkan çok iyi bilir . Boşverin şimdi onları bi sürü iş var diye geçiştirilir . Başkan sayesinde kölelikten insanlığa geçtim fakat 3. Sınıf insan muamelesi görüyoruz . Lütfen bunun önüne geçilsin . Ali bey bu yazdıklarımızı da gündeme getiren lütfen . Binlerce kişi bunu istiyor fakat yazamıyor . Biliyorsunuz daha önce de kargo da sendika kurulacak diye posta başları ve çalışanları ne kadar hızlı işten kovup personellere kendinize gelin , sizin yerinizde olmak isteyen binlerce insan var diye tehdit edilmeleri. Teşekkürler Ali bey . Sizden ricam bu yazılanları da makale yapıp araştırıp , konuyu gündeme getirmenizdir. Saygılarımla .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇALIŞAN ~ 4 ay önce
Ne güzel yazmışsın kardeşim.
:)) ~ 4 ay önce
Beğenmiyorsan kapının yerini biliyorsundur kral!..
Hakiki Eleştiri ~ 4 ay önce
Her koyun kendi bacağından asılır. Her kul kendi kaderini kendisi belirler.
YORGUN RAMP ~ 4 ay önce
Merhabalar arkadaşlar asgari ücretin bir tık üstünde alındığının farkına varmişlar. Peki sizce 2024 zammi ve enflasyonu baz alacaklarmi. Kimse kendini kandırmasın 2024 zammı en ağsa 22 bin net ve devam risk olmadan. Olması gereken rakamlar . Herzaman her birimin kendine göre zorlukları var . Ama gelin gorunki ramp birimi özelikle uçak alti yükleme boşaltma olsun farklı bir maaş olması lazım. Yağmur kar fırtına sıcak soğuk demeden çalışıyoruz. Kimse kendini kandırmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS TORPİLİ OLANA GUZEL ~ 4 ay önce
İlk okul mezunlariyla dolu torpil yuvasına dünya kadar para dağıtıyor ... Ahmet Bolat verdiği sözlerden neden durmuyor ? Air clinigin sözleşmesi bitti çalışanlara hiçbir açıklama yapilmiyor sesimizi kim duyacak !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O yüzden şirket zararda dimi ~ 4 ay önce
İlkokul mezunu torpilli sayesinde 69.5 milyar TL net kar açıklamış..
Size layi ~ 4 ay önce
Bu sendikaya halen uyel olanlar bilinki daha iyi gunlerinizdesiniz; size hersey layik; aglamayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 4 ay önce
Sırada boş günleri yatılarda kullanmak var plan işliyor
Dilenci Harekat ~ 4 ay önce
Arkadaşlar ben Harekat'ı bırakıp dilencilik yapmaya başlayacağım. Onlar bile bizden fazla kazanıyor en azından yağmur çamur stres vardiya yok. Ahmet bey de benden artan ikramiyeyi münasip bir şekilde dağıtsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000