13 Eylül 2009, Pazar 07:43:25

Ölüdeniz semaları şenlenecek

Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen Ölüdeniz Hava Oyunları Festivalinin bu yılki konukları 'Türk Yıldızları' olacak.

Bu yıl 10'su gerçekleştirilecek festival, 14-18 Ekim tarihleri arasında Belcekız'da yapılacak. Dünyanın en popüler hava oyunları festivalleri arasına giren festival, Fransa'dan sonra ikinci sırada geliyor. 40 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katılması beklenen festivalin 10'ncu yılında Türk Yıldızları, son iki günde gösteri sunacak. Türk Yıldızları, izleyenlere adrenali bol dakikalar yaşatacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, festival boyunca bin 500 civarında turistin beldede kalmak için rezervasyon yaptırdığını söyledi. 40 ülkeden 400 sporcu ile beraberindeki 200 kişilik teknik ekibin de Ölüdeniz'de ağırlanacağını anlatan Yılmaz, festivalin Türk turizmine sağladığı katkıya dikkat çekti. Yılmaz, "Festivalimizin ünü tüm dünyaya yayıldı. Dünyanın saygın ve tanınır hava oyunları arasında ikinci sıradayız. 14 Ekim'de yine tüm dünyanın gözü Ölüdeniz'de olacak. Biz de misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl festival boyunca izleyenlere seyir keyfi sunacak başka misafirlerimiz de olacak. Gösterileri ile nefes kesen Türk Yıldızları Ölüdeniz semalarında uçuş yapacaklar." dedi.

Öte yandan festival boyunca alınacak tedbir ve önlemlerin masaya yatırıldığı bir de toplantı yapıldı. Toplantıya festivale destek veren kurum ve kuruluşlar ile firma temsilcileri katıldı. Festival boyunca karadan ve denizden kurtarma, ilkyardım, ve parkur güvenliği toplantıda görüşülen ana konular oldu.

Ölüdeniz semaları şenlenecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000