15 Kasım 2020, Pazar 08:54:16

Kapadokya için yeni yönetmelik yayınlandı

Kapadokya Alanında turizm amaçlı sportif faaliyette bulunacak turizm işletmelerinde aranacak niteliklerin belirlenmesine ilişkin yönetmelik yayınlandı.
  • İdari para cezaları belirlenmiş. Memlekette soyulmayan bir tek burası kalmıştı. İtibarlı yaşamın memlekette bıraktığı enkaz dayanma sınırını geçti artık.

Kapadokya Alanında turizm amaçlı sportif faaliyette bulunacak turizm işletmelerinde aranacak niteliklerin belirlenmesine ilişkin yönetmelik bugünkü Resmi Gazete de yayınlandı. 

Yönetmelikle, Kapadokya alanında, turizm amaçlı sportif faaliyette bulunacak turizm işletmelerinde aranacak nitelikler, izin ve yeterlilik belgelerinin düzenlenmesi, parkurların tespit edilmesi ile turizm amaçlı sportif faaliyetlerin denetimi, uyulması gerekli yükümlülük ve yasaklar ile yeterlilik ve izin belgelerinin iptaline ilişkin usul ve esaslar ile uygulanacak idari para cezaları belirlendi.

Havacılık sportif faaliyetleri için Türk Hava Kurumu, Türkiye Hava Sporları Federasyonunca verilen ticari tandem pilot yeterliliğini gösteren sertifika/lisans ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce tescili bulunan bir hava aracı ile yapılacak havacılık faaliyetleri için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce ilgili hava aracı için düzenlenmiş olan, ticari operasyon imtiyazı bulunan geçerli pilot lisansının bulundurulması da zorunlu olacak.

Havacılık sportif faaliyetleri esnasında operasyonu gerçekleştiren organizasyon, yer ve uçuş emniyeti ile ilgili tedbirlerin alınmasından sorumlu olacak.

Kapadokya için yeni yönetmelik yayınlandı

Yorumlar

AKEPE’li ~ 4 yıl önce
İdari para cezaları belirlenmiş. Memlekette soyulmayan bir tek burası kalmıştı. İtibarlı yaşamın memlekette bıraktığı enkaz dayanma sınırını geçti artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000