22 Aralık 2009, Salı 15:15:22

THY'nin kasten acil iniş yaptığı iddia edildi!

Fenalaşan yolcu için acil iniş yapan THY uçağı personelinin, 8 saatlik uçuş limitlerini doldurdukları için yeniden havalanmamaları, yolcuların tepkisine neden oldu...
  • kabin ekibi ve kaptanlarımız gerekeni yapmışlardır, müdahele etmek ve divert etmek ile. kimse bir yolcunun beyanına yalan ya da yanlış diye yaklaşmaz ve sağlıkla ilgili konulara hassasiyetle yaklaşılır. bu olayda yolcunun beyanı esas alınarak müdahele ve hareket edilir. yolcu gerçekten bir şeker komasına girseydi ve uçakta vefat etseydi bu sefer de neden divert edilmedi denilecekti..sağlıkla şaka olmaz. ayrıca ekibin belli bir mesai saati vardır ve shgm tarafından belirlidir,isteseler de mesailerinin üzerine çıkamazlar. lütfen herkes herşeyi bilmesin bu ülkede.o insanlar sizlerin,bizlerin can güvenliğinden ve konforundan sorumlu. yorgunluktan dolayı olabilecek en ufak dikkatsizlik facialara yol açabilir. lütfen saygı duyun!
  • Kurallar sorgulandığı zaman, kural olmaktan çıkarlar. Yüzlerce insanın hayatı sözkonusu ise, pilotların taşıdığı sorumluluk gereği bu tür inisiyatifleri kullanmasını haklı görüyorum.
  • hepimiz yolcuyuz kardeşim zaten.kaptanın mesai saati doldu ise doğrusunu yapmış.sen onu kuralları esnetip alttan alanlara söyle.veya aldırtanlara söyle.senin thy n ekmek bulamayacak insanları emekli etmiş ya sen ona bak.dışarda görsen bırak kedini tırtılını emanet edemeyeceğin insanları emekli etmiş okul thy n ama adam edememiş.sen yorum yap o denyolar paşa paşa emekli parasını yesinler.uçak görse korkan tipler seni yiyolar kardeş.
  • ben duydumdu kaptanlar kendi aralarında konuşuyordu...şöyle hastalanan biri çıksa da belgrada inseydik akşamılan orda kalırdık cıbıl belgradlı gızlarınan sefa iderdik dediydiler.... valla len kendi gözleriminen duydum.
  • hata o cahilce yorum yapan yolcularda değil; o yorumları haber yapanlarda bence...
  • Bu yolcunun ISA AL ile yakinligi var mi acaba?
  • Şeker hastası olan bir insan nasıl olurda yanında insülin taşımaz? Bunca yıldır yurt dışında yaşayıp, Türkiye'ye yılda en az 2 kez gidip gelen insan nasıl olurda Uçağın Türkiye'den geldiğini bilmez ve nasıl oluyorda mesai tutmuyor dediğinde tepki verir? Anlayamıyorum bu gurbetçileri,Hasta yolcuları. Bir Trabzon seferinde bayan yolcu rahatsızlandı, kabin personeli müdahelede bulundu,hastanın yakını uçağın inmesi gerektini,annesinin iyi olmadığını söyledi,hostesler uçak acil iniş yaptığı takdirde masrafların yolcu tarafından karşılanacağı bilgisini verdikten sonra hasta yolcu birden kendine geldi. Bizim milletimizde var sorun...
  • burdaki yorumları yapanların kaçı havacılığın h sini biliyorda konuşuyor acaba o kişi ölseydi uçucu personele çamur atarlardı kurtuldu yine çamur atıyorlar uçak biletini almakla havacılık yorumları yapılmaz o pilot yorgunluktan dolayı hata yapsa dahamı iyi olurdu ancak havacılığı bilmeyen insanlar hala mahalle karları gibi yorum yapıyorlar
  • her dakika tv lerde gazetelerde pilotun mesaisi bitti uçagı terketti yolcuları bıraktı gitti gibi yorum ve haber yapılırsa bilinçsiz yolcu ve ilgisiz kişilerde böyle yorum lar yaparlar tabii ki lütfen işini dogru yapan insanlara çamur atmaya çalışmasın kimse
  • daha elindeki belgeyi yorumlayamıyacak insanlar burda uçuş ekibini yorumluyor bir gün 24 saat tir bir insanı bir günde 36 saat nasıl uçuracaksın be cahil yolculara gelince zamanında gidilecek yere varmamanın psikolojisiyle atıp tutmuşlar sorun uçuş ekibinin neden böyle limitlerde uçtugu ? neden en küçük aksaklıkta uçuş sürelerinin yada uçuş görev sürelerinin bitivermesi ? amerikalı yada avrupalı pilotlar senede kaç saat uçuyorlarmış yada haftada bu sorulmalı

Mağdur olduklarını belirten yolcular, pilotun büyütülecek bir şey olmamasına rağmen kasıtlı olarak acil iniş yaptığı iddiasında bulundu.

