09 Şubat 2012, Perşembe 12:02:12

THY UÇUŞ AKADEMİSİ'NDE ŞOK!

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi filosundaki uçaklar, Teknik A.Ş’nin EASA kriterlerini yerine getirmemesi üzerine uçuştan kesildi. Kriz nasıl aşıldı?
  • uçuş testine de fo sokmuş bunlar.
  • Bunda üzülecek savunulacak ne allahaşkına, bugün pegasus a gitsen isimsiz bir aday bilenen X kişinin tavsiye ettiği adaya oranla bir adım geride, Atlasjet almam der A kaptanın B yöneticinin oğlu girer,Turkuaz batmadan önce tüm kaptan çocuklarının tip eğitimi aldığı yer oldu sadece pilotajlıkda değil özel sektörde de durum bu,ne torpilliler üzülsün nede torpilsizler isyanetsin, bir an önce adam bulsun ne yazık ki hayatın gerçeği...
  • 2005 ilanıMühendiseğitimi kapsayan alım idi, sonra göktenvahiy geldi.İlan çekildi bir haftasonratekrarilan verildi busefer istatistik ve ekonometrieklendiadaylaralındı.Sonra ki,ITUkosgebde çalışan bir arkadaş mülakat önce elendi sonratekrar aranıp alındı.Son alım devlet erkanının rizeli genel md ü aradı önceelenen aday sonra alındı FIT e gitti. Hepsine allah kazasız belasız uçuş versin ama torpil/doğasında var.Daha çok örnek var.Her işte olduğu gibi
  • harbiden güzel hikaye anlatmışsın ama yemezler
  • DLR'a sırf Hamburg'a alışveriş yapmak için gelmiş adaylar vardı aramızda. Başarısız olunca da suçu kendinde değil de başka yerlerde aradılar. DLR demolarından ortalama %80 başarı gösteren bir aday DLR'ı çok arahat geçer. Biz bu şekilde geçtik ve bu kriterlerde olan kimse geride kalmadı. Mülakata gelince, THY mühendis olsa da boş adam istemiyor. Biraz kendinden emin, karşısındakiyle iki kelime konuşabilen,yanlış birşey söylendiğinde karşı çıkan,aman elenmeyeyim korkusuyla mülakatçıların karşısında ezilip bükülmeyen adam istiyor. Torpil vs. gibi ifadelerle insanların ümitlerini kırmayın. Yukarıda saydıklarımı kendinde bulan insanların %90'ı bu şirkete kabul edilir. %10'u ise ufak şanssızlıklarla(hastalık,izin alamama vs) kaçırır.
  • THY akademi seçim sürecinden biraz bahsedeyim. Önce boyunuz-kilonuz ölçülür,sonra TOEIC'den 650 puan istenir ki burada parayla puan yazdırıldığı söylenmiş. Toeicden 650 puan,1 ay ingilizce çalışmış üniversite mezunu bir insanın rahat alacağı bir puandır. VTS'e girilir ve sonuçlarınız size açıklanır. Tüm modüllerden geçmeniz istenir. 2 Modül harici(eş zamanlı beceri ve dikkati sürdürmeydi yanlış hatırlamıyorsam) diğer modüllerin 1 veya 2 sinden kalırsanız bir kere daha girme hakkınız vardır,geçerseniz süreciniz kaldığı yerden devam eder. Sizin torpilli sandıklarınız aslında bu kişilerdir. DLR' gelince THY 1 ay önceden DLR demolarını gönderir,bunlara çalışırsınız. DLR soruları elinde olmayan bir aday zaten olaydan bir haber demektir.
