09 Mayıs 2019, Perşembe 09:22:05

Çelebi Hintli şirkete ortak oldu

Çelebi Hava Servisi, Hindistan'da yer hizmetleri alanında ortaklık sözleşmesi imzaladığını, bu kapsamda yaklaşık 4.1 milyon euro sermaye ödemesi yapacağını duyurdu.
  • Bu adamlar da her yerdeler. Avrupa meydanlarinda görmeye alışmışken, yıllar önce ilk kez Hindistan'a gittiğimde Çelebi kıyafetli yer personeli gördüğüm de şaşırmıştım
  • Celebi de ailenin hissesi %25 e dusmus durumdadir. Gerisi ABD/Hollanda sirketine aittir.

Çelebi Hava Servisi, Hindistan'da yer hizmetleri alanında ortaklık sözleşmesi imzaladığını, bu kapsamda yaklaşık 4.1 milyon euro sermaye ödemesi yapacağını duyurdu.

Şirketten dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, "Hindistan'da mukim KSU Aviation şirketine, bu şirket nezdinde yapılacak sermaye artırımına iştirak etmek suretiyle, yüzde 50 ortak olmak amacıyla KSU şirketinin kurucusu ve sermayesini oluşturan hisselerin tamamına sahip ortakları Bay Ashwani Khanna ve Bayan Zaheda Khanna ile bir ortaklık sözleşmesi imza etmiştir. Bu maksatla şirketimiz tarafından 320 milyon Hint Rupisi (yaklaşık 4.1 milyon euro) tutarında bir sermaye ödemesi yapılacak" denildi.

Anlaşma doğrultusunda Delhi Indira Gandhi havalimanında havayolu taşıyıcılarına taxiing hizmeti verileceği belirtilen açıklamaya göre, söz konusu hizmet için KSU tarafından önümüzdeki 5 yıllık dönemde yapılacak teknik ekipman yatırımının yaklaşık 6 milyon euro; aynı dönemde KSU'nun ortalama yıllık cirosunun ise yaklaşık 3.5 milyon euro seviyesinde olması bekleniyor.

Çelebi'den yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:

Şirketimiz 08 Mayıs 2019 (bugün), Hindistan'daki havalimanlarında uçaklara "taxiing" hizmeti vermek amacıyla kurulmuş Hindistan'da mukim KSU Aviation Pvt Ltd ("KSU") şirketine, bu şirket nezdinde yapılacak sermaye artırımına iştirak etmek suretiyle, %50 ortak olmak amacıyla KSU şirketinin kurucusu ve sermayesini oluşturan hisselerin tamamına sahip ortakları Bay Ashwani Khanna ve Bayan Zaheda Khanna ile bir ortaklık sözleşmesi imza etmiştir. Bu maksatla Şirketimiz tarafından 320 milyon Hint Rupisi (yaklaşık 4,1 milyon Avro) tutarında bir sermaye ödemesi yapılacak olup, bu ortaklık sözleşmesi kapsamındaki işlemlerin 11 Haziran 2019 tarihine kadar tamamlanması öngörülmektedir.

Böylelikle, Şirketimizin ve iştiraklerinin çevreye duyarlı faaliyette bulunulmasına ilişkin sosyal sorumluluk politikalarına da uygun olarak; KSU vasıtasıyla Hindistan'da havalimanlarında yürütülen faaliyetler için benimsenmiş olan "Yeşil İnsiyatif" hareketi çerçevesinde Delhi Indira Ghandi hava limanında havayolu taşıyıcılarına taxiing hizmeti verilecektir. Söz konusu hizmet için KSU tarafından önümüzdeki 5 yıllık dönemde yapılacak teknik ekipman yatırımının yaklaşık 6 milyon avro olacağı öngörülmekte olup, yine aynı dönemde KSU'nun ortalama yıllık cirosunun yaklaşık 3,5 milyon avro seviyesinde olması beklenmektedir.

Konu ile ilgili, Şirketimizin paylarının değerini, fiyatını ve yatırımcıların yatırım kararlarını etkileyebilecek öneme sahip somut bir gelişme olması durumunda, Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatı uyarınca gerekli ilave açıklamalar yapılacaktır.

Çelebi Hintli şirkete ortak oldu

Yorumlar

Çelebi ~ 5 yıl önce
Bu adamlar da her yerdeler. Avrupa meydanlarinda görmeye alışmışken, yıllar önce ilk kez Hindistan'a gittiğimde Çelebi kıyafetli yer personeli gördüğüm de şaşırmıştım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baska ulkede is yapilamaz mi? ~ 5 yıl önce
Niye sasirdin? Ilk defa mi bir sirketin baska bir ulkede calistigini gordun?
Turk sirketi olsaydi ~ 5 yıl önce
Celebi de ailenin hissesi %25 e dusmus durumdadir. Gerisi ABD/Hollanda sirketine aittir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok güzel olmus ~ 5 yıl önce
Zaten sahipleri de türk degildi ki

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000