17 Ekim 2012, Çarşamba 12:44:02

THY'DEN YENİ UYGULAMA

Türk Hava Yolları uçaklarda yeni bir uygulamayı daha başlattı. İşte o uygulamanın ayrıntıları...
  • Bu uygulamanın SkyTrax'ten alınması planlanan 5-Yıldız için olduğu aşikar. Yorumlara baktığınız zaman THY'de en kötü özelliklerden birisinin kokpit'in yolculara çok çok az bilgi veriyor ve çok az iletişime geçiyor olması. Hakikaten de diğer global şirketlere bakıldığı zaman maşaallah neredeyse hiç konuşmuyorlar, uçak kendi kendine gidiyor sanıyoruz :)
  • Grev yapanları bunları tokatlayacaksın dağıtacaksın çil yavrusu gibi diyen kaptanlar hadi bakalım iyi günleriniz;) acımıyorum hiçbirinize siz kabın memurlarınin hayatını tehlikeye soktunuz simdi sıra sizde ve sonra maalesef yolcuda
  • Bu anons dediginiz matbudur, noktalı yerelere .... İrtifa hava durumu konur, olur biter. Line up dan önce yada taksi sırasında beklerken. Okunabilir, FO arkadaşımız ise o sırada sırayı takip eder, ki zaten onun işi denebilir. Yada cruise de, pre landing de de, yaklaşma meydanı hakkında bilgi verilebilir. Bunu ben biliyorsam siz daha iyi bilirsiniz. Ayrıca burdan bir talebim va, o ki icao level sınavı var, neden bozuk ingilizceli Atpl sınavlarını yapıyorsunuz? Soru bankalarıda, cıkan sorulardada dil rezil. Hadi neyse; neden ingilizce? Bilgileri hicbir insan yapancı dilde ögrenemez, dikkat edin ögrenemez diyorum, once ana dile cevirir sonra, yine cevirerek ifade eder. Yani yabancı dilde egitim, özellikle böyle pratik bilim denebilecek tarzda egitim basarılı sonucları olmaz. Talebim şu, Atpl sınavları gerekirse daha zorlaşsın ama Türkçe olsun. Bununla ilgili başbakanlıga dilekçe girişimimiz olacaktır. Saygılarımızla
  • hazırlamsı 2 , yapması 10 saniye sürmez bile. Anonslar iyi bir ingce gerektirmez bile , anonsdan ingce seviyesi tespiti saçmalıkdır. Sürekli yapılan ezberlenen , genelde aynı kalıbın kullanıldığı bir konuşmadır anons. İngcesi olmayan adama ezberlet , biri iki çalıştır ingliz gibi anons yapar 1 saatde :) THY da herkesin ingce seviyesi gayet yeterlidir , cok daha iyi seviyelere cıkmaktadır. İngceden kaynaklanan hiç bir problem olmamıştır.
  • Pegasus' ta yillardir uygulaniyor bu usul... Uçagin patronu kaptandir ve hosgeldini de o der... Boarding tamamlanmaya yakin kisa bir hosgeldiniz dersin olur biter..geç kalanlar da hosgelmesin zaten... Amma uzattiniz herzamanki gibi, goren de uzaya adam tasiyorsunuz sanir... Ayrica siz içinizde kendinize bu kadar düsmanken disariya karsi nasil kendinizi savunacaksiniz çok düsündürücü....!!
  • 1 YASAK SAVAR KİVAMİNDA EN HİZLİ SEKİLDE YAPİLACAK VE YOLCU HİCBİSEY ANLAMAYACAK.. 2 FO ARKADASLARA Bİ İS YUKU DAHA CİKTİ..
  • Beyler hepiniz cok ama cok komiksiniz.... Gercekten cok guluc duruma dusuyorsunuz. Asker, sivil, kabin steewart hostes vs.... Yok ingilizce bilen, bilmeyen, yok astronot, ucanlar, issiz kalmis 50 000 dollar kazik yemis genc genc arkadaslar. Bence hepiniz gidin pazarda limon satin. Tum yorumlarizi okudum, hem guldum, hem uzuldum. Trajikomik ulkemin hali... Yazik.
  • haram olsun thysana sizler Allah ile aldatıyorsunuz dinsiz imansızlar hta denen bir şey çıkarmışsınız torpillileri işe almak için imansızlar işinize geliyor değilmi çünkü kanıt yok hta dan gecemesssek değilmi ama yakında görürsünüz.. sizlerde çiviçakmıyorsunuz bu dünyaya.. bakalım Allah.a nasıl hesap vericeksiniz..
  • 20 senedir thy deyim, binlerce kez operasyon yaptım. Anons hazırlaması, anlaşılacak ton ve hızda yapılması 30 sn sürmesi çok komik, zaman olursa tabii ki yapılır,mesela anadolu meydanları.Aynı anda yoğun meydanda trafiği takip edip, atc yi dinlemek ya da pushback'ciyi dinlemek ve bu anonsu yapmak dikkat dağıtıcı, düşün bu anons yüzünden pushback i geçiktirdin ve kule pushbacki iptal etti 10 dk fazladan bekledin yolcu daha mı mutlu olacak?Önemli değil ben yaparım, sonuçta bu şirkettin elemanıyım, yöneticilerim böyle derse böyle olur sonuçlarına da bilanço da onlar katlanır. Bu kararları alırken uygulayıcı olarak birde bize sorsalar.Bunun uygulanacağı yer var uygulanmayacağı yer var.Bu arada ingilizcemi merak eden olursa 4 sene amerikada kaldım, meraklılara duyrulur, icao level 5 .
  • yabancı türkçe öğrenmez çünkü sen o adamların yaptığı uçağı kullanıyorsun..gözündeki gözlük bile adamların ülkesinde yapılıyor..sen öğrenmek zorundasın çünkü ortak bir dil inğilizce..haa o adam 30 dk da taxı yapar adam gibi işini yapar sen 10 dk da taxi yapar merdivene,duvara sağa sola çarparsın oda ayrı konu...sen tarlaya iner gibi inersin o adamın teker koyduğunu bile hissetmezsin buda ayrı bir konu...daha çookkk ama çookkk fırın ekmek yemeniz lazım çookkkkkk :))