  • Ya yavrum, otuyorsun torpilliler torpilliler diye ama sabah sabah sesin hic cekilmiyo. Nasil bir tipsin, ne is yaparsin, neye hizmet edersin, ne sinifta bir insansin belli degil.yazsana erkk gibi adini sanini suraya, teknikcimisin sanayiciimi bilelim senle bi goruselim edelim yaw? Yer mi? Ama ses kalitenden cok da tahmin etmesi zor degil ne sinifta biri oldugun yani :) cok kiskanma bu cocuklari, babanne kiskancligi var sende baksana koca kari gibi yaziyosun ayni :) Belli ki bir acin var gecmisten kalma, o da thy ile ilgili, bu cok belli, olabilir yani. Noldu bebegim almadilar mi seni thy ye? Ya da kovdular mi seni thy den? He cocugum? Soyle abine bakiim. Cok bagirma yirtinma torpilliler torpilliler diye, bir yerlerinde yaralar flan cikar:)
  • Türk sivil havacılığı EASA kriterlerini uygulasın, hatta birçok AB ülkesinden her zamanki gibi daha fazlasını uygulasın. EASA son dönemlerde Türk sivil havacılığına ve SHGM'ye çok şeyler katmıştır. Ancak; Sivil havacılık otorite ve muhatapları önümüzdeki günlerde olmazya EASA'ya alternatif olabilecek, EASA'nın bazen zarar verebilecek yaptırımlarının önüne geçebilecek bir çözüm üretmelidir. (Bugünler atlatılabilir ama ilerde kendine müslüman yapıları EASA'yı sadece AB register lere uygulayabilirsin gibi dayatmaların değişik versiyonlarını dayatabilirler)
  • vayyy vayyy vayyy..kardeşime bak be..komplexlerinden uzak..dünyanın zevklerinden kendini arındırmış ağaç kovuğunda 5 ay aç susuz kalabilecek şekilde arınmış DELUKANLIII..bize diyerekde olayı süslemişsin..lan kereta şu komlexden nasıl arınıyor bizede öğretsene..baksana bişey soracağım..ama söz aramızda kalacak...baktın kafa basmıyor,okuyamayacaksın..sonra pedere açtın konuyu,yaa baba 240 bin tl harcıyorsun eleme meleme yok..direk pilotsun..maasıda çook iyi...dedin dimii..doğru söyle..sonra baban olmaz dedi başta..sende baba bakk yemin ederim sen verrr be bir şirkete girince fazla fazla öderim..yada kredi çek..2 yıldan sonra zaten ben öderim diye ikna ettin dimi..doğru söyle...bizden çok şey bildiğin kesin....baba parası yemek..dimi lann:))
  • Merhaba sevgili kardeşim yine ben..algıların zayıf diyen..eline yüzüne soğuk su serpip kendine geldin mi..hele otur bir nefeslen dinlen bir tuzlu ayran iç....Düşündüm ki sana çok ayıp etmişim ve çook haksızlık etmişim,çünkü çokk manyak ve sıradışı kimsenin tespit edemeyeceği tespitler yapmışsın..aferin lan kereta..akıllı çocuk..bilim adamı olsan süper olurdu....senin Türkiyede torpil yok tespitin ki eline yüzüne bulaştırarak yazmışsın ama yinede ben kekelemenden TORPİL YOK TESPİTİ yapmaya çalıştığını anladım..sıkma canını sen....Türkiyede 75 milyon içinde bunu söyeleyebilecek tek kişisin..yani cinssin..cins derken yanlış anlama özel bir sınıf,kalite..hani şeylerde cins oluyor yaa..niye pilot oldun ki..cinsine göre bir iş şeçsen olmazmıydı..
Türk Hava Yolları’nın kokpit ihtiyacını karşılamak için 2004 yılı Kasım ayında kurulan THY Uçuş Akademisi’ndeki uçaklar yere indirildi.

