04 Aralık 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ahmet bolat bey Adalet sıfırdan tk ya aldığınız lisans mezunu uzman personele 18.000 tl maaş verip sosyal medyada ortalama 90.000 tl maaş alıyolar demek değildir. Hem tk tarafı hem yer hizmetleri hızla personel kaybediyo . Yemekhanelerde hiç tanımadığımız yüzlerce yeni kişi görüyoruz. Tatlıbal %55 in altında bi rakamla sakın karşımıza gelmesin
  • TGS de harekat o kadar fazla sorumluluğu ve bütün apronun kar kiş sıcak zehirli gaz egzos vs bütün pisliğini çekmesine rağmen üniversite mezunu ve ing vs istenmesine rağmen bu kadar iş yüküne aldığı para nerdeyse asgari ücrete yakın şaka gibi. Uçağın koordinatörü ve her sorumluluğunu ustlenen kişiye ayrıca tss yapılan ilkokul mezunu uçakla alakası olmayan çaycı veya temizlikçi ced bilette harekatın onune geciyor artık şaka gibi. O kadar şaka gibiler birikti ki harekatta kimse harekatta durmak istemiyor. Çoğunluk başka birime gecmek için dilekçe verdi işleme alinmiyor. Yıllardır harekata iyileştirme yapcaz diye oyaliyolar ama her sene daha kötüye gidiyor. Güzel giyinin diyolar çöpçü kıyafeti dagitiyolar.Bu da şaka gibi demi.
  • İstanbulda yaşamanın maliyeti 47k -küsüratıda var- olarak belirlenmiş. Biz yhm olarak o paranın yarısını bile maaş olarak alamıyoruz düşünün uçak altındaki işçi arkadaşları. Söyleyeceklerim bu kadar
  • Ahmet bolat in yuzde 10 unu zaten vermistik simdide 5 ini verecegiz dedigi konusmayi konu bile almadiniz airport haber bitmistir ...
  • ALİ BEY ONUR HAVAYOLLARININ 1800 PERSONELİ HİÇBİR HAKKINI ALAMADI BUNU GÖRMEZDEN GELMEK ÇÖZÜMMÜ.
  • Moralim çok bozuk her yer borç kira vereyim kredi kartı borcu ödeyin kendimimi oldureyim AHMET BOLAT BAŞKAN DUY SESİMİZİ
  • Yönetim sesleniyorum tazminat verin gidelim yeter yaptığımız iş aldığımız ücret DEVEDE KULAK bu haksız ve kara düzen yıkılsın
  • sene başında güzel bir iyileştirme olmazsa maaşlarda görün neler olacak. İzle cümbüşü
  • Ben uyeyim evimin pesindeyim sen neyin pesindesin Ali bey, Biz hakkimizi savunmasi icin %99 oy coklugu ile yonetimi sectik. Eger yonetim bizim hakkizimi savunuyor ise, sen kimi hakkini savunuyorsun. Her hafta yaziyorum daha bir tane bile yayinlamadiniz isinize mi gelmiyor.
  • Şükrü bey önceki yönetim pisliğini temizlemeye çalışıyor. Becerikli adam.

AJET’te Belirsizlik… Sabiha Gökçen Bağsız Başsız… Kooperatif Evlere Şenlik…

Üç ayrı başlıkla sizleri bilgilendireceğim. AJET diye şirketleşen AnadoluJet, markasının çalışanları ile Ankara’da tekrar masaya oturdu. Huzursuzluk çok fazla. Sabiha Gökçen Havalimanı bağsız/başsız yıl sonuna girecek mi? Hava İş Yapı Kooperatifi’nde olmaz işlere şahit oluyoruz.

Evet, bütün bu konularla ilgili bildiklerimi, duyduklarımı sizlerle paylaşacağım.

AJET adında şirketleşen AnadoluJet markasının İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda konuşlanacağını şirketin açıklamalarından biliyoruz. Markalaştığı günden beri Ankara’da Kent Park Alışveriş merkezinden idare edildiğini çoğu insan bilmez ama biz söyleyelim. İşte orada hummalı bir hazırlık var.

