28 Kasım 2012, Çarşamba 09:42:49

THY'DEN 100 UÇAKLIK SİPARİŞ!

Türk Hava Yolları (THY) filosunu güçlendirmek için 100 adet dar gövdeli uçak siparişi vermeye hazırlanıyor...
  • Sen kimsinde insanlarin tutkulariyla alay edercesine konusabiliyorsun! Senin o kuru tutkuyla bisy olmuyo dedigin insan ucagi tutkuyla ve bilekleriyle yurekleriyle ucuruyorlar!! Yetenegi bilegi olmayan adami kim tutkusu var diye oturtur oraya!! Hem bu insanlarin dlr veya mollymawk almadigini nereden biliyorsun toeic de 880 almadigini nereden biliyosun?? Bu ise yuregini koyanlar ancak herseyi hakkiyla yapabilir! Sen git muhendisligini yap kardes senin gibi dusunceleri olanlara uygun bi meslek degildir PİLOTluk!! PİLOT OLMAK YUREK İSTER HERZAMAN HEDEFİN VE TUTKUN OLSUN Kİ BASARİLİ OLASİN SENDE!!!
  • yahu uçuş okulları resmen kaptan çocuklarının ve bir kaç zenginin okul okumaan aklı havada olan bir kaç çocuğunun yuvası olmuş durumda, zaten çoğu okul 2 yıla kalmaz batacak THY akademi 300 300 alacağım HER YIL diyor.. bedava varken ve bileği ve torpilleri sayesinde girebilecek ken ne uçuş okulundan bahsedersiniz şaşarım... Torpilin varsa yetiş ucundan belki girersin yok sa THY akademi sektörü bitirecek!..
  • 1 senin muhendislik bilginle pilotaj egitimi cok farkli. 2 sen cok merak ediyorum pilotaj egitimini nereden aldin? Eger universiteden sonra birdaha universitede pilotaj okuduysan( ki sanmiyorum) o iyi cikan 1 2 kiside biri olmadigina eminim 3 eger universiteden degilde ozel ucus okulundan aldiysan egitimini yazdigin yorumda belirtmissin seviyeyi.. 4 thy nin ise alim sureclerini bana anlatma torpilin nelere kadir oldugunu 390 toeic skoruyla nasil uculdugunu herkes cok iyi biliyo.. Ve son olarak bana gore pilotluk ve muhendislik farkli kulvarlar.. Pilotaja yetenegin varsa zaten vardir muhendislik sadece senin gibi kendini begenmislere etiket olur!
  • a380 gibi bir ucagi dolduracak yolcu turkiye'de yok. buyuk ucaklari alip ucuran hava yollarinin memleketlerindeki insanlarin gelirleri turklerden cok daha yuksek. Bu insanlar dunyada herhangi bir memlekete parayi dusunmeden ucabilir. turkler yurt disina cok az gidiyorlar. Her on turkun birinin yada ikisinin pasaportu var, istatiklere gore.
  • HER MESAJLARINDA GLOBALLY FOSS DİYE DALGA GEÇİP TEMEL KOTİL VE EKİBİNİN BAŞARISI GÖRMEZDEN GELEN TERBİYESİZLERE EN GÜZEL CEVAP 200 UÇAK VE HİSSE SENEDİ DEĞER ARTIŞIDIR .. UMARIM ARTIK BU TERBİYESİZLİKLERİNDEN VAZ GEÇER VE MİLLİ HAVAYOLUMUZA KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLURLAR
  • adam kalkmış pilot açığından konuşuyor. Mühendislik okumuş pilotluğa başvuracağım diyor sen git mesleğini yap arkadaşım pilotluğa başvuru yapma! Mesleğin ne ise git onunla uğraş. Bu ülkenin gelişememe sebebi de bu kimse işini yapmıyor.Adam kalkmış mühendislik bitirmiş işini yapmazsa kim yapacak o işi? Biz senin gibi ideallerimizi söylerken bugün doktor yarın mühendis deyip zırt pırt ideal değiştirmedik tek hedefimiz vardı,çocukken o çocuk aklımızla bile sapmadık havacılık aşkından, tutkusundan ve pilotluk sevdasından. Sen mi sen bu işi parası için yapıyorsun işe tk mülakatında torpil sokuyorsun. kimseye diyemezsin benim yemeğim tuzsuz,ha dersin ama bilir herkes tuzlu olduğunu! Senin gibiler çok ve hepsinden gıcık kaptığımı dürüstçe söylerim umarım istediğiniz olmaz! Bu ne ya PARASI için bu işe gönül vermiş insanların hakkını yemekten başka bir şey değil bu! Yürü git mesleğini yap,ülkenin mühendislik ihtiyacını karşıla memleketine bir şeyler ver! böylelerine haram olsun hakkım!
