11 Mayıs 2022, Çarşamba 09:15:54

SunExpress yolcu hedefini 10 milyona çıkardı

SunExpress Hava Yolları Genel Müdürü Max Kownatzki, rezervasyon rakamlarında rekor kırdıkları 2019'u aştıklarını, artan talebe yanıt vermek üzere filoya 8 uçak daha ilave etme kararı aldıklarını söyledi.
  • Pilot alimlarina baslayin
  • Bu adamın tercümesini hangi beceriksiz yapıyor acaba, yarı yarıya yabancı kelimelerle dolu aptalca bir yazı olmuş. Yani okumaya değmez, vakit kaybından başka birşey değil vesselâm.
  • bir izmirli olarak sunexpress’e tesekkur etmemek elde degil. Keske su baglantilar konusundaki sorunlari cozmek adina bir adim atsalar. Sunexpress koduyla bilet alirsak amerika donuslerinde sadece ilk bileti alabiliyoruz. buradan cikarken de valizler baglanacak mi yoksa baglanmayacak mi onun stresiyle ugrasiyoruz. yoksa star alliance seklinde isvicreden almanyadan her yerden bagliyor gercekten. thy’ye guzel bir tek aktarmali alternatif oluyor.
  • 10 m de çıkarır 20 m de çıkarır her toplantıda maaş konusunu açılınca beğenmeyen uçmasın demeye devam edin yazın uçuracak adam bulursunuz umarim
  • Bu fiyat lar ney böyle almanya türkiye memleket Özlemimi cekecez yaziklar olsun
  • Bu yeni uçakların neden tipi belirtilmemiş? Yoksa bu uçaklar netfilxde belgeseli olan meşhur uçaklarmı?
  • Lufthansa ve THY ile pazarı paylaş bakalım sunexpress. Rekabetin olmadığı yerde ben de uçururum o kadar yolcuyu. Pegasus’a verilmeyen slotlar. Bu üçlü kesinlikle piyasadaki konumlarını kötüye kullanıyorlar. Rekabet yok.
  • Süper memnuniyetsiz bir teknik personeli yöneten süper memnun bir teknik yönetim. Porsche ile gezen kendini beğenmiş egolu teknik yöneticiler ile ezilmiş sindirilmiş ve hicbirseye söz soyleyemeyen teknisyenler. Üst yönetim ise 3 maymunu oynayıp sadece bilançoda kar hanesine bakıyor. Göstermelik rapor kısayolları göstermelik etik kuralları göstermelik kalite denetimleri. KRAL ÇIPLAK
  • Sağda solda fotoğraf çektirmeyle bu işler olmuyor sayın CEO ! Mevcut başarı çalışanların kendilerini bu şirkete adayanların başarısı. Önce çalışanların hakkını verin adalet sağlayın belirli tarafa kepçeyle dağıtılan ünvanlar paralar, diğer tarafa zaten kur arttı enflasyonsan etkilenmediniz diyen zihniyet! Haftada bir FRA dan kalkıp Antalyaya gelip gülerek fotoğraf çektirerek insanların durumunu anlayamazsın!!
  • İzmir yerine ankaraya verin şu önemi biraz, kokmuş bi şehir icin bu kadar çaba gereksiz

SunExpress Hava Yolları Genel Müdürü Max Kownatzki, rezervasyon rakamlarında rekor kırdıkları 2019'u aştıklarını, artan talebe yanıt vermek üzere filoya 8 uçak daha ilave etme kararı aldıklarını söyledi.

İzmir'deki bir otelde 2022 yaz sezonu İzmir uçuş planı ve yeni eklenen destinasyonlarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kownatzki, kendilerini Türkiye'nin turizm elçisi olarak gördüklerini, salgın sürecinin getirdiği zorlu ortama rağmen büyümeye devam ettiklerini belirtti.

SunExpress'in Boeing'den alınan 9 uçakla filosunu 67'ye çıkardığını, geçen yıl 6 milyon olan yolcu sayısını bu yıl 10 milyona taşımayı hedeflediklerini aktaran Kownatzki, rezervasyon hareketliliğinin bu hedefin yakalanacağını gösterdiğini kaydetti.

2019 yılının SunExpress için bir rekor yılı olduğunu dile getiren Kownatzki, şöyle konuştu:

"Haftalık olarak rezervasyon karşılaştırması yapıyoruz. Rezervasyon sayılarının çok yükseldiğini, bazı bölgelerde yüzde 40, hatta daha yüksek artışlar olduğunu görüyoruz. Turistik segmentte, tur operatörlerinin aracılık ettiği ön rezervasyonların da geçen yıla ve rekor kırdığımız 2019'a kıyasla arttığını görüyoruz. Boeing'den aldığımız 9 uçağın yanı sıra filomuza 8 uçak daha eklemeye karar verdik. 6'sı yaz döneminde işletilecek, artı 2 operasyonel leasing yapacağımız uçak olacak. Filomuza 6 ay içinde 17 yeni uçak eklenmiş olacak. Artan talebe hızlıca yanıt veriyoruz."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un geçen yıl koyduğu 30 milyon turist hedefinin yakalanmasında ciddi rol aldıklarını, bu yıl için konan 42 milyonluk hedef için de taahhütler verdiklerini ifade eden Kownatzki, Türkiye'nin 1 numaralı turizm hava yolu olma iddiasıyla çalıştıklarını dile getirdi.

Yakıt maliyetindeki artışların etkisi

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından operasyonel olarak fazla etkilenmediklerini, tüm hava yolu şirketleri gibi yakıt fiyatlarındaki artışın olumsuz etkileriyle mücadele ettiklerini bildiren Kownatzki, yakıt giderlerinin yüzde 60'lık bölümü için riskten korunma opsiyonlarını (hedge) kullandıklarını söyledi.

