25 Ağustos 2008, Pazartesi 00:36:40

Yıldırım, "Havacılıkta dünya rekoru kırdık"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin son 6 yılda havacılık sektöründe inanılmazı başardığını kaydetti.
  • sayın bakan biz çalışanları unuttu zamlardan hep dışarı atılan olduk yeter dünyaya hizmet eden bir sektör böylemi olmalı

Türkiye'nin son 6 yılda sivil havacılık alanında dünya rekorlarını alt üst ettiğini vurgulayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Dünyanın diğer ülkelerinde sivil havacılıktaki büyüme oranı yüzde 5- 6 nispetinde. Türkiye iç hatlarda her yıl yüzde 100 büyüdü. 2002 yılında iç hatlarda toplam seyahat eden yolcu sayısı 8.5 milyon iken, 2007 yılında 32.5 milyona ulaştı. Toplam iç-dış hat yolcu trafiğimiz 33 milyondan 72 milyona çıktı. En güzeli 6 milyon vatandaşımız ilk defa uçağa bindi" diye konuştu. 

Erzincan Üniversitesi ve Çelebi Holding işbirliği ile sivil havacılık sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi için yapılan Erzincan Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Erzincan Üniversitesi Yanlızbağ kampüs alanında düzenlenen törende konuşan Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, "Bu üniversitenin çatısı altında yükselecek bir sivil havacılık bölümü ile Erzincan Sivil Havacılık Yüksekokulu'ndan yetişecek gençlerle, Türk sivil havacılığının daha da gelişmesinin önünün açılacağına ve sektöre kalifiye eleman yetiştirileceğine inanmaktayız." diye konuştu.

Türkiye'nin son 6 yılda sivil havacılık alanında destanlar yazdığını, dünya rekorlarını alt üst ettiğini vurgulayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, "Türkiye uçtu, Türk insanı uçtu. Uçmak, uçakla seyahat etmek imtiyaz olmaktan çıktı, ihtiyaca dönüştü. Havayolunu halkın yolu haline getirdik. Bugün artık ülkenin her tarafına birçok noktadan uçuş var. 2002 yılında iç hatlarda toplam seyahat eden yolcu sayısı 8.5 milyon iken, 2007 yılında 32.5 milyona ulaştı. Dört kat bir büyüme, yüzde 400 bir büyüme. Dünyanın diğer ülkelerinde sivil havacılıktaki büyüme oranı yüzde 5- 6 nispetinde. Türkiye iç hatlarda her yıl yüzde 100 büyüdü. Toplam iç-dış hat yolcu trafiğimiz de 33 milyondan 72 milyona çıktık. Belki de en güzeli, en iyisi, 6 milyon vatandaşımız uçakla tanıştı, ilk defa uçağa bindi. Türk sivil havacılığı Ankara'nın batısı değil, artık Ankara'nın doğusunda da var." diye konuştu.

Kısa sürede bu kadar çok gelişen sivil havacılık sektörünün birçok ihtiyacının da ortaya çıktığını belirten Bakan Yıldırım, "Bunların en başında ise yetişmiş kalifiye eleman eksikliğidir. Sivil havacılık sektöründe yetişmiş eleman noktasında ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı büyük oranda giderecek Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun temelini de burada atıyoruz. Ülkemize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Bu arada Erzincan'a 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylabaşı beldesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 406 bin metre kare üzerine yapılacak olan 205'i villa, 72'si tek katlı tarım köy konutlarının temel atma töreni yapıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığını törende, halk oyunları gösterileri yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşını'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Yaylabaşı Belediye Başkanı Muammer Oğuz, konutların 21 milyon YTL'ye mal olacağını vurgulayarak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sosyal devlet anlayışının vatandaşının ihtiyacını karşılayan kurum olduğunu dile getiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Son 6 yıl içerisinde Türkiye'de TOKİ, 81 vilayette, ilçelerde, beldeler 250 bin civarında konut yapıp teslim etti." dedi.

Teröre sert tepki gösteren ve terör örgütü mensuplarının ahmak olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, "Bu hainler bilsinler ki hepimiz onlar gibi şehit olmaya hazırız, bu ülkenin birliği ve beraberliği için. Onun için kimse bu ülkeyi bölmeye parçalamaya heveslenmesin, heveslerini kursaklarında bırakırız." açıklamasında bulundu.

Bakan Yıldırım ve beraberindeki heyet daha sonra TOKİ konutlarının temel atma törenini gerçekleştirdi. Törene; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Ali Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof.Dr. Yahya Doğan, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu ve davetliler katıldı.

Yıldırım, "Havacılıkta dünya rekoru kırdık"

Yorumlar

drakula ~ 16 yıl önce
sayın bakan biz çalışanları unuttu zamlardan hep dışarı atılan olduk yeter dünyaya hizmet eden bir sektör böylemi olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000