  • hala hta, dlr gibi abuk subuk yollardan adam elesinler..
  • meslek gelişecek diyorlar tavsiye eder misiniz? gönülden olsun lütfen!..
  • Artık a380 alma zamanı geldi :)
  • Bu yorum koltuklar konusundaki onceki yorumumu daha aciklamak icin. THY'nin ekonomi koltuk minderleri (alt ve sirt) bindigim butun buyuk havayollarinin icinde en rahatsizi, diyebilirim. Koltuk araliklarini asagi yukari ayni buldum. Bazi THY ucuslarinda ki koltuklarda oldukca eski idi ve "seat belt"leri eskilikten kenarlari purcuklenmisti. THY'e nin kendi koltuklarini kendi uretecek bir yatirima ciddi bicimde ihtiyaci var. Belki boylece ucaklara yeni, kaliteli ve ucuza mal olan koltuk koyabilirler.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu yıl içinde konuyla ilgili anlaşmanın açıklanabileceğini söyledi. Finansal Global'de yer alan habere göre Bloomberg'e konuşan Kotil, uçak alımı konusunda tüm seçenekleri değerlendirdiklerini söyledi.

Afrika, Avrupa ve Asya’daki uçuş noktalarını artırmayı amaçlayan THY 201 uçaklık filosunu 2020 yılı itibariyle 350 adete yükseltmeyi planlıyor.

THY'DEN 100 UÇAKLIK SİPARİŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

Muhendis+pilotmus oldu tabii ~ 11 yıl önce
Sen kimsinde insanlarin tutkulariyla alay edercesine konusabiliyorsun! Senin o kuru tutkuyla bisy olmuyo dedigin insan ucagi tutkuyla ve bilekleriyle yurekleriyle ucuruyorlar!! Yetenegi bilegi olmayan adami kim tutkusu var diye oturtur oraya!! Hem bu insanlarin dlr veya mollymawk almadigini nereden biliyorsun toeic de 880 almadigini nereden biliyosun?? Bu ise yuregini koyanlar ancak herseyi hakkiyla yapabilir! Sen git muhendisligini yap kardes senin gibi dusunceleri olanlara uygun bi meslek degildir PİLOTluk!! PİLOT OLMAK YUREK İSTER HERZAMAN HEDEFİN VE TUTKUN OLSUN Kİ BASARİLİ OLASİN SENDE!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gidin gidin pilot olun!.. ~ 11 yıl önce
yahu uçuş okulları resmen kaptan çocuklarının ve bir kaç zenginin okul okumaan aklı havada olan bir kaç çocuğunun yuvası olmuş durumda, zaten çoğu okul 2 yıla kalmaz batacak THY akademi 300 300 alacağım HER YIL diyor.. bedava varken ve bileği ve torpilleri sayesinde girebilecek ken ne uçuş okulundan bahsedersiniz şaşarım... Torpilin varsa yetiş ucundan belki girersin yok sa THY akademi sektörü bitirecek!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhendis+pilotcuk ~ 11 yıl önce
1 senin muhendislik bilginle pilotaj egitimi cok farkli. 2 sen cok merak ediyorum pilotaj egitimini nereden aldin? Eger universiteden sonra birdaha universitede pilotaj okuduysan( ki sanmiyorum) o iyi cikan 1 2 kiside biri olmadigina eminim 3 eger universiteden degilde ozel ucus okulundan aldiysan egitimini yazdigin yorumda belirtmissin seviyeyi.. 4 thy nin ise alim sureclerini bana anlatma torpilin nelere kadir oldugunu 390 toeic skoruyla nasil uculdugunu herkes cok iyi biliyo.. Ve son olarak bana gore pilotluk ve muhendislik farkli kulvarlar.. Pilotaja yetenegin varsa zaten vardir muhendislik sadece senin gibi kendini begenmislere etiket olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci pilot ~ 11 yıl önce