Mayıs 2006‟da 16 pilot adayını mezun ederek THY kokpit ekibine ilk katkısını sağlayan ve bugüne kadar 117 öğrenciyi mezun eden Uçuş Akademisi filosundaki uçakların bakımlarını yapan Teknik A.Ş’nin, EASA’nın ön gördüğü iç denetimleri yerine getirmemesi üzerine filodaki uçakların uçuşuna yasak kondu.

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı EASA’nın THY Teknik A.Ş’nin iç denetimleri yapmadığı için THY Uçuş Akademisi’ndeki uçakların uçuşunun durdurulmasına yönelik isteği Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından uygulandı.

SHGM, THY Uçuş Akademisi’ne EASA’nın bu kararını iletti ve uçakların uçuştan çekilmesini istedi.

THY Akademi bunun üzerine bakım hizmetini  Top Servis ile katılımcı bakım firması anlaşması yaparak aştı. Ancak bundan sonra nasıl bir yol haritası çizileceği konusunda bilgi edinilemedi.

SHGM’nin, EASA’nın bahsettiği kriterler ölçüsünde THY Teknik A.Ş’yi denetlememesi sebebiyle bir süre önce kriz yaşanmış, Teknik A.Ş’nin bakım yetkisinin alınması dahi gündeme gelmişti.

THY Uçuş Akademisi’nde halen 59 pilot adayı eğitim görüyor. Öğrencilere, 210 saat uçuş eğitimi ve 1200 saat yer dersi veriliyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY UÇUŞ AKADEMİSİ'NDE ŞOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Misafir ~ 12 yıl önce
uçuş testine de fo sokmuş bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bunda üzülecek savunulacak ne allahaşkına, bugün pegasus a gitsen isimsiz bir aday bilenen X kişinin tavsiye ettiği adaya oranla bir adım geride, Atlasjet almam der A kaptanın B yöneticinin oğlu girer,Turkuaz batmadan önce tüm kaptan çocuklarının tip eğitimi aldığı yer oldu sadece pilotajlıkda değil özel sektörde de durum bu,ne torpilliler üzülsün nede torpilsizler isyanetsin, bir an önce adam bulsun ne yazık ki hayatın gerçeği...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
2005 ilanıMühendiseğitimi kapsayan alım idi, sonra göktenvahiy geldi.İlan çekildi bir haftasonratekrarilan verildi busefer istatistik ve ekonometrieklendiadaylaralındı.Sonra ki,ITUkosgebde çalışan bir arkadaş mülakat önce elendi sonratekrar aranıp alındı.Son alım devlet erkanının rizeli genel md ü aradı önceelenen aday sonra alındı FIT e gitti. Hepsine allah kazasız belasız uçuş versin ama torpil/doğasında var.Daha çok örnek var.Her işte olduğu gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
harbiden güzel hikaye anlatmışsın ama yemezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DLR'a sırf Hamburg'a alışveriş yapmak için gelmiş adaylar vardı aramızda. Başarısız olunca da suçu kendinde değil de başka yerlerde aradılar. DLR demolarından ortalama %80 başarı gösteren bir aday DLR'ı çok arahat geçer. Biz bu şekilde geçtik ve bu kriterlerde olan kimse geride kalmadı. Mülakata gelince, THY mühendis olsa da boş adam istemiyor. Biraz kendinden emin, karşısındakiyle iki kelime konuşabilen,yanlış birşey söylendiğinde karşı çıkan,aman elenmeyeyim korkusuyla mülakatçıların karşısında ezilip bükülmeyen adam istiyor. Torpil vs. gibi ifadelerle insanların ümitlerini kırmayın. Yukarıda saydıklarımı kendinde bulan insanların %90'ı bu şirkete kabul edilir. %10'u ise ufak şanssızlıklarla(hastalık,izin alamama vs) kaçırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY akademi seçim sürecinden biraz bahsedeyim. Önce boyunuz-kilonuz ölçülür,sonra TOEIC'den 650 puan istenir ki burada parayla puan yazdırıldığı söylenmiş. Toeicden 650 puan,1 ay ingilizce çalışmış üniversite mezunu bir insanın rahat alacağı bir puandır. VTS'e girilir ve sonuçlarınız size açıklanır. Tüm modüllerden geçmeniz istenir. 2 Modül harici(eş zamanlı beceri ve dikkati sürdürmeydi yanlış hatırlamıyorsam) diğer modüllerin 1 veya 2 sinden kalırsanız bir kere daha girme hakkınız vardır,geçerseniz süreciniz kaldığı yerden devam eder. Sizin torpilli sandıklarınız aslında bu kişilerdir. DLR' gelince THY 1 ay önceden DLR demolarını gönderir,bunlara çalışırsınız. DLR soruları elinde olmayan bir aday zaten olaydan bir haber demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ya yavrum, otuyorsun torpilliler torpilliler diye ama sabah sabah sesin hic cekilmiyo. Nasil bir tipsin, ne is yaparsin, neye hizmet edersin, ne sinifta bir insansin belli degil.yazsana erkk gibi adini sanini suraya, teknikcimisin sanayiciimi bilelim senle bi goruselim edelim yaw? Yer mi? Ama ses kalitenden cok da tahmin etmesi zor degil ne sinifta biri oldugun yani :) cok kiskanma bu cocuklari, babanne kiskancligi var sende baksana koca kari gibi yaziyosun ayni :) Belli ki bir acin var gecmisten kalma, o da thy ile ilgili, bu cok belli, olabilir yani. Noldu bebegim almadilar mi seni thy ye? Ya da kovdular mi seni thy den? He cocugum? Soyle abine bakiim. Cok bagirma yirtinma torpilliler torpilliler diye, bir yerlerinde yaralar flan cikar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türk sivil havacılığı EASA kriterlerini uygulasın, hatta birçok AB ülkesinden her zamanki gibi daha fazlasını uygulasın. EASA son dönemlerde Türk sivil havacılığına ve SHGM'ye çok şeyler katmıştır. Ancak; Sivil havacılık otorite ve muhatapları önümüzdeki günlerde olmazya EASA'ya alternatif olabilecek, EASA'nın bazen zarar verebilecek yaptırımlarının önüne geçebilecek bir çözüm üretmelidir. (Bugünler atlatılabilir ama ilerde kendine müslüman yapıları EASA'yı sadece AB register lere uygulayabilirsin gibi dayatmaların değişik versiyonlarını dayatabilirler)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
vayyy vayyy vayyy..kardeşime bak be..komplexlerinden uzak..dünyanın zevklerinden kendini arındırmış ağaç kovuğunda 5 ay aç susuz kalabilecek şekilde arınmış DELUKANLIII..bize diyerekde olayı süslemişsin..lan kereta şu komlexden nasıl arınıyor bizede öğretsene..baksana bişey soracağım..ama söz aramızda kalacak...baktın kafa basmıyor,okuyamayacaksın..sonra pedere açtın konuyu,yaa baba 240 bin tl harcıyorsun eleme meleme yok..direk pilotsun..maasıda çook iyi...dedin dimii..doğru söyle..sonra baban olmaz dedi başta..sende baba bakk yemin ederim sen verrr be bir şirkete girince fazla fazla öderim..yada kredi çek..2 yıldan sonra zaten ben öderim diye ikna ettin dimi..doğru söyle...bizden çok şey bildiğin kesin....baba parası yemek..dimi lann:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Merhaba sevgili kardeşim yine ben..algıların zayıf diyen..eline yüzüne soğuk su serpip kendine geldin mi..hele otur bir nefeslen dinlen bir tuzlu ayran iç....Düşündüm ki sana çok ayıp etmişim ve çook haksızlık etmişim,çünkü çokk manyak ve sıradışı kimsenin tespit edemeyeceği tespitler yapmışsın..aferin lan kereta..akıllı çocuk..bilim adamı olsan süper olurdu....senin Türkiyede torpil yok tespitin ki eline yüzüne bulaştırarak yazmışsın ama yinede ben kekelemenden TORPİL YOK TESPİTİ yapmaya çalıştığını anladım..sıkma canını sen....Türkiyede 75 milyon içinde bunu söyeleyebilecek tek kişisin..yani cinssin..cins derken yanlış anlama özel bir sınıf,kalite..hani şeylerde cins oluyor yaa..niye pilot oldun ki..cinsine göre bir iş şeçsen olmazmıydı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000