Kownatzki, "yakıt maliyetinin artması nedeniyle bazı hava yolu şirketlerinin rezervasyonu yapılan biletler için ek ödeme istemesine" yönelik değerlendirmesinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Yakıt sürşarjı eklemedik, henüz düşünmüyoruz. Diğer hafifletici aksiyonlarımız şu an yeterli, atlatabilecek gibi duruyoruz. Ama her türlü aksiyonu da değerlendiriyoruz. Bazı hava yolu şirketleri yakıt giderlerini hedge etmediler. Biz ödevimizi yaptık, gelir akışlarını güvence altına aldık. Müşterilerimizin yüzde 45'i turistik segmentten. Çok erken rezervasyon yapan bir sektör. Bu stabil talebin de katkısıyla yakıt sürşarjı koymuyoruz bilet fiyatı üzerine."

Türkiye için konulan 799 liralık tavan fiyatın ise yakıt sebebiyle artan maliyetlerini karşılamadığını söyleyen Kownatzki, "Daha yüksek bir tavan fiyat olsun istiyoruz ama karlarımızı artırmak için değil artan yakıt maliyetlerini kompanse etmek için." diye konuştu.

İzmir'e 8 yeni rota

Max Kownatzki, 18 ülkedeki 50 destinasyona bağlantı kurdukları İzmir'in ana taşıyıcısı konumunda olduklarını, yeni yılda İzmir için 3,6 milyon yolcu hedefi koyduklarını ifade etti.

2022 yazında İzmir Adnan Menderes Havalimanından 8 yeni rota ve ek 4 bin uçuş planladıklarını dile getiren Kownatzki, Milano, Tel Aviv, Manchester, Beyrut, Nantes, Budapeşte, Üsküp ve Mardin'e yeni bağlantılar oluşturduklarını aktardı.

SunExpress yolcu hedefini 10 milyona çıkardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Hadi artik ~ 2 yıl önce
Pilot alimlarina baslayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YALAN MI ~ 2 yıl önce
Bu adamın tercümesini hangi beceriksiz yapıyor acaba, yarı yarıya yabancı kelimelerle dolu aptalca bir yazı olmuş. Yani okumaya değmez, vakit kaybından başka birşey değil vesselâm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmirli ~ 2 yıl önce
bir izmirli olarak sunexpress’e tesekkur etmemek elde degil. Keske su baglantilar konusundaki sorunlari cozmek adina bir adim atsalar. Sunexpress koduyla bilet alirsak amerika donuslerinde sadece ilk bileti alabiliyoruz. buradan cikarken de valizler baglanacak mi yoksa baglanmayacak mi onun stresiyle ugrasiyoruz. yoksa star alliance seklinde isvicreden almanyadan her yerden bagliyor gercekten. thy’ye guzel bir tek aktarmali alternatif oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sio ~ 2 yıl önce
10 m de çıkarır 20 m de çıkarır her toplantıda maaş konusunu açılınca beğenmeyen uçmasın demeye devam edin yazın uçuracak adam bulursunuz umarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam çok ~ 2 yıl önce
Uçuracak adam bulacaklarını bildikleri için bu kadar rahatlar. 100 kişilik ilana 200 bin kişi başvurduğunu biliyorlar. Maalesef gerçek bu yönde.
Seko ~ 2 yıl önce
Bu fiyat lar ney böyle almanya türkiye memleket Özlemimi cekecez yaziklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 2 yıl önce
Bu yeni uçakların neden tipi belirtilmemiş? Yoksa bu uçaklar netfilxde belgeseli olan meşhur uçaklarmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 2 yıl önce
Lufthansa ve THY ile pazarı paylaş bakalım sunexpress. Rekabetin olmadığı yerde ben de uçururum o kadar yolcuyu. Pegasus’a verilmeyen slotlar. Bu üçlü kesinlikle piyasadaki konumlarını kötüye kullanıyorlar. Rekabet yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 2 yıl önce
Süper memnuniyetsiz bir teknik personeli yöneten süper memnun bir teknik yönetim. Porsche ile gezen kendini beğenmiş egolu teknik yöneticiler ile ezilmiş sindirilmiş ve hicbirseye söz soyleyemeyen teknisyenler. Üst yönetim ise 3 maymunu oynayıp sadece bilançoda kar hanesine bakıyor. Göstermelik rapor kısayolları göstermelik etik kuralları göstermelik kalite denetimleri. KRAL ÇIPLAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu yorum bana ~ 2 yıl önce
Pek TEKIN gelmedi.
SXS ~ 2 yıl önce
Sağda solda fotoğraf çektirmeyle bu işler olmuyor sayın CEO ! Mevcut başarı çalışanların kendilerini bu şirkete adayanların başarısı. Önce çalışanların hakkını verin adalet sağlayın belirli tarafa kepçeyle dağıtılan ünvanlar paralar, diğer tarafa zaten kur arttı enflasyonsan etkilenmediniz diyen zihniyet! Haftada bir FRA dan kalkıp Antalyaya gelip gülerek fotoğraf çektirerek insanların durumunu anlayamazsın!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haksızlık dizboyu ~ 2 yıl önce
Euro 1 yılda yüzde 85 arttı. Reel enflasyon ise yüzde 400. Euro ile maaş veriyorum diye hava atmayın artık. Antalyada ev kirası minimum 6 bin türk lirası.
İzmir ~ 2 yıl önce
İzmir yerine ankaraya verin şu önemi biraz, kokmuş bi şehir icin bu kadar çaba gereksiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000