konu başlığına mühendis+pilot yazıyor ya bir havayla o + pilot kısmı sana gitmemiş.Daha pilotluğun Akademik bir bölüm olduğunu anlamamış,burada bir ezberci şekilde oradaki t faktörüyle giren mühendis pilotcuklar ile aralarında buna karar vermişler burada da söylüyorlar.:) MÜHENDİSLİĞİN NERESİ AKADEMİK EĞİTİM HER HANGİ BİR AKADEMİK EĞİTİM İÇERİYOR MU HAYIR Pilotluk nedir Akademik bir eğitim veren bölümdür daha mesleğin ne olduğunu bilmeden gereksiz eklemeler yapmayalım mühendis pilot isimli yorumcu..;)
turkler o kadar zengin degil ~ 11 yıl önce
a380 gibi bir ucagi dolduracak yolcu turkiye'de yok. buyuk ucaklari alip ucuran hava yollarinin memleketlerindeki insanlarin gelirleri turklerden cok daha yuksek. Bu insanlar dunyada herhangi bir memlekete parayi dusunmeden ucabilir. turkler yurt disina cok az gidiyorlar. Her on turkun birinin yada ikisinin pasaportu var, istatiklere gore.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B777 ~ 11 yıl önce
Boeing 777 alsınlar 10 tane falan yeter.
köstek değil destek ~ 11 yıl önce
HER MESAJLARINDA GLOBALLY FOSS DİYE DALGA GEÇİP TEMEL KOTİL VE EKİBİNİN BAŞARISI GÖRMEZDEN GELEN TERBİYESİZLERE EN GÜZEL CEVAP 200 UÇAK VE HİSSE SENEDİ DEĞER ARTIŞIDIR .. UMARIM ARTIK BU TERBİYESİZLİKLERİNDEN VAZ GEÇER VE MİLLİ HAVAYOLUMUZA KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLURLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci pilot ~ 11 yıl önce
adam kalkmış pilot açığından konuşuyor. Mühendislik okumuş pilotluğa başvuracağım diyor sen git mesleğini yap arkadaşım pilotluğa başvuru yapma! Mesleğin ne ise git onunla uğraş. Bu ülkenin gelişememe sebebi de bu kimse işini yapmıyor.Adam kalkmış mühendislik bitirmiş işini yapmazsa kim yapacak o işi? Biz senin gibi ideallerimizi söylerken bugün doktor yarın mühendis deyip zırt pırt ideal değiştirmedik tek hedefimiz vardı,çocukken o çocuk aklımızla bile sapmadık havacılık aşkından, tutkusundan ve pilotluk sevdasından. Sen mi sen bu işi parası için yapıyorsun işe tk mülakatında torpil sokuyorsun. kimseye diyemezsin benim yemeğim tuzsuz,ha dersin ama bilir herkes tuzlu olduğunu! Senin gibiler çok ve hepsinden gıcık kaptığımı dürüstçe söylerim umarım istediğiniz olmaz! Bu ne ya PARASI için bu işe gönül vermiş insanların hakkını yemekten başka bir şey değil bu! Yürü git mesleğini yap,ülkenin mühendislik ihtiyacını karşıla memleketine bir şeyler ver! böylelerine haram olsun hakkım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mühendis+pilot ~ 11 yıl önce
Havacılıkta en önemli şey güvenliktir ve bu işi en donanımlı en iyi yetişmiş kişilerin yapması en ideal olandır,yani sadece basit kuru bir tutkuyla bu iş olmaz bundan dolayıdır ki kokpit için en ideal olanı mühendislik ya da teknik formasyonu olan+pilotaj yeteneği psikomotor kabiliyeti yüksek olan+çok iyi derecede ingilizce bilen kişilerdir Mesela thy'nin aday pilot alımlarındaki tüm aşamaları kusursuzca geçen her yönden zehir gibi olan arkadaşları bi görün de nasıl ideal pilot olunur anlayın Tabi bu arada sayısı birkaç olan üniv. pilotaj lisans bölümlerinden mezun olanlar arasından da iyi pilotlar çıkacağını düşünüyorum ama şu özel uçuş okullarından iyi pilotların çıkacağını ise hiç sanmıyorum,buraların durumunu da herkes biliyor zaten Son olarak da şunu söyleyeyim en iyi en ideal olanlar hiçbir şekilde boşta falan kalmaz, çünkü bu hayatın kanunudur,tüm olumsuzluklara rağmen eninde sonunda en idealistler zirveye yerleşir
