02 Ekim 2012, Salı 14:21:19

THY'NİN WASHINGTON UÇAĞINDA HAREKETLİ DAKİKALAR

İstanbul-Washington seferini yapacak uçağın kalkış öncesi Atatürk Havalimanı’ndaki körükten ayrıldığı sırada tahliye botları patladı.
  • gecmis olsun :(
  • EĞİTİMİN GELDİĞİ NOKTAYA BAKIN ...
  • TÜM AIRBUS MODELLERİNDE KABİN EKİPLERİNE EZBERLETİLEN YANLIŞ KOMUT KÖRÜK ÇEKİLDİĞİ AN SLIDE ARM AND CROSSCHECK..BU NE YA MAYMUN GİBİYİZ.AKIL,İZAN YOK NEYMİŞ KİTAP ÖYLE DİYORMUŞ..DEĞİŞTİR O ZAMAN..PUSH BACK BAŞLAMADAN ÖZEL DURUMLAR HARİÇ YÜZDE 99 MOTOR ÇALIŞTIRILMAZ.ÖZEL DURUMLAR İÇİNDE KAPTAN AYRI BRİFİNG VERİR.MOTORLARIN ÇALIŞMAYA BAŞLAMADIĞI DURUMDA SLIDE ARM YANİ ACİL TAHLİYEYE HAZIRLIK KOMUTU NİYE VERİLİR ANLAMAM.PATLATIRSIN SLAYTI..MOTOR ÇALIŞMIYORSA UÇAKTAN İNECEK VARSA BİLE YAKLAŞTIRIRSIN KÖRÜĞÜ GİDER YOLCU..BU EZBER DEN KURTULMAMIZ LAZIM.AMERİKALI TÜM ŞİRKETLER PUSH BACK BAŞLAMADAN ÖNCE SLIDE ARM KOMUTU VERMEZLER...HAVACILI BİZ DEĞİL ONLAR KEŞFETTİ AMA BİZ GELŞTİRDİK SANIRIM..!!!!!
  • evet angry bird bizi bilgilendirmiş oldu.teşekkür ederiz...
  • yahu slide'i patlatan ucagi hazirlamasi icin gonderilen nobetci k/m :) kizi icerde unutup pushback baslatilinca , oda bi anca cikmak icin heyecandan slide'in armed oldugunu farketmeyip kapiyi acmis ... ucakta mel'e gore ekip+yolcu 265 tahditle seferini yapmis durum bundan ibaret
  • THY TÜRK hava yollarımı gerisi hikaye milli havayoludur.Sen bana güldün millet sana gülüyor................
  • paran milli havayoluna gitti öyle mi? sen öyle zannet bakalım..çok güldüm
  • Slide armed yapacagi yerde kapi kolunu acmis diyen yorumcular slide ARMED yapilirken kol asagi dogru itilir yani bu durumda kapi kolunuda asagi indirmesini hayal ederseniz kapiyi acma mantigi yanlistir kapi kolu yukari dogru cekildiginde kapi acilir slide kolunuda yukari kaldirdiginda DİSARMED olur pfff bilmeden etmedem bos yorum yapmayin
  • Pazartesi günü TK 1990 ile Londra'dan İstanbul'a geldim.Tüm yurt dışı uçuşlarımı mutlak THY ile yaparım 1982 den beri mutlak THY ile uçarım cok acil olmadıkça başka havayolu kullanmam param milli havayoluna gitsin isterim.Miles&Smiles kartımı kullanırım.Uzun yıllar sonra ilk defa pazartesi günkü uçuşumda bir şey dikkatimi çekti.KABİN EKİBİ YORGUN ve MUTSUZ!İşlerini olması gereken şekilde yaptılar ama suratlarından düşen bin parça ekip mutlu değildi.Yorgunlar belli yolcuya yansıtmamaya çalışıyorlar ama yıllardır uçan biri olarak bu hissediliyor.Yorgun ekip hata yapar bu kadar basit.Sanki bazı şeyler olması gereken gb değil Kabinde yani büyüyen THY gelişen THY filosu,filo yaşı,uçuş noktaları,frekans artışları vs vs herşey OK ama DİKKAT EKİP MUTSUZ ve YORGUN. Son olarak THYnın yüzü,görüntüsü,imajı,referansı,reklamı,adı,sanı,şanı,şöhreti KABİN PERSONELİDİR.kabine dikkat lütfen. Saygılar ve iyi uçuşlar tüm uçucu personele
  • yazik kesin siled ini baskasi armed yapti o da slide ini armed yapmak isterken yanlis kolu cekti :) eee bu yorgunlukla olacagi bu. ucak zaten full degil abartilcak birsey degil yola devam :)

Atatürk Havalimanı apronunda bir uçağın tahliye botlarının (slide) patlaması sonrası hareketli dakikalar yaşandı. 17 business ve 199 ekonomi sınıfında olmak üzere 216 yolcu bulunan İstanbul-Washington seferini yapacak uçak kalkış için körükten yaklaşık iki metre ayrıldıktan sonra ekipte bulunan bir kabin memuru aniden uçağın kapısını açtı. Kapının açılmasıyla uçakta bulunan tahliye botu (slide) patladı. Uçağın kaptan pilotu Yunus Emre Sever ve ikinci pilotlar Stephen Michael Kelly ile Gerhard Hubert Ruderer, uçuştan vazgeçti ve teknik ekiplere bilgi verildi.

Uçağa gelen teknisyenler patlayan slide'ı toplayarak gerekli kontrolleri yapmaya başladı. Yapılan denetimde uçağın kalkışına engel herhangi bir durum tespit edilmedi.