Türk Hava Yolları, artık uçaklarda kabin ekiplerine hoşgeldiniz anonsu yaptırmayacak. Uygulama kısa süre önce bütün uçaklarda başladı. Yolcular uçağa alındıktan sonra kalkış öncesi yapılan ‘hoşgeldiniz anonsu’ bundan böyle pilotlar tarafından yapılacak.

Yolculara uçuş hakkında kısa ön bilgi içeren açıklama bu uygulama öncesinde zaman zaman demo kaset yoluyla zaman zaman da kabin ekipleri tarafından yapılıyordu.

Yeni uygulama sonrası, süre ve irtifa gibi bilgilerin verildiği hoşgeldiniz anonsunu pilotların yapması kararlaştırıldı. Ancak bazı durumlarda demo kasetlerden de anons yapılabilecek. Bu uygulamanın gerekçesi hakkında bilgi edinilemedi.

 AirportHaber.com ÖZEL 

THY'DEN YENİ UYGULAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

SkyTrax'ten 5 Yıldız için... ~ 12 yıl önce
Bu uygulamanın SkyTrax'ten alınması planlanan 5-Yıldız için olduğu aşikar. Yorumlara baktığınız zaman THY'de en kötü özelliklerden birisinin kokpit'in yolculara çok çok az bilgi veriyor ve çok az iletişime geçiyor olması. Hakikaten de diğer global şirketlere bakıldığı zaman maşaallah neredeyse hiç konuşmuyorlar, uçak kendi kendine gidiyor sanıyoruz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sssstttttt ~ 12 yıl önce
Grev yapanları bunları tokatlayacaksın dağıtacaksın çil yavrusu gibi diyen kaptanlar hadi bakalım iyi günleriniz;) acımıyorum hiçbirinize siz kabın memurlarınin hayatını tehlikeye soktunuz simdi sıra sizde ve sonra maalesef yolcuda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptanlar ikramı da yapar ~ 12 yıl önce
Hayırdır,kaptanlarla derdin ne? anons yapmak bu kadar mı zor geliyordu? zaten onu da becerememişsiniz ki şimdi o işi de kaptanlar yapacak. yakında kendine iş aramak zorunda kalmayasın, bak yapamadığınız işleri başkasına veriyorlar ufak ufak. Aman dikkat et ellerin titremesin...
Kaptanlar ikramı da yapar a cevap ~ 12 yıl önce
güldürmeyin bizi ya...siz uçağı doğru düzğün kullanın yeter..ikram yapacaklarmış hadi yapın bakalım da görelim..sandviç yemekten başka işiniz yok..
şaka gibi ~ 12 yıl önce
Bir kabin memuru olarak kabindeki kader arkadaşlarımızın kaptanlarımızla bu şekilde konuşmasından utanç duydum..
Gariban İşsiz pilotlar Türkkuşu şubesi ~ 12 yıl önce
Bu anons dediginiz matbudur, noktalı yerelere .... İrtifa hava durumu konur, olur biter. Line up dan önce yada taksi sırasında beklerken. Okunabilir, FO arkadaşımız ise o sırada sırayı takip eder, ki zaten onun işi denebilir. Yada cruise de, pre landing de de, yaklaşma meydanı hakkında bilgi verilebilir. Bunu ben biliyorsam siz daha iyi bilirsiniz. Ayrıca burdan bir talebim va, o ki icao level sınavı var, neden bozuk ingilizceli Atpl sınavlarını yapıyorsunuz? Soru bankalarıda, cıkan sorulardada dil rezil. Hadi neyse; neden ingilizce? Bilgileri hicbir insan yapancı dilde ögrenemez, dikkat edin ögrenemez diyorum, once ana dile cevirir sonra, yine cevirerek ifade eder. Yani yabancı dilde egitim, özellikle böyle pratik bilim denebilecek tarzda egitim basarılı sonucları olmaz. Talebim şu, Atpl sınavları gerekirse daha zorlaşsın ama Türkçe olsun. Bununla ilgili başbakanlıga dilekçe girişimimiz olacaktır. Saygılarımızla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
basit ~ 12 yıl önce
