13 Mart 2020, Cuma 12:02:22

Çelebi personeline hakaret davasında yeni gelişme

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Havalimanı'nda yer hizmetleri şirketi çalışanına hakaret ettiği gerekçesiyle 1740 TL adli para cezası alan F.F.E. için verilen beraat kararının bozulmasını istedi.
  • Ben bu olayda en çok da bütün havayolu şirketlerimizin dayanışma sergileyerek bu kişiyi kara listeye almamasına üzüldüm ve şaşırdım.
  • böyle hareketler sürekli oluyor malum güruh tarafından özellikle sosyo-modern gelişmesini tamamlamamış toplumlarda ama kabak bu kadının başına patladı teknolojinin kurbanı oldu. kesin bi 10bin ceza daha tamamdır yoksa saygı yoksunluğu gözlenen toplumda serbest dolaşan kalmaz herkesi içeri atarsak
  • Ne cirkin bi insandi ya
  • Zaten adalet mi var? yaptırım mı var ülkede? Allah cezanızı versin bu kararı verenin de o ahlak yoksunu kadının da
  • Varoslat haddini bilecek!
  • Bu kadın aile terbiyesi diye birşey almamış. Kendini bir nimetten sanıp, başkalarına yukardan bakıyor zavallı yaratık. Bu kadını bütün havayolları şirketleri boykot edip uçağa almamaları gerekir.
  • Ne alâ vallahi hakaret et aşşağıla beraat. Adalet sisteminin değişmesi lazım.
  • Ülkede hukuk kanun adalet iflas etmiş
  • Otobüsle seyahat eden bir yolcu otobüs bozulduğunda ve ya gecikme olduğunda muavin, şoför ve ya diğer görevlilere pek bir şey soramıyor. Aynı yolcu havayolu ile seyahat ettiğinde küçücük bir aksaklık bile olsa kontrolden çıkıyor, herhangi birine söyleyemeyeceği sözleri bu görevlilere ve ya kabin ekibine sarf ediyor. Karşısındaki insan kibar davranınca bunu suistimal ediyor, otobüs görevlileri benzinlikte sopa atarlar diye sessiz sedasız bekliyor.Tam gelişmemiş toplulukları davranış şekli...
  • Kesinlikle Türkiye'de bulunan hava yollarının kara listeye alması ve uçak bileti satmaması. Sorunlu yolcu olarak ilan edilmesi gerekir.Bu konuda da muhatap havayolu şirketi hangisi ise ilk adımı atmalı ve bunu kamuoyuna ilan etmelidir. 40-50 liraya uçak bileti alıp, uçağı satın aldığını düşünüyor.Çingene insan değil mi? Çingene Allah'ın kulu değil mi?
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Havalimanı'nda yer hizmetleri şirketi çalışanına hakaret ettiği gerekçesiyle 1740 TL adli para cezası alan F.F.E. için verilen beraat kararının bozulmasını istedi.

İstanbul Havalimanı'nda, uçağı rötar yaptığı gerekçesiyle yer hizmeti veren kadın görevliye yönelik "hakaret" suçundan 1740 TL adli para cezasına mahküm edilen F.F.E.'nin, "Temas yok, Ben çingenelere temas etmiyorum" sözü nedeniyle de cezalandırılması istendi. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı,   F.F.E.'nin bu sözleriyle "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçunu işlediğini kaydederek 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nin beraat kararının bozulmasını talep etti.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, F.F.E.'nin yer görevlisi Tuğçe Selvi'ye yönelik "Ben Çingenelere temas etmiorum" sözleri nedeniyle TCK'nın 216'ncı maddesinde düzenlenen "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan cezalandırılmasını istedi. İstinaf başvurusunda, mahkemenin beraat kararında belirtildiği gibi suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesinin yerinde olmadığı belirtilerek, F.F.E.'nin eyleminin halkın bir kesimini bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama olduğu bildirildi.

PARA CEZASI DA GERİ BIRAKILDI

Gaziosmanpaşa 19. Asliye Ceza Mahkemesi 16 Ekim 2019'da F.F.E'nin "hakaret" suçundan 1740 lira adli para cezasına çarptırıp hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. Mahkeme, sanık sanığa yöneltilen "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunun unsurları oluşmadığından, bu suçtan beraatine karar verdi. (Haberler)
Çelebi personeline hakaret davasında yeni gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Yorum ~ 4 yıl önce
Ben bu olayda en çok da bütün havayolu şirketlerimizin dayanışma sergileyerek bu kişiyi kara listeye almamasına üzüldüm ve şaşırdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sosyolog ~ 4 yıl önce
böyle hareketler sürekli oluyor malum güruh tarafından özellikle sosyo-modern gelişmesini tamamlamamış toplumlarda ama kabak bu kadının başına patladı teknolojinin kurbanı oldu. kesin bi 10bin ceza daha tamamdır yoksa saygı yoksunluğu gözlenen toplumda serbest dolaşan kalmaz herkesi içeri atarsak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birisi ~ 4 yıl önce
Ne cirkin bi insandi ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 4 yıl önce
Zaten adalet mi var? yaptırım mı var ülkede? Allah cezanızı versin bu kararı verenin de o ahlak yoksunu kadının da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bundan boyle ~ 4 yıl önce
Varoslat haddini bilecek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ahlâktan yoksun yaratık ~ 4 yıl önce
Bu kadın aile terbiyesi diye birşey almamış. Kendini bir nimetten sanıp, başkalarına yukardan bakıyor zavallı yaratık. Bu kadını bütün havayolları şirketleri boykot edip uçağa almamaları gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanına kâr kaldı desenize ~ 4 yıl önce
Ne alâ vallahi hakaret et aşşağıla beraat. Adalet sisteminin değişmesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazıyor yazıyor ~ 4 yıl önce
Ülkede hukuk kanun adalet iflas etmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OTOBÜS ~ 4 yıl önce
Otobüsle seyahat eden bir yolcu otobüs bozulduğunda ve ya gecikme olduğunda muavin, şoför ve ya diğer görevlilere pek bir şey soramıyor. Aynı yolcu havayolu ile seyahat ettiğinde küçücük bir aksaklık bile olsa kontrolden çıkıyor, herhangi birine söyleyemeyeceği sözleri bu görevlilere ve ya kabin ekibine sarf ediyor. Karşısındaki insan kibar davranınca bunu suistimal ediyor, otobüs görevlileri benzinlikte sopa atarlar diye sessiz sedasız bekliyor.Tam gelişmemiş toplulukları davranış şekli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rafet ~ 4 yıl önce
Kesinlikle Türkiye'de bulunan hava yollarının kara listeye alması ve uçak bileti satmaması. Sorunlu yolcu olarak ilan edilmesi gerekir.Bu konuda da muhatap havayolu şirketi hangisi ise ilk adımı atmalı ve bunu kamuoyuna ilan etmelidir. 40-50 liraya uçak bileti alıp, uçağı satın aldığını düşünüyor.Çingene insan değil mi? Çingene Allah'ın kulu değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000