Ekip tarafından yapılan kontroller sırasında yolcular uçaktan indirilmedi. Saat 13.20’de hareket etmesi planlanan uçak slide toplanması işlemi sonrası yeniden uçuşa hazır hale getirildi.

TC-JIH kuyruk tescilli Airbus 340 tipi uçağın şu sıralarda Washington’a gitmek üzere havalanması beklenirken, yanlışlıkla uçağın slide’larını patlatan kabin memuru uçuştan alındı ve yerine bir başka kabin memuru görevlendirildi. Olayla ilgili rapor tutuldu.

İşte Slide'ı patlayan uçak:

©Airporthaber.com ÖZEL

THY'NİN WASHINGTON UÇAĞINDA HAREKETLİ DAKİKALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

inoffensive ~ 11 yıl önce
gecmis olsun :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EĞİTİM ~ 12 yıl önce
EĞİTİMİN GELDİĞİ NOKTAYA BAKIN ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YANLIŞ KOMUT, ~ 12 yıl önce
TÜM AIRBUS MODELLERİNDE KABİN EKİPLERİNE EZBERLETİLEN YANLIŞ KOMUT KÖRÜK ÇEKİLDİĞİ AN SLIDE ARM AND CROSSCHECK..BU NE YA MAYMUN GİBİYİZ.AKIL,İZAN YOK NEYMİŞ KİTAP ÖYLE DİYORMUŞ..DEĞİŞTİR O ZAMAN..PUSH BACK BAŞLAMADAN ÖZEL DURUMLAR HARİÇ YÜZDE 99 MOTOR ÇALIŞTIRILMAZ.ÖZEL DURUMLAR İÇİNDE KAPTAN AYRI BRİFİNG VERİR.MOTORLARIN ÇALIŞMAYA BAŞLAMADIĞI DURUMDA SLIDE ARM YANİ ACİL TAHLİYEYE HAZIRLIK KOMUTU NİYE VERİLİR ANLAMAM.PATLATIRSIN SLAYTI..MOTOR ÇALIŞMIYORSA UÇAKTAN İNECEK VARSA BİLE YAKLAŞTIRIRSIN KÖRÜĞÜ GİDER YOLCU..BU EZBER DEN KURTULMAMIZ LAZIM.AMERİKALI TÜM ŞİRKETLER PUSH BACK BAŞLAMADAN ÖNCE SLIDE ARM KOMUTU VERMEZLER...HAVACILI BİZ DEĞİL ONLAR KEŞFETTİ AMA BİZ GELŞTİRDİK SANIRIM..!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
evet angry bird bizi bilgilendirmiş oldu.teşekkür ederiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cpt ~ 12 yıl önce
yahu slide'i patlatan ucagi hazirlamasi icin gonderilen nobetci k/m :) kizi icerde unutup pushback baslatilinca , oda bi anca cikmak icin heyecandan slide'in armed oldugunu farketmeyip kapiyi acmis ... ucakta mel'e gore ekip+yolcu 265 tahditle seferini yapmis durum bundan ibaret

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk 1990 ~ 12 yıl önce
THY TÜRK hava yollarımı gerisi hikaye milli havayoludur.Sen bana güldün millet sana gülüyor................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YOLCU TK-1990 a cevap ~ 12 yıl önce
paran milli havayoluna gitti öyle mi? sen öyle zannet bakalım..çok güldüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Angry hostes ~ 12 yıl önce
Slide armed yapacagi yerde kapi kolunu acmis diyen yorumcular slide ARMED yapilirken kol asagi dogru itilir yani bu durumda kapi kolunuda asagi indirmesini hayal ederseniz kapiyi acma mantigi yanlistir kapi kolu yukari dogru cekildiginde kapi acilir slide kolunuda yukari kaldirdiginda DİSARMED olur pfff bilmeden etmedem bos yorum yapmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YOLCU TK-1990 ~ 12 yıl önce
Pazartesi günü TK 1990 ile Londra'dan İstanbul'a geldim.Tüm yurt dışı uçuşlarımı mutlak THY ile yaparım 1982 den beri mutlak THY ile uçarım cok acil olmadıkça başka havayolu kullanmam param milli havayoluna gitsin isterim.Miles&Smiles kartımı kullanırım.Uzun yıllar sonra ilk defa pazartesi günkü uçuşumda bir şey dikkatimi çekti.KABİN EKİBİ YORGUN ve MUTSUZ!İşlerini olması gereken şekilde yaptılar ama suratlarından düşen bin parça ekip mutlu değildi.Yorgunlar belli yolcuya yansıtmamaya çalışıyorlar ama yıllardır uçan biri olarak bu hissediliyor.Yorgun ekip hata yapar bu kadar basit.Sanki bazı şeyler olması gereken gb değil Kabinde yani büyüyen THY gelişen THY filosu,filo yaşı,uçuş noktaları,frekans artışları vs vs herşey OK ama DİKKAT EKİP MUTSUZ ve YORGUN. Son olarak THYnın yüzü,görüntüsü,imajı,referansı,reklamı,adı,sanı,şanı,şöhreti KABİN PERSONELİDİR.kabine dikkat lütfen. Saygılar ve iyi uçuşlar tüm uçucu personele

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sky ~ 12 yıl önce
yazik kesin siled ini baskasi armed yapti o da slide ini armed yapmak isterken yanlis kolu cekti :) eee bu yorgunlukla olacagi bu. ucak zaten full degil abartilcak birsey degil yola devam :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000