hazırlamsı 2 , yapması 10 saniye sürmez bile. Anonslar iyi bir ingce gerektirmez bile , anonsdan ingce seviyesi tespiti saçmalıkdır. Sürekli yapılan ezberlenen , genelde aynı kalıbın kullanıldığı bir konuşmadır anons. İngcesi olmayan adama ezberlet , biri iki çalıştır ingliz gibi anons yapar 1 saatde :) THY da herkesin ingce seviyesi gayet yeterlidir , cok daha iyi seviyelere cıkmaktadır. İngceden kaynaklanan hiç bir problem olmamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 12 yıl önce
Pegasus' ta yillardir uygulaniyor bu usul... Uçagin patronu kaptandir ve hosgeldini de o der... Boarding tamamlanmaya yakin kisa bir hosgeldiniz dersin olur biter..geç kalanlar da hosgelmesin zaten... Amma uzattiniz herzamanki gibi, goren de uzaya adam tasiyorsunuz sanir... Ayrica siz içinizde kendinize bu kadar düsmanken disariya karsi nasil kendinizi savunacaksiniz çok düsündürücü....!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEKLİ BELLİ ~ 12 yıl önce
1 YASAK SAVAR KİVAMİNDA EN HİZLİ SEKİLDE YAPİLACAK VE YOLCU HİCBİSEY ANLAMAYACAK.. 2 FO ARKADASLARA Bİ İS YUKU DAHA CİKTİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EPR 1.07 ~ 12 yıl önce
Beyler hepiniz cok ama cok komiksiniz.... Gercekten cok guluc duruma dusuyorsunuz. Asker, sivil, kabin steewart hostes vs.... Yok ingilizce bilen, bilmeyen, yok astronot, ucanlar, issiz kalmis 50 000 dollar kazik yemis genc genc arkadaslar. Bence hepiniz gidin pazarda limon satin. Tum yorumlarizi okudum, hem guldum, hem uzuldum. Trajikomik ulkemin hali... Yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haram olsun thy ve hta ~ 12 yıl önce
haram olsun thysana sizler Allah ile aldatıyorsunuz dinsiz imansızlar hta denen bir şey çıkarmışsınız torpillileri işe almak için imansızlar işinize geliyor değilmi çünkü kanıt yok hta dan gecemesssek değilmi ama yakında görürsünüz.. sizlerde çiviçakmıyorsunuz bu dünyaya.. bakalım Allah.a nasıl hesap vericeksiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sam amca ya ~ 12 yıl önce
20 senedir thy deyim, binlerce kez operasyon yaptım. Anons hazırlaması, anlaşılacak ton ve hızda yapılması 30 sn sürmesi çok komik, zaman olursa tabii ki yapılır,mesela anadolu meydanları.Aynı anda yoğun meydanda trafiği takip edip, atc yi dinlemek ya da pushback'ciyi dinlemek ve bu anonsu yapmak dikkat dağıtıcı, düşün bu anons yüzünden pushback i geçiktirdin ve kule pushbacki iptal etti 10 dk fazladan bekledin yolcu daha mı mutlu olacak?Önemli değil ben yaparım, sonuçta bu şirkettin elemanıyım, yöneticilerim böyle derse böyle olur sonuçlarına da bilanço da onlar katlanır. Bu kararları alırken uygulayıcı olarak birde bize sorsalar.Bunun uygulanacağı yer var uygulanmayacağı yer var.Bu arada ingilizcemi merak eden olursa 4 sene amerikada kaldım, meraklılara duyrulur, icao level 5 .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt.astrnt'a ..yazana cevap ~ 12 yıl önce
yabancı türkçe öğrenmez çünkü sen o adamların yaptığı uçağı kullanıyorsun..gözündeki gözlük bile adamların ülkesinde yapılıyor..sen öğrenmek zorundasın çünkü ortak bir dil inğilizce..haa o adam 30 dk da taxı yapar adam gibi işini yapar sen 10 dk da taxi yapar merdivene,duvara sağa sola çarparsın oda ayrı konu...sen tarlaya iner gibi inersin o adamın teker koyduğunu bile hissetmezsin buda ayrı bir konu...daha çookkk ama çookkk fırın ekmek yemeniz lazım çookkkkkk :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sivil pilot ~ 12 yıl önce
birazcık havacılıkla ilgin olsa her güzel inişin emniyetli olmadığını bilirdin.uçaklara da tgs tosluyor bilgine.illa kaptan diyorsan adana daki 400 ün kaptanı yabancı kaptandı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000