18 Nisan 2024, Perşembe 08:30:12

THY'den 20 Milyar Dolarlık imza

Türkiye’nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), Emirates ve Qatar Airways gibi bölgesel rakipleriyle mücadele etmek için girişimlerini sürdürüyor.
  • Keske diger ulkelerede aftikada Moskovada yaptiginiz camiler gibi Cami yapsaydiniz size bu yakisir
  • Tipki eski akp belediyeleri gibi ici bosaltilan soyulan bir kurum
  • İnşallah beklenenden de daha iyi ve hızlı gelişmeler olsun.
  • Ülkenin onca ağır dış borcu ve cari açığı var,aşırı ithalat enflasyonu arttırıyor,ülke 3-5 milyar dolar kredi almak için takla atıyor,500 milyon dolar gibi komik bir rakamı yıllık %8 faizle borç alacak kadar batmışken Thy'nin böyle bir borç içine girmesi hali hazırda da dünya kadar döviz bazlı lease ve faiz öderken ne kadar doğru? Üstelik de bizi kıskanan,gıpta eden,korkan ülkelerin şirketleriyle. Bir ara kabile reisi Fransız mallarını boykot edin diyordu,muhalefeti destekleyen İngilizleri eleştiriyordu ne oldu?

Türkiye’nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), Emirates ve Qatar Airways gibi bölgesel rakipleriyle mücadele etmek için girişimlerini sürdürüyor. 

Geçen Aralık’ta Fransa merkezli uçak üreticisi Airbus’tan 70 milyar dolarlık 230 uçak siparişine imza atan THY, bu kapsamda, Rolls-Royce Holdings Plc ve Airbus SE ile 20 milyar dolarlık anlaşma imzalamaya hazırlanıyor.

Anlaşma bu ay imzalanabilir

Bloomberg haber ajansına konuşan Türk yetkililere göre; anlaşma bu ay içinde İstanbul'da düzenlenecek bir törenle duyurulabilir.

Görüşmeler gizli olduğu için isimlerinin açıklanması kaydıyla ajans bilgi veren yetkililer, devlet tarafından işletilen TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. veya TEI de dahil olmak üzere Türk şirketlerinin muhtemelen üretim programının bir parçası olacağını söyledi.

Bir THY sözcüsü imzaların atılacağı tarihi doğruladı ancak ayrıntı vermedi. Airbus ve Rolls-Royce yorum taleplerine yanıt vermedi.

Toplamda 355 uçak için anlaşma yapıldı

THY geçen yıl Aralık ayında KAP’a bildirimde bulunmuş ve 2023-2033 yıllarını kapsayan Stratejik Plan çerçevesindeki büyüme hedefleri doğrultusunda Airbus’tan satın alınacak uçak listesini şöyle açıklamıştı:

* 60 adet kesin sipariş ve 20 adet satın alma hakkı bulunan A350-900 uçağı, 15 adet kesin sipariş A350-1000 uçağı, 5 adet kesin sipariş ve 5 adet satın alma hakkı bulunan A350F kargo uçağı ve 150 adet kesin sipariş ve 100 adet satın alma hakkı bulunan A321 NEO uçağı olmak üzere toplam 355 adet uçak.

THY'den 20 Milyar Dolarlık imza

Yorumlar

Keske ~ 9 gün önce
Keske diger ulkelerede aftikada Moskovada yaptiginiz camiler gibi Cami yapsaydiniz size bu yakisir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ici bosaltilan ~ 13 gün önce
Tipki eski akp belediyeleri gibi ici bosaltilan soyulan bir kurum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 13 gün önce
İnşallah beklenenden de daha iyi ve hızlı gelişmeler olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 13 gün önce
Ülkenin onca ağır dış borcu ve cari açığı var,aşırı ithalat enflasyonu arttırıyor,ülke 3-5 milyar dolar kredi almak için takla atıyor,500 milyon dolar gibi komik bir rakamı yıllık %8 faizle borç alacak kadar batmışken Thy'nin böyle bir borç içine girmesi hali hazırda da dünya kadar döviz bazlı lease ve faiz öderken ne kadar doğru? Üstelik de bizi kıskanan,gıpta eden,korkan ülkelerin şirketleriyle. Bir ara kabile reisi Fransız mallarını boykot edin diyordu,muhalefeti destekleyen İngilizleri eleştiriyordu ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000