THY'nin TK 1038 sefer sayılı Airbus 320 tipi uçağının kaptan pilotu, 21 Aralık'ta Köln Havalimanı'ndan sabaha karşı 03.00 sularında 156 kişilik yolcusuyla yaklaşık 2 saatlik gecikmeyle havalandı. İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapan uçakta bulunan şeker hastası Raziye Al isimli gurbetçi, bir saat geçtikten sonra fenalaştığı için hosteslerden su istedi. Hostesler, gurbetçi kadınla ilgilenirken kokpit ekibi de, 'hasta yolcu var. Belgrat'a ineceğiz' diye diğer yolcuları uyardı.

Uçak, saat 05.00 civarında Belgrat Havalimanı'na indi. Şeker hastası kadın uçağın bulunduğu yere gelen ambulansta yarım saat süren bir kontrolden geçirildi. Yolcular ile birlikte uçakta bekleyen kokpit ve kabin ekibi, iki saat kadar sonra, sivil havacılık kuralları gereği uçuş için üst limit olan 8 saatlik süre dolduğu için havalanamayacaklarını bildirdi. Ekip dinlenmek üzere, bagajlarını alarak uçaktan indi. Yaklaşık 10 saat havalimanı transit salonda mahsur kalan 156 kişi, İstanbul'dan gönderilen TK 1542 sefer sayılı başka bir uçakla İstanbul'a getirildi. Sabiha Gökçen'e inmesi gereken uçak, elverişsiz hava şartlarından Atatürk Havalimanı'na inmek zorunda kaldı.

YOLCULAR PİLOTLARI SUÇLADI

Yaşananlara tepki gösteren yolcular, pilotların uçmamak için rahatsızlanan yolcuyu bahane edip acil iniş yaptığı iddiasında bulundu. THY, Kaptan pilotu M.K idaresindeki uçağın ciddi rahatsızlığı olan bir hasta nedeniyle Belgrat'a inmesini kurallara göre gerçekleştiğini bildirdi. Yolcuların bu kuralları bilmediği için, pilotların hasta yolcu bahanesiyle indiği fikrine kapıldığı kaydedildi. Uçağın kabin ekibi de, şeker hastası Raziye Al (55) isimli gurbetçinin kendilerine, ''Uzun süredir insülün almadım, yanımda insülün yok. Rahatsızlığım ciddi.'' diye müracaat ettiğine dikkat çekti. Hostesler, uçakta 'doktor' anonsu yapıldığı halde olmadığı anlaşılınca kurallar gereği kaptan pilotun uçağı Belgrat'a indirdiğini belirtti.

İsmail Karaçelik isimli Elektrik Mühendisi, pilotun önce 'rahatsızlık geçiren yolcudan dolayı Belgrat'a zorunlu niş yapmamız gerekiyor', indikten sonra da 'sivil havacılık kuralları gereği görev süremiz 8 saati geçtiği için kalkamayacağız' diye anons yaptığına işaret etti. Rahatsızlanan kadının hastaneye götürülmeden ambulansın içinde kontrol edildiğini anlatan Karaçelik, 'Düşük şeker varmış' dedi.

Gurbetçi Sevim Türker de, kadının, 'ben iyiyim yolculuğuma devam edebilirim' dediği halde Belgrat'a inildiğine işaret etti. Türker, ''Bir pilot kurallar gereği 8 saatten fazla uçamazmış. Uçağı terk ettiler. Hiçbir görevli bize yardımcı olmadı. Rahatsız dedikleri kadın sapa sağlamdı. Rahatsız olsaydı niye o bayanı yalnız bıraktılar.'' diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir yolcu, kaptanın çok fazla mesai yapması gerekçesiyle uçmamasını sorumsuzluk olarak yorumladı. Kayınpederi öldüğü için eşiyle Türkiye'ye gelen Recep Sıkıoğlu ise, cenazeye yetişemeyecekleri için morallerinin bozuk olduğunu söyledi.

RAZİYE AL: "ZATEN İNECEKMİŞ BENİ BAHANE ETTİLER"

Kendisi bahane edilerek uçağın indirildiğini ileri süren Raziye Al, İstanbul'da gelince gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Başım döndü, su istedim. Hosteslere de iyi olduğumu söyledim. Ama pilotun uçağı indirdiğini nereden bileyim.'' dedi.

Raziye Al yaşananları şöyle anlattı: ''Uçakta başım döndü. Hosteslerden 'fenalaşıyorum' diye su istedim. Elime yüzüme su vurdular. İyi oldu. İndikten sonra ambulansın içinde yarım saat kontrol ettiler. Şeker, tansiyon hepsi güzel dediler. Sonra uçağa geri döndüm. Pilot 15 dakika sonra 'işlemler olsun gedeceğiz' dedi. Uçağın içinde otururken 'Bizim mesaimiz burada bitti' dediler. Hosteslere 'ben iyiyim' dedim. Ama ben pilotun uçağı indirdiğini nereden bileyim. Zaten ineceklermiş, beni bahane etmişler. İşte ben buradayım sağlamım.''