öğrenci pilot ~ 11 yıl önce
Sen kimsin ki özel kurumlardan çıkan insanları yargılaya biliyorsun,oradaki insanlardan yeteneksiz olduğunu söyleyebiliyorsun küçümsüyorsun? Sen ve senin gibiler işte benim yemeğim tuzlu demez girmişsin torpilinle kalkmışsın burada ahkam kesiyorsun be şuna bak:) Pilotluk çok mühendislik yeteneği gerektiriyor güya senin saçma beynine göre de,neden meslek grupları ayrı ha,neden fakülteler bölümler ayrı? BU ARADA BİZİM TUTKUMUZ SENİNKİ GİBİ MADDİ DEĞİL TAMAMEN MANEVİ! Kaldı ki pilotluğun mühendislik ile hiç bir alakası yok..Pilotluk için psikomotor+yetenek+ingilizce+disiplin.neden zehir gibi kişiler shyo dan mezun değil? evet tk akademinin ve shyo gibi iki kuruma girişlerde neler olduğunu da herkes biliyor.senin zamanında kazandığın o mühendislik fakültesinin üstünde puan aldığımı hatırlatayım.O özel kuruluşlarda da ben dahil olmak üzere senden daha zehirleri de mevcut kimseyi hor göremezsin.
öğrenci pilot devam ~ 11 yıl önce
mühendislik fakültesini bitirdi ne oldu iş yok hani idealistin çok zekiyim diyordun yüksek lisans yapıp doktora yapıp idealistliğini konuştursana ne oldu ? THY pilot alıyormuş başvurayım parası da gayet iyi iki üç aracı bulayım mülakat için vs.Madem çok yetenekliydin parasıyla okuyup thy ye girseydin de göreydin zekanı kabiliyetini.öyle dalaverenin olduğu alımlarda,kalkıp herkesin bildiğini burada örtbas etmeye çalışma zaten kimse demez ki ben torpille girdim ya geç sen bunları.Pilotluğu sadece mühendislik yapabiliyormuş bu ne saçma bir düşünce pilotluğu ve havacılığı senden çok sevmemiz bizim sadece senin dilinde kuru sevda ve tutku değil senden kat kat bu mesleğin gerektirdiği özellikleri bilip bunları vücudumuza nakşetmeyi bilmekteyiz.ZATEN BU ÜLKEDE KİMSE BENİM YEMEĞİM TUZLU DEMEZ! HA BU ARADA KUSURSUZ İNSAN YOKTUR SAYIN KUSURSUZ MELEK+Müh+pilot bey senle tartışmaya bile girmeyeceğim!
foss ~ 11 yıl önce
hala hta, dlr gibi abuk subuk yollardan adam elesinler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni fo adayı ~ 11 yıl önce
meslek gelişecek diyorlar tavsiye eder misiniz? gönülden olsun lütfen!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asdasdas ~ 11 yıl önce
Artık a380 alma zamanı geldi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koltuklar ~ 11 yıl önce
Bu yorum koltuklar konusundaki onceki yorumumu daha aciklamak icin. THY'nin ekonomi koltuk minderleri (alt ve sirt) bindigim butun buyuk havayollarinin icinde en rahatsizi, diyebilirim. Koltuk araliklarini asagi yukari ayni buldum. Bazi THY ucuslarinda ki koltuklarda oldukca eski idi ve "seat belt"leri eskilikten kenarlari purcuklenmisti. THY'e nin kendi koltuklarini kendi uretecek bir yatirima ciddi bicimde ihtiyaci var. Belki boylece ucaklara yeni, kaliteli ve ucuza mal olan koltuk koyabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000