Son aldığım bilgiye göre geçen hafta AJET’in insan kaynakları personel ile yeniden bir görüşme yaptı. Tabi şirkete alımlar devam ediyor. Personelin İstanbul’a gelmek istemediği, adamını bulanların Türk Hava Yolları’na geçmek üzere hamle yaptıkları söyleniyor. 1 Şubat’ta Sabiha Gökçen’de faaliyete geçmesi beklenen AJET’te çok gürültü çıkacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Gürültü diyorum çünkü THY markası altında iken Anadolujet çalışanlarının tamamı THY güvencesi altında ve aynı zamanda da sendikalı idi.

Ama öğrendiğim kadarı ile AJET yönetimi sendika ile uğraşmak istemiyor. Çalışanlara şimdiden “Sendika yok” düşüncesi empoze edilmeye çalışılıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki ofislerde sendikasız AJET fikri yerleştirilmeye çalışılıyor. Hava İş Sendikası ise gölge gibi takipte.

Olası bir hamleye karşılık sendika harekete geçecek. Ama THY’nin kadrosundan çıkıp AJET’e geçecek personelin sendikasız çalışma isteğinin olmayacağını düşünüyorum. Hele ki kabin ve kokpit personeli bulmak zor olacak gibi görünüyor.

Sendikanın eylem planını hazırladığı kanaatindeyim.

İzleyip göreceğiz.

Sabiha Gökçen Havalimanı Bağsız Başsız…

Bakın HEAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çakmak’ı tanımıyorum ama çok olumlu sözler duyuyorum. Sanırım Sabiha Gökçen Havalimanı’nın CEO’suz olmasından onun da rahatsız olacağını düşünüyorum. Zira Sabiha Gökçen Havalimanı ne kadar gelir getirirse HEAŞ da buradan kazançlı çıkacak.

Dünyaya açılan önemli, önem verilmesi gereken havalimanlarımızdan birisi. O sebeple üzerine çok titizlikle eğildiğine inanmak istiyorum.

Bağsız başsız bir havalimanının daha uzun süre iç huzursuzlukla devam etmeyeceğini Fatih Çakmak da çok iyi biliyordur.

Hafta içi AirportHaber’de okumuşsunuzdur. Gerçekten içeride bir damar var ki dışarından CEO atanmasını istemiyor. Kendi değirmenlerinin suyu devam etsin isteniyor. Bu klikler Sabiha Gökçen’in sonunu hazırlıyor diyebilirim.

Hatta daha da ötesini söyleyeyim, bu defans elemanlarının başkalarının dümen suyuna gitmiş olabileceklerini düşünüyorum.

Havacılık sektörü süreklilik isteyen bir sektör. Rakibinize göre yeni strateji geliştirmek zorundasınız. Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’suz ne kadar devam edecek bu belirsizlik devam ediyor.

Hava İş Yapı Kooperatifi’nde Bir Garip İşler.

Gün geçmiyor ki Hava İş Yapı Kooperatifi’nden olumsuz haberler gelmesin. Tam bir keşmekeş ile kooperatif hiç ediliyor.

Amerika’ya kaçan, sonra tutuklanan Reza Zarrap’ın CEO’luğunu yapan Şükrü Nenem’in avukatlığını yapan Haluk Burcuoğlu adlı hukuk profesörünün kooperatifin mahkemelerinde kullanılmak üzere hukuki görüş verdiği ortaya çıktı.

Mahkemenin de gözünden kaçan bu durumu kooperatifin müteahhidi ortaya çıkardı. Şükrü Nenem’in kendi isteği doğrultusunda hukuki görüş yazdığı iddia edildi.

Hem müteahhit hem de eski yönetim ile mahkemelik olan kooperatifin şimdiki yöneticilerinin bu yola tevessül etmesi mahkemede nasıl bir kanaat oluşturacak ileriki duruşmalarda belli olacak.

Hukuk görüşünün dikkate alınıp alınmayacağı ise ilk celsede mahkeme tarafından karara bağlanacak.

AJET’te Belirsizlik… Sabiha Gökçen Bağsız Başsız… Kooperatif Evlere Şenlik…

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Dümenci ~ 5 ay önce
Ahmet bolat bey Adalet sıfırdan tk ya aldığınız lisans mezunu uzman personele 18.000 tl maaş verip sosyal medyada ortalama 90.000 tl maaş alıyolar demek değildir. Hem tk tarafı hem yer hizmetleri hızla personel kaybediyo . Yemekhanelerde hiç tanımadığımız yüzlerce yeni kişi görüyoruz. Tatlıbal %55 in altında bi rakamla sakın karşımıza gelmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS Harekat ~ 5 ay önce
TGS de harekat o kadar fazla sorumluluğu ve bütün apronun kar kiş sıcak zehirli gaz egzos vs bütün pisliğini çekmesine rağmen üniversite mezunu ve ing vs istenmesine rağmen bu kadar iş yüküne aldığı para nerdeyse asgari ücrete yakın şaka gibi. Uçağın koordinatörü ve her sorumluluğunu ustlenen kişiye ayrıca tss yapılan ilkokul mezunu uçakla alakası olmayan çaycı veya temizlikçi ced bilette harekatın onune geciyor artık şaka gibi. O kadar şaka gibiler birikti ki harekatta kimse harekatta durmak istemiyor. Çoğunluk başka birime gecmek için dilekçe verdi işleme alinmiyor. Yıllardır harekata iyileştirme yapcaz diye oyaliyolar ama her sene daha kötüye gidiyor. Güzel giyinin diyolar çöpçü kıyafeti dagitiyolar.Bu da şaka gibi demi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 5 ay önce
İstanbulda yaşamanın maliyeti 47k -küsüratıda var- olarak belirlenmiş. Biz yhm olarak o paranın yarısını bile maaş olarak alamıyoruz düşünün uçak altındaki işçi arkadaşları. Söyleyeceklerim bu kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.b ~ 5 ay önce
Ahmet bolat in yuzde 10 unu zaten vermistik simdide 5 ini verecegiz dedigi konusmayi konu bile almadiniz airport haber bitmistir ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÖRMEMEZDEN GELMEK ~ 5 ay önce
ALİ BEY ONUR HAVAYOLLARININ 1800 PERSONELİ HİÇBİR HAKKINI ALAMADI BUNU GÖRMEZDEN GELMEK ÇÖZÜMMÜ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS personel ~ 5 ay önce
Moralim çok bozuk her yer borç kira vereyim kredi kartı borcu ödeyin kendimimi oldureyim AHMET BOLAT BAŞKAN DUY SESİMİZİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 5 ay önce
Beğenmiyorsan kapının yerini biliyorsun kardeş.
Tgs personel ~ 5 ay önce
Yönetim sesleniyorum tazminat verin gidelim yeter yaptığımız iş aldığımız ücret DEVEDE KULAK bu haksız ve kara düzen yıkılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs personele ~ 5 ay önce
Üstad atıp tutma tazminatı verin gideyim diyorsun o zaman icraata gel ikale sozlesmesiyle tazminatını alıyorsun hele şu kış günü ayrılacağım desen şirket tazminatını verir böyle atıp tutma kolay gelsin
tgs ~ 5 ay önce
sene başında güzel bir iyileştirme olmazsa maaşlarda görün neler olacak. İzle cümbüşü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahaha ~ 5 ay önce
hiç birşey olmaz aynı tas ay hamam devam edersiniz boşa dil dökme burdan artistlik yapma :D
NEYIN PESINDESIN ~ 5 ay önce
Ben uyeyim evimin pesindeyim sen neyin pesindesin Ali bey, Biz hakkimizi savunmasi icin %99 oy coklugu ile yonetimi sectik. Eger yonetim bizim hakkizimi savunuyor ise, sen kimi hakkini savunuyorsun. Her hafta yaziyorum daha bir tane bile yayinlamadiniz isinize mi gelmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üye ~ 5 ay önce
Şükrü bey önceki yönetim pisliğini temizlemeye çalışıyor. Becerikli adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum ~ 5 ay önce
Ondan rahatsız olma sebepleri de apaçık ortada

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000