22 Ocak 2009, Perşembe 12:40:30

easyJet krize rağmen kâr etti

easyJet ekonomik krize rağmen karlılığını devam ettirdi. easyJet 1. çeyrek ara sonuçlarını açıkladı…
  • easyjet gerçekten başarılı bir şirket, darısı yerli şirketlerimizin başına diyorum
  • Arkadaşlar her ne kadar hoşuma gitmesede bu güney kıbrıslı rum bu işi iyi biliyor ve sistemi çözmüş. Ey bizim özel hava yollarımız artık bir araya gelip sizlerinde türk markalı easyjet gibi devler oluşturmanızın zamanıdır. Küçük olsun benim olsun olmasın artık. Filoya tek tek uçak alarak bu büyüklüğe yetişmek hayal olur. Zaten kışında o getirdiğiniz uçakları kiralıyorsunuz yani dönemlik suni büyümeler. Birleşip dev olma zamanıdır artık. Büyük balıklar yutmaya devam edicek yoksa sizleri.

easyJet global finansal kriz ortamının yarattığı zorlu koşullara rağmen,  kaliteden ödün vermeden yürüttüğü hizmet anlayışı, maliyeti azaltma ve verimliliği arttırmaya odaklanan çalışmaları sayesinde toplam gelirlerinde % 32 oranında artış sağlandığını açıkladı. easyJet’in Aralık 2008 kapanışlı 1. çeyrek ara raporu sonuçları şu şekilde:

Bu çeyrekte easyJet’in toplam geliri göstermiş olduğu yüksek performans sayesinde %32 oranında artış göstererek 550 milyon Sterlin’e yükseldi.

Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında koltuk başına toplam gelir, % 23.3 oranında artarak 45.57 Sterlin’e ulaştı. Bu oranın sabit kur bazında %14’lük bir artışı ifade ettiği belirtildi.

Toplam yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında % 10.1 oranında artarak 10.1 milyona ulaştı. Avrupa’dan gelen yolcuların payının ise yine geçen senenin aynı dönemine oranla %20 artmış olduğu bildirildi.

easyJet’in pazar payı Gatwick, Milano, Paris ve Madrid gibi kilit pazarlarda güçlendi.

Bu çeyrekte işleyen uçak sayısı ortalamasının %24.4 artışla 163 olduğu bildirildi.

31 Aralık 2008 itibariyle nakit ve para piyasası oranları da dahil 801 Milyon Sterlin’lik güçlü bir bilançoya erişildi.

easyJet Yönetim Kurulu Başkanı Andy Harrison 1.çeyrek ara raporu sonuçlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Tüm dünya ekonomilerinin zorlu bir dönemden geçtiği bu süreçte iyi bir performans sergilediğimize inanıyoruz. Özellikle sabit kur bazında koltuk başına toplam gelirin %14 oranında ve İngiltere dışından gelen yolcu sayısının %20 oranında artmış olması çok memnuniyet verici. Günümüz ekonomik koşullarında Avrupalı yolcular “kaliteli uçuş” beklentilerini karşılamak üzere easyJet’i tercih ediyorlar ve easyJet’in uçuşlarının gerçekleştiği havaalanlarında sunduğu hizmetlerden faydalanıyorlar. Özellikle iş ve uzak mesafelere turistik amaçlı seyahat eden yolcular tercihlerini daha iyi hizmet almak için easyJet ‘ten yana kullanıyorlar. Yolcularımızın desteği ile easyJet pazar payını arttırmaya devam edecektir. Zorlayıcı makro ekonomik koşullar ve Euro’nun Sterlin karşısında güçlenme potansiyeli önümizdeki yaz dönemi açısından belirsizliğini koruyor olsa da easyJet’in 2009’un ilk yarısındaki gelir tablosunun birinci çeyrek sonuçlarına yakın olacağını öngörmekteyiz.” dedi.

 

easyJet krize rağmen kâr etti

Yorumlar

londra ~ 15 yıl önce
easyjet gerçekten başarılı bir şirket, darısı yerli şirketlerimizin başına diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nefs ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar her ne kadar hoşuma gitmesede bu güney kıbrıslı rum bu işi iyi biliyor ve sistemi çözmüş. Ey bizim özel hava yollarımız artık bir araya gelip sizlerinde türk markalı easyjet gibi devler oluşturmanızın zamanıdır. Küçük olsun benim olsun olmasın artık. Filoya tek tek uçak alarak bu büyüklüğe yetişmek hayal olur. Zaten kışında o getirdiğiniz uçakları kiralıyorsunuz yani dönemlik suni büyümeler. Birleşip dev olma zamanıdır artık. Büyük balıklar yutmaya devam edicek yoksa sizleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000