SamanyoluHaber

THY'nin kasten acil iniş yaptığı iddia edildi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Misafir ~ 14 yıl önce
kabin ekibi ve kaptanlarımız gerekeni yapmışlardır, müdahele etmek ve divert etmek ile. kimse bir yolcunun beyanına yalan ya da yanlış diye yaklaşmaz ve sağlıkla ilgili konulara hassasiyetle yaklaşılır. bu olayda yolcunun beyanı esas alınarak müdahele ve hareket edilir. yolcu gerçekten bir şeker komasına girseydi ve uçakta vefat etseydi bu sefer de neden divert edilmedi denilecekti..sağlıkla şaka olmaz. ayrıca ekibin belli bir mesai saati vardır ve shgm tarafından belirlidir,isteseler de mesailerinin üzerine çıkamazlar. lütfen herkes herşeyi bilmesin bu ülkede.o insanlar sizlerin,bizlerin can güvenliğinden ve konforundan sorumlu. yorgunluktan dolayı olabilecek en ufak dikkatsizlik facialara yol açabilir. lütfen saygı duyun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kurallar sorgulandığı zaman, kural olmaktan çıkarlar. Yüzlerce insanın hayatı sözkonusu ise, pilotların taşıdığı sorumluluk gereği bu tür inisiyatifleri kullanmasını haklı görüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hepimiz yolcuyuz kardeşim zaten.kaptanın mesai saati doldu ise doğrusunu yapmış.sen onu kuralları esnetip alttan alanlara söyle.veya aldırtanlara söyle.senin thy n ekmek bulamayacak insanları emekli etmiş ya sen ona bak.dışarda görsen bırak kedini tırtılını emanet edemeyeceğin insanları emekli etmiş okul thy n ama adam edememiş.sen yorum yap o denyolar paşa paşa emekli parasını yesinler.uçak görse korkan tipler seni yiyolar kardeş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben duydumdu kaptanlar kendi aralarında konuşuyordu...şöyle hastalanan biri çıksa da belgrada inseydik akşamılan orda kalırdık cıbıl belgradlı gızlarınan sefa iderdik dediydiler.... valla len kendi gözleriminen duydum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hata o cahilce yorum yapan yolcularda değil; o yorumları haber yapanlarda bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu yolcunun ISA AL ile yakinligi var mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şeker hastası olan bir insan nasıl olurda yanında insülin taşımaz? Bunca yıldır yurt dışında yaşayıp, Türkiye'ye yılda en az 2 kez gidip gelen insan nasıl olurda Uçağın Türkiye'den geldiğini bilmez ve nasıl oluyorda mesai tutmuyor dediğinde tepki verir? Anlayamıyorum bu gurbetçileri,Hasta yolcuları. Bir Trabzon seferinde bayan yolcu rahatsızlandı, kabin personeli müdahelede bulundu,hastanın yakını uçağın inmesi gerektini,annesinin iyi olmadığını söyledi,hostesler uçak acil iniş yaptığı takdirde masrafların yolcu tarafından karşılanacağı bilgisini verdikten sonra hasta yolcu birden kendine geldi. Bizim milletimizde var sorun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
burdaki yorumları yapanların kaçı havacılığın h sini biliyorda konuşuyor acaba o kişi ölseydi uçucu personele çamur atarlardı kurtuldu yine çamur atıyorlar uçak biletini almakla havacılık yorumları yapılmaz o pilot yorgunluktan dolayı hata yapsa dahamı iyi olurdu ancak havacılığı bilmeyen insanlar hala mahalle karları gibi yorum yapıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her dakika tv lerde gazetelerde pilotun mesaisi bitti uçagı terketti yolcuları bıraktı gitti gibi yorum ve haber yapılırsa bilinçsiz yolcu ve ilgisiz kişilerde böyle yorum lar yaparlar tabii ki lütfen işini dogru yapan insanlara çamur atmaya çalışmasın kimse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
daha elindeki belgeyi yorumlayamıyacak insanlar burda uçuş ekibini yorumluyor bir gün 24 saat tir bir insanı bir günde 36 saat nasıl uçuracaksın be cahil yolculara gelince zamanında gidilecek yere varmamanın psikolojisiyle atıp tutmuşlar sorun uçuş ekibinin neden böyle limitlerde uçtugu ? neden en küçük aksaklıkta uçuş sürelerinin yada uçuş görev sürelerinin bitivermesi ? amerikalı yada avrupalı pilotlar senede kaç saat uçuyorlarmış yada haftada